Träningsband bäst i test.

Träningsband bäst i test 2021

Ska du köpa träningsband men vill veta vilka som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst de senaste testerna från experter och på internet och tagit reda på vilka band som är bäst just nu. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilka band som de svenska konsumenterna tycker om allra bäst. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig här på denna sida. Allt för att du ska kunna göra ett klokt val och undvika dåliga och dyra felköp. 


I testet kan du läsa om


Bästa träningsbanden 2021

Träningsband bäst i test

Casall Exetube Medium

Träningsband bäst i test Casall Exetube Medium
 • Enkel motståndsträning

 • Prisvärd

 • Hög kvalitet

 • Går ej att hänga upp

Träningsband - utmanaren

TRX Träningsband

Träningsband bäst i test TRX Träningsband
 • Bra träning med minimal utrustning

 • Både styrke och flexibilitetsträning

 • Utmärkt kvalitet på remmar och tillbehör

 • Gratis tips och övningar från TRX-appen

 • Något dyr

Bästa hemmaträningspaket

Flowlife hemmaträningspaket

Träningsband bäst i test Flowlife hemmaträningspaket
 • Träningsband av hög kvalitet

 • Bra för balansträning och styrka

 • Allt du behöver för säker hemmaträning

 • Banden går inte att spänna fast

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Nu när vi spenderar större delen av dagarna hemma är det viktigt att hålla igång för att inte säcka ihop. Att få upp flåset någon gång varje dag är otroligt viktigt för att vår kropp ska må som bäst och hålla förbränning på en bra nivå. Ett av de bästa verktygen för hemmaträning är träningsband. Dessa går att fästa lite överallt och istället för att kämpa mot vikter, kämpar du mot din egen kroppsvikt. Detta gör träningen säker och utan risk för belastningsskador och perfekt för alla åldrar, oavsett om du är 20 eller 70!


När vi undersöker vilka band som är bäst i test tittar vi främst på kvalitet och pris. Det finns många märken som säljer träningsband till ockerpriser trots att de håller exakt samma (eller sämre) kvalitet än de billigare märkena. Det viktigaste är att banden håller och klarar av att slitas och stretchas ut. Det får gärna finnas fästpunkter så banden kan fästas mot en vägg eller balk och agera som motvikt. Då får du ut mest av dina band. Test träningsband

Är du en flitig gymbesökare har du nog redan sett dessa. Och det är inte konstigt att gymkedjorna runtom i Sverige använder sig av dessa band av hög kvalitet. Casalls träningsband har länge varit en solklar favorit på marknaden och på landets större gymkedjor. 

Bästa träningsbandet just nu - Casall Exetube

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Casall Exetube Medium


Casall Exetube håller hög kvalitet samtidigt som det har ett mycket bra pris. Det är ett bra redskap för motståndsträning och är mycket enkla att ta med sig. Banden är 120cm långa och har robusta handtag. 


Vill du ha mer information om bandet kan vi tipsa dig om att titta på denna video där Casall ger tips på olika övningar och hur du kan använda banden på bästa sätt.


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är vi givetvis intresserade av att veta vad de svenska konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt dessa som har bäst och längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Lätt att använda hemma och enkel att ta med sig i resväskan - du har alltid möjlighet att träna"


"Bandet har många nyttigheter för kroppens olika muskelgrupper. Jag tycker nog att på köpet kan man få med lite mer info om hur man använder bandet för att träna med det. Är fullständigt NÖJD i övrigt."


"Jämfört med de som finns på gymmet så trivs jag inte handtagen på denna, de känns"lösa" och billiga och även gummit gör det tyvärr. Antar att det är en vanesak, för motståndet är ändå bra för mig som knappt har en enda muskel trots en hel del CX.Medium på gymmet innehåller dock MER motstånd än medium här. Här kan jag hålla balansen med banden korsat och spänt mot midjan, det kan jag inte på gymmet där jag behöver sätta ner foten mellan varje rep."


"Bra produkt att träna hemma med nu när man som äldre äldre inte kan gå på gym!Snabb leverans gratis är ett plus!"


"Har testat denna på gymmet.Funkar jättebra hemma."


Här köper du träningsbanden till bästa pris

Hos dessa butiker kan du köpa träningsband - Casall Exetube  till bäst pris och du får dem även hemskickade.


Apotek Hjärtat säljer Casall Exetube Medium för 179 kr. Frakten är inkluderad i priset.

179 kr är det lägsta priset just nu för Casall Exetube Medium!

Svensk Hälsokost säljer Casall Exetube Medium för 179.19 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Åhlens säljer Casall Exetube Medium för 199 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Nelly säljer träningsbandet för 238. Frakten är inkluderad i detta pris.

Outnorth säljer Casall Exetube Medium för 248 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Boozt säljer Casall Exetube Medium för 297 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Träningsmaskiner säljer Casall Exetube Medium just nu för 335 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 245 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.Träningsband - utmanaren

Om du vill kunna utföra en större variation av övningar är det en annan typ av band du söker, nämligen TRX. Dessa band går att fästa på dörrar och väggar vilket gör den till ett idealt träningsredskap som du kan ta med dig vart du än befinner dig. Förutom flexibiliteten hos TRX-banden är det även den hisnande mängden övningar som gör de till en värdig utmanare. Läs mer om TRX-banden här! 

Träningsband utmanare - TRX Home2

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på TRX Träningsband


Om det inte vore för att TRX-band har en högre prislapp hade detta fått vår förstaplats. Detta eftersom TRX-banden går att spänna fast lite var som helst och ger dig tillgång till otroligt många övningar. Äger du ett sådant band finns det verkligen inga ursäkter - du har ALLT du behöver. 


Banden låter dig träna flexibelt med enbart din egna kroppsvikt som belastning. Det blir därför en väldigt säker träning och med band och handtag i hög kvalitet kan du vara säker på att de håller. 


När du köper TRX-banden får du med: 

 • Medlemskap i TRX-appen (ger dig tips på övningar)
 • TRX Home Suspension Trainer
 • TRX Suspension Anchor (går att fästa var som helst)
 • TRX Door Anchor (dörrfäste)


Appen ger dig många bra tips på övningar samt hur du får ut mest av dina träningsband. Medlemskapet gäller i ett helt år och är du flitig kommer du snabbt ihåg övningarna och slipper därför använda appen. 


Detta säger användarna som har köpt TRX Home2

"Vid 75 års ålder har jag använt mycket träningsutrustning genom åren. TRX-systemet har slutfört mitt hemmagym. Det är enkelt men ändra otroligt mångsidigt och ger både styrka och flexibilitetsträning. Jag tycker det är mindre stressande på mina gamla leder än att lyfta vikter. Remmen och tillbehören är utmärkta. Det är uppenbart att mycket tanke gick till designen. Oslagbar kvalitet, design och funktion."


"Vi använder TRX-träningsprogrammen för att förbereda oss för golf, vindsurfing och skidåkning samt allmän kondition." 


Bra utrustning. Enkel att installera och mycket slitstark. Ger bra träning med minimal utrustning."


"Lätt att använda och ställa in. Och fördelarna med att ha supporthjälp och guider är en extra bonus. Mycket nöjd med detta köp."


"Hållbar produkt som ger en praktisk lösning för att komma i form hemma eller vart du än är. Massor av coachning och innovativa träningsinstruktioner för att hålla dig intresserad och motiverad. TRX är en av de bästa hälsoinvesteringarna jag någonsin gjort för mig själv, och en som kan användas under hela livet!"


"Bra investering för att hjälpa mig på min fitnessresa."


"Jag använder den nästan varje dag och jag älskar det!"


"Jag har använt TRX-band på gymmet i flera år och njuter av mångsidigheten och utbudet av alternativ med ett enkelt verktyg. När gymmet stängdes av och på bestämde jag mig för att lägga till en uppsättning i mitt hemmagym. Jag är så glad att jag gjorde det. Jag kan enkelt lägga till några övningar i min dag även när jag inte har tid för en hel träning."


Här köper du utmanaren till bästa pris

Hos dessa butiker kan du köpa träningsband - TRX Home2 till lägst pris.


Gymgrossisten erbjuder den för 2295 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2295 kr är det lägsta priset just nu för TRX Träningsband!
Bästa hemmaträningspaket

Med ett hemmaträningspaket får du allt du kan tänka dig för att utöva de bästa övningarna för hemmaträning. Du får band, plattor och ett utmärkt verktyg för balansträning. Läs mer här nedan! 

Bästa hemmaträningspaket just nu kommer från Flowlife

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Flowlife hemmaträningspaket


Med Flowlifes hemmaträningspaket får du 2 typer av band, ett för höfter och ben samt ett multifunktionellt band som kan användas av hela kroppen. Du får även 2 st "sliding plates" som glider på golvet vilka hjälper dig stärka hela kroppen i flera vinklar. Slutligen ingår även en Flow Tank, en tub som fylls med vatten, som utmanar balans, koordination och styrka på ett enkelt och säkert sätt.


Träningsbanden från Flowlife är praktiska och kan användas av hela kroppen. För de större musklerna, ben, rumpa och axlar rekommenderas dock de större banden. Då får du ett bra motstånd som gör övningarna utmanande. 


De glidande plattorna som du får med använder endast din egen kropp som vikt och bidrar till en stor variation av övningar. De är framförallt bra om du vill förbättra styrka och balans. 


Flow Tank ger dig goda möjligheter till utmanande balans- och styrketräning. Tack vare det strömmande vattnet måste du parera vikten som skvalpar vilket håller musklerna aktiva genom hela träningen. Vikten kan du själv bestämma genom att fylla på mer eller mindre vatten. 


Detta tycker användarna om Flowlife

Flowlife har ett väldigt bra omdöme från sina användare. Med ett snittbetyg på 4,8 hos Trustpilot kan du vara säker på att du gör ett bra köp. 


Här köper du träningspaketet till bästa pris

Flowlife säljer just nu Flowlife hemmaträningspaket för 1000 kr. Frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod bästitest20 för att få detta pris!

1000 kr är det lägsta priset just nu för Flowlife hemmaträningspaket!Träningsband bäst i test - experternas omdömen

T3: Ger TRX Home2 full pott med 5/5 stjärnor. De tycker att det är ett toppen-verktyg för hemmaövningar och tycker framförallt att medlemskapet i TRX-appen ger ytterligare värde för pengarna tack vare det stora innehållet av övningar och tips. De rekommenderar dock att du har en krok i taket för att du ska få ut allra mest av dina övningar eftersom några av dessa kräver att du har fri rörlighet i alla riktningar. Testvinnareträna med träningsbandVanliga frågor och svar

 • Vilka träningsband är bäst?
  Casalls band är bäst. Både hög kvalité samt bra pris. Läs mer om dem i testet.
 • Vad är skillnaden på träningsband?
  Du ska kolla vilket motstånd bandet klarar (så du får ut optimal träning efter din styrka). Vissa billigare band kan även lätt dras av efter en tids användning. Och till det motsatta finns det flera riktigt dyra band som absolut inte är bättre än vår testvinnare.
 • Vad tränar man med träningsband?
  Fördelen med banden är att de är lätta att ta med sig och övningarna du kan utföra är nästan oändliga. Du kan med fördel träna marklyft, rodd, axelpress, träna och stärka svanken, träna utsida lår och rumpan. Ja, träningsband är verkligen ett bra redskap.

Tips 1: Om du gillar träning och hälsa vill vi tipsa dig om vårt test där vi utser den bästa massagepistolen. Massagepistolen hjälper dina muskler återhämta sig snabbare och ger dessutom en riktigt härlig massage. 


Tips 2: Återhämtning är otroligt viktigt för att hålla kroppen hälsosam och i god balans. Sömn är därför något av det viktigaste vi har. Dessvärre är det många som har svårt att få till en god natts sömn. Något som blir en alltmer populär trend och kur är tyngdtäcket. Detta täcke lägger extra vikt på som sprids ut jämnt över kroppen när du sover och bidrar till bättre och jämnare sömn. Läs vårt test om det bästa tyngdtäcket idag!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på träningsband bäst i test. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa träningsbandet till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Träningsband

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: