köpa tyngdtäcke bäst i test tyngdtäcke, bästa tyngdtäcket, bästa tyngdtäcke test, cura tyngdtäcke 7 kg bäst i test

Tyngdtäcke bäst i test 2024 - god sömn med bästa tyngdtäcket

Ska du köpa tyngdtäcke och vill veta vilket som är tyngdtäcke bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


I vårt tyngdtäcke test har vi tittat på olika tyngdtäcken bäst i test enligt experternas tester och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram det bästa tyngdtäcket - ett Cura tyngdtäcke.


Läs mer om bäst i test tyngdtäcke från Cura of Sweden som vi har gett betyget "tyngdtäcke 7 kg bäst i test".


Vårt toppval just nu


Köpguide

Tyngdtäcke fördelar

Tyngdtäcken har funnits länge men det är först nu de har fått ett rejält uppsving. Från början användes täcket främst av folk som led av psykiska problem och eller sömnlöshet eftersom de bidrar till att släppa ut det lugnande hormonet oxytocin. Detta sker genom att tyngdtäcket lägger ett jämnt tryck över din kropp.


I en studie visas positiva resultat på att vikttäcken har en positiv effekt på människor med psykiska diagnoser. En ökad utsöndring av oxytocin har mycket god effekt på människor med bl.a. autism, anorexia, ADHD/ADD och schizofreni. Resultaten visade att tyngdtäckena kan lugna en rastlös kropp, minska ångestkänslor och förbättra din sömn.


Det har publicerats många artiklar som hävdar att tyngdtäcke bidrar till en bättre sömn. Och är det något som folk i världen är beredda att lägga pengar på så är det en bättre sömn för att kunna vakna utvilad. Ett tyngdtäcke kostar runt 1000-lappen beroende på vilken vikt täcket har. Här nedan förklarar vi en kort guide om att välja vikt på tyngdtäcke.

Vikt - vad ska jag välja?

Om du undrar hur du tar reda på rätt tyngd på tyngdtäcke kan du tänka dig att täckets vikt ska vara mellan 10-15% av din kroppsvikt. Och enligt experter är det viktigt att du följer detta och väljer rätt tyngd på tyngdtäcket. I vårt test hittar du täcken som väger 7 kg, 9 kg och 11 kg, för att det ska finnas ett täcke som passar just dig.


OBS! Om du har svag lungkapacitet, hjärtfel eller försvagade muskler är det rekommenderat att du rådfrågar din läkare innan du börjar använda ett tyngdtäcke.


Tvätta tyngdtäcke

Täckena går att tvättas i maskin, men ska köras på lågt varvtal och på temperaturer mellan 40 - 60 grader. Dock ska de inte torktumlas eller strykas eftersom det har dålig effekt på mikropärlorna. Om du vill slippa tvätta ditt tyngdtäcke så ofta är det en bra idé att använda ett påslakan.


Tyngdtäcke bäst i test 2024


Cura tyngdtäcke 7 kg har en fyllning av mikropärlor i kisel. Dessa mikropärlor formar sig efter kroppen och ger en känsla av mjuk omfamning vilket leder till frigörelse av det lugnande "må bra hormonet" oxytocin. Detta minskar stress, ångest och aggression. Mikropärlorna släpper ut mer värme än vanliga fyllningar vilket bidrar till en svalkande effekt.


Täcket har 7-lager och ett yttertyg av 100% bomull. Curas tyngdtäcken finns i 5 färger: marinblå, vit, ljusgrå, mörkgrå och sand.


Även om tyngdtäcket som produkt inte är en nyhet så har Cura of Sweden revolutionerat marknaden genom att producera tunga täcken av hög kvalitet till en rimlig prislapp. Och för att du ska känna dig extra säker med ditt köp ger Cura of Sweden dig en 3-årig garanti på ditt täcke vilket vi tycker är bra... för då vet du att du får ett täcke som håller i många år.


Om du vill mer än 7 kg finns även Curas tyngd täcke med vikt 9 kg och 11 kg lite längre ned på sidan (tänk på att täcket ska väga ca 10-15% av din kroppsvikt). Ta mig till 9 kg & 11 kg täcket nu direkt!


Cura of Sweden Pearl är OEKO Tex-certifierat vilket innebär att det uppfyller höga humanekologiska krav; innehåller inga skadliga ämnen.


Här kan du köpa 7 kg Cura tyngdtäckeHär kan du köpa 9 kg Cura tyngdtäcke

Apoteket säljer Cura of Sweden Pearl (9kg) för 1046.5 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1046.5 kr är det lägsta priset just nu för Cura of Sweden Pearl (9kg)!Här kan du köpa 11 kg Cura tyngdtäckeAnvändarnas omdömen och recensioner om Cura tyngdtäcke

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på användarnas omdömen om Curas tyngd täcke.


"Var ytterst tveksam när jag fick detta underbara täcke i julklapp. Som en ren dröm att lägga sig under. Jag tror snart jag kommer uppgradera till 7kg då själva "tyngdkänslan" inte alls skapar ett tryck som är så påtagligt när all vikt sprids ut över hela kroppen. Ändå den bästa julklappen jag någonsin har fått."


"Har haft sömnproblem i minst 30 år. Har nu haft mitt tyngdtäcke på 5kg i lite mera än 1 år. Nu kan jag vakna utvilad. Jag har ökat min nattsömn med 1-2 timmar mera varje natt.


Visst vaknar jag fortfarande flera gånger varje natt men jag somnar snabbare och somnar om mycket fortare. Det här är mitt bästa köp någonsin. Plus: Förbättrat min nattsömn med 1-2 timmar varje natt. Minus: Finns inget negativt."


"Jag har tyngdtäcket ovanpå mitt vanliga, för tyngdtäcket (eller dess effekt på kroppen) gör att jag känner mig kall efter en natt. Vaknar mindre ofta varje natt nu med täcket och jag sover bättre, men framförallt, jag somnar om snabbare och enklare."


"Efter flera års insomningsbesvär sover jag äntligen bra. Det här är mitt livs bästa köp! Hade valt ett tyngre täcke om jag kunde välja om. Är 175 cm och väger 63 kg, köpte ett täcke på 9 kg.


"Hade valt 13 kg om jag hade kunnat välja om. Idag sover jag med tyngdtäcke ovanpå mitt vanliga täcke. Sover superbra och känner mig utvilad på morgonen."


"Högsta betyg för detta täcke. Min son i övre tonåren har haft svårt att somna och sova hela nätter. Köpte täcket på vinst och förlust, men ångrar det inte!


"Sömnen har blivit stabilare och sonen säger själv att han är mer utvilad. Är man osäker på vilken tyngd man ska välja, rekommenderar jag att man tar det tyngre täcket av de man väljer mellan."


 
Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de olika studier på tyngdtäcken som har gjorts och huruvida dessa faktiskt fungerar för bättre sömn. Du hittar ett urval av dessa resultat i testresultatsdelen här nedan. 


Eftersom de flesta tyngdtäckena är rätt lika varandra är det rätt liten skillnad mellan de olika rent teknologiskt. Skillnaden är på sin höjd materialval där vissa tillverkare ser till att täcket även svalkar och håller optimal temperatur medan vi sover. 


Inför detta test har vi därför tittat mycket på vad forskningen säger om tyngdtäcken, och här finns det stärkande bevis både från internationellt och nationellt håll. Bland annat gick Karolinska Institutet i Huddinge ut för ett tag sedan och sa att tyngdtäcken hade en god effekt på sömn och framförallt på de individer som har diagnoser som ADHD och generaliserat ångestsyndrom (GAD). 


I kombination med vad forskningen har vi tittat mycket på vad användarna har att säga. Och här framkommer en tydlig favorit: Cura of Sweden. Med hundratals goda omdömen talar detta för en produkt av mycket hög kvalitet som håller länge. Detta går inte att hitta hos resterande aktörer på marknaden. Vårt val faller därför på Cura of Sweden.


Test tyngdtäcke - experternas omdömen

Än så länge finns det inte så många experttester att referera till. Det finns dock en hel del experter inom sömnforskning som menar att vikttäcken har en god effekt på din sömn. Här kommer några exempel:


"Ett tyngdtäcke genererar trygghet och lugn, vilket kan ha en positiv påverkan på oro, osäkerhet och stress." - Berit Seiger Cronfalk (leg. sjuksköterska)


Karolinska Institutet / JCSM: En studie med slutsatsen att ett tyngdtäcke är ett effektivt och säkert hjälpmedel mot sömnlöshet. Det riktar sig främst mot personer med diverse diagnoser som ADHD, GAD, depression och bipolär sjukdom. I denna studie tas det även upp hur det finns väldigt få biverkningar vid användning av tyngdtäcken. 


Om du lider av åkommor som sömnapné, klaustrofobi eller astma är det lämpligt att välja ett lättare tyngdtäcke. Det är inte heller lämpligt för små barn att använda tyngdtäcke om de inte orkar lyfta det själva.


Må Bra: "Studierna om vikttäcken är fortfarande få och har bara gjorts på mindre testgrupper, men studierna visar att när du sover under ett tyngdtäcke ökar halten av oxytocin och serotonin (våra må bra hormoner) samtidigt som stresshormonet kortisol sjunker, vilket ger en bättre djupsömn". 


Må Bra tar även upp rapporter från Journal of Sleep Medicine & Disorders samt från landstinget Västmanland där 82% av dem som testat täcket upplevde att de blev mer avslappnade till resultat av vikttäcket. 


Här kan du köpa Cura tyngdtäcke 7 kg till lägst pris

Bästa pris på Cura of Sweden Pearl får du när du köper det online. Då kan du även få det levererat direkt hem till dörren, smidigt och bekvämt.


Läs mer hos Cura of Sweden. Utöver testvinnaren från Cura finns det flera andra bra leverantörer som håller god kvalité som Polar Night, Tcibo och Beckasins tyngdtäcke, som har bland de billigaste tyngdtäckena just nu.Här kan du köpa Cura tyngdtäcke 9 kg till lägst pris

Apoteket säljer Cura of Sweden Pearl (9kg) för 1046.5 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1046.5 kr är det lägsta priset just nu för Cura of Sweden Pearl (9kg)!


Här kan du köpa Cura tyngdtäcke 11 kg till lägst prisvad kostar ett tyngdtäcke pris, cura tyngdtäcke recension, tungt täcke bäst i test, testa tyngdtäcke vikt, tvätta tyngdtäcke bra för

Tyngdtäcket ger ett behagligt tryck mot kroppen när du ska sovaTips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har tyngdtäcke rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa tyngdtäcket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du letar efter en ny madrass eller kudde har vi även ett test på den bästa madrassen samt bästa kudden till det bästa priset just nu!


Tips 3: Om du är känslig mot damm och vill förbättra luftkvaliteten för att du ska kunna sova bättre kan vi tipsa om vårt test om den bästa luftrenaren.


Frågor och svar om tyngdtäcken

 • Vilken vikt på tyngdtäcke?
  Enligt experter rekommenderas det att tyngdtäckets vikt ska vara mellan 10-15% av din kroppsvikt.
 • Varför tyngdtäcke?
  Det har publicerats många artiklar som hävdar att tyngdtäcke bidrar till en bättre sömn. Det minskar ångest och stress samtidigt som det gör dig mer lycklig och tillitsfull.
 • Hur mycket kostar ett tyngdtäcke?
  Det kostar mellan ca 1000-1500 kr beroende på tyngd.
 • Vilket är det bästa tyngdtäcket?
  Vi har utsett Cura of Sweden som testvinnare. Vi rekommenderar primärt ett täcke på 7kg till en kvinna/man med normalvikt. Men upplevelsen av tyngden på kroppen är såklart individuell.


Bäst i test Guidens tester för bättre sömnChristopher Holmerin

Bäst i test: Tyngdtäcke

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast