Bäst kreditkort 2023 - Vi utser kreditkort bäst i test kreditkort guide och jämför bästa mastercard samt bästa VISAkortet i en stor kreditkort jämförelse.

Bästa kreditkortet 2024 - Kreditkort bäst i test

Vilket kreditkort är bäst i test 2024? Enligt vår senaste jämförelse är Bank Norwegian det bästa kreditkortet 2024 med 0,5-10% bonus per spenderad krona, omfattande reseförsäkring, och inga uttagsavgifter utomlands. Vi på Bäst i test Guiden hjälper dig hitta det bästa kreditkortet anpassat efter dina behov, oavsett om du söker ett kort med bonusar, gratis kreditkort utan avgift eller specifika förmåner.


 • re:member - Bästa kreditkort utan avgift
 • Coop - Bästa kreditkortet för mat
 • Bank Norwegian - Bästa kreditkortet för resor med cashback
 • OKQ8 - Bästa bensinkortet


Läs våra recensioner nedan för mer information om respektive kreditkort. 


Bästa kreditkorten 2024


Re:member
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

120 000 kr

Maxkredit

9.74 - 28.24%

Kreditränta

 • Gratis kreditkort / kostnadsfritt

 • Rabatt i över 300 butiker

 • 56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per år

Coop Mastercard Mer
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

150 000 kr

Maxkredit

20.51%

Kreditränta

 • Kostnadsfritt första året

 • Upp till 5,5% bonus hos Coop

 • Hög kreditgräns

Bank Norwegian
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet

0 kr

Årsavgift

150 000 kr

Maxkredit

24.35%

Kreditränta

 • Kostnadsfritt

 • Cashback på alla köp och hög bonus

 • Upp till 45 räntefria dagar


Jämför de bästa kreditkorten

Jämför kreditkort med bonus

Det finns många bra kreditkort och betalkort på marknaden och det bästa kreditkortet respektive bästa betalkortet är individuellt. Som kund finns en mängd olika aspekter att ta hänsyn till när man ska välja ett kreditkort, bland annat räntan på krediten, storleken på den beviljade krediten, köpförsäkringar/förmåner som ingår i form av bra reseförsäkringar och avbeställningsskydd, bonusar, avgifter, cashback etc.


Hitta det bästa kreditkortet

Kreditkort för resor, kreditkort utan avgift eller kreditkort med bonus?

För att hitta det förmånligaste kreditkortet är det viktigt att du tänker på vad du ska använda kortet till och utgår från din privatekonomi. Ett kreditkort med bonus kan vara bäst i ett syfte, medan ett gratis kreditkort utan avgift är bättre för andra syften. 


För vissa personer kan ett kreditkort med förmånliga villkor kring resor överväga kostnaden med en något högre ränta eller avgift. Hur mycket du ska använda kortet i din vardagsekonomi är en viktig aspekt att ta med i beräkningarna. Vårt initiala tips är att du först undersöker dina köpvanor innan du väljer ett kreditkort/betalkort.Bästa kreditkort 2024
Bästa kreditkortet 2024 för shoppingKreditkort shopping - Remember card är bästa kreditkort för shopping med andra ord bästa kreditkortet förmåner. Det kallas för bästa mastercard och är helt enkelt ett riktigt bra kreditkort Sverige.


Bäst kreditkort för shopping - remember card - bästa kreditkortet med bonus. Kreditkort bäst i test.


Bästa kreditkortet utan årsavgift

re:member card är bästa gratis kreditkort 2024. Kortet är utmärkt kort för dig som gillar att shoppa då du får bra rabatter från fler än 300 butiker. Det är ett smart och flexibelt betal- och kreditkort med även ett förmånligt försäkringsskydd – där du enkelt själv kan välja vad som är viktigt för dig gällande ett bra kreditkort.


Gratis kreditkort med flexibilitet och frihet

re:member flex är som namnet antyder ett flexibelt betal- och kreditkort utan årsavgift och där du har möjlighet till en beviljad kredit på upp till 120 000 kr. Kortet är ett Mastercard där några av fördelarna med kortet är att du får upp till åtta veckors räntefri kredit samt att du får en mängd bra rabatter från ett hundratal webbutiker (som du har koll på via re:members rewardprogram).


Räntefri kredit och förmåner

Räntespannet hos Remember ligger på 9,74-28,24%. I kortet ingår även ett kompletterande reseförsäkringssskydd. Du kan också komplettera kortet med ytterligare försäkringar som passar just dig.


Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).


Bra kreditkort på resan - res med förtroende

Att använda ett re:member kort utomlands är enkelt och kostnadseffektivt. Använder du kortet utomlands är valutaväxlingspåslaget 1,75 % på valutakursen.


re:member card har även en bra app som förenklar din vardagsekonomi samt tydliggör dina köp och ditt saldo. För att kunna ansöka om ett kreditkort från re:member måste du ha en årsinkomst på minst 150.000 SEK per år. 


Här ansöker du om ett kreditkort

Ansök om ett re:member card vi knappen.Läs mer om kreditkortet

Bästa kreditkortet för mat

 


Vilket kreditkort är bäst? Bästa kreditkortet för mat är kreditkort matkort Coop Mastercard Mer som vinner titeln bästa kreditkortet med bonus. Ansök om bästa betalkortet idag!


Coop Mastercard, kreditkort jämförelse, bästa kortet, bästa kreditkortet med bonus


Coop Mastercard Mer - bästa kreditkortet med bonus

Bästa matkortet för dig som ofta handlar på Coop är Coop Mastercard Mer. När du handlar på Coop med detta kreditkort får du mellan 1 – hela 5,5% i bonus. För att få upp till 5,5% i bonus måste du handla för mer än 5000 kr per månad i deras matbutiker. Med kortet får du dessutom många fina erbjudanden och rabatter från Coop-butikerna.


Kreditkort med bonus på allt du handlar

Även för dig som inte lika frekvent handlar på Coop eller om du även gör många köp i andra butiker är kortet såklart bra. Du får nämligen 0,5% i bonus på alla köp i alla andra butiker än Coop.


Räntefri kredit

Du får upp till 55 dagar räntefri kredit och du kan få tre kort i ett, vilket är bra för familjen. Betalar du minst 75% av din resa med Coop Mastercard Mer ingår även en reseförsäkring. Reseförsäkringen innehåller bland annat avbeställningsskydd, personförseningsskydd och självriskskydd med mera.


Kreditgräns och ränta

Den effektiva räntan ligger på 20,51% med e-faktura (2023-08-01) och kreditgränsen ligger på max 150 000 kr. Kortet är gratis under första året och kostar sen 295 kr per år. För att kunna ansöka om kreditkortet måst du ha fyllt 20 år, vara Coop-medlem och inte ha några betalningsanmärkningar samt ha en inkomst över 125.000 kr per år. 


Skaffa kreditkort här

Ansök om Coop Mastercard via knappen.Läs mer om kreditkortet

Bäst kreditkort för resor med cashback


Norwegian card är bästa kreditkortet förmåner med kreditkort bonus. Det är bästa gratis kreditkort med bäst bonus samt bästa visa kreditkort utan avgift. Onekligen bästa kreditkortet för resor. Ett kreditkort med cashback.


Bästa kreditkortet på resan är Norwegian kreditkort efter en kreditkort jämförelse där det blev bästa kreditkortet med bonus. Här är förmånligaste kreditkortet.


Bank Norwegian - Bästa kreditkortet för resan

Bästa kreditkortet på resan är Bank Norwegian kortet. Det är ett riktigt förmånligt VISA-kort som passar även för dina privata inköp då du får bonus på allt du handlar. Främst är det ett extra förmånligt bankkort för dig som reser mycket.


Kreditkort med cashback - cashpoints för extra rabatter

Detta VISA kreditkort belönar dig med cashback, eller Cashpoints på samtliga köp (dock ej hos andra flygbolag). Dessa cashpoints eller så kallad cashback kan användas som delbetalning för dina flygresor med Norwegian, eller för att boka extra bagage eller andra justeringar i din resa. Det blir som att få rabatt på varje flygresa eller reserelaterad kostnad.


Det blir nästan som att du får lite rabatt hos Bank Norwegian genom att du har möjlighet att betala med dina cashpoints istället för riktiga pengar.


Avgiftsfritt och fullspäckat med försäkringar

En av de mest fördelaktiga förmånerna med Bank Norwegian-kortet (bästa VISA-kortet) är att det är helt avgiftsfritt, vilket inkluderar frånvaron av årsavgifter - ett gratis kreditkort utan avgift. Dessutom erbjuder det avgiftsfria uttag, både inrikes och utrikes. Kortet kommer också med en omfattande reseförsäkring, dagligvaruförsäkring och avbeställningsskydd. Utöver detta kan du också lägga till andra försäkringar som tandvårdsförsäkring, ID-stöldförsäkring och betalskydd.


Kreditgräns

Du kan få upp till 150 000 kr i kredit och den räntefria perioden är upp till 45 dagar. Genom att logga in med Bank-ID, antingen via "appen" eller via "min sida" kan du sedan enkelt sköta dina bankärenden.


Nackdelar med kreditkort

Det som kan anses vara negativt med VISA-kortet är att bonusen/Cashpointen måste användas hos just Norwegian, men då Norwegian har ett så pass bra utbud av destinationer anser vi att den aspekten är mindre dålig.


Du måste vara minst 23 år gammal för att ansöka om kortet och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. 


Skaffa ett kreditkort

Ansök om ett Bank Norwegian kreditkort via knappen.


Läs mer om kreditkortet

Bästa bensinkortet


Bästa bensinkortet är OKQ8 som är ett gratis visa kreditkort. Kärt barn har många namn och kallas bästa kortet, bästa betalkort och bästa bankkortet i folkmun. Bäst av allt är att det är bästa kreditkort utan årsavgift.


OKQ8 kreditkort bäst i test är bästa bensinkortet samt gratis visa kort. När du jämför kort för att se vilka kreditkort är bäst kreditkort 2023 kommer du hitta bästa bonus kreditkort.


OKQ8 bensinkort - kreditkort utan årsavgift

Bästa kreditkortet när det kommer till bensin är OKQ8 bensinkort som är ett kreditkort utan årsavgift. Kortet är utmärkt för dig som tankar drivmedel hos OKQ8 då du med kortet får rabatt varje gång du tankar hos dem i både bemannade stationer liksom i de obemannade stationerna.


Utöver rabatterna har kortet många förmåner vilket gör deras kort till de bästa bensinkorten på marknaden.


Gratis kreditkort utan avgift

Men bäst av allt, visst finns det få saker som smakar så bra som "gratis". Idag är det flera som erbjuder gratis VISA kort, men du måste lämna bankerna (som ju vet hur man tar betalt på alla sätt av kunderna). 


OKQ8 har t.ex. ett sådant gratis kreditkort utan avgift och eftersom det är just gratis och vunnit i flera jämförelser de senaste åren, är det svårt att låta bli att rekommendera det.


För - vad finns det som är bättre än gratis? Tja, det skulle väl i så fall vara att få betalt för att handla! Och intressant nog är även detta något som de erbjuder.


Årlig bonus

Används kortet, som redan från början alltså kostar 0 kr per år, för betalning, får du dessutom 0,3 % bonus på alla dina inköp. Gratis kreditkort där du även får pengar tillbaka, kan det bli bättre?


Det kan låta som en väldigt liten summa, men handlar du för 75 000 kr per år med ditt kort, innebär detta att du får tillbaka 225 kr. Alltid något. Och 75 000 kr på ett år borde inte vara helt omöjligt att komma upp i för en lite större familj, eller om man betalar en resa/semester med VISA kortet. Utöver bonusen får du även ränta på pengar som du har i OKQ8 Bank, för närvarande 1% vilket med dagens mått är en väldigt bra ränta.


Även reseförsäkringen är gratis

Det är förresten en mycket god idé att betala just semestern med detta kort, eftersom du då dessutom får en reseförsäkring. Utan att betala för det! Där ingår bl.a. avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.


Så istället för att betala runt 300 kr per år som flera banker tar för ett VISA kort idag så får du alltså 225 kr. En skillnad på över 500 kr per år. Plus andra fördelar som t.ex. reseförsäkring, återbäring på bensin, biltvätt etc samt faktiskt även ränta på dina sparpengar (säkrade med den statliga insättningsgarantin) .


Nackdelar med kreditkort

För det första har detta VISA kort ett separat konto. Du kopplar det alltså inte till lönekontot utan får själv föra över de pengar som du vill ska finnas tillgängliga på ditt betalkort. 


En annan nackdel är att du behöver betala 3 % i uttagsavgift om du vill ta ut dina insatta pengar i en bankomat (minst 35 kr per uttag). Och ska du ta ut pengar utomlands, tillkommer även 2 % i valutaväxlingsavgift. Detta tillkommer även om du betalar med kortet utomlands, vilket gör att man alltså bör passa sig lite för att använda VISA kortet allt för flitigt utanför Sveriges gränser.


Skaffa ett kreditkort som passar dig

Klicka på knappen för att skaffa ett OKQ8-kort.Läs mer om kreditkortet

Jämför kreditkort bäst i test och välja rätt kreditkort

Nedan har vi listat kreditkort bäst i test inom olika användningsområden. Innan du ansöker om ett kreditkort är det bra att du jämför kreditkort med varandra och läser mer om vad respektive kort erbjuder dig så du kan hitta bäst kreditkort för just dina behov.
Årsavgift:
Högsta kredit:
Effektiv ränta:
Räntefritt:
Service:
Åldersgräns:
Valutapåslag utl:
Uttagsavgift:
Aviavgift:
Förseningsavgift:
Dröjsmålsränta:
Apple Pay:
Samsung Wallet:
Korttyp:
Google Pay:
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet
remember
Bästa shoppingkred...
0 kr
120 000 SEK
9,74 % - 24,74 %
56 dagar
Concierge service - Nej
20
1,75 %
Gratis
39 kr (0 kr e-faktura)
125 SEK
0 %
Ja
Ja
Mastercard
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet
Coop Mastercard Mer
Bästa kreditkortet...
0 SEK
100 000 SEK
19,10 %
55 dagar
Concierge service - Nej
18
1,75 %
Gratis
29 kr (0 kr e-faktura)
100 SEK
0 %
Ja
Mastercard
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet
Bank Norwegian
Bästa resekreditko...
0 SEK
100 000 SEK
21,93 %
45 dagar
Concierge service - Nej
23
1,75 %
Gratis
45 kr (0 kr e-faktura)
95 SEK
24 %
Ja
Visa
Ja
Kreditkort jämförelse, bästa kreditkortet
OKQ8 kreditkort
Bästa bensinkortet
0 SEK
100 000 SEK
19,18 %
45 dagar
Concierge service - Nej
18 år
2 %
3,00 % (min 35 SEK)
25 kr (0 SEK e-faktura)
25 SEK
19,75 %
Visa


Faktorer att tänka på för olika typer av kreditkort

Avgifter

Undersök årets kortavgift, samt eventuella transaktions- och utlandsavgifter, särskilt vid utlandsköp.


Kreditgräns och räntor

Beakta kortets kreditgräns och de räntor som tillkommer om fakturan inte betalas i tid.


Belöningsprogram

Ta reda på på kortets belöningsprogram och värdera om fördelarna uppväger eventuella avgifter.
Kortio


Kortio jämför kreditkort bästa, mer specifikt alla Sveriges kreditkort och utser kreditkort bäst i test 2023 samt bästa kreditkortet med bonus. Vilket är det bästa kreditkortet? Hitta bra mastercard och bästa visakortet - bästa bankkortet.


Kortio är en oberoende kreditförmedlare inom kreditkort som har samlat alla Sveriges kreditkort på ett ställe. Här kan du enkelt jämföra och ansluta dig till det bästa kortet för just dina preferenser. Läs nu mer här hos Kortio.
Relaterat till bästa kreditkortet

Fler möjligheter att spara pengar redan idag, kan du få genom att ta ett lån med låg ränta. Tester på bra blancolån med andra ord. Vi kan också tipsa dig om att hitta ett bra bolån, billån med låg ränta, samt bästa låneförmedlaren.


Du kan med fördel också räkna på båtlån, jämföra företagslån, låna till kontantinsats, låna till renovering samt jämföra samlingslån. Vid behov kan du också låna pengar snabbt utan uc (bästa snabblånen).
Frågor och svar om kreditkort

 • Vad är kreditkort?
  Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen till senare. När du handlar med kortet är det banken som lägger ut pengarna och du får sedan en faktura på dina köp varje månad.
 • Vilket kreditkort är bäst?
  Vi på Bäst i test Guiden har utsett olika "kreditkort bäst i test" för olika tillfällen och behov. Bästa gratis kreditkort hittar du hos OKQ8. Bäst kreditkort för resan och bästa kreditkortet med cashback har Bank Norwegian och bästa kreditkortet när det kommer till shopping hittar du hos re:member.
 • Hur fungerar kreditkort?
  Med ett kreditkort får du som kortinnehavare en faktura på dina köp istället för att pengarna dras direkt från bankkontot vid köptillfället. En samlingsfaktura på alla köp kommer i slutet på månaden. Denna kan betalas i sin helhet eller delbetalas med räntepåslag.
 • Vad är skillnaden på ett betalkort och ett kreditkort?
  Debetkort eller betalkort ges oftast ut av en bank och kallas då för bankkort. När du betalar med bankkortet dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till, vilket innebär att du behöver ha tillräckligt saldo på kontot för att genomföra köpet. Kreditkort däremot är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren och betalar i efterhand.
 • Vilket är det bästa kreditkortet 2024?
  Det bästa kreditkortet 2024 för shopping enligt vår jämförelse är re:member card.
 • Vad innebär kreditkort bäst i test?
  "Kreditkort bäst i test" betyder att ett kreditkort har utvärderats som det bästa baserat på olika faktorer som ränta, bonusar, och avgifter.
 • Hur hittar jag det bästa kreditkortet?
  Du kan hitta det bästa kreditkortet genom att jämföra olika kort baserat på dina behov, till exempel räntor, avgifter, och bonusprogram.
 • Vad är ett kreditkort med bonus?
  Ett kreditkort med bonus ger dig poäng eller cashback på dina köp. Bank Norwegian är ett populärt val för cashback.
 • Finns det gratis kreditkort?
  Ja, det finns gratis kreditkort utan årsavgift. Re:member card är ett av dem.
 • Vilket är det bästa Mastercard?
  Det bästa Mastercard enligt vår jämförelse är re:member card.
 • Vilket är det bästa Visakortet?
  Det bästa Visakortet är Bank Norwegian för dess omfattande reseförsäkring och cashback på alla köp.
 • Vilket är det bästa kreditkortet för resor?
  Det bästa kreditkortet för resor är Bank Norwegian tack vare sina reseförsäkringar och cashback-program.
Christopher Holmerin

Bäst i test: Kreditkort

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast

Tips på relaterade tester