Hårfön bäst i test - bästa hårtorken

Tester på bästa hårfönen 2021

Om du letar efter en hårfön och vill veta vilken som har blivit utnämnd till "Bäst i test" så har du hittat helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester och självklart hört vad konsumenterna som har köpt sin produkt, säger om sitt köp. Allt för att du ska undvika dåliga felköp och köpa den bästa produkten - till allra bästa pris. Med en bra hårfön ökar dessutom chanserna för att du får ditt hår precis som du vill ha det!


I detta hårfön test listar vi en hårfön bäst i test och en hårfön som vi har utsett till bästa premiumval. 

 

InnehållsförteckningBästa hårfönen 2021

Hårfön bäst i test

Remington AC9140 ProLuxe

Hårfön bäst i test Remington AC9140 ProLuxe
 • 2 hastighetslägen och 3 värmeinställningar

 • Motoreffekt på 2400W

 • OPTIheat-teknologi

 • Högt ljud

Bästa premiumval

Dyson Supersonic

Hårfön bäst i test Dyson Supersonic
 • Väldigt stark

 • Inbyggt skydd för övertemperatur

 • Känslan är lyxig

 • Tyst hårfön

 • Dyr


Därför ska du ha en hårfön

När du blåser håret torrare blir det lättare att forma håret och du får en mer hållbar frisyr. Du kan krulla till håret och du får vanligtvis mer glans. Med en riktigt bra hårtork får du det perfekta resultatet varje gång! 


Hur du blåser håret på bästa sätt: 

 • Använd alltid värmeskyddande produkter i håret innan du torkar håret. Detta hjälper håret att förbli starkt och fint. 
 • Håll inte hårtorken för nära. Ju närmare du håller fönen, desto varmare blir det och då kan du skada håret.
 • Om du använder volym-stylingprodukt, se till att du inte använder så mycket eftersom det väger ned håret.
 • Täck alltid från topp till botten för att minimera risken för frizz och maximera hårets naturliga glans.
 • Håll alltid “näbben” på. Detta gör torkandet mer effektivt och mindre frizzigt. 
 • Rengör hårfönen regelbundet. Stylingrester, hår och damm samlas för att göra föningen mindre effektiv och till och med brandfarligt. 


Det finns många modeller på marknaden idag i alla möjliga prisklasser. Läs därför vårt test för att ta reda på vilken modell som är "bäst i test" och vilken modell som har utsetts till "bästa premiumval", och köp den till lägst pris!
Hårfön bäst i test 2021

Efter ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna tycker har vi utsett en riktigt bra hårfön till vår testvinnare - Remington AC9140 ProLuxe är vår hårfön bäst i test.

Bästa hårfönen just nu - Remington AC9140 ProLuxe

(Klicka på hårfönen för att få mer information om det lägsta priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Remington AC9140 ProLuxe


Hårfönen från Remington, AC9140 ProLuxe är en mycket uppskattad hårfön. Dess motor har en effekt på 2400W vilket är gott om kraft även för tjockt och långt hår. För att få snyggare och frizz-fri glans så har den 90% fler joner än tidigare modeller. Med ny OPTIheat-teknologi kan fönen smart och effektivt använda värme för att forma, skulptera och låsa din frisyr på plats. Den exklusiva stylingkoncentratorn som kommer med har specifikt blivit designad för att förbättra luftflödet och värmedistributionen för att få resultat som är av salong-kvalitet


Fönen har 2 hastighetslägen och 3 värmeinställningar så att du antingen kan genomföra torkningen metodiskt eller snabbt beroende på hur mycket tid du har. Tänk bara på att hög värme gör att håret och, framförallt, skalpen slits och torkar ut snabbare! Idag så är det många som undrar om hårfönar har ett medföljande överhettningsskydd. Svaret på denna frågan för AC9140 ProLuxe är tyvärr nej - dock så beskrivs risken för överhettning som väldigt låg! 


Hårfönens vikt är 710 gram.


Remington AC9140 ProLuxe ger dig möjligheten att ge ditt hår den stil du vill ha - hela dagen! Registrerar du ditt köp hos Remington inom 28 dagar av köpet så ger Remington dig ytterliggare 1 års garanti för denna produkt. 


Detta konsumenterna om hårfönen

Experttester för hårfönar är lite av en bristvara på den svenska marknaden idag. Vi har därför lagt extra mycket fokus på vad konsumenterna säger. Här kommer några exempel; 


"Åh jag gillade den här hårfönen jättemycket! Den starkaste funktionen av blåst torkar håret på seriöst några minuter bara! Sen skadar det ju inte att den är såå söt i vitt med guld! Dessutom gillar jag att den är lite mindre så att den är enkel att resa med."


"Inte nog med att den torkar håret på nolltid så är ju designen sååå snygg. Älskar att den är vit med detaljer i roséguld. Lång sladd vilket är roligt positivt. Enda negativa är att den tar ganska stor plats i lådan. Men det positiva väger upp det negativa. Älskar denna hårtork." 


"Mycket bra hårfön som torkar håret snabbare än alla andra jag tidigare testat. Har bara plus att säga om denna produkt, tycker absolut att den är värd att investera i." 


"En hårfön som verkligen är allt i ett. Jag gillar dom tre munstyckena som följer med och fungerar i alla lägen. Mitt hår som alltid blir väldigt frissigt blir inte alls det utav denna."


"Det som var enda nackdelen var att den var lite stor men tror dom flesta på marknaden är i denna storlek."


"En inte bara snygg och bra hårfön utan en kraftfull vilket gör mitt hår snabbt torrt. Flera minstycken som gör föningen mer spännande. Den långa sladden är ett stort plus."


"Snygg design, denna får gärna ligga framme. Smidig att hantera, lätt i vikten! Dessutom gillar jag alla olika val på värme/kyla och styrka. Det enda negativa är väl ljudet, men ska man ha fullt blås så ska man ;)."


"Sjukt nöjd med denna! Inte nog med att den är snygg och torkar mitt tjocka hår på ett kick. Använde den också på min stora hund och både han och jag var väldigt nöjda över hur snabbt och smidigt det gick att få han torr."


"Bra hårfön av väldigt bra kvalitet. Trots vikten så ligger den bra i handen. Enkel att använda."


Finns det några nackdelar med denna hårfön?

Det enda som nämns av både konsumenter och experter är att ljudnivån, likt de flesta hårföner, är hög. Om du dock klarar av ett par minuter av lite högre volym skall det inte vara något problem! 


Här köper du testvinnaren till bästa pris!

Apoteket Meds säljer hårfönen för 479 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

479 kr är det lägsta priset just nu för Remington AC9140 ProLuxe!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 479 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer bästa hårfönen just nu för bara 479 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Tretti.se säljer hårfönen bäst i test för 490 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder hårfönen just nu för 495 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer hårfönen för 495 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 477 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 558 kr. Frakten ingår även i priset.

Bästa hårfön premium - Dyson

Det bästa premiumvalet 2021 är utan tvekan en Dyson hårfön. Den heter Supersonic och har öppnat upp för en ny standard bland hårfönar.

Bästa premiumval - Dyson Supersonic

(Klicka på bilden för att få information om lägsta pris just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Dyson Supersonic


I klassisk Dyson-manér så har de återigen lyckats leverera en klanderfri produkt - förutom priset. Det första du lägger märke till hos Dyson hårfönen Supersonic är designen. Det råder ingen tvivel om att denna hårfön ser cool ut. Anledningen till att "huvudet" är så litet och kompakt är på grund av motorn... som sitter i handtaget. Eftersom motorn sitter i handtaget så blir är den mer stabil att hålla i. Supersonic väger 659g vilket inte alls är den lättaste på marknaden men tack vare placeringen av motorn så känns den lättare. 


En av anledningarna till att denna superfönen är så populär hos experter och konsumenter är på grund av dess kraft. Med hjälp av Dysons Air Multiplier-teknologi så sugs luft in och blir "förstärkt". Du kan då, tack vare designen, enkelt rikta luftströmmen och styla ditt hår precis som du vill ha det. I många tester och konsumentrecensioner så nämns exempelvis att det; "bara tog hälften av tiden det brukar ta för att få håret torrt". Efter håret är torrt så berättar många att resultatet är lenare och med mer lyster samt att jobbigt "frizz" inte uppkommit. 


Om du är rädd för att råka slita ut ditt kära hår så kommer du bli väldigt glad av att höra att det finns ett inbyggt system som stoppar temperaturen från att bli för hög och skada ditt hår. 


En annan finess är att alla tillbehören sätts på med hjälp av magnet. Aldrig mer krångel av att försöka pussla ihop hårfönen med tillbehören! 


Den är enkel att använda och knapparna är intuitiva. Det finns 4 olika lägen, både för luftströms-styrkan och värmen. Vill du ändra temperatur så måste du pausa torkandet. Det finns även en knapp som låter dig byta ut den varma luften, mot kall. Detta är väldigt användbart eftersom det ofta rekommenderas att du avslutar med kall luft för att få frisyren att "sitta på plats" efter stylingen. 


Ljudnivån vid användning av Dyson Supersonic är även något som den prisas för - den är betydligt lägre än andra hårfönar på marknaden. Anledningen till att den är tystare är pga att det används 13 blad i fläkten istället för 11 som är det normala. Den är såpass "tyst" att det kommer gå mycket bra att ha en konversation medan du gör dig redo. 


Även om priset på en Supersonic är väldigt högt för en hårfön så sparar den dig tid och mycket möjligt att den kan spara dig ett par frisörbesök också på grund av dess stylingförmågor. Garanti gäller i 2 år. 


Detta säger konsumenterna om Dyson hårfönen i sina recensioner

Som vanligt här på Bäst i test Guiden så tar vi alltid reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Fantastisk, bästa hårtorken nånsin och en innovativ design från både ett estetiskt och funktionellt perspektiv. Tyvärr så är den väldigt dyr!"


"Denna hårfön är väldigt lätt vilket betyder mycket för oss med mycket hår och som vill spendera så lite tid som möjligt på att hålla upp en hårfön. Den har halverat tiden det brukar ta för mig att torka mitt hår. Mina armar blir inte lika trötta OCH den är inte lika högljud som andra hårfönar."


"Bästa hårfönen jag har haft hittils - mycket snabb men ändå mjuk i torkningen. Den enda nackdelen jag har att nämna är att den inte kom i den fina förpackningen som jag såg på TV."


"Jag har haft denna hårtorken i några månader nu och jag använder den fortfarande. Kvaliteten är otrolig och luftflödet är imponerande. Jag gillar också att större delen av vikten ligger i handtaget så att använda den är enkelt." 


Här köper du Dysonhårfönen till lägst pris

Teknikproffset säljer hårfönen för 3948 kr. Frakten är inkluderad i priset.

3948 kr är det lägsta priset just nu för Dyson Supersonic!

Åhlens säljer hårfönen bäst i test för 3999 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Proshop säljer den för 4246 kr. Frakten ingår i priset.

Testvinnare hårfön - Experternas omdömen

T3 ger Dyson Supersonic 4/5 stjärnor och tycker att det är en fantastisk hårfön som fungerar utmärkt för de med längre hår. De tycker även att det är en välsignelse att Supersonic är så skonsam mot håret, tillskillnad från många andra fönar på marknaden. 


Trustedreviews var i början väldigt skeptiska till hårfönen från Dyson pga priset. Efter användning så har det skett en hel del förändringar... De ger Supersonic 4,5 stjärnor av 5 och gillar att den är (förhållandevis) tyst, torkar hår på hälften av tiden och att finishen är lenare och rakare än hos andra produkter. Bland nackdelar så nämner de priset, vikten och att du måste stänga av fönen för att ändra temperatur. 


Business Insider gillar Supersonic och menar att priset gör sig rättvist och att det särskilt gäller folk som har långt och frizzigt hår som kräver lite mer underhåll. 


Techadvisor kallar Supersonic för ett "teknologiskt under". De ger den 4,5 stjärnor av 5 och gillar att den är snällare mot ditt hår, mer komfortabel samt att den är snabbare på att torka och styla ditt hår. De menar att den är såpass bra att du t.o.m. kan spara pengar på hårprodukter eftersom Supersonic gör stylingjobbet så bra. 


TheWifeChoice ger Supersonic 4,6 av 5 poäng. De gillar att det finns digitala sensorer som känner av när värmen är för hög och att ljudnivån är förhållandevis låg. Det bästa med Supersonic är, enligt TheWifeChoice, att den är så enkel och intuitiv att använda så torkandet blir ett nöje. De menar också att det blir stor skillnad med motorn i handtaget vilket resulterar i att hårtorken inte är tung i toppen utan håller sig välbalanserad och jämn i handen.


 Glamour gillar Supersonic och skriver mest om hur den avslutade den eviga "fajten mot frizzet". Skribenten Abigail berättar att torkningen av henens hår, som normalt tar ca 35 minuter, var klart på 12 minuter! Abigail skriver även att resultatet var elegant och skinande


För detta test har vi även tagit in två st videorecensioner. Du hittar YouTubern TrinaDuhra testa sin Supersonic här. Sen har vi en till video där TheSalonGuy, en riktigt frisör, testar Supersonic. Du hittar den videon här.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa hårfönen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den hörfön som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa HårfönTips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om locktång eller testet om plattång.

  

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående hårfönar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa hårfönen till det lägsta priset. Klicka på GILLA på FaceBook-knapparna ovan så sköter vi bevakningen åt dig!