Hårfön bäst i test 2023 - bästa hårtorken - dyson hårfön test, hårfön bäst i test, hårtork bäst i test, tyst hårfön test, dyson hårfön, bästa hårfönen, liten hårfön bäst i test, hårfön, bra hårfön, hårfön bäst i test 2023, bäst i test hårfön, tyst hårfön, hårblås bäst i test, hårfön med diffuser bäst i test, hårfön test, dyson hårfön netonnet, dyson hårfön recension, hårfönar, tyst hårtork, bästa hårtorken, remington hårfön bäst i test, bästa hårfönen 2023, bäst i test hårfön 2023, hårtorkar bäst i test, bästa hårfönen för tjockt hår, remington proluxe ac9140 test

Tyst hårfön bäst i test 2024 - bästa hårfönen

Om du letar efter en tyst hårfön och vill veta vilken som har blivit utnämnd till "hårfön bäst i test" så har du hittat helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester och hört vad konsumenterna tycker om olika hårfönar.


I detta hårfön test har vi tagit fram två hårtorkar bäst i test: en tyst hårtork bäst i test som är bra och prisvärt val, samt en Dyson hårfön bäst i test i premiumsegmentet. Läs vidare om den bästa hårfönen!


Bästa hårfönarna 2024


Köpguide

Därför ska du ha en hårfön

En hårfön gör det lättare att forma håret och du får en mer hållbar frisyr. Med en bra hårfön minskar du dessutom statisk elektricitet i håret, vilket leder till ett glansigt hår och generellt bättre resultat än om du låter håret lufttorka.


Så fönar du håret på bästa sätt:

 • Använd alltid värmeskydd i håret innan du fönar håret Det hjälper håret att förbli starkt och fint.
 • Håll inte hårtorken för nära. Ju närmare du håller fönen, desto varmare blir det och då kan du skada håret.
 • Om du använder volymgivande stylingprodukt, se till att du inte använder så mycket eftersom det väger ned håret - täck alltid från topp till botten för att minimera risken för frizz och maximerar hårets naturliga glans.
 • Behåll alltid “näbben” på. Fönandet blir mer effektivt och håret mindre frissigt.
 • Rengör hårfönen regelbundet. Stylingrester, hår och damm samlas vilket gör fönen mindre effektiv och till och med brandfarlig.


Det finns många flera olika typer av hårfönar på marknaden idag i alla möjliga prisklasser. Läs mer nedan för att ta reda på vilken modell som är den bästa hårfönen på marknaden just nu.


Remington hårfön - bäst i test


Efter ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna tycker har vi utsett en riktigt bra och billig hårfön med diffuser. Hårtork bäst i test är Remington AC9140 ProLuxe.


Frisörresultat i hemmet

Remington AC9140 ProLuxe är en hårfön som använder avancerad teknik för att skydda håret och ge dig en perfekt finish. Det är en mycket uppskattad hårfön och ett solklart val för alla som vill ha en bra hårtork till ett schysst pris.


Effektivitet möter lyx

Det är en kraftfull fön med en effekt på 2 400W - perfekt om du har tjockt eller långt hår. Du behöver inte drabbas av vardagens stress eftersom ProLuxe snabbt torkar ditt hår utan att kompromissa med kvaliteten.


ProLuxe har två hastighetslägen och tre värmeinställningar för maximal valbarhet. Givetvis finns en knapp för kall luft för att sätta frisyren också.


Skonsamhet som varar

ProLuxe hjälper dessutom till att minska statisk elektricitet i håret och därmed frizzet. Med förbättrat luftflöde och jämn värmedistribution har fönen positiv effekt på naturliga lockar.


Specifikationer

Värmelägen: 3 st

Hastighetslägen: 2 st

Effekt: 2400 W

Egenskaper och tillbehör: Diffuser, fönmunstycke, joniseringsfunktion, kalluftsfunktion, löstagbart luftfilter och upphängningsögla

Sladdlängd: 3 mHär köper du testvinnaren till bästa pris!Användarnas omdömen och recensioner om Remingtons AC9140 ProLuxe

Experttester för fönar är lite av en bristvara på den svenska marknaden idag. Vi har därför lagt extra mycket fokus på vad konsumenterna säger. Här kommer några exempel:


"Åh jag gillade den här fönen jättemycket! Den starkaste funktionen av blåst torkar håret på seriöst några minuter bara! Sen skadar det ju inte att den är så fin i vitt med guld! Dessutom gillar jag att den är en relativt liten hårfön så att den är enkel att resa med."


"Inte nog med att den torkar håret på nolltid så är ju designen sååå snygg. Lång sladd vilket är roligt positivt. Enda negativa är att den tar ganska stor plats i lådan. Men det positiva väger upp det negativa.”


"Mycket bra fön som torkar håret snabbare än alla andra jag tidigare testat. Har bara plus att säga om denna produkt, tycker absolut att den är värd att investera i."


"En fön som verkligen är allt i ett. Jag gillar dom tre munstyckena som följer med och fungerar i alla lägen. Mitt hår som alltid blir väldigt frissigt blir inte alls det utav denna."


Nackdelar då?

Det enda som nämns av både konsumenter och experter är att ljudnivån är hög. Om du dock klarar av ett par minuter av lite högre volym skall det inte vara något problem.


Välj en annan hårfön om:Dyson hårfön - bästa premiumval


Den fön som är bäst i test när det kommer till ett mer premiumval är utan tvekan Dyson Supersonic hårfön som har öppnat upp för en ny standard i premiumsegmentet med sin utmärkta kvalité och prestanda.


Modern teknik för ditt hår

Dyson Supersonic är en favorit hos experter tack vare dess Air Multiplier-teknik som gör det enklare att rikta luftströmmen och på så vis designa din frisyr precis som du vill. Något som också hjälper själva designen på hårfönen. Eftersom själva motorn sitter i handtaget kan huvudet vara mer kompakt - vilket gör det både enklare att hålla i fönen och att förvara i skåpet.


bästa hårfön med diffuser - bästa hårfön, dyson hårtork test, dyson fön, hårfönar bäst i test, bra hårtork, bästa hårblåsen, dyson hårfön rea, fön bäst i test, hårtork test, bra hårfön för tjockt hår, test hårfön


Skonsam värme och perfekt resultat

Dyson Supersonic är utrustad med en temperatursensor som övervakar temperaturen i realtid och stoppar temperaturen från att bli för hög och skada ditt hår eller din hårbotten. Den har 4 lägen för temperatur och 3 st för luftstyrka som enkelt är åtkomliga på handtaget.


Något som är tacksamt är att fönens fläkt är konstruerad av 13 blad istället för normala 11. Detta gör att fönen är mycket tystare än traditionella hårfönar. 


Tillbehör till Dyson hårfön

Dysons hårfön kommer med bredtandad kam, diffuser, flyaway-tillbehör som minskar friss, stylingkoncentrator och skonsamt munstycke.


dyson hårfön med kam - hårfön för tjockt hår, bäst i test hårtork, hartork test, hårföns test, hårtork tyst, hårtork bäst i test 2023, diffuser hårfön bäst i test, bästa fönen, dyson hårfön bäst i test


Torkar håret på rekordtid

I många tester och konsumentrecensioner nämns exempelvis att det "bara tog hälften av tiden det brukar ta för att få håret torrt". Efter föningen tycker många användare att håret är lenare och frizzfritt samt har mer lyster.


Användarvänligt

En annan finess är att alla olika munstycken sätts enkelt på med hjälp av magnet. Aldrig mer krångel av att försöka pussla ihop fönen med tillbehören! Detta är väldigt användbart eftersom det ofta rekommenderas att du avslutar med kall luft för att få frisyren att "sitta på plats" efter stylingen.


Även om priset på en Supersonic är väldigt högt för en fön så sparar den dig tid och mycket möjligt att den kan spara dig ett par frisörbesök också på grund av dess många stylingförmågor. Garanti gäller i 2 år.


Specifikationer

Värmelägen: 4 st

Hastighetslägen: 3 st

Effekt: 1600 W

Egenskaper och tillbehör: Diffuser, stylingkoncentrator, skonsamt munstycke, kalluftsfunktion, anti friss-munstycke och bredtandad kam

Sladdlängd: 2,8 m


Här kan du se en video på Dyson SupersonicHär köper du Dysons hårfön till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Dysons hårfön

Som vanligt här på Bäst i test Guiden så tar vi alltid reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Fantastisk, bästa hårtorken nånsin och en innovativ design från både ett estetiskt och funktionellt perspektiv. Tyvärr så är den väldigt dyr!"


"Denna fön är väldigt lätt vilket betyder mycket för oss med mycket hår och som vill spendera så lite tid som möjligt på att hålla upp en fön. Den har halverat tiden det brukar ta för mig att torka mitt hår. Mina armar blir inte lika trötta OCH den är inte lika högljud som andra hårfönar."


"Bästa fönen jag har haft hittills - mycket snabb men ändå mjuk i torkningen. Den enda nackdelen jag har att nämna är att den inte kom i den fina förpackningen som jag såg på TV."


"Jag har haft denna hårtorken i några månader nu och jag använder den fortfarande. Kvaliteten är otrolig och luftflödet är imponerande. Jag gillar också att större delen av vikten ligger i handtaget så att använda den är enkelt."


Nackdelar med Dyson Supersonic

Nackdelarna med denna topphårfön är få. De enda nackdelarna som nämns av användarna är att den är dyr.


Välj en annan hårfön om:

 • Du letar efter en billig hårfön.


Jämför mellan Remington hårfön och Dyson hårfön 

Hastighetslägen:
Värmelägen:
Effekt:
Sladdlängd:
Vikt:
Garanti:
Kalluft:
Bäst i test hårfönen 2024 - Remington AC9140 ProLuxe - Bäst i test
Remington AC9140 Pro...
Hårfön bäst i test
2 st
3 st
2400 W
3 m
1,315 kg
5 år (6 år vid registrering)
Ja
Bäst i test hårfönen 2024 - Dyson Supersonic - Bäst i test
Dyson Supersonic
Bästa premiumval
3 st
4 st
1600 W
2,8 m
0,63 kg
2 år vid registrering hos Dyson
JaSå gjorde vi testet

Vi har tagit reda på vilken hårfön som både de sakkunniga experterna och de vanliga användarna tycker är allra bäst. Givetvis spelar prisklassen alltid en roll vilket är varför vi har tagit med 2 hårfönar i detta test. Den ena ett mycket bra val för en prisvärd hårfön som fungerar i alla lägen, och den andra en mer premiumvariant för dig som vill ha det där lilla extra.


Enligt experterna är det där "lilla extra" du betalar för hos Dyson något som framförallt ger en snyggare finish än andra hårfönar, t.ex. att du inte får frizzigt hår efter användning samt att den är mycket skonsam - framförallt för dig med längre hår. Här stämmer även användarna in i sina omdömen som du kan läsa mer av här ovan.


I vårt val av hårfönar har vi sett vad experterna och användarna tycker om framförallt effekt och hastighet då dessa faktorer verkar vara de allra viktigaste. Du ska enkelt kunna reglera effekten och hastigheten för att du dels ska bli klar i tid, men även välja hur varmt du vill ha det, för en typ av temperaturkontroll.


Utöver dessa faktorer har det även varit viktigt med själva torkningstekniken, alltså hur långt ifrån du måste ha fönen, samt vilka tillbehör du får med som underlättar stylingprocessen.


Här har konsumenterna varit mycket nöjda med den prisvärda vinnaren från Remington, som har god effekt, enkla kontroller och som även kommer med flera tillbehör - utan att kosta alltför mycket. Detta är också varför denna tar priset som bäst i test - eftersom den erbjuder god prestanda till ett mycket bra pris.


Hårfön test - Experternas omdömen

Råd och Rön har testat totalt 19 hårtorkar och "Bäst i test hårfön" blir ingen mindre än Dyson Supersonic med 84 poäng. Remington hårfön får 78 poäng.


T3 ger Dyson Supersonic Hair Dryer 4/5 stjärnor och tycker att det är en fantastisk fön som fungerar utmärkt för de med längre hår. De tycker även att det är en välsignelse att Supersonic är så skonsam mot håret, tillskillnad från många andra fönar på marknaden.


Trustedreviews var i början väldigt skeptiska till fönen från Dyson pga priset. Efter användning så har det skett en hel del förändringar. De ger Supersonic 4,5 stjärnor av 5 och gillar att den bland annat är (förhållandevis) tyst, torkar hår på hälften av tiden och att finishen är lenare och rakare än hos andra produkter. Bland nackdelar så nämner de priset, vikten och att du måste stänga av fönen för att ändra temperatur.


Business Insider gillar Supersonic och menar att priset gör sig rättvist och att det särskilt gäller folk som har långt och frissigt hår som kräver lite mer underhåll.


Techadvisor kallar Supersonic för ett "teknologiskt under". Fönen får 4,5 stjärnor av 5 och gillar att den är snällare mot ditt hår, mer komfortabel samt att den är snabbare på att torka och styla ditt hår. De menar att den är såpass bra att du t.o.m. kan spara pengar på hårprodukter eftersom Supersonic gör stylingjobbet så bra.


TheWifeChoice ger Supersonic 4,6 av 5 poäng. De gillar att det finns digitala sensorer som känner av när värmen är för hög och att ljudnivån är förhållandevis låg. Det bästa med Supersonic är, enligt TheWifeChoice, att den är så enkel och intuitiv att använda så torkandet blir ett nöje. De menar också att det blir stor skillnad med motorn i handtaget vilket resulterar i att hårtorken inte är tung i toppen utan håller sig välbalanserad och jämn i handen.


Glamour gillar Supersonic och skriver mest om hur den avslutade den eviga "fajten mot frizzet". Skribenten Abigail berättar att torkningen av henens hår, som normalt tar ca 35 minuter, var klart på 12 minuter! Abigail skriver även att resultatet var elegant och skinande.


För detta test har vi även tagit in två videorecensioner. Här kan du se en video på Dyson Supersonic in-action. Sen har vi en till video där en frisör testar Supersonic.


Tidigare har vi haft GHD Air som bäst i test-vinnare. Och värt att nämna är att en GHD hårfön samt OBH Nordica fortfarande står sig bra när det gäller föner bäst i test.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa fönen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den hörfön som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - hårfön test

Amazon säljer Remington AC9140 ProLuxe just nu för bara 399 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

399 kr är det lägsta priset just nu för Remington AC9140 ProLuxe!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 428 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apoteket MEDS säljer Remington AC9140 ProLuxe för 449 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Remington AC9140 ProLuxe för 449 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Lyko säljer Remington AC9140 ProLuxe för 529 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 532 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Remington AC9140 ProLuxe för 599 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Remington AC9140 ProLuxe för 600 kr. Frakten inkluderas i priset.


Amazon säljer Dyson Supersonic just nu för bara 329 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

329 kr är det lägsta priset just nu för Dyson Supersonic!

Proshop säljer den för 4350 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4698 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Dyson Supersonic för 4736 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer Dyson Supersonic för 4990 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Power säljer just nu Dyson Supersonic för 5039 kr. Frakten ingår i priset.


Tips

Läs gärna vårt test om locktång eller testet om plattång för att styla ditt hår på bästa sätt.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har hårfön rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fönen till det lägsta priset. Klicka på GILLA på FaceBook-knapparna ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa hårfönen?
  Vi på Bäst i test Guiden har utsett Remington hårfön AC9140 ProLuxe till den bästa hårfönen just nu. I premiumklassen blir den bästa hårfönen Supersonic Dyson hårfön bäst i test.
 • Är en hårfön bra för håret?
  En bra hårfön är perfekt för att torka håret snabbt. Idag står även hårfönen för en stor del av stylingen också. Men som med alla värmeverktyg finns det en risk för att håret tar skada, vilket gör att det är extra viktigt att använda bra värmeskyddande produkter som grund.
 • Vilken effekt ska min hårtork ha?
  Det finns ingen gyllene standard när det gäller effekt, exempelvis har Dyson hårfön 1600 watt medan andra har 2100 watt. En hårfön med mindre effekt är mer skonsamt för ditt hår eftersom det inte blir lika varmt.
 • Hur ofta ska jag byta ut min hårtork?
  En bra hårfön, eller hårtork bäst i test, varar mellan 3-5 år beroende på användning och kvalitet på hårtorken.
 • Är dyra hårtorkar verkligen bättre?
  Inte alltid. Men de kan komma med extrafunktioner som underlättar föningen eller stylingen, och som saknas i en billig hårfön.
 • Hur rengör jag min hårtork?
  Koppla ur sladden, ta bort filtret från sidan, och rengör med en mjuk borste.
 • Hur stylar jag håret med en hårfön?
  Det finns olika sätt att styla håret med en hårfön, men den mest välkända är en så kallad blowout som ger volym och fint svall. För att uppnå denna look krävs en rund hårfönsborste som du virar en hårslinga runt och drar genom samtidigt som du riktar fönen mot borsten och hårslingan.

  Beroende på din hårtyp kan du dra nytta av en hårfön med diffuser som hjälper till att forma fina lockar och ger volym till håret.


Bäst i test Guidens tester inom styling
Christina Ho

Bäst i test: Hårfön

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast