Bästa kreditkortet - Kreditkort bäst i test

Bästa kreditkortet 2021- Kreditkort bäst i test

Letar du efter vilket kreditkort som är bäst? Undrar du om det finns kreditkort som är gratis, eller vilka bonusar du kan få med olika kreditkort? Då har du kommit rätt! Vi på bäst i test guiden sammanställt all information åt dig så att du kan ta del av de kreditkot som är bäst i test för olika tillfällen - för att du enkelt ska hitta det bästa kreditkortet 2021 för just dina behov!


Det finns flera olika kredit-/betalkort på marknaden. Det finns även en mängd olika aspekter att ta hänsyn till som kund när man ska välja ett kreditkort så som bland annat räntan på krediten, storleken på den beviljade krediten, köpförsäkringar/förmåner som ingår i form av bland annat bra reseförsäkringar och avbeställningsskydd, bonusar etc. Eftersom det finns många olika kort är det viktigt att du, för att hitta bäst kreditkort för dig, ställer dig frågan vad du ska använda kortet till och därefter drar dina egna slutsatser baserat på din privatekonomi. Ett kreditkort kan vara bäst i ett syfte, medans andra kort är bättre för andra syften. 


För vissa personer kan ett kort med förmånliga villkor kring resor överväga kostnaden med en något högre ränta osv. Hur mycket du ska använda kortet i din vardagsekonomi är ytterligare en viktig aspekt att ta med i beräkningarna. Så vårt initiala tips är att du först undersöker dina köpvanor innan du väljer ett kredit/betalkort.

 

I och med att vi tenderar till att bli allt mer kontantlösa i samhället växer utbudet rätt snabbt bland nischade betalkort från både nya och klassiska aktörer.Kortio - jämför alla Sveriges kreditkort på ett ställe


​Kortio är en oberoende kreditförmedlare inom kreditkort som har samlat alla Sveriges kreditkort på ett ställe. Här kan du enkelt jämföra och ansluta dig till det bästa kortet för just dina preferenser. Läs nu mer här hos Kortio.


Bäst kreditkort 2021


Nedan har vi listat några av de kreditkort som är bäst i test inom olika användningsområden. Läs mer om respektive för att hitta bäst kreditkort för just dina behov.  


okq8 kreditkort


Bäst Gratis VISA-kort från OKQ8

 

Bensinkortet

 

Det bästa gratis kreditkortet 2021 hittar du hos OKQ8. För visst finns det få saker som smakar så bra som "Gratis". Kostnaden kan ju inte gärna bli mindre än så. Idag är det flera som erbjuder gratis VISA-kort, men du måste lämna bankerna (som ju vet hur man tar betalt på alla sätt av kunderna). OKQ8 har t.ex. ett sådant gratis kreditkort och eftersom det är just gratis och vunnit i flera jämförelser de senaste åren, är det svårt att låta bli att rekommendera det.

 

För - vad finns det som är bättre än gratis? Tja, det skulle väl i så fall vara att få betalt för att handla! Och intressant nog är även detta något som de erbjuder. Används kreditkortet, som redan från början alltså kostar 0 kr per år, för betalning, får du dessutom 0,3 % bonus på alla dina inköp. Gratis kreditkort där du även får pengar tillbaka, kan det bli bättre? 

 

Det kan låta som en väldigt liten summa, men handlar du för 75 000 kr per år med ditt kort, innebär detta att du får tillbaka 225 kr. Alltid något. Och 75 000 kr på ett år borde inte vara helt omöjligt att komma upp i för en lite större familj, eller om man betalar en resa/semester med VISA kortet. Utöver bonusen får du även ränta på pengar som du har i OKQ8 Bank, för närvarande 0,75% vilket med dagens mått är en väldigt bra ränta. 

 

Även reseförsäkringen kostar gratis

Det är förresten en mycket god idé att betala just semestern med detta kort, eftersom du då dessutom får en reseförsäkring. Utan att betala för det! Där ingår bl.a. avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

 

Så istället för att betala runt 300 kr per år som flera banker tar för ett VISA-kort idag så får du alltså 225 kr. En skillnad på över 500 kr per år. Plus andra fördelar som t.ex. reseförsäkring, återbäring på bensin, biltvätt etc samt faktiskt även ränta på dina sparpengar (säkrade med den statliga insättningsgarantin) .

 

Vad är då nackdelarna? För det är klart att det finns även sådana! Jo, för det första har detta VISA-kort ett separat konto. Du kopplar det alltså inte till lönekontot utan får själv föra över de pengar som du vill ska finnas tillgängliga på ditt betalkort. Ska man se något positivt med detta (vilket man ju helst ska göra med saker i Livet) så innebär det att ingen kan plundra hela ditt lönekonto om VISA kortet blir stulet, kapat eller om du råkar tappa det.

 

En annan nackdel är att du behöver betala 3 % i uttagsavgift om du vill ta ut dina insatta pengar i en bankomat (minst 35 kr per uttag). Och ska du ta ut pengar utomlands, tillkommer även 2 % i valutaväxlingsavgift. Detta tillkommer även om du betalar med kortet utomlands, vilket gör att man alltså bör passa sig lite för att använda VISA-kortet allt för flitigt utanför Sveriges gränser.

 

Däremot blev detta VISA-kort vinnare för en vanlig familj i DN:s stora test av kontokort under 2011 samt även 2012 och 2013. Och det är ju en "vanlig familj" som vi i första hand riktar oss till här på Bäst i test Guiden. Gratis är gott helt enkelt. 

 

Låter detta intressant så finns det mer att läsa här!

 

 


Bäst kreditkort på resan

 

Bästa kreditkortet på resan

 

Bäst kreditkort på resan är Bank Norwegian-kortet. Det är ett riktigt förmånligt kort som du kan använda till alla dina privata inköp men som är extra förmånligt för dig som reser mycket.

 

Bank Norwegian-kortet är ett VISA-kort som ger dig cashbak eller Cashpoints på samtliga dina köp (dock ej hos konkurrerande flygbolag). Väljer du att få cashpoints kan du använda dessa som delbetalning på dina flygbokningar hos Norwegian. Eller så kan du använda poängen om du vill boka extra bagage och eller göra andra förändringar/uppdateringar gällande din resa hos Norwegian. Det blir nästan som att du får lite rabatt hos Norweigan genom att kunna betala med dina cashpoints istället för riktiga pengar. 

 

En stor fördel med kortet är att det först och främst är helt avgiftsfritt, dvs ingen årsavgift, men att du även har avgiftsfria uttag, både inrikes samt utrikes. Extra reseförsäkring, dagligvaruförsäkring och avbeställningsskydd ingår också. Utöver dessa finns det ytterligare tilläggsförsäkringar, så som tandvårdsförsäkring, ID-stöldförsäkring och betalskydd, att lägga till om man så önskar. 

 

Du kan få upp till 100 000 kr i kredit och upp till 45 räntefria dagar. Det som kan anses vara negativt med kortet är att bonusen/Cashpointen måste användas hos just Norwegian, men då Norwegian har ett så pass bra utbud av destinationer anser vi att den aspekten är mindre dålig.

 

Du måste vara minst 23 år gammal för att ansöka om kortet och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

 

Ansök om ett Bank Norwegian-kort här!

 

 

 

 

 

Bäst kreditkort för shopping

 

Shoppingkreditkortet

 

De kreditkort som är bäst i test när det kommer till shopping är re:member card. Det är ett smart och flexibelt betal- och kreditkort med ett förmånligt försäkringsskydd – där du enkelt själv kan välja vad som är viktigt för dig gällande ett bra kreditkort.

 

re:member flex är som namnet antyder ett flexibelt betal- och kreditkort utan årsavgift och där du har möjlighet till en beviljad kredit på upp till 100 000 kr. Kortet är ett Mastercard där några av fördelarna med kortet är att du får upp till åtta veckors räntefri kredit samt att du får en mängd bra rabatter från ett hundratal webbutiker (som du har koll på via re:members rewardprogram).

 

Räntespannet ligger på 9,74-24,74%. I kortet ingår även ett kompletterande reseförsäkringssskydd. Du kan också komplettera kortet med ytterligare försäkringar som passar just dig. Använder du kortet utomlands är valutaväxlingspåslaget 1,75 % på valutakursen.

 

re:member card har även en bra app som förenklar din vardagsekonomi samt tydliggör dina köp och ditt saldo.

 

Ansök om ett re:member card här!

 

 

 

Och fler möjligheter att spara pengar redan idag, kan du få genom att ordna ett lågt elpris. Vi har gjort en sida där du kan få hjälp att jämföra elpriser. Vi har också en sida som är intressant för dig som vill låna pengar till låg ränta. Tester på bra privatlån med andra ord!

Vanliga frågor och svar

 • Vad är kreditkort?
  Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen till senare. När du handlar med kortet är det banken som lägger ut pengarna och du får sedan en faktura på dina köp varje månad.
 • Vilket kreditkort är bäst?
  Vi på bäst i test har tagit fram olika kreditkort som är bäst för olika tillfällen. Bäst gratis kreditkort hittar du hos OKQ8. Bäst kreditkort för resan har Bank Norweigan och bästa kreditkortet när det kommer till shopping hittar du hos re:member.
 • Hur fungerar kreditkort?
  Med ett kreditkort får du som kortinnehavare en faktura på dina köp istället för att pengarna dras direkt från bankkontot vid köptillfället. En samlingsfaktura på alla köp kommer i slutet på månaden. Denna kan betalas i sin helhet eller delbetalas.
 • Vad är skillnaden på ett betalkort och ett kreditkort?
  Debetkort eller betalkort ges oftast ut av en bank och kallas då för bankkort. När du betalar med bankkortet dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. Kreditkort däremot är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren och betalar i efterhand.

Bäst i test Guidens låneguider


Christopher Holmerin

Bäst i test: Kreditkort

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: