tyngdtäcke bäst i test

Tester på bästa tyngdtäcket 2020

Ska du köpa ett tyngdtäcke och vill veta vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, testlabb och självklart tagit reda på vilket täcke konsumenterna tycker är bäst. Allt för att hitta det bästa tyngdtäcket åt dig. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


Jag vet redan allt jag behöver veta, visa mig det bästa tyngdtäcket NU!


Tyngdtäcke kuriosa 

Tyngdtäcken har funnits länge men det är först nu de har fått ett rejält uppsving. Från början användes tyngdtäcken främst av folk som led av psykiska problem och eller sömnlöshet eftersom de bidrar till att släppa ut det lugnande hormonet oxytocin. En ökad utsöndring av oxytocin har mycket god effekt på människor med bl.a. autism, anorexia, ADHD/ADD och schizofreni. Det minskar även ångest och stress samtidigt som det gör dig mer lycklig och tillitsfull.


Det har publicerats många artiklar som hävdar att tyngdtäcke bidrar till en bättre sömn. Och är det något som folk i världen är beredda att lägga pengar på så är det en bättre sömn. Enligt experter rekommenderas det att tyngdtäckets vikt ska vara mellan 10-15% av din kroppsvikt. Därför presenterar vi vår testvinnare i tre olika vikter; 7, 9 och 11kg. 


*Om du har svag lungkapacitet, hjärtfel eller försvagade muskler är det rekommenderat att du rådfrågar din läkare innan du börjar använda ett tyngdtäcke.* 

Tyngdtäcke bäst i test 2020

Cura täcket bäst i test


Bästa tyngdtäcket just nu - Cura of Sweden Pearl 

(Klicka på täcket för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren 7kg:

Lägsta butikspris per den 29 oktober 2020
De bästa priserna på Cura of Sweden Pearl (7kg)

 

För dig som söker en annan vikt än 7kg på täcket kan se fler förslag här!


Cura täcket har en fyllning av micropärlor i kisel. Dessa micropärlor formar sig efter kroppen och ger en känsla av mjuk omfamning vilket leder till frigörning av det lugnande "må bra-hormonet" oxytocin. Detta minskar stress, ångest och aggression. Micropärlorna släpper ut mer värme än vanliga fyllningar vilket bidrar till en svalkande effekt


Tyngdtäcket har en 7-lagersteknologi och ett yttertyg av 100% bomull. Cura tyngdtäcket finns i 5 färger; marinblå, vit, ljusgrå, mörkgrå och sand. 


Även om tyngdtäcket som produkt inte är en nyhet så har Cura of Sweden revolutionerat marknaden genom att producera täcken av hög kvalitet samtidigt som de har en rimlig prissättning. Beställer du som ett exempel ett tyngdtäcke genom sjukvården får du ofta betala upp mot 7000 kronor för ett täcke. För att du ska känna dig extra säker med ditt köp så ger Cura of Sweden dig en 3-årig garanti på ditt tyngdtäcke vilket vi tycker är bra. 


Om du vill ha ett tyngre täcke än 7kg har vi ett täcke på 9kg och ett på 11kg lite längre ned på sidan (tänk på att täcket ska väga ca 10-15% av din kroppsvikt). Ta mig till 9kg & 11kg täcket nu direkt!


Här köper du tyngdtäcket (7kg) till lägst pris
Detta säger experterna om tyngdtäcken

Än så länge finns det inte så många experttester att referera till. Det finns dock en hel del experter inom sömnforskning som menar att tyngdtäcken har en god effekt på din sömn. Här kommer några exempel; 


"Ett tyngdtäcke genererar trygghet och lugn, vilket kan ha en positiv påverkan på oro, osäkerhet och stress." - Berit Seiger Cronfalk (leg. sjuksköterska)


Må Bra: "Studierna om tyngdtäcken är fortfarande få och har bara gjorts på mindre testgrupper, men studierna visar att när du sover under ett tyngdtäcke ökar halten av oxytocin och seratonin (våra må bra-hormoner) samtidigt som stresshormonet kortisol sjunker, vilket ger en bättre djupsömn". Må Bra tar även upp rapporter från Journal of Sleep Medicine & Disorders samt från landstinget Västmanland där 82% av dem som testat täcket upplevde att de blev mer avslappnade till resultat av tyngdtäcket. 


I en studie visas positiva resultat på att tyngdtäcken har en positiv effekt på människor med psykiska diagnoser, bl.a. autism, ADHD och ångest. Resultaten visade att tyngdtäckena kan lugna en rastlös kropp, minska känslan av ångest och förbättra din sömn. 


Detta säger konsumenterna om sitt tyngdtäcke

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Var ytterst tveksam när jag fick detta underbara täcke i julklapp. Som en ren dröm att lägga sig under. Jag tror snart jag kommer uppgradera till 7kg då själva "tyngdkänslan" inte alls är så påtaglig när all vikt sprids ut över hela kroppen. Ändå den bästa julklappen jag någonsin har fått."


"Har haft sömnproblem i minst 30 år. Har nu haft mitt tyngdtäcke på 5kg i lite mera än 1 år. Jag har ökat min nattsömn med 1-2 timmar mera varje natt. Visst vaknar jag fortfarande flera gånger varje natt men somnar om mycket fortare. Det här är mitt bästa köp någonsin. Plus: Förbättrat min nattsömn med 1-2 timmar varje natt. Minus: Finns inget negativt."


"Jag har tyngdtäcket ovanpå mitt vanliga, för tyngdtäcket (eller dess effekt på kroppen) gör att jag känner mig kall efter en natt. Vaknar mindre ofta varje natt nu med täcket, men framförallt, jag somnar om snabbare och enklare."


"Efter flera års insomningsbesvär sover jag äntligen bra. Det här är mitt livs bästa köp! Hade valt ett tyngre täcke om jag kunde välja om. Är 175 cm och väger 63 kg, köpte ett täcke på 9 kg. Hade valt 13 kg om jag hade kunnat välja om. Idag sover jag med tyngdtäcke ovanpå mitt vanliga täcke. Sover superbra och känner mig utvilad på morgonen."


"Högsta betyg för detta täcke. Min son i övre tonåren har haft svårt att somna och sova hela nätter. Köpte täcket på vinst och förlust, men ångrar det inte! Sömnen har blivit stabilare och sonen säger själv att han är mer utvilad. Är man osäker på vilken tyngd man ska välja, rekommenderar jag att man tar det tyngre täcket av de man väljer mellan." 


Här köper du testvinnaren som 9kg:

Aktuella butikspriser per den 29 oktober 2020
De bästa priserna på Cura of Sweden Pearl (9kg)

 

 

Här köper du testvinnaren som 11kg:

Aktuella butikspriser per den 29 oktober 2020
De bästa priserna på Cura of Sweden Pearl (11kg)

 

För dig som söker en annan vikt på täcket än dessa kan se fler förslag här!


vikttäcken


Vakna upp utvilad och pigg tack vare ditt tyngdtäcke

Tips1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående tyngdtäcke. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa tyngdtäcket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du letar efter en ny madrass har vi även ett test på den bästa madrassen till det bästa priset just nu!


Tips 3: Om du är känslig mot damm och vill förbättra luftkvaliteten när du sover kan vi tipsa om vårt test om den bästa luftrenaren just nu!