Glidmedel bäst i test, bra glidmedel, bästa glidmedlet 2023, bästa glidmedlet, bästa glidmedel, glidmedel, bäst i test glidmedel, silikonbaserat glidmedel, vilket glidmedel är bäst, vattenbaserat glidmedel, glidmedel test, glidmedel med smak, test glidmedel, bäst glidmedel, glidmedel bäst, glidmedel silikon, bästa glidmedlen.

Bästa glidmedlet 2024: Bra glidmedel för en härligare upplevelse

Ska du köpa glidmedel och undrar vilket som är glidmedel bäst i test, då har du kommit rätt!

 

Vi har granskat aktuella experttester och viktigast av allt – vi har tagit reda på vad vanliga konsumenter tycker om de olika glidmedlen som finns på marknaden och vilka de gillar bäst.

 

I vårt glidmedel test får du också svar på vilka fördelar det finns med att använda ett bra glidmedel och tips på både de bästa silikonbaserade glidmedlet och det bästa vattenbaserade glidmedlet.

 

Allt detta har vi sammanfattat åt dig på denna sida för att du ska få de bästa förutsättningarna för ditt sexliv, så du också kan undvika dåliga felköp och få det bästa glidmedlet till lägsta möjliga priset! Läs även mer i vårt test av den bästa vuxenleksaken.


Bästa glidmedel just nu

Silikonbaserat glidmedel bäst i test

Pjur Woman Bodyglide

Glidmedel bäst i test Pjur Woman Bodyglide
 • Kan användas på hela kroppen

 • Utvecklad för känslig hud

 • Väldigt dryg

 • Skruvkorken på flaskan

Vattenbaserat glidmedel bäst i test

Baseks Aqua Glide

Glidmedel bäst i test Baseks Aqua Glide
 • Allergivänlig

 • Bra komplement till sexleksakerna

 • Kondomsäker

 • Torkar snabbare ut än siliconbaserade produkter

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Glidmedel - 7 fördelar

Den vanligaste orsaken till att kvinnan inte är tillräckligt våt är att hon helt enkelt inte är tillräckligt kåt. Det kan bero på stress, att förspelet var för kort eller att hon verkligen inte känner för det.

 

Vid dessa tillfällen är det viktigt att inte tvinga sig själv till att ha sex genom att använda glidmedel, det kan leda till både fysiska och psykiska besvär. Bristande sexlust kan bero på flera saker, men det finns bra hjälp att få. Läs mer här.

 

Med detta sagt får du nu sju exempel på fördelarna med att använda glidmedel:

 

 • Ökar sexlusten
 • Minskar friktionen och ger härliga upplevelser
 • Kan lindra symtom på vaginal torrhet
 • Gör användningen av sexleksaker roligare
 • Lättare att få orgasm
 • Är ett måste vid analsex då ändtarmen inte har någon egen smörjning, vilket annars kan skada dig och göra ont
 • Smaksatta glidmedel tar oralsex till en ny nivå


Banner Sinful


Silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel?

Det finns glidmedel med olika smaker, några som gör det kallt eller varmt där man applicerar dem, vattenbaserade, silikonbaserade, oljebaserade, ja det finns en hel djungel där ute.

 

Vi har valt att fokusera på neutrala glidmedel som antingen är vattenbaserade eller silikonbaserade då dessa passar just alla. Personer med känslig hud kan få utslag och allergiska reaktioner med glidmedel med smak och lukt och värme/kyla.

 

Silikonbaserade glidmedel

Är ofta dyrare än vattenbaserade, men du behöver inte använda lika mycket eftersom de är mer hållbara och har bättre och mer hållbara glidegenskaper. De går bra att använda vid analsex. Rektum producerar inget naturligt smörjmedel, så det är extra viktigt att använda glidmedel för att minska risken för skador.

 

Silikonbaserade glidmedel kan användas tillsammans med sexleksaker, men inte om leksaken är gjord av silikon och cyberskinn, eftersom glidmedlet kan lösa upp materialet.

 

Silikonbaserade glidmedel kan användas tillsammans med latex- och plastkondomer och är lämpliga att använda i vatten. Är även fantastisk att använda för alla typer av kroppsmassage. Dessa finns inte tillgängliga som smaksatt glidmedel.

 

Vattenbaserade glidmedel

Är ofta billigare än silikonbaserade men du måste använda mer då de sugns in i huden och torkar ut snabbare. I många fall kan du återfå glidförmågan genom att bara tillsätta lite vatten eller saliv i stället för mer glidmedel.

 

Vattenbaserade kan användas till nästan vad som helst och är kompatibla med alla typer av sexleksaker. Därför är det klokt att köpa vattenbaserat om du bara vill ha ett glidmedel.

 

En annan fördel med vattenbaserade glidmedel är att det inte blir några fläckar på kläder och sängkläder efter tvätt. Det är också lätt att tvätta bort från kroppen.
Silikonbaserat glidmedel bäst i test

Efter att ha läst experttester och undersökt vilket glidmedel konsumenterna gillar bäst har vi en vinnare! Det bästa silikonbaserade glidmedlet som är snällt mot huden och passar alla hudtyper heter Pjur Woman Bodyglide.

 

Glidmedel bäst i test - Pjur Woman Bodyglide

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Pjur Woman Bodyglide


Pjur Woman är ett silikonbaserat och hudvänligt glidmedel för extra stimulans och långvarig effekt. Den är speciellt framtagen för kvinnors känsliga och mjuka hud men fungerar lika bra på män.

 

Pjur ger extra långvarigt glid och blir aldrig klibbig eller torkar ut – och det behövs bara några droppar.

 

Den kan användas över hela kroppen som massageolja och lämnar huden silkeslen och hal trots att den i första hand utvecklats för underlivet.

 

Pjur är allergivänlig och helt lukt- och smaklöst och är dermatologiskt testad. Den lämnar ingen lukt eller fläckar på kläder och sängkläder, utan måste tvättas bort efter lek.

 

Pjur Woman röstades fram som bäst i test hos Aftonbladet med högsta betyg 5 av 5 och berömdes med orden "Det här är ett bra glid utan krusiduller. Ibland behövs inte mer än så."


Användarnas omdömen och recensioner om Pjur Woman Bodyglide

Som alltid här på Best i test Guiden vill vi veta vad vanliga konsumenter tycker om de produkter vi rekommenderar, de är trots allt de som vet hur produkterna fungerar bäst i vardagen. Och som ni ser är konsumenterna mycket imponerade och nöjda med testvinnaren. Här kan du läsa några av recensionerna;

 

"Väldigt härligt glidmedel som vet vad den behöver. Inte klibbig, luktar inte och är inte fet. Bara positivt att säga om innehållet. Man skulle kunna önska sig en pumpfunktion då den kan vara svår att hantera i "kampens hätta."

 

"Bra glidmedel som fungerar med väldigt mjukt glid! Håller länge! Testade på henne tillsammans med rocks off vibratorn som var en lyckad kombination! Mjuk och skön!"

 

"Allt jag kan säga är: wow. du märker inte ens detta mirakel när du applicerar det. perfekt för massage, inklusive ryggen :-) rekommenderas!"

 

"Rekommenderas starkt. Mycket bättre än många andra produkter."

 

"BRA glidmedel! Jag har problem med urinvägarna på grund av att det drar ihop sig för lätt, och en partner med en relativt stor penis. I början av vårt sexliv kämpade vi mycket med problemet. Men efter att vi köpte det här glidmedlet fungerar det som en dans."

 

"Fin konsistens, helt neutral på alla sätt som gör det helt naturligt att använda vid sex."

 

"Blev väldigt nöjd med effekten."

 

Nackdelar då? Om det finns några nackdelar med Pjur Woman vill vi såklart veta detta innan vi bestämmer oss för att handla och vad vissa säger är att de önskar att flaskan hade en enklare funktion än skruvkork och vissa tycker att konsistensen är obekväm.

 

Här köper du Pjur Woman till lägsta pris idag

De bästa priserna på Pjur Woman Bodyglide
Vattenbaserat glidmedel bäst i test

För den som vill ha bästa glidmedel som är vattenbaserat rekommenderar vi Baseks Aqua Glide.

 

Bästa vattenbaserade glidmedlet - Baseks Aqua Glide

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Baseks Aqua Glide


Baseks Aqua Glide är ett vattenbaserat glidmedel med en tjock konsistens för att ge bättre och bekvämare glid oavsett om du använder det på sexleksaker, vid samlag, vid onani eller förspel.

 

Baseks känns skön på huden och är inte klibbig. Den är helt oljefri, tas lätt bort med vatten och lämnar inga märken, även efter passionerade stunder.

 

Med sitt långvariga glid håller den för många timmars nöje och kan återaktiveras med bara en droppe vatten, så den håller ännu längre.

 

Den är helt fri från parfym och alkohol, kondomsäker och kompatibel med alla typer av sexleksaker. Om du använder den på sexleksaker kan det vara en bra idé att tvätta leksaken med sexleksaksrengöring, även om den är lätt att tvätta bort med vatten.


Användarnas omdömen och recensioner om Baseks Aqua Glide

När det kommer till Baseks Glide är konsumenterna mycket nöjda! Här kan du läsa några av de recensioner testvinnaren har fått;


"Baseks Aqua Glide är bra för normal vaginal användning, medeltunn konsistens. Tvättas lätt av."


"Fungerar optimalt, på alla sätt. Doft och smak löst, lätt att tvätta bort. Lätt att använda."


"Jag har i allmänhet varit lite skeptisk till att använda glidmedel, eftersom jag har varit, och är, ofta besvärad av upprepade urinvägsinfektioner och har känsliga slemhinnor. Jag har det kroniskt. Jag fick inga problem av detta glidmedel, hurra : )."


"Testat den här produkten med både sexleksaker, vid vanligt sex och analsex, och den gör alltid jobbet! Bra glid och relativt lätt att använda. 


Plus för lite tjockare konsistens än vanliga glidmedel. Hade önskat en lite större version med pump. Annars ett mycket bra köp till ett bra pris!"


"Jag har testat några bra glidmedel i mitt liv, bland annat Liquid silk som också är bra, men den här fungerar riktigt bra vid både analsex och vaginalsex. Den är tillräckligt tjock i konsistensen för att den inte bara rinner ner i lakanet och lätt appliceras där den ska användas! Och Jag har inte upplevt några "ovanligheter" som kvinna."


"Jag har testat olika märken av glidmedel rakt igenom, men brukar komma tillbaka till den här. Gör precis som den säger, ger bra glid. Har använts under olika förhållanden och fungerar lika bra i duschen som i sängen."


"Glidmedlet hade en mycket naturlig konsistens. Och var därför mycket bekväm att använda."


Här köper du Baseks Aqua Glide till bästa pris

De bästa priserna på Baseks Aqua Glide
Jämför glidmedel


Typ:
Konsistens:
Hållbarhet:
Kompatibel:
Pris:
Allergivänlig:
Pjur Woman Bodyglide
Pjur Woman Bodyglide
Silikonbaserat gli...
Silikonbaserat
Silkeslen och långvarig
Långvarig
Kompatibel med många sexleksaker
Dyrare än vattenbaserade glidmedel
Allergivänlig
Baseks Aqua Glide
Baseks Aqua Glide
Vattenbaserat glid...
Vattenbaserat
Tjock konsistens
Långvarig
Kompatibel med många sexleksaker
Mer prisvärt än silikonbaserade glidmedel
Allergivänlig
Glidmedel test - experternas omdömen

Det finns väldigt få experttester på glidmedel med tanke på vilken enorm marknad det är, men här kan du få en inblick i de få tester som finns;


Aftonbladet har testat 3 silikonbaserade, 3 vattenbaserade, 3 ekologiska och 1 hybrid. Bästa silikonbaserade var Silikon Glide från Viamax. Bästa vattenbaserade var Balance från Aleah Care. Bästa ekologiska blev Repair från Aleah Care och den enda testade och bästa hybriden var Coconut Cooling Hybrid från JO.


Aftonbladet har tagit in sexrådgivaren Hanna Arnhög som har testat 12 olika glidmedel och röstar fram Pjur Woman Bodyglide som det bästa silikonsmörjmedlet och Nature Calling Bodyglide Vanilla som det bästa oljebaserade glidmedlet. Båda fick 5/5 poäng.


Glidmedel till sexleksaker bäst i test. Köpa glidmedel, vilket glidmedel, baseks aqua glide, bästa vattenbaserade glidmedlet, glidmedel sex, bästa glidmedlet för torra slemhinnor, glidsalva, silikon glidmedel, glidmedel analsex, silionbaserat glidmedel, glidmedel för kvinnor, glidmedel för analsex, billigt glidmedel, glidmedel bästa, glidmedel smak, glidmedel oralsex, ekologiskt glidmedel, vad kan man använda som glidmedel, glidmedel hemma, glidmedlet, oljebaserat glidmedel, hur man gör glidmedel, glidmedel sexleksaker, glidmedel för sex, ekologiskt glidmedel test, smaksatta glidmedel, bästa vattenbaserade glidmedel, ätbart glidmedel, analsex glidmedel, bästa glidmedlet för analsex, bästa glidmedlet vattenbaserat, naturligt glidmedel, köp glidmedel.


~ Endast det bästa är nog för dig ~
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har glidmedel rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa glidmedlet till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du är intresserad av fler produkter för kropp och hälsa kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om bästa sexleksaken eller testet om bästa massagekudde! För en god natts sömn krävs också bästa madrassen
Vanliga frågor och svar

 • Vad kan man använda som glidmedel hemma?
  Många oljor och krämer är särskilt olämpliga för användning i underlivet. De kan skapa en obalans i slidans bakterieflora och infektioner, ömhet och på längre sikt torra slemhinnor. Men om du inte har glidmedel tillgängligt hemma kan du använda matolja utan tillsatser, kokosolja, vaselin, aloe vera och saliv. Allt som innehåller oljor kan vara svårt att tvätta bort och det är viktigt att inte använda olja tillsammans med kondom då det kan förstöra kondomen.
 • Vilka fördelar är det med glidmedel?
  Många får en ökad sexlust, lättare att få orgasm, kan lindra symtom på torr slida, göra massage av underlivet mer njutningsfull, minska friktionen och helt enkelt ge mer läckra upplevelser.
 • Är silikon eller vattenbaserat glidmedel bäst?
  Det beror lite på. Är det till för massage, samlag utan sexleksaker och onani utan sexleksaker så tycker de flesta att silikonbaserat är bäst. Den är tjock och ger en silkeslen känsla på huden utan att bli klibbig. Silikonbaserade glidmedel kan användas med sexleksaker, men inte om leksaken är gjord av silikon eller cyberskinn.Vattenbaserade kan användas till nästan vad som helst och är kompatibla med alla typer av sexleksaker. Därför är det klokt att köpa vattenbaserat om du bara vill ha ett glidmedel.
 • Hur använder man glidmedel?
  Du applicerar bara någon till några droppar glidmedel där du vill öka friktionen.
 • Vilket är det bästa glidmedlet?
  I vårt glidmedel test har vi utsett Pjur Woman och Baseks Aqua Glide till bästa glidmedel just nu. De har fått vår stämpel som glidmedel bäst i test.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Glidmedel

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast