Träningsband bäst i test, test träningsband, träningsband test 2023, gummiband träning bäst i test, bästa träningsbanden, bästa träningsband, trx träningsband, motståndsband bäst i test, bästa träningsbandet, träningsgummiband bäst i test, träningsband trx, köpa träningsband.

Träningsband bäst i test 2024 - Bästa träningsbanden just nu

Ska du köpa träningsband men vill veta vilka som är träningsband bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst de senaste testerna från experter och på internet och tagit reda på vilka som är de bästa träningsbanden just nu. 


Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig här på i vårt test träningsband. Läs mer om träningsgummiband bäst i test nedan!


Bästa balans & träningsbanden 2024

Träningsband bäst i test

Casall Exetube Medium

Träningsband bäst i test Casall Exetube Medium
 • Enkel motståndsträning

 • Prisvärd

 • Hög kvalitet

 • Går ej att hänga upp

Träningsband - utmanaren

TRX Träningsband

Träningsband bäst i test TRX Träningsband
 • Bra träning med minimal utrustning

 • Både styrke och flexibilitetsträning

 • Utmärkt kvalitet på remmar och tillbehör

 • Gratis tips och övningar från TRX-appen

 • Dyra träningsband

Bästa balansträning

Flowlife Flowtank

Träningsband bäst i test Flowlife Flowtank
 • Ger ökad koordination och stabilitet

 • Bra för balansträning och styrka

 • Säker hemmaträning

 • Dyrt redskap

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Flera av oss spenderar stora delar av dagen stillasittande. Då är det extra viktigt att hålla igång kroppen för att inte säcka ihop. Att få upp flåset någon gång varje dag är otroligt viktigt för att vår kropp ska må som bäst och hålla förbränning på en bra nivå. Ett av de bästa verktygen för hemmaträning är träningsband. Dessa går att fästa lite överallt och istället för att kämpa mot vikter, kämpar du mot din egen kroppsvikt. Detta gör att du kan utföra många olika övningar samtidigt som träningen hålls säker och utan risk för belastningsskador - perfekt för alla åldrar, oavsett om du är 20 eller +70 år!


När vi undersöker vilka band som är bäst i test tittar vi främst på kvalitet och pris. Det finns många märken som säljer träningsband till ockerpriser trots att de håller exakt samma (eller sämre) kvalitet än de billigare märkena. Det viktigaste är att banden håller och klarar av att slitas och stretchas ut. Det får gärna finnas fästpunkter så banden kan fästas mot en vägg eller balk och agera som motvikt. Då får du ut mest av dina band. 
Träningsband bäst i test

Är du en flitig gymbesökare har du nog redan sett dessa. Och det är inte konstigt att gymkedjorna runtom i Sverige använder sig av dessa band av hög kvalitet. Casalls träningsband har länge varit en solklar favorit på marknaden och på landets större gymkedjor. 

Bästa träningsbandet just nu - Casall Exetube

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Casall Exetube Medium Visa färre priser Visa fler priser


Casall Exetube håller hög kvalitet samtidigt som det har ett mycket bra pris. Det är ett bra redskap för motståndsträning och är mycket enkla att ta med sig. Banden är 120cm långa och har robusta handtag. 


Vill du ha mer information om bandet kan vi tipsa dig om att titta på denna video där Casall ger tips på olika övningar och hur du kan använda banden på bästa sätt.


Specifikationer

Typ av träningsband: Motståndsband

Motståndsnivå: Medium


Användarnas omdömen och recensioner om motståndsband bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är vi givetvis intresserade av att veta vad de svenska konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt dessa som har bäst och längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Lätt att använda hemma och enkel att ta med sig i resväskan - du har alltid möjlighet att träna"


"Bandet har många nyttigheter för kroppens olika muskelgrupper. Jag tycker nog att på köpet kan man få med lite mer info om hur man använder bandet för att träna med det. Är fullständigt NÖJD i övrigt."


"Jämfört med de som finns på gymmet så trivs jag inte handtagen på denna, de känns"lösa" och billiga och även gummit gör det tyvärr. Antar att det är en vanesak, för motståndet är ändå bra för mig som knappt har en enda muskel trots en hel del CX. Medium på gymmet innehåller dock MER motstånd än medium här. Här kan jag hålla balansen med banden korsat och spänt mot midjan, det kan jag inte på gymmet där jag behöver sätta ner foten mellan varje rep."


"Bra produkt att träna hemma med nu när man som äldre äldre inte kan gå på gym! Snabb leverans gratis är ett plus!"


Här köper du träningsbanden till bästa pris

Hos dessa butiker kan du köpa träningsband - Casall Exetube till bäst pris och du får dem även hemskickade.

Träningsband - utmanaren till bäst i test

Om du vill kunna utföra en större variation av övningar är det en annan typ av band du söker, nämligen TRX. Dessa band går att fästa på dörrar och väggar vilket gör den till ett idealt träningsredskap som du kan ta med dig vart du än befinner dig. Förutom flexibiliteten hos TRX-banden är det även den hisnande mängden övningar som gör de till en värdig utmanare. Läs mer om TRX-banden här! 

Träningsband utmanare - TRX Home2

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på TRX Träningsband


Om det inte vore för att TRX-band har en högre prislapp hade detta fått vår förstaplats. Detta eftersom TRX-banden går att spänna fast lite var som helst och ger dig tillgång till otroligt många övningar. Äger du ett sådant band finns det verkligen inga ursäkter - du har ALLT du behöver. 


Banden låter dig träna flexibelt med enbart din egna kroppsvikt som belastning. Det blir därför en väldigt säker träning och med band och handtag i hög kvalitet kan du vara säker på att de håller. 


När du köper TRX-banden får du med: 

 • Medlemskap i TRX-appen (ger dig tips på övningar)
 • TRX Home Suspension Trainer
 • TRX Suspension Anchor (går att fästa var som helst)
 • TRX Door Anchor (dörrfäste)


Appen ger dig många bra tips på övningar samt hur du får ut mest av dina träningsband. Medlemskapet gäller i ett helt år och är du flitig kommer du snabbt ihåg övningarna och slipper därför använda appen. 


Specifikationer

Typ av träningsband: Suspension trainer

Material: Gummi, stål


Användarnas omdömen och recensioner om TRX Home2

"Vid 75 års ålder har jag använt mycket träningsutrustning genom åren. TRX-systemet har slutfört mitt hemmagym. Det är enkelt men ändra otroligt mångsidigt och ger både styrka och flexibilitetsträning. Jag tycker det är mindre stressande på mina gamla leder än att lyfta vikter. Remmen och tillbehören är utmärkta. Det är uppenbart att mycket tanke gick till designen. Oslagbar kvalitet, design och funktion."


"Vi använder TRX-träningsprogrammen för att förbereda oss för golf, vindsurfing och skidåkning samt allmän kondition." 


"Lätt att använda och ställa in. Och fördelarna med att ha supporthjälp och guider är en extra bonus. Mycket nöjd med detta köp."


"Hållbar produkt som ger en praktisk lösning för att komma i form hemma eller vart du än är. Massor av coachning och innovativa träningsinstruktioner för att hålla dig intresserad och motiverad. TRX är en av de bästa hälsoinvesteringarna jag någonsin gjort för mig själv, och en som kan användas under hela livet!"


"Jag har använt TRX-band på gymmet i flera år och njuter av mångsidigheten och utbudet av alternativ med ett enkelt verktyg. När gymmet stängdes av och på bestämde jag mig för att lägga till en uppsättning i mitt hemmagym. Jag är så glad att jag gjorde det. Jag kan enkelt lägga till några övningar i min dag även när jag inte har tid för en hel träning."


Här köper du utmanaren till bästa pris

Hos dessa butiker kan du köpa träningsbandet TRX Home 2 till lägst pris.


Gymgrossisten erbjuder den för 2695 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2695 kr är det lägsta priset just nu för TRX Träningsband!

Bodystore säljer TRX Träningsband för 2695 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Träningsmaskiner säljer TRX Träningsband just nu för 2695 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Bästa balansträning

Med ett hemmaträningspaket får du allt du kan tänka dig för att utöva de bästa övningarna för hemmaträning. Du får band, plattor och ett utmärkt verktyg för balansträning. Läs mer här nedan! 

Bästa balansträning just nu kommer från Flowlife

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Flowlife Flowtank Visa färre priser Visa fler priser


Med Flowtank från Flowlife, en tub som fylls med vatten, som utmanar balans, koordination och styrka på ett enkelt och säkert sätt.


Med detta vattenredskap får du det du behöver för att utmana hela kroppen på ett säkert sätt. Det finns mängder av skonsamma övningar som gör hemmaträningen enkel och effektiv. 


Flowtank ger dig goda möjligheter till utmanande balans- och styrketräning. Tack vare det strömmande vattnet måste du parera vikten som skvalpar vilket håller musklerna aktiva genom hela träningen. Vikten kan du själv bestämma genom att fylla på mer eller mindre vatten. 


Användarnas omdömen och recensioner om Flowlife

Flowlife har ett väldigt bra omdöme från sina användare. Med ett snittbetyg på 4,8 hos Trustpilot kan du vara säker på att du gör ett bra köp. 


Här köper du träningspaketet till bästa pris

Flowlife säljer just nu Flowlife Flowtank för 385 kr. Frakten ingår i priset.

385 kr är det lägsta priset just nu för Flowlife Flowtank!

Ongoal säljer just nu Flowlife Flowtank för 544 kr. Frakten ingår i priset.

Träningsmaskiner säljer Flowlife Flowtank just nu för 684 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Flowlife Flowtank för 849 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Flowlife Flowtank för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Svenskt Kosttillskott säljer Flowlife Flowtank för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Svensk Hälsokost säljer Flowlife Flowtank för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Jämför träningsbanden


Material:
Användningsområde:
Funktioner:
Casall Exetube Medium
Casall Exetube Mediu...
Träningsband bäst...
NBR gummi, polypropenplast, latex
Styrketräning för stora muskelgrupper
5 kg motstånd vid maximal längd
TRX Träningsband
TRX Träningsband
Träningsband - utm...
Nylonband, skumhandtag​
Styrketräning, inomhus och utomhus
Justerbara fotkryss, signaturfärg
Flowlife Flowtank
Flowlife Flowtank
Bästa balanstränin...
PVC-plast
Styrke- och stabilitetsträning​
Vatten som rörelseelement, fyra handtag
Så gjorde vi testet

När vi har tagit fram vinnarna för bästa träningsband just nu har vi tittat på funktionaliteten hos de olika träningsbanden och redskapen för att se vilka som erbjuder bästa möjligheter för hemma träning, utan användning av tunga vikter. Redskapen vi har tagit fram som testvinnare är säkra att använda och erbjuder både bra styrke-, balans- och flexibilitetsträning. 


Men förutom att de är funktionella och enkla att använda har vi även tagit reda på vad användarna tycker om dessa redskapen. Det är ju trots allt de vanliga användarna som har allra bäst erfarenhet av produkterna eftersom de kan använda dem på en daglig basis under lång tid - och därmed se hur väl de håller. 


Användarnas omdömen har därför i hög grad varit ledande för oss när vi har utsett de bästa träningsbanden och redskapen just nu. Här tycker de bland annat att de är enkla att använda och att de erbjuder en mångsidighet som möjliggör flera olika övningar. 


Förutom användarnas omdömen har vi även tagit reda på vad experterna tycker om de olika redskapen. Här kan de grundligt testa redskapen för att se om de är säkra, hur enkla de är att använda och om investeringen ger värde för pengarna. Men de har även visat mängden av övningar som går att utföra med hjälp av redskapen vi har utsett till bäst i test.


Test träningsband - experternas omdömen

T3 ger TRX Home2 full pott med 5/5 stjärnor. De tycker att det är ett toppen-verktyg för hemmaövningar och tycker framförallt att medlemskapet i TRX-appen ger ytterligare värde för pengarna tack vare det stora innehållet av övningar och tips. De rekommenderar dock att du har en krok i taket för att du ska få ut allra mest av dina övningar eftersom några av dessa kräver att du har fri rörlighet i alla riktningar. 


Running Expert tipsar om övningar som stärker och ökar stabiliteten, vilket minskar risker för skador vid löpning.
Testvinnare


Träna med träningsband, trx band casall, casall träningsband, träningsband, träningsband apoteket hjärtat, träningsband gummi, träningsband apoteket, trx band test, träningsband casall, träningsband långa, trx band, träningsband test, träningsgummiband apoteket, långa träningsband, fitnessband test, bäst i test övningar, motståndsband träning, träningsband dörr, gummiband med handtag bäst i test, bäst träningsredskap hemma, casall gummiband med handtag, träna med trx band, träningsband med handtag.Vanliga frågor och svar

 • Vilka är träningsband bäst i test?
  I vårt test träningsband har vi utsett Casall Exetube Medium till bästa träningsbanden. Detta träningsband har där med fått vår stämpel träningsband bäst i test. Dessa har både hög kvalité samt bra pris.
 • Vad är skillnaden på träningsband?
  Du ska kolla vilket motstånd bandet klarar (så du får ut optimal träning efter din styrka). Vissa billigare band kan även lätt dras av efter en tids användning. Och till det motsatta finns det flera riktigt dyra band som absolut inte är bättre än vår testvinnare.
 • Vad tränar man med träningsband?
  Fördelen med banden är att de är lätta att ta med sig och övningarna du kan utföra är nästan oändliga. Du kan med fördel träna marklyft, rodd, axelpress, träna och stärka svanken, träna utsida lår och rumpan. Ja, träningsband är verkligen ett bra redskap.
Tips 1: Om du gillar träning och hälsa vill vi tipsa dig om vårt test där vi utser den bästa massagepistolen. Massagepistolen hjälper dina muskler återhämta sig snabbare och ger dessutom en riktigt härlig massage. 


Tips 2: Återhämtning är otroligt viktigt för att hålla kroppen hälsosam och i god balans. Sömn är därför något av det viktigaste vi har. Dessvärre är det många som har svårt att få till en god natts sömn. Något som blir en alltmer populär trend och kur är tyngdtäcket. Detta täcke lägger extra vikt på som sprids ut jämnt över kroppen när du sover och bidrar till bättre och jämnare sömn. Läs vårt test om det bästa tyngdtäcket idag!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på träningsband bäst i test. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa träningsbandet till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Philip Andrén

Bäst i test: Träningsband

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast