Bästa glidmedlet 2024: Bra glidmedel för ett bättre sexliv

Ska du köpa glidmedel och undrar vilket som är glidmedel bäst i test? Vi i har tagit reda på vad både sexexperter och konsumenter anser är det bästa glidmedlet på marknaden. I vårt glidmedelstest lyfter vi fördelarna med att använda ett bra glidmedel och ger tips på både det bästa silikonbaserade glidmedlet samt det bästa vattenbaserade glidmedlet.


Glidmedel bäst i test, bra glidmedel, bästa glidmedlet 2023, bästa glidmedlet, bästa glidmedel, glidmedel, bäst i test glidmedel, silikonbaserat glidmedel, vilket glidmedel är bäst, vattenbaserat glidmedel, glidmedel test, glidmedel med smak, test glidmedel, bäst glidmedel, glidmedel bäst, glidmedel silikon, bästa glidmedlen.

 

Vår guide ger dig all information du behöver för att berika ditt sexliv, så du kan få det bästa glidmedlet till lägsta möjliga priset! 


Bästa glidmedel just nu


Glidmedel - hemligheten till bättre sex?

Den vanligaste orsaken till att kvinnan inte är tillräckligt våt är att hon helt enkelt inte är tillräckligt kåt. Det kan bero på stress, att förspelet är för kort eller att hon verkligen inte känner för det.

 

Det är viktigt att inte tvinga sig själv till att ha sex genom att använda glidmedel, eftersom det kan leda till både fysiska och psykiska besvär. Bristande sexlust kan bero på flera saker, men det finns bra hjälp att få. Läs mer här.Jämför glidmedel bäst i test

Typ:
Konsistens:
Hållbarhet:
Kompatibel:
Pris:
Allergivänlig:
Bäst i test glidmedlet 2024 - Pjur Woman Bodyglide - Bäst i test
Pjur Woman Bodyglide
Silikonbaserat gli...
Silikonbaserat
Silkeslen och långvarig
Långvarig
Kompatibel med många sexleksaker
Dyrare än vattenbaserade glidmedel
Allergivänlig
Bäst i test glidmedlet 2024 - Baseks Aqua Glide - Bäst i test
Baseks Aqua Glide
Vattenbaserat glid...
Vattenbaserat
Tjock konsistens
Långvarig
Kompatibel med många sexleksaker
Mer prisvärt än silikonbaserade glidmedel
Allergivänlig


Köpguide: vilket glidmedel är bäst?

Silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel med smak?

Det finns glidmedel med olika smaker, några som gör det kallt eller varmt där man applicerar dem, vattenbaserade, silikonbaserade, oljebaserade, ja det finns en hel djungel där ute.


Vi har valt att fokusera på neutrala glidmedel som antingen är vattenbaserade eller silikonbaserade då dessa passar just alla. Personer med känslig hud kan få utslag och allergiska reaktioner med glidmedel med smak och lukt samt värme/kyla.

Silikonbaserade glidmedel: fördelar och nackdelar

Silikonbaserade glidmedel är ofta dyrare än vattenbaserade glidmedel, men du behöver inte använda lika mycket eftersom de har bättre och mer hållbara glidegenskaper. De går bra att använda vid analsex. Rektum producerar inget naturligt smörjmedel, så det är extra viktigt att använda glidmedel för att minska risken för skador.


De kan användas tillsammans med latex- och plastkondomer och är lämpliga att använda i vatten, samt sexleksaker som inte är gjorda av silikon eller cyberskinn. De är även utmärkta att använda för alla typer av kroppsmassage. 


Nackdelar med silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserade glidmedel finns inte tillgängliga som smaksatt glidmedel, och kan inte användas tillsammans med sexleksaker som är gjorda av silikon eller cyberskinn, eftersom glidmedlet kan lösa upp materialet.


Vattenbaserade glidmedel: fördelar och nackdelar

Vattenbaserade glidmedel är ofta billigare än silikonbaserade glidmedel men de torkar ut snabbare. I många fall kan du återfå glidförmågan genom att bara tillsätta lite vatten eller saliv i stället för mer glidmedel.


Vattenbaserade glidmedel kan användas till nästan vad som helst och är kompatibla med alla typer av sexleksaker. Därför är det klokt att köpa vattenbaserat om du bara vill ha ett glidmedel. En annan fördel med vattenbaserade glidmedel är att det inte blir några fläckar på kläder och sängkläder efter tvätt. Det är också lätt att tvätta bort från kroppen.


Nackdelar med vattenbaserat glidmedel

Vattenbaserat glidmedel tas upp av huden och torkar ut snabbare än silikonbaserat glidmedel.Banner Sinful7 anledningar till varför glidmedel ger bättre sex:

 • Ökar sexlusten
 • Minskar friktionen och ger härliga upplevelser
 • Kan lindra symtom på vaginal torrhet
 • Gör användningen av sexleksaker roligare
 • Lättare att få orgasm
 • Är ett måste vid analsex då ändtarmen inte har någon egen smörjning, vilket annars kan skada dig och göra ont
 • Smaksatta glidmedel tar oralsex till en ny nivå


Silikonbaserat glidmedel bäst i test: Pjur Woman Bodyglide 


Bästa silikonbaserade glidmedlet 2024

Efter att ha läst experttester och undersökt vilket glidmedel konsumenterna gillar bäst har vi en vinnare! Det bästa silikonbaserade glidmedlet som är snällt mot huden och passar alla hudtyper heter Pjur Woman Bodyglide.


Bäst i test glidmedel utsedd av Aftonbladet

Pjur Woman röstades fram som "bäst i test glidmedel" hos Aftonbladet med högsta betyg 5 av 5 och berömdes med orden "Det här är ett bra glid utan krusiduller. Ibland behövs inte mer än så."


Pjur Woman ger långvarig glideffekt 

Pjur Woman är ett silikonbaserat och hudvänligt glidmedel för extra stimulans och långvarig effekt. Den är speciellt framtagen för kvinnors känsliga och mjuka hud men fungerar lika bra på män.


Pjur ger extra långvarigt glid och blir aldrig klibbig eller torkar ut – och det behövs bara några droppar.


Kan användas som massageolja

Den kan användas över hela kroppen som massageolja och lämnar huden silkeslen och hal trots att den i första hand utvecklats för underlivet.


Allergivänlig och luktfri formula

Pjur är allergivänlig och helt lukt- och smaklöst och är dermatologiskt testad. Den lämnar ingen lukt eller fläckar på kläder och sängkläder, utan måste tvättas bort efter lek.Här köper du Pjur Woman Bodyglide till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om glidmedlet Pjur Woman Bodyglide

Som alltid här på Best i test Guiden vill vi veta vad vanliga konsumenter tycker om de produkter vi rekommenderar, de är trots allt de som vet hur produkterna fungerar bäst i vardagen. Och som ni ser är konsumenterna mycket imponerade och nöjda med testvinnaren. Här kan du läsa några av recensionerna;


"Väldigt härligt glidmedel som vet vad den behöver. Inte klibbig, luktar inte och är inte fet. Bara positivt att säga om innehållet. Man skulle kunna önska sig en pumpfunktion då den kan vara svår att hantera i "kampens hätta."


"Bra glidmedel som fungerar med väldigt mjukt glid! Håller länge! Testade på henne tillsammans med rocks off vibratorn som var en lyckad kombination! Mjuk och skön!"


"Mycket bra glidmedel! Jag har problem med urinvägarna på grund av att det drar ihop sig för lätt, och en partner med en relativt stor penis. I början av vårt sexliv kämpade vi mycket med problemet. Men efter att vi köpte det här glidmedlet fungerar det som en dans."


"Fin konsistens, helt neutral på alla sätt som gör det helt naturligt att använda vid sex."


Nackdelar med glidmedlet Pjur Woman Bodyglide

Vissa säger att de önskar att flaskan hade en enklare funktion än skruvkork och vissa tycker att konsistensen är obehaglig.


Vattenbaserat glidmedel bäst i test: Baseks Aqua Glide 


Bästa vattenbaserade glidmedlet 2024

För den som vill ha bästa glidmedlet som är vattenbaserat rekommenderar vi Baseks Aqua Glide.


Baseks Aqua Glide är ett vattenbaserat glidmedel med en tjock konsistens för att ge bättre och bekvämare glid oavsett om du använder det på sexleksaker, vid samlag, vid onani eller förspel. Vi rekommederar att kombinera detta glidmedel tillsammans med vår testvinnare bästa sexleksaken


Baseks Aqua Glide: bekvämt och långvarigt glid

Baseks känns skön på huden och är inte klibbig. Den är helt oljefri, tas lätt bort med vatten och lämnar inga märken, även efter passionerade stunder.


Med sitt långvariga glid håller den för många timmars nöje och kan återaktiveras med bara en droppe vatten, så den håller ännu längre.


Kondomsäker och kompatibel med alla sexleksaker

Den är helt fri från parfym och alkohol, kondomsäker och kompatibel med alla typer av sexleksaker. Om du använder den på sexleksaker kan det vara en bra idé att tvätta leksaken med sexleksaksrengöring, även om den är lätt att tvätta bort med vatten.Här köper du det bästa glidmedlet Baseks Aqua Glide till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om glidmedlet Baseks Aqua Glide

När det kommer till Baseks Glide är konsumenterna mycket nöjda! Här kan du läsa några av de recensioner testvinnaren har fått;


"Baseks Aqua Glide är bra för normal vaginal användning, medeltunn konsistens. Tvättas lätt av."


"Fungerar optimalt, på alla sätt. Doft och smak löst, lätt att tvätta bort. Lätt att använda."


"Jag har i allmänhet varit lite skeptisk till att använda glidmedel, eftersom jag har varit, och är, ofta besvärad av upprepade urinvägsinfektioner och har känsliga slemhinnor. Jag har det kroniskt. Jag fick inga problem av detta glidmedel, hurra : )."


"Testat den här produkten med både sexleksaker, vid vanligt sex och analsex, och den gör alltid jobbet! Bra glid och relativt lätt att använda. 


Plus för lite tjockare konsistens än vanliga glidmedel. Hade önskat en lite större version med pump. Annars ett mycket bra köp till ett bra pris!"


"Jag har testat några bra glidmedel i mitt liv, bland annat Liquid silk som också är bra, men den här fungerar riktigt bra vid både analsex och vaginalsex. Den är tillräckligt tjock i konsistensen för att den inte bara rinner ner i lakanet och lätt appliceras där den ska användas! Och Jag har inte upplevt några "ovanligheter" som kvinna."


"Jag har testat olika märken av glidmedel rakt igenom, men brukar komma tillbaka till den här. Gör precis som den säger, ger bra glid. Har använts under olika förhållanden och fungerar lika bra i duschen som i sängen."


"Glidmedlet hade en mycket naturlig konsistens. Och var därför mycket bekväm att använda."


Glidmedel test - experternas omdömen

Det finns väldigt få experttester på glidmedel med tanke på vilken enorm marknad det är, men här kan du få en inblick i de få tester som finns;


Aftonbladet har testat 3 silikonbaserade, 3 vattenbaserade, 3 ekologiska och 1 hybrid. Bästa silikonbaserade var Silikon Glide från Viamax. Bästa vattenbaserade var Balance från Aleah Care. Bästa ekologiska blev Repair från Aleah Care och den enda testade och bästa hybriden var Coconut Cooling Hybrid från JO.


Aftonbladet har tagit in sexrådgivaren Hanna Arnhög som har testat 12 olika glidmedel och röstar fram Pjur Woman Bodyglide som det bästa silikonsmörjmedlet och Nature Calling Bodyglide Vanilla som det bästa oljebaserade glidmedlet. Båda fick 5/5 poäng.


Glidmedel till sexleksaker bäst i test. Köpa glidmedel, vilket glidmedel, baseks aqua glide, bästa vattenbaserade glidmedlet, glidmedel sex, bästa glidmedlet för torra slemhinnor, glidsalva, silikon glidmedel, glidmedel analsex, silionbaserat glidmedel, glidmedel för kvinnor, glidmedel för analsex, billigt glidmedel, glidmedel bästa, glidmedel smak, glidmedel oralsex, ekologiskt glidmedel, vad kan man använda som glidmedel, glidmedel hemma, glidmedlet, oljebaserat glidmedel, hur man gör glidmedel, glidmedel sexleksaker, glidmedel för sex, ekologiskt glidmedel test, smaksatta glidmedel, bästa vattenbaserade glidmedel, ätbart glidmedel, analsex glidmedel, bästa glidmedlet för analsex, bästa glidmedlet vattenbaserat, naturligt glidmedel, köp glidmedel.


~ Endast det bästa är nog för dig ~Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har glidmedel rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa glidmedlet till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du är intresserad av fler produkter för kropp och hälsa kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om  bästa massagekudden! För en god natts sömn krävs också bästa madrassenFrågor och svar om glidmedel

 • Vad kan man använda som glidmedel hemma?
  Många oljor och krämer är särskilt olämpliga för användning i underlivet. De kan skapa en obalans i slidans bakterieflora och infektioner, ömhet och på längre sikt torra slemhinnor. Men om du inte har glidmedel tillgängligt hemma kan du använda matolja utan tillsatser, kokosolja, vaselin, aloe vera och saliv. Allt som innehåller oljor kan vara svårt att tvätta bort och det är viktigt att inte använda olja tillsammans med kondom då det kan förstöra kondomen.
 • Vilka fördelar är det med glidmedel?
  Många får en ökad sexlust, lättare att få orgasm, kan lindra symtom på torr slida, göra massage av underlivet mer njutningsfull, minska friktionen och helt enkelt ge mer läckra upplevelser.
 • Är silikon eller vattenbaserat glidmedel bäst?
  Det beror lite på. Är det till för massage, samlag utan sexleksaker och onani utan sexleksaker så tycker de flesta att silikonbaserat är bäst. Den är tjock och ger en silkeslen känsla på huden utan att bli klibbig. Silikonbaserade glidmedel kan användas med sexleksaker, men inte om leksaken är gjord av silikon eller cyberskinn.Vattenbaserade kan användas till nästan vad som helst och är kompatibla med alla typer av sexleksaker. Därför är det klokt att köpa vattenbaserat om du bara vill ha ett glidmedel.
 • Hur använder man glidmedel?
  Du applicerar bara någon till några droppar glidmedel där du vill öka friktionen.
 • Vilket är det bästa glidmedlet?
  I vårt glidmedel test har vi utsett Pjur Woman och Baseks Aqua Glide till bästa glidmedel just nu. De har fått vår stämpel som glidmedel bäst i test.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Glidmedel

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast