köpa lövblås bäst i test, lövsug bäst i test, bensindrivna lövblåsare, batteridrivna lövblåsare, bästa lövblåsaren

Lövblås bäst i test 2024: Bästa bensindriven och elektrisk lövblås 

Letar du efter den bästa lövblåsen 2024? Vi har undersökt marknaden och analyserat de främsta modellerna för att hjälpa dig hitta rätt. Oavsett om du föredrar en bensindriven, eldriven eller batteridriven lövblås, här är våra topprankade alternativ:


  • Bästa bensindrivna lövblåsen: Husqvarna 525BX – Kraftfull och effektiv för stora ytor.
  • Prisvärd eldriven lövblås: Gardena ErgoJet 3000 – Stark och lättanvänd för mindre trädgårdar.
  • Bästa batteridrivna lövblåsen: Stihl BGA 86 – Perfekt balans mellan prestanda och flexibilitet.


Välj den lövblås som bäst passar dina behov och gör trädgårdsarbetet både enklare och snabbare.


De 3 bästa lövblåsarna 2024

  1. Lövblås Gardena ErgoJet 3000
    Prisvärd eldriven lövblås bäst i test: Gardena ErgoJet 3000
  2. Lövblås Stihl BGA 86
    Batteridriven lövblås bäst i test: Stihl BGA 86



Jämför lövblåsar bäst i test

Drivkälla:
Drifttid:
Hastighetslägen:
Vikt:
Bäst i test lövblåsen 2024 - Husqvarna 525BX - Bäst i test
Husqvarna 525BX
Bensindriven lövbl...
Bensin
1 h
Olika
4,4 kg
Bäst i test lövblåsen 2024 - Gardena ErgoJet 3000 - Bäst i test
Gardena ErgoJet 3000
Prisvärd eldriven...
El
Så länge den är ansluten till strömkälla
Olika
4,8 kg
Bäst i test lövblåsen 2024 - Stihl BGA 86 - Bäst i test
Stihl BGA 86
Batteridriven lövb...
Batteri
20 min
1
2,8 kg



Köpguide: vilken är den bästa lövblåsen?

Batteridriven, eldriven eller bensindriven lövblås?

Vilken variant du ska välja beror på hur du planerar att använda den. 


  • Storlek på trädgård: För de med en större trädgård krävs lite mer kraft och gärna att den drivs via elnät eller bensin. Batteridrivna alternativ har ofta kort batteritid, vilket försvårar att arbetet blir klart i tid. Dessa passar därför bättre för dig med en mindre trädgård.
  • Sugfunktion: Vissa modeller har även en sugfunktion (lövsug). Då kopplas en tillhörande påse på och din maskin omvandlas till en lövsug. Att använda den som en slags dammsugare är dock inte särskilt effektivt. 
  • Den bästa metoden är istället att blåsa ihop alla löven till en gemensam hög och därefter suga upp dem. Många modeller kan även ”slå sönder” löven när de sugs upp för att de ska ta upp mindre plats.
  • Ergonomisk handtag: Förutom vilka modeller och funktioner du ska ha är det viktigt att du väljer en lövblås med mjukt och ergonomiskt handtag. Det gör det enklare och bekvämare att använda lövblåsen, särskilt om du behöver använda den under en längre tid.
  • Drivkälla: Med dagens dyra batteripriser och leveranssvårigheter är det billigare att välja en bensindriven lövblås. Det är även mer bekvämt eftersom du slipper oroa dig för batteritid och laddning.






Lövblås bensin bäst i test 2024: Husqvarna 525BX


Husqvarna 525BX - Bästa bensindriven lövblås 2024

Vilken är den bästa bensindrivna lövblåsen? Den bästa bensindrivna lövblåsen just nu är Husqvarna 525BX. Den fungerar för alla tillfällen, oavsett om du ska göra en storstädning i trädgården eller bara en snabb liten fix. 


Användarvänlig lövblås utan sladd

Lövblåsen är mycket praktiskt eftersom du slipper ha en sladd. Det ger större rörelsefrihet under arbetet.


Vikt och ljudnivå

Å andra sidan är den ganska tung med sina 4,4 kg, samt har en relativt hög ljudvolym på cirka 91 dB. Längre arbetsuppgifter kan därför bli lite jobbiga mot slutet. 


Ergonomi och byggkvalitet

Trots sin vikt erbjuder lövblåsen hög byggkvalité, justerbart rör och ergonomiskt handtag för skonsammare arbete.


Kraftfull lövblås med hög utblåshastighet

Husqvarna 525BX har en hög utblåshastighet och klarar att få bort tunga och blöta löv och grenar. Om du inte behöver så mycket kraft går det att reglera den i flera olika lägen. 


Det finns dessutom två olika sorters rör, ett platt och ett runt, beroende på vilken typ av arbete du utför. 


Drifttid och bränslekapacitet

Med full tank kan den köras i cirka en timme innan det behöver fyllas på nytt bränsle.


Specifikationer om Husqvarna 525BX

  • Drivkälla: Bensin

  • Drifttid: 1 timme

  • Hastighetslägen: Olika
  • Vikt: 4,4 kg



Här köper du Husqvarna 525BX lövblås bäst i test till lägsta pris



Användarnas omdömen och recensioner om Husqvarna 525BX 

"Köpte denna modell eftersom jag såg att det var en testvinnare och jag är väldigt nöjd med mitt köp."


"Detta är en mycket kraftfull lövblås och en betydande uppgradering från 125B. Börjar enkelt och är mindre bullrigt än 125B. Den enda nackdelen är värmen. Denna lövblås blir VARM."


"Jag har haft den här lövblåsaren ett tag nu, och den har varit riktigt bra och pålitlig. Den är lätt, kraftfull och enkel att använda!"


"Jag har haft 525Bx i ungefär ett år nu. Och allt jag kan säga är: Bra gjort husqvarna! Balans, kraft och ergonomi är väl genomtänkta och jag är helt nöjd med mitt köp. Kör fortfarande felfritt efter många hårda timmar av användning."






Elektrisk lövblås bäst i test 2024: Gardena ErgoJet 3000 


Gardena Gardena ErgoJet 3000 - Bästa elektrisk lövblås

Vilken är den bästa elektriska lövblåsen? Den bästa elektriska lövblåsen och vår vinnare är Gardena ErgoJet 3000. Den är perfekt för dig som har mindre ytor att städa, tack vare bra lövhantering samt att den även kan suga upp löven via lövsugen efter att du har blåst ihop dem till en fin hög. Läs mer här nedan!


I Råd och Röns senaste test tar Gardena ErgoJet 3000 hem en välförtjänt 4:e plats. Det är imponerande, med tanke på att den kostar under 1000-lappen.


Bästa lövblåsaren för mindre trädgårdar

För dig med en mindre trädgård är en eldriven lövblås som kopplas till ditt befintliga elnät ett utmärkt val. Du behöver inte avbryta arbetet för att bränslet tar slut. Du slipper också en lång sladd. 


Läs mer om hur du kan hålla nere elkostnaderna med det bästa timprisavtalet.


Funktioner och användarvänlighet

Gardena ErgoJet 3000 är en eldriven lövblåsare med uppsamlare och axelrem som gör arbetet enkelt och effektivt. Uppsamlaren kan användas för att suga upp löven efter att du har blåst ihop dem till en hög. Den har även en mulcher som slår sönder löven till ett förhållande på 16:1 - för att de ska ta så lite plats som möjligt i uppsamlaren.


Att byta mellan uppsamlings- och blåsläge är mycket enkelt tack vare att de olika redskapen endast behöver klickas i.


Hög effekt på 3000 W och blåshastighet på 310 km/h

Med en effekt på 3000 W som ger en blåshastighet på upp till 310 km/h tar den hand om torra löv, blöta löv - oavsett om de ligger på gräsmattan eller i rabatten. Blåshastigheten går att variera för optimal användning.


Högt luftflöde och ljudnivå 

Maxluftflödet är 612 m³/h och på maxläge uppgår volymen till 102 dB – vilket är en hel del. Se därför till att använda hörselkåpor eller öronpluggar för att skydda hörseln.


Ergonomi och hanterbarhet

Gardena ErgoJet 3000 väger 4,8kg men tack vare att denna lövblåsare är ergonomiskt utformad med både handtag och axelrem är den enkel att manövrera utan att du ska bli trött.


Specifikationer om Gardena ErgoJet 3000

  • Drivkälla: El
  • Drifttid: Så länge den är inkopplad
  • Hastighetslägen: Olika
  • Vikt: 4,8 kg



Här köper du Gardena ErgoJet 3000 lövblås bäst i test till lägsta pris



Användarnas omdömen och recensioner om Gardena ErgoJet 3000

Det vill vi ju självklart också veta. När det gäller Gardena ErgoJet 3000 är majoriteten av användarna mycket nöjda med sitt köp och det finns faktiskt inga större nackdelar att nämna utöver att


"Köpte denna då jag ville ha en lövblås på nätel för att slippa bränna dinosaurier när jag vill rensa trädgården på löv. Blåsfunktionen hanterar mycket riktigt våta löv, men sugfunktionen kloggar snabbt igen impellern om inte löven är snustorra, dessutom räcker inte säcken så långt som det låter, så man får räkna med att avbryta arbetet för att tömma, tror dock det är svårt att komma undan om det är en buren lövblås. Över lag är jag dock nöjd med köpet!"


"Har använt mest använt ALS25s sugfunktion och har inte haft några problem med det hittills. Bra sugkraft och uppsamlaren fylls jämnt. Har dock märkt att om du försöker suga upp stora klumpar av löv kloggar den enkelt igen. Viktigt att luften får strömma fritt för att löven ska sugas in."


"Effektiv och bra sug. Är väldigt förtjust i denna."


"Kraftfull lövblås. Jag gillar uppsamlaren."






Batteridriven lövblås bäst i test 2024: Stihl BGA 86 


Stihl BGA 86 - Bästa batteridriven lövblås 2024

Vilken är den bästa batteridrivna lövblåsen? Stihl BGA 86 är batteridriven lövblås som är enkel att hantera och mycket effektiv. Den utmärker sig med sin användarvänlighet och kraftfulla prestanda. Vi har utsett den till den bästa batteridrivna lövblåsen.


Justerbart och användarvänligt blåsrör

Blåsröret är smidigt att manövrera och justerbart, vilket möjliggör att anpassning av blåsröret efter din kroppslängd. Även om du skulle använda det kortaste blåsröret påverkas inte blåskraften negativt för att avståndet till marken skulle vara för långt.


Batteri och laddning

Batteriet har en tillhörande laddningsstation som enkelt klickas i. Det går dessutom att använda samma batterier till övriga av Stihls produkter, så som gräsklippare och häcksax. Stihl BGA 86 har en batteritid på 20 minuter och det tar cirka 1 timme för att nå full laddning. På batteriet finns en indikatorknapp, som när den trycks ned, visar återstående tid och batteristyrka.


Kraft och användningsområden

För att inte krångla till det har Stihl BGA 86 endast ett kraftläge som blåser med en hastighet på 162km/h, vilket ruskar till vilken lövhög som helst så länge de inte är blöta. Men det kan vara bra att vara lite försiktigt ifall du ska blåsa bort löv i rabatter för att inte skada planteringarna.


Passar höger- och vänsterhänta

Användningen är otroligt enkel och de olika funktionerna (start, drift, stopp och låsspärr) är enkla att nå oavsett om du är höger- eller vänsterhänt.


Specifikationer om Stihl BGA 86

  • Drivkälla: Batteri
  • Drifttid: 20 min
  • Hastighetslägen: 1
  • Vikt: 2,8 kg


OBS! Tänk på att lövblåsen säljs utan batteri och laddningssladd. Dessa måste köpas till separat.



Här kan du köpa lövblåsen Stihl BGA 86 till lägsta pris



Användarnas omdömen och recensioner om Stihls BGA 86 bäst i test lövblås

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi även veta vad användarna tycker om Stihl BAGGE 6. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av produkten. Här kommer några exempel:


"Hur smidig som helst och nu blev städning av terrassen plötsligt skoj. Kraftfull och smidig apparat, batteriet håller ca 20 minuter och den är inte för tung. Denna kommer jag ha mycket glädje med. Rekommenderas."


"Väldigt bra lövblås, mycket bättre än en bensindriven lövblås jag hade innan. Prisvärd!"


"Jag är mycket nöjd med min Stihl lövblås. Kul att se att den fått Bäst-i-test också."


"Lätt, tyst och enkel att använda. Den är kanske inte den mest kraftfulla produkten på marknaden men den får jobbet gjort och batteriet håller länge nog för att jag ska hinna klart med allt."


"Köpte en Stihl BGA56 till mig själv när jag fyllde år i maj och jag älskar den. Att räfsa under verandan tar mig normalt sett upp till en timme men nu blir jobbet klart på mindre än 15 minuter. Batteriet håller länge och produkten är väldigt lätt i vikt."






Så gjorde vi testet om lövblås bäst i test

För att rekommendera den bästa lövblåsen just nu har vi tagit reda på vilken lövblåsare som erbjuder bäst specifikationer till bästa pris. Här har det varit viktigt att titta på både bensindriven lövblås, för de som behöver lite mer kraft, samt en eldriven som fungerar mer för den genomsnittliga villan.


De faktorer som vi har tittat på inkluderar prestanda, kraft, bullernivå, hanterbarhet (där vikt spelar roll) och priset. För att vara säkra på att vi har hittat de bästa lövblåsen har vi tagit del av experternas tester, som de kan utföra i miljöer med goda förutsättningar för att bedöma om produkterna håller vad de lovar.


Efter experternas betyg har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna som har köpt dessa lövblåsare tycker. De har ju en ännu bättre uppfattning om produkterna eftersom de kan testa dessa under en längre tid.


Kombinationen av bra resultat i experternas tester och användarnas omdömen har varit vägledande för oss när vi har utsett lövblås bäst i test eftersom det då finns underlag i testmiljö som ytterligare stärks av användarnas goda omdömen.



bensindriven lövblås, bäst i test lövblås, bästa lövblåsen, elektriska lövblåsare, batteridrivna lövblåsare, bensindrivna lövblåsare.



Lövblås test - experternas omdömen

Råd och Rön I deras senaste test är det precis som förra året DeWalt, Ryobi och Stihl som ligger i toppen. Dock har den förra Stihl-modellen BGA 56 bytts ut mot den modernare BGA 86.


Råd & Rön I Råd & Röns senaste test får bland annat DeWalt lövblås, Ryobi lövblåsare samt Stihl och Worx höga betyg och placeringar. Mest intressant är fjärdeplatsen går Gardena ErgoJet 3000, en mycket prisvärd lövblåsare som är effektiv och har även med en medföljande uppsamlare. Detta visar att kvalitet inte nödvändigtvis behöver vara dyrt.


Aftonbladet tar doldisen Makita DUB362PT4 hem titeln "Bäst i test". Vi har dock inte valt att ha med den här eftersom den är dyrare än Stihl BGA 56 samtidigt som den inte erbjuder så mycket mer värde.


Råd och Rön tycker att både Stihl BGA 56 och Bosch ALS 25 presterar väldigt bra. Stihl tar hem förstaplatsen medan Bosch tar hem andraplatsen. Bosch ALS 25 blir dock utsedd till "bästa elnäts-lövblås". Båda presterar utmärkt i kategorierna lövhantering och hanterbarhet och erhåller totalt 76 respektive 73 poäng.


Garden Powertools tycker att Bosch ALS 25 har en riktigt bra byggkvalitet, bra motor samt att den är enkel att använda och väldigt funktionell med sin uppsamlare. Uppsamlaren är de särskilt positiva över, särskilt eftersom löven strimlas innan de når uppsamlaren och tar därför upp mindre plats.


Moores Mowers tycker att Husqvarna 525BX är en av de bästa bensindrivna lövblåsen som finns ute just nu. De gillar framförallt dess kraft, värde för pengar, hantering och funktioner. De tyckte även att den var enkel att starta. När det kommer till nackdelar skriver de att den är lite högljudd och att det därför kan vara en god idé att sikta in sig på eldrivna lövblåsare om volym är ett problem för dig.





Sammanfattning om lövblåstestet

Efter att du läst vårt test hoppas vi att vi har kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den lövblåsare som bäst passar dig och dina behov.


Bäst i test lövblås 2024 - Toppvalen

Söderströms erbjuder den för 5190 kr. Frakten är inkluderad i priset.

5190 kr är det lägsta priset just nu för Husqvarna 525BX!


Proshop säljer den för 1509 kr. Frakten ingår i priset.

1509 kr är det lägsta priset just nu för Gardena ErgoJet 3000!

Söderströms erbjuder den för 1679 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proffsmagasinet säljer just nu Gardena ErgoJet 3000 för 1681 kr. Frakten ingår i priset.

Verktygsproffsen säljer just nu Gardena ErgoJet 3000 för 1685 kr. Frakten ingår i priset.


Söderströms erbjuder den för 3490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

3490 kr är det lägsta priset just nu för Stihl BGA 86!






Tips!

När hösten kommer blir det snabbt kallare men det behöver inte betyda slutet på mysiga utekvällar. Läs vårt test här om terrassvärmare bäst i test för att hålla er varma när ni vill ha en härlig stund under de mysiga höstkvällarna, och varför inte installera ett spabad


Om du vill slippa klippa gräset kan du låta en robotgräsklippare göra jobbet åt dig. Eller, om du hellre gör det själv, ta en titt på den bästa elgräsklipparen just nu.


Med kallare nätter innebär också att snön är på väg. Planera i förväg och hitta den bästa snöslungan här till lägst pris.


Varför du ska ha en bra lövblås

  1. Genom att avlägsna löv som kan hindra vattenflödet till dina växter hjälper lövblåsen bevattningssystemet att jobba mer effektivt. Det organiska material som samlas kan sedan matas in i en kompostkvarn, vilket omvandlar trädgårdsavfall till näringsrik kompost. Perfekt för krävande odlingar i ett växthus.
  2. Träolja, som används för att skydda och bevara trämöbler och träaltan, får en renare och mer mottaglig yta efter grundlig rengöring med lövblåsen, vilket underlättar applicering och underhåll.


Sammantaget bidrar lövblåsen till att underlätta underhåll och förbättra effektiviteten av andra trädgårdsverktyg.


Lövblås bensin

Bensinen som ska användas till lövblåsen är en blandning av bensin och olja eftersom de ofta har en tvåtaktsmotor. För detta rekommenderas alkylatbensin (miljöbränsle). För att vara helt säker på att du använder rätt bränsleblandning är det alltid bra att läsa instruktionsmanualen.


Ryggburen lövblås

Om du har en väldigt stor trädgård och behöver maximal prestanda för att få bukt med löv behöver du en rejäl och kraftfull lövblåsare. Dessa är oftast bensindrivna med en tvåtaktsmotor - vilket ger dig rörlighet under arbetet. Men med ökad kapacitet och prestanda kommer en högre vikt. Därför är dessa lövblåsare ofta ryggburna, och har en anordning för att du enkelt skall kunna bära den utan att belasta kroppen för mycket.


Bäst i test Guiden på Facebook

Om du går med i vår Facebook-grupp får du information när någon av de rikstäckande kedjorna har lövblås rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa lövblåsaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!



Frågor och svar om lövblåsare

  • Vilken typ av lövblås ska jag köpa?
    Detta beror på hur din trädgård och användningsområden ser ut. Har du en stor trädgård är det bäst att kunna vara mobil och kunna röra sig utan att behöva dra på en sladd. Bensindriven lövblås är oftast de mest kraftfulla och har även en lång driftstid. Och skulle de få slut på bensin är det bara att fylla på. Dock är det inte det mest miljövänliga alternativet samt att de är tunga och för med sig en del buller.

    Batteridrivna lövblåsare är smarta eftersom de också är väldigt mobila. Dock inte lika kraftfulla samt att de har en kortare drifttid.

    Elnätsdrivna (sladd) är bäst för en mindre trädgård. Tack vare sladd behöver du inte oroa dig för att soppan ska ta slut och kan därför blåsa bort löv i timmar om så behövs. Men att gå runt på en sladd kan vara jobbigt samt att du måste köpa till dessa.
  • Hur högt låter en lövblås?
    En lövblås på max låter rätt högt, ofta upp eller över 100dB. Se därför till att du skyddar dina öron ifall du ska använda den under en längre period.
  • Vilken lövblås är bäst i test 2024?
    Den bästa lövblåsen för 2024 är Husqvarna 525BX för bensindrivna och DeWalt DCMBL562 för batteridrivna modeller.
  • Vilken är den bästa lövblåsen 2024?
    Den bästa lövblåsen 2024 är Gardena ErgoJet 3000 som är en prisvärd eldriven lövblåsare med hög blåshastighet och enkel hantering.
  • Vad är bäst, lövblås eller lövsug?
    En lövblås är generellt sett mer effektiv för att snabbt samla löv och grenar till en hög, medan en lövsug kan vara användbar för att direkt samla upp löven i en uppsamlare.
  • Vilken är den bästa elektriska lövblåsen?
    Den bästa elektriska lövblåsen 2024 är Gardena ErgoJet 3000 enligt aktuella tester och konsumenternas omdömen.
  • Vilken är den bästa bensindrivna lövblåsen?
    Den bästa bensindrivna lövblåsen är Husqvarna 525BX som utmärker sig med sin kraftfulla motor och lång drifttid.
  • Vilken batteridrivna lövblås är bäst i test?
    Den bästa batteridrivna lövblåsen är Stihl BGA 86 som är lätt, tyst och effektiv i drift.
  • Vad ska jag tänka på när jag köper en elektrisk lövblås?
    Tänk på ergonomi, blåshastighet och huruvida lövblåsen har en uppsamlare eller mulcher för att göra arbetet enklare.
  • Vilken är den bästa lövblåsen för trädgården?
    För en medelstor trädgård rekommenderas en eldriven lövblås som Gardena ErgoJet 3000 för dess kombination av prestanda och pris.
  • Vad är skillnaden mellan en bensindriven och eldriven lövblås?
    En bensindriven lövblås är generellt kraftfullare och har längre drifttid, medan en eldriven lövblås är lättare och mer miljövänlig.
  • Vilken lövblås rekommenderas för större ytor?
    För större ytor rekommenderas en kraftfull bensindriven lövblås som Husqvarna 525BX.
  • Finns det lövblåsar med ergonomiska handtag?
    Ja, många modeller som Gardena ErgoJet 3000 och Husqvarna 525BX har ergonomiska handtag för bättre komfort.
  • Är det viktigt med olika hastighetslägen på en lövblås?
    Ja, olika hastighetslägen kan hjälpa dig att anpassa kraften beroende på om du arbetar med torra eller blöta löv.
  • Vad är en mulcher?
    En mulcher är en funktion som strimlar löven innan de samlas upp i en påse, vilket gör att de tar upp mindre plats.
  • Hur lång drifttid har en batteridriven lövblås?
    En batteridriven lövblås som Stihl BGA 86 har en drifttid på cirka 20 minuter per laddning.
  • Varför är luftflödet viktigt i en lövblås?
    Luftflödet är avgörande för hur effektivt lövblåsen kan samla och flytta löv och annat trädgårdsavfall.





Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.



Philip Andrén

Bäst i test: Lövblås

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast