Bästa kreditkortet

Bästa kreditkortet 2021

Det finns en mängd olika kredit-/betalkort på marknaden. Det finns även en mängd olika aspekter att ta hänsyn till som kund när man ska välja ett kreditkort så som bland annat räntan på krediten, storleken på den beviljade krediten, köpförsäkringar/förmåner som ingår i form av bland annat bra reseförsäkringar och avbeställningsskydd, bonusar etc. Viktigt är att du själv ställer dig frågan vad du ska använda kortet till och därefter drar dina egna slutsatser baserat på din privatekonomi. 


För vissa personer kan ett kort med förmånliga villkor kring resor överväga kostnaden med en något högre ränta osv. Hur mycket du ska använda kortet i din vardagsekonomi är ytterligare en viktig aspekt att ta med i beräkningarna. Så vårt initiala tips är att du först undersöker dina köpvanor innan du väljer ett kredit/betalkort.

 

I och med att vi tenderar till att bli allt mer kontantlösa i samhället växer utbudet rätt snabbt bland nischade betalkort från både nya och klassiska aktörer.Kortio - jämför alla Sveriges kreditkort på ett ställe


​Kortio är en oberoende kreditförmedlare inom kreditkort som har samlat alla Sveriges kreditkort på ett ställe. Här kan du enkelt jämföra och ansluta dig till det kort som passar just dina preferenser. Läs nu mer här hos Kortio.okq8 kreditkort


Gratis VISA-kort från OKQ8

 

Bensinkortet

 

Det finns få saker som smakar så bra som "Gratis". Kostnaden kan ju inte gärna bli mindre än så. Och idag är det flera som erbjuder gratis VISA-kort, men du måste lämna bankerna (som ju vet hur man tar betalt på alla sätt av kunderna). OKQ8 har t.ex. ett sånt kort och eftersom det kostar gratis och vunnit i flera jämförelser de senaste åren, är det svårt att låta bli att rekommendera det.

 

För - vad finns det som är bättre än gratis? Tja, det skulle väl i så fall vara att få betalt för att handla! Och intressant nog är även detta något som de erbjuder. Betalar du med detta VISA-kort, som redan från början alltså kostar 0 kr per år, får du dessutom 0,3 % bonus på alla dina inköp.

 

Det kan låta som en väldigt liten summa, men handlar du för 75 000 kr per år med ditt kort, innebär detta att du får tillbaka 225 kr. Alltid något. Och 75 000 kr på ett år borde inte vara helt omöjligt att komma upp i för en lite större familj, eller om man betalar en resa/semester med VISA kortet. Utöver bonusen får du även ränta på pengar som du har i OKQ8 Bank, för närvarande 0,75% vilket med dagens mått är en väldigt bra ränta. 

 

Även reseförsäkringen kostar gratis

Det är förresten en mycket god idé att betala just semestern med detta kort, eftersom du då dessutom får en reseförsäkring. Utan att betala för det! Där ingår bl.a. avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

 

Så istället för att betala runt 300 kr per år som flera banker tar för ett VISA-kort idag så får du alltså 225 kr. En skillnad på 525 kr per år. Plus andra fördelar som t.ex. reseförsäkring, återbäring på bensin, biltvätt etc samt faktiskt även ränta på dina sparpengar (säkrade med den statliga insättningsgarantin) .

 

Vad är då nackdelarna? För det är klart att det finns även sådana! Jo, för det första har detta VISA-kort ett separat konto. Du kopplar det alltså inte till lönekontot utan får själv flytta över pengar som du vill ska finnas tillgängliga på ditt betalkort. Ska man se något positivt med detta (vilket man ju helst ska göra med saker i Livet) så innebär det att ingen kan plundra hela ditt lönekonto om VISA kortet blir stulet, kapat eller om du råkar tappa det.

 

För det andra får du betala 3 % i uttagsavgift om du vill ta ut dina insatta pengar i en bankomat (minst 35 kr per uttag). Och ska du ta ut pengar utomlands, tillkommer även 2 % i valutaväxlingsavgift. Detta tillkommer även om du betalar med kortet utomlands, vilket gör att man alltså bör passa sig lite för att använda VISA-kortet allt för flitigt utanför Sveriges gränser.

 

Däremot blev detta VISA-kort vinnare för en vanlig familj i DN:s stora test av kontokort under 2011 samt även 2012 och 2013. Och det är ju en "vanlig familj" som vi i första hand riktar oss till här på Bäst i test Guiden.

 

Låter detta intressant så finns det mer att läsa här!

 

 


Resekreditkort

 

Bästa kreditkortet på resan

 

Bank Norwegian-kortet är ett riktigt förmånligt kort som du kan använda till alla dina privata inköp men som är extra förmånligt för dig som reser mycket.

 

Bank Norwegian-kortet är ett VISA-kort som ger dig Cashpoints på samtliga dina köp (dock ej hos konkurrerande flygbolag) vilka du kan använda som delbetalning på dina flygbokningar hos Norwegian. Eller kan du använda poängen om du vill boka extra bagage och eller göra andra förändringar/uppdateringar gällande din resa hos Norwegian.

 

En stor fördel med kortet är att det först och främst är avgiftsfritt men att du även har avgiftsfria uttag, både inrikes samt utrikes. Extra reseförsäkring ingår också samt avbeställningsskydd.

 

Du kan få upp till 100 000 kr i kredit och upp till 45 dagars räntefri kredit. Det som kan anses vara negativt med kortet är att bonusen/Cashpointen måste användas hos just Norwegian, men då Norwegian har ett så pass bra utbud av destinationer anser vi att den aspekten är mindre dålig.

 

Du måste vara minst 23 år gammal för att ansöka om kortet och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

 

Ansök om ett Bank Norwegian-kort här!

 

 

 

 

 

Gratis Mastercard

 

Shoppingkreditkortet

 

re:member card är ett smart och flexibelt betal- och kreditkort med ett förmånligt försäkringsskydd – där du enkelt själv kan välja vad som är viktigt för dig gällande ett bra kreditkort.

 

re:member flex är som namnet antyder ett flexibelt betal- och kreditkort utan årsavgift och där du har möjlighet till en beviljad kredit på upp till 100 000 kr. Kortet är ett Mastercard där några av fördelarna med kortet är att du får upp till åtta veckors räntefri kredit samt att du får en mängd bra rabatter från ett hundratal webbutiker (som du har koll på via re:members rewardprogram).

 

Räntespannet ligger på 9,74-24,74%. I kortet ingår även ett kompletterande reseförsäkringssskydd. Du kan också komplettera kortet med ytterligare försäkringar som passar just dig. Använder du kortet utomlands är valutaväxlingspåslaget 1,75 % på valutakursen.

 

re:member card har även en bra app som förenklar din vardagsekonomi samt tydliggör dina köp och ditt saldo.

 

Ansök om ett re:member card här!

 

 

 

Och fler möjligheter att spara pengar redan idag, kan du få genom att ordna ett lågt elpris. Vi har gjort en sida där du kan få hjälp att jämföra elpriser. Vi har också en sida som är intressant för dig som vill låna pengar till låg ränta. Tester på bra privatlån med andra ord!Christopher Holmerin

Bäst i test: Kreditkort

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: