Bästa kreditkortet - Kreditkort bäst i test.

Bästa kreditkortet 2023 - Kreditkort bäst i test

Letar du efter bästa kreditkortet? Undrar du om det finns kreditkort som är gratis, eller vilka bonusar du kan få med olika kort? Då har du kommit rätt! Vi på bäst i test guiden sammanställt all information åt dig så att du kan ta del av kreditkort bäst i test för olika tillfällen - för att du enkelt ska hitta det bästa kreditkortet 2023 anpassat efter just dina behov!


Det finns flera olika kredit-/betalkort på marknaden. Det finns även en mängd olika aspekter att ta hänsyn till som kund när man ska välja ett kreditkort så som bland annat räntan på krediten, storleken på den beviljade krediten, köpförsäkringar/förmåner som ingår i form av bland annat bra reseförsäkringar och avbeställningsskydd, bonusar etc. 


Eftersom det finns många olika kort är det viktigt att du, för att hitta bäst kreditkortet för dig, ställer dig frågan vad du ska använda kortet till och därefter drar dina egna slutsatser baserat på din privatekonomi. Ett kreditkort kan vara bäst i ett syfte, medan andra kort är bättre för andra syften. 


För vissa personer kan ett kort med förmånliga villkor kring resor överväga kostnaden med en något högre ränta osv. Hur mycket du ska använda kortet i din vardagsekonomi är ytterligare en viktig aspekt att ta med i beräkningarna. Så vårt initiala tips är att du först undersöker dina köpvanor innan du väljer ett kredit/betalkort.


Bästa kreditkortet just nu


Re:member
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

120 000 kr

Maxkredit

8.12 - 24.95%

Kreditränta

 • Gratis kreditkort / kostnadsfritt

 • Rabatt i över 300 butiker

 • 56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per år

Coop Mastercard Mer
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

150 000 kr

Maxkredit

20.28%

Kreditränta

 • Kostnadsfritt första året

 • Upp till 5,5% bonus hos Coop

 • Hög kreditgräns

Bank Norwegian
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

100 000 kr

Maxkredit

21.93%

Kreditränta

 • Kostnadsfritt

 • Hög bonus

 • Upp till 45 räntefria dagar

Refunder Pay
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

395 kr

Årsavgift

50 000 kr

Maxkredit

19.9%

Kreditränta

 • Cashback på alla köp

 • Bra medlemsklubb med över 1000 anslutna butiker som ger extra cashback

 • Drivmedelsrabatt

Bästa shoppingkreditkortetRemember card.


Bäst kreditkort för shopping - remember card.

 

Remember card

re:member card är ett kreditkort utan avgift och är det bästa gratis kreditkortet 2023. Kortet är utmärkt kort för dig som gillar att shoppa då du får bra rabatter från fler än 300 butiker. Det är ett smart och flexibelt betal- och kreditkort med även ett förmånligt försäkringsskydd – där du enkelt själv kan välja vad som är viktigt för dig gällande ett bra kreditkort.

 

re:member flex är som namnet antyder ett flexibelt betal- och kreditkort utan årsavgift och där du har möjlighet till en beviljad kredit på upp till 100 000 kr. Kortet är ett Mastercard där några av fördelarna med kortet är att du får upp till åtta veckors räntefri kredit samt att du får en mängd bra rabatter från ett hundratal webbutiker (som du har koll på via re:members rewardprogram).

 

Räntespannet hos Remember ligger på 8,12-24,95%. I kortet ingår även ett kompletterande reseförsäkringssskydd. Du kan också komplettera kortet med ytterligare försäkringar som passar just dig. 


Använder du kortet utomlands är valutaväxlingspåslaget 1,75 % på valutakursen. Effektiv ränta 14,67% vid utnyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-01-01).

 

re:member card har även en bra app som förenklar din vardagsekonomi samt tydliggör dina köp och ditt saldo. Ansök om ett re:member card!

 

  Ansök om kreditkort hos re:member.

Bästa kreditkortet för mat

 


Bästa kreditkortet för mat - matkort Coop Mastercard Mer.


Coop Mastercard.

Coop Mastercard Mer

Bästa matkortet för dig som ofta handlar på Coop är Coop Mastercard Mer. När du handlar på Coop med detta kreditkort får du mellan 1 – hela 5,5% i bonus. För att få upp till 5,5% i bonus måste du handla för mer än 5000 kr per månad i deras matbutiker. Med kortet får du dessutom många fina erbjudanden och rabatter från Coop-butikerna.

 

Även för dig som inte lika frekvent handlar på Coop eller om du även gör många köp i andra butiker är kortet såklart bra. Du får nämligen 0,5% i bonus på alla köp i alla andra butiker än Coop.

 

Du får upp till 55 dagar räntefri kredit och du kan få tre kort i ett, vilket är bra för familjen. Betalar du minst 75% av din resa med ​Coop Mastercard Mer ingår även en reseförsäkring. Reseförsäkringen innehåller bland annat avbeställningsskydd, personförseningsskydd och självriskskydd med mera.

 

Den effektiva räntan ligger på 20,28% (2023-08-01) och kreditgränsen ligger på max 150 000 kr. Kortet är gratis under första året och kostar sen 295 kr per år. För att kunna ansöka om kreditkortet måst du ha fyllt 20 år, vara Coop-medlem och inte ha några betalningsanmärkningar samt ha en inkomst över 125.000 kr per år. Ansök om Coop Mastercard!Ansök om kreditkort hos Coop.

Bästa resekreditkortet

Norwegian card.


Bäst kreditkortet på resan - Norwegian kreditkort.


Bank Norwegian - Bästa kreditkortet för resan

Bästa kreditkortet på resan är Bank Norwegian kortet. Det är ett riktigt förmånligt kort som passar även för dina privata inköp då du får bonus på allt du handlar. Men det är extra förmånligt bankkort för dig som reser mycket.

 

Bank Norwegian kreditkort är ett VISA kreditkort som ger sig cashbak eller Cashpoints på samtliga dina köp (dock ej hos konkurrerande flygbolag). Väljer du att få cashpoints kan du använda dessa som delbetalning på dina flygbokningar hos Norwegian. Eller så kan du använda poängen om du vill boka extra bagage och eller göra andra förändringar/uppdateringar gällande din resa hos Norwegian. 


Det blir nästan som att du får lite rabatt hos Bank Norwegian genom att du har möjlighet att betala med dina cashpoints istället för riktiga pengar. 

 

En stor fördel med kortet är att det först och främst är helt avgiftsfritt, dvs ingen årsavgift, men att du även har avgiftsfria uttag, både inrikes samt utrikes. Extra reseförsäkring, dagligvaruförsäkring och avbeställningsskydd ingår också. 


Utöver dessa finns det ytterligare tilläggsförsäkringar, så som tandvårdsförsäkring, ID-stöldförsäkring och betalskydd, att lägga till om man så önskar. 

 

Du kan få upp till 100 000 kr i kredit och den räntefria perioden är upp till 45 dagar. Genom att logga in med Bank-ID, antingen via "appen" eller via "min sida" kan du sedan enkelt sköta dina bankärenden.


Det som kan anses vara negativt med kortet är att bonusen/Cashpointen måste användas hos just Norwegian, men då Norwegian har ett så pass bra utbud av destinationer anser vi att den aspekten är mindre dålig.

 

Du måste vara minst 23 år gammal för att ansöka om kortet och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Ansök om ett Bank Norwegian kreditkort!

 


Ansök om kreditkort hos Bank Norwegian..

Bästa kreditkortet med cashbackRefunder Pay.Refunder Pay - bästa cashbackkreditkortet.


Refunder Pay

Refunder, sajten som ger dig riktiga pengar tillbaka på det du handlar, så kallad cashback, har även ett förmånligt kreditkort. ​Kreditkortet Refunder Pay ger dig bonus på alla köp i form av riktiga pengar tillbaka på det du handlar, överallt. 


Allt från när du köper resor till när du handlar mat. En av de stora fördelarna med ​Refunder Pay är att du inte samlar några poäng utan du får riktiga pengar tillbaka på allt du handlar som du sedan enkelt kan föra över från ditt Refunder-konto till ditt bankkonto eller Paypal-konto. Refunder har över 1000 anslutna e-handelsbutiker som även erbjuder upp till 40% cashback på det du handlar, även vid REA.


Refunder Pay kostar 0 kr de första tre månaderna du har kortet och sedan kostar kortet 395 kr i årsavgift. En förmånlig reseförsäkring och otursförsäkring ingår och du får upp till åtta veckors räntefri kredit. Dessutom får du 15 öre i rabatt per liter drivmedel som du köper hos Preem via kortet.


Det är gratis att vara med i Refunder. Dumt att inte få pengar tillbaka på det du ändå handlar! Ansök om Refunder Pay!Ansök om kreditkort hos Refunder Pay..

Bästa bensinkortetBensinkort bäst i test. Bäst Gratis VISA-kort från OKQ8


OKQ8 kreditkort bäst i test - bästa bensinkortet 

OKQ8 bensinkort - kreditkort utan årsavgift

Bästa kreditkortet när det kommer till bensin är OKQ8 bensinkort. OKQ8 bensinkort är ett kreditkort utan avgift. Kortet är utmärkt för dig som tankar drivmedel hos OKQ8 då du med kortet får rabatt varje gång du tankar hos dem i både bemannade stationer liksom i de obemannade stationerna.


Utöver rabatterna har kortet många förmåner vilket gör deras kort till de bästa bensinkorten på marknaden.

 

Men bäst av allt, visst finns det få saker som smakar så bra som "Gratis". Kostnaden kan ju inte gärna bli mindre än så. Idag är det flera som erbjuder gratis VISA kort, men du måste lämna bankerna (som ju vet hur man tar betalt på alla sätt av kunderna). 


OKQ8 har t.ex. ett sådant gratis kreditkort och eftersom det är just gratis och vunnit i flera jämförelser de senaste åren, är det svårt att låta bli att rekommendera det.

 

För - vad finns det som är bättre än gratis? Tja, det skulle väl i så fall vara att få betalt för att handla! Och intressant nog är även detta något som de erbjuder. 


Används kortet, som redan från början alltså kostar 0 kr per år, för betalning, får du dessutom 0,3 % bonus på alla dina inköp. Gratis kreditkort där du även får pengar tillbaka, kan det bli bättre? 

 

Det kan låta som en väldigt liten summa, men handlar du för 75 000 kr per år med ditt kort, innebär detta att du får tillbaka 225 kr. Alltid något. Och 75 000 kr på ett år borde inte vara helt omöjligt att komma upp i för en lite större familj, eller om man betalar en resa/semester med VISA kortet. Utöver bonusen får du även ränta på pengar som du har i OKQ8 Bank, för närvarande 0,75% vilket med dagens mått är en väldigt bra ränta. 

 

Även reseförsäkringen kostar gratis

Det är förresten en mycket god idé att betala just semestern med detta kort, eftersom du då dessutom får en reseförsäkring. Utan att betala för det! Där ingår bl.a. avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

 

Så istället för att betala runt 300 kr per år som flera banker tar för ett VISA kort idag så får du alltså 225 kr. En skillnad på över 500 kr per år. Plus andra fördelar som t.ex. reseförsäkring, återbäring på bensin, biltvätt etc samt faktiskt även ränta på dina sparpengar (säkrade med den statliga insättningsgarantin) .

 

Vad är då nackdelarna? För det är klart att det finns även sådana! Jo, för det första har detta VISA kort ett separat konto. Du kopplar det alltså inte till lönekontot utan får själv föra över de pengar som du vill ska finnas tillgängliga på ditt betalkort. 

 

En annan nackdel är att du behöver betala 3 % i uttagsavgift om du vill ta ut dina insatta pengar i en bankomat (minst 35 kr per uttag). Och ska du ta ut pengar utomlands, tillkommer även 2 % i valutaväxlingsavgift. Detta tillkommer även om du betalar med kortet utomlands, vilket gör att man alltså bör passa sig lite för att använda VISA kortet allt för flitigt utanför Sveriges gränser.

 

Däremot blev detta VISA kort vinnare för en vanlig familj i DN:s stora test av kontokort under 2011 samt även 2012 och 2013. Och det är ju en "vanlig familj" som vi i första hand riktar oss till här på Bäst i test Guiden. Gratis är gott helt enkelt. 

 


Ansök om kreditkort hos Coop.

Jämför kreditkort

Nedan har vi listat kreditkort bäst i test inom olika användningsområden. Innan du ansöker om ett kreditkort är det bra att du jämför kreditkort med varandra och läser mer om vad respektive kort erbjuder dig så du kan hitta bäst kreditkort för just dina behov.


Årsavgift:
Högsta kredit:
Effektiv ränta:
Räntefritt:
Service:
Åldersgräns:
Valutapåslag utl:
Uttagsavgift:
Aviavgift:
Förseningsavgift:
Dröjsmålsränta:
Apple Pay:
Samsung Wallet:
Korttyp:
Google Pay:
remember
remember
Bästa shoppingkred...
0 kr
120 000 SEK
9,74 % - 24,74 %
56 dagar
Concierge service - Nej
20
1,75 %
Gratis
39 kr (0 kr e-faktura)
125 SEK
0 %
Ja
Ja
Mastercard
Coop Mastercard Mer
Coop Mastercard Mer
Bästa kreditkortet...
0 SEK
100 000 SEK
19,10 %
55 dagar
Concierge service - Nej
18
1,75 %
Gratis
29 kr (0 kr e-faktura)
100 SEK
0 %
Ja
Mastercard
Refunder Pay
Refunder Pay
Bästa kreditkortet...
0 SEK år 1, 395 SEK
50 000 SEK
19,9 %
55 dagar
Concierge service - Nej
18
1,65 %
Gratis
45 kr (0 kr e-faktura)
145 SEK
0 %
Visa
Bank Norwegian
Bank Norwegian
Bästa resekreditko...
0 SEK
100 000 SEK
21,93 %
45 dagar
Concierge service - Nej
23
1,75 %
Gratis
45 kr (0 kr e-faktura)
95 SEK
24 %
Ja
Visa
Ja
OKQ8 kreditkort
OKQ8 kreditkort
Bästa bensinkortet
0 SEK
100 000 SEK
19,18 %
45 dagar
Concierge service - Nej
18 år
2 %
3,00 % (min 35 SEK)
25 kr (0 SEK e-faktura)
25 SEK
19,75 %
Visa
Kortio


Kortio - jämför alla Sveriges kreditkort på ett ställe - kreditkort bäst i test.


​Kortio är en oberoende kreditförmedlare inom kreditkort som har samlat alla Sveriges kreditkort på ett ställe. Här kan du enkelt jämföra och ansluta dig till det bästa kortet för just dina preferenser. Läs nu mer här hos Kortio.
Och fler möjligheter att spara pengar redan idag, kan du få genom att ordna ett lågt elpris. Vi har gjort en sida där du kan få hjälp att jämföra elpriser. Vi har också en sida som är intressant för dig som vill låna pengar till låg ränta. Tester på bra privatlån med andra ord.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är kreditkort?
  Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen till senare. När du handlar med kortet är det banken som lägger ut pengarna och du får sedan en faktura på dina köp varje månad.
 • Vilket kreditkort är bäst?
  Vi på bäst i test har tagit fram olika kreditkort som passar bäst för olika tillfällen. Bäst gratis kreditkort hittar du hos OKQ8. Bäst kreditkort för resan har Bank Norwegian, bästa cashbackkreditkortet har Refunder med sitt kort Refunder Pay och bästa kreditkortet när det kommer till shopping hittar du hos re:member.
 • Hur fungerar kreditkort?
  Med ett kreditkort får du som kortinnehavare en faktura på dina köp istället för att pengarna dras direkt från bankkontot vid köptillfället. En samlingsfaktura på alla köp kommer i slutet på månaden. Denna kan betalas i sin helhet eller delbetalas.
 • Vad är skillnaden på ett betalkort och ett kreditkort?
  Debetkort eller betalkort ges oftast ut av en bank och kallas då för bankkort. När du betalar med bankkortet dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. Kreditkort däremot är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren och betalar i efterhand.
Bäst i test Guidens låneguider


Christopher Holmerin

Bäst i test: Kreditkort

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2019-09-25 och uppdaterades senast

Läs även: