Bilbarnstol bäst i test - babyskydd bäst i test

Bilbarnstol bäst i test 2023 - för barnets säkerhet och komfort

Att köpa bilbarnstol eller babyskydd till sitt barn är en svår uppgift. Det finns en hel djungel av olika bilbarnstolar ute på marknaden. Säkerhet och komfort är de viktigaste faktorerna att ha koll på när du ska välja en.

 

Vi har granskat alla relevanta experttester för att hitta den bilstol / babyskydd som är framröstad till bäst i test idag. Du får också veta vad konsumenter som redan har köpt och provat testvinnarna tycker om dem.

 

I testet listar vi den bästa bilbarnstolen för barn mellan 1-4 år och det bästa babyskyddet för de riktigt små barnen mellan 0-15 månader.


Bästa bilbarnstolarna 2023

Bilbarnstol bäst i test 0-4 år

Axkid One 2

Bilbarnstol bäst i test Axkid One 2
 • God komfort

 • i-Size godkänd upp till 7 år eller 125 cm/23 kg

 • Kan användas från dag ett

 • Axkid One har vunnit många experttester

 • Dyr

Babyskydd bäst i test

Silver Cross i-Size Dream

Bilbarnstol bäst i test Silver Cross i-Size Dream
 • Testvinnare hos ADAC, Råd&Rön och TÆNK

 • Klarar sig utmärkt enligt tester vid både sido- och frontalkrock

 • God komfort

 • Tyngre än andra bilbarnstolar

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Därför ska barn åka bakåtvänt i bilen

Bakåtvänt åkande i bilen är obligatoriskt i Sverige för spädbarn. Transportstyrelsen rekommenderar starkt att alla barn ska åka baklänges tills de är minst fyra år gamla och gärna längre.

 

Anledningen till detta är att barnets huvud är stort och tungt och nacken är svag. Vid en kollision fångas kroppen upp av bältet men huvudet kastas framåt och nacken kan sträckas ut och orsaka bestående skador.

 

När barnet sitter baklänges pressas huvud och kropp mot sätesryggen vid en frontalkrock och belastningen på huvud och nacke blir därför mindre. Tester och undersökningar visar att det är upp till fem gånger säkrare för barnet att åka baklänges i bilen.

 

OBS! En bakåtvänd bilbarnstol ska aldrig monteras med bilens airbag / krockkudde som aktiv!
Bilbarnstol bäst i test 1-4 år

Efter flera timmars granskning av både experttester och konsumentrecensioner har vi en vinnare. Den bästa bilbarnstolen för barn upp till fyra år är just nu Axkid One 2.

Bäst i test bilbarnstol 0-4 år - Axkid One 2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Axkid One 2 Visa färre priser Visa fler priser
 


Axkid bilbarnstol

Axkid One + har tidigare vunnit flera experttester och nu har de kommit med den uppdaterade versionen Axkid One 2. Det är en bakåtvänd bilbarnstol som ensamt på marknaden har ISOFIX som är UN R129 / i-Size godkänd för barn upp till ca 7 år eller upp till 125 cm / 23 kg. Det betyder att ditt barn kan åka baklänges i upp till 2 år längre än i befintliga ISOfix bilbarnstolar på marknaden.

 

Skillnaden mellan One och One 2 är inte många men One 2 har ett bättre huvudstöd samt att den har ett spädbarnsinlägg för de allra minsta barnen, detta inlägg har även gjorts enklare att ta loss ifall du skulle vilja. Förutom det är stolarna väldigt lika. 

 

Axkid One 2 kan vinklas 42 grader vilket gör att det är en trygg och säker barnstol som du kan använda från dag ett. Den är säkrad med extra sidokollisionsskydd som ytterligare skyddar ditt barn vid en sidokrock.

 

Flera studier visar att många bakåtvända och framåtvända bilbarnstolar sitter delvis eller helt fel i bilen. Montering av Axkid One 2 tar ca 30 sekunder i sex enkla steg och har en självåtdragande antirotationsstång som talar om när stolen sitter rätt mot sitsen.

 

Det är en rymlig och lättjusterbar bilstol monterad på skenor där du kan skjuta stolen fram och tillbaka med en hand. Konstruktionen skapar bra benutrymme och förenklar insättningen av barnet då vinkeln är bättre än i många andra bakåtvända stolar.


Specifikationer:

 • Godkänd ålder: upp till 7 år
 • Godkänd vikt: 9 till 23 kg
 • Godkänd längd: 61-125 cm
 • 5-punkts säkerhetsbälte
 • 12-stegs nackstöd med ögonindikator för optimal justering
 • Extra sidokollisionsskydd
 • Avtagbart överdrag som kan tvättas i maskin
 • Mått B * H * D: 44cm * 76cm * 54cm
 • Vikt: 10 kgOm du vil se hur Axkid One 2 fungerer i verkligheten kan du se på detta YouTube-klippet.


Det här säger konsumenterna om Axkid One + / One 2

Som vi skrivit tidigare vill vi veta vad konsumenter som redan köpt och använt produkten vi rekommenderar tycker om den. Det är trots allt de som vet hur den fungerar bäst i vardagen. Här kan du läsa några av de recensioner Axkids bilbarnstol har fått:


"Bra nackstöd på sidorna till sovande barn. Lätt i jämförelse med en Swingfix. Sen har den klarar stränga säkerhetstest och det är det viktigaste för mig."


"Bra kvalitet, riktigt lätt att installera. Möjliggör säker resor även för ett barn över 6 år."


"Fantastisk stol! Vår dotter sitter väldigt bra i den och den ger oss riktigt bra passagerarutrymme i vår Volvo V60 när den installeras vid höger bak, även när hon blir lite större! Väldigt enkel att justera och installera dessutom."

 

"Stabil och bra bilbarnstol, efter mindre än en veckas användning blev vår bil påkörd bakifrån men vår bebis klarade sig helt utan så mycket som ett märke från bältet. Stolen ska nu kasseras så vi tvivlar inte på vilken vi ska välja igen."

 

"Väldigt nöjd! Mycket bra bilbarnstol!"

 

"Mycket lätt att montera."

 

"Produkt av högsta kvalitet, utöver experttesterna."

 

"Säker produkt - av högsta kvalitet."

 

"Nu kan jag till och med installera den på cirka 10 sekunder. Tog några gånger och sedan gick det bara snabbare och snabbare med installationen. Har ett barn som lätt blir åksjuk så har fått tvätta ibland, och det också väldigt enkelt. Lätt att ”få rent klädseln” igen. Mitt barn sitter bra i stolen och det är lätt att få på bältet. Rekommenderas varmt!"

 

Här köper du Axkid One 2 till lägsta pris

Baby V erbjuder den för 6384 kr. Frakten är inkluderad i priset.

6384 kr är det lägsta priset just nu för Axkid One 2!

Babyland erbjuder den för 6389 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Jollyroom säljer Axkid One 2 för 6513 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Åhléns säljer Axkid One 2 för 7999 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Axkid säljer just nu Axkid One 2 för 7999 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 8048 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Babyskydd bäst i test  - bilbarnstol 0-15 månader

Efter flera timmars granskning av både experttester och konsumentrecensioner har vi en vinnare för även de riktigt små barnen. De bästa babyskydden och där vårt val stått mellan är Silver Cross Dream i-Size och Stokke iZi Go Modular X1 från BeSafe. 


Vilken av dessa du än väljer kommer du garanterat att bli nöjd. Ala har utsetts till testvinnare i olika tester, men vi måste välja en av dessa och har kommit fram till att Silver Cross Dream i-Size + base får lite högre poäng än BeSafe och är därför bäst i test just nu!

Babyskydd bäst i test - Silver Cross i-Size + base

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Silver Cross i-Size Dream


Silver Cross Dream i-Size + base är det säkraste babyskyddet för nyfödda och upp till 15 månader. (40-85 cm / 0-13 kg). Stolen utsågs till bäst i ett test av de stora konsumenttidningarna Råd & Rön, TÆNK och ADAC. ADAC gav denna bilstol det bästa betyget någonsin.

 

Babyskyddet imponerar starkt och får toppbetyg vad gäller både säkerhet (frontalkollision och sidokollision), ergonomi, plats för barnet, montering och att det inte finns några skadliga kemikalier i stolen.

 

Det medföljande spädbarnsinlägget är tillverkat av mjukt antibakteriellt och allergivänligt bambutyg som ger bästa babykomfort och passar känslig nyfödd hud.

 

När ditt barn växer kan du justera de avtagbara vadderade sidorna för att se till att det alltid är bekvämt. Nackstödet med fem lägen ser till att barnet är skyddat tills det är dags att byta till nästa storlek på bilstolen.

 

Silver Cross Dream i-Size + base kan enkelt installeras med Dream i-Size ISOFix Base. Du kan även köpa stolen utan bas. Den kan monteras med bilens trepunktsbälte, men då har den fått lite sämre poäng (0,5 poäng mindre) av ADAC.


Specifikationer:

 • Godkänd ålder: upp till 15 månader
 • Godkänd vikt: upp till 13 kg
 • Godkänd längd: 48-85 cm
 • 5-punkts säkerhetsbälte
 • Justerbart nackstöd i 5 lägen
 • Justerbart ryggstöd i 3 lägen
 • Sidokollisionsskydd
 • UV-skydd
 • Mått B * H * D: 44 cm * 39,9-58,6 cm * 55,1 cm
 • Vikt: 4kgOm du vill se hur babyskyddet ska installeras kan du titta på detta YouTube-klippet.

Silver Cross Dream i-Size - det säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenterna tycker om de produkter vi rekommenderar, det är bra att veta hur babyskyddet fungerar även i vardagen. Här kan du se några av de recensioner Silver Cross har fått;

 

”När du köper Silver Cross förväntar du dig kvalitet och denna babysits gör ingen besviken. Tygerna är mjuka och läckra med fokus på detaljer i sömmarna. Hela sitsen känns solid och säker. Sätet kan användas med andra Silver Cross-produkter för att skapa ett komplett system. Den är kompatibel med I-size Isofix.”

 

- Allt som allt en riktigt bra och fin bilbarnstol.

 

”Jag blev verkligen imponerad av Silver Cross Dream i-Size. Användarvänligheten, designen och den enkla installationen gjorde det till en dröm. Klädseln i sätet är fantastiskt och ger en fin åtsittande passform. Allt som allt är detta är en fantastisk bilbarnstol som jag gillar att ge min mest värdefulla last till.”

 

”Elegant bilstol, lätt att använda”

 

”Mycket nöjd! 💚”

 

"Precis vad jag förväntade mig. Och den höga säkerheten är perfekt.”


Här köper du Silver Cross Dream i-Size till lägst pris

Jollyroom säljer Silver Cross i-Size Dream för 2424 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2424 kr är det lägsta priset just nu för Silver Cross i-Size Dream!


Babyskydd test

När babyskyddet är urvuxet ska du ha en bilbarnstol för fina turer tillsammans med barnet
Jämför bilbarnstolar

Vikt:
Godkänd ålder:
Godkänd vikt:
Godkänd längd:
Funktioner:
Bredd:
Höjd:
Djup:
Axkid One 2
Axkid One 2
Bilbarnstol bäst i...
10 kg
Upp till 7 år
9 - 23 kg
61-125 cm
4 st
44 cm
76 cm
54 cm
Silver Cross i-Size Dream
Silver Cross i-Size...
Babyskydd bäst i t...
4 kg
Upp till 15 mån
Upp till 13 kg
48-85 cm
5 st
44 cm
39,9-58,6 cm
55,1 cm
Så gjorde vi testet

När det gäller bilbarnstolar har säkerhet varit den allra viktigaste faktorn. Därför har vi läst vad experterna inom området säger eftersom dessa har haft möjlighet att testa bilbarnstolarna under korrekta förhållanden. I experternas tester har det varit tydligt att korrekt montering är en av de viktigaste faktorerna. Och detta kan i många fall vara enklare sagt än gjort; enkel justering och montering har därför varit en viktig faktor då detta, förutom säkerhet, även garanterar enkel användning av bilbarnstolen. 


För att se hur användarvänliga bilbarnstolarna är har vi därför undersökt vad användarna av de olika bilbarnstolarna säger, då deras omdömen är en god indikation på barnstolarnas användarvänlighet. Kombinationen av bra resultat i experternas tester och goda omdömen från svenska användare har därför varit ledande för oss när vi har utsett bilbarnstol bäst i test.


Test bilbarnstol - det säger experterna

Råd & Rön, oktober 2023: Har testat 14 nya bilbarnstolar, totalt 81 babyskydd. Den som är bäst i test heter Silver Cross Dream + base. Den får hela 81 poäng och rankar bäst på säkerhet. Andraplatsen är delad och går till Bugaboo Turtle Air + bas respektive Maxi-Cosi Coral + base som båda får 79 poäng. Hack i häl kommer Babyzen iZi Go Modular X1 i-Size + base, Cybex Aton B i-Size + base och Stokke BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size by + base som alla får 78 poäng vardera.

 

I kategorin bilstolar för barn upp till 4 år kommer Axkid One + bäst ut med 69 poäng och får nomineringen bäst i test.


Bilstolarna som du ska undvika enligt Råd & Rön är: Besafe iZi Go Modular X1 i-Size, Besafe iZi Go Modular X1 i-Size + iZi Modular i-Size base och Chicco Kiros i-Size + base som bara får 1 poäng var.  


Tænk, oktober 2021: Utnämner även Silver Cross Dream + Base som bäst i test i årets stora test av bilstolar. De sammanfattar det hela med att ”bilbarnstolen får riktigt bra resultat i krocktestet. Att inget behöver fällas ut eller monteras extra gör att användarvänligheten också är på topp och vi hittade heller inga farliga kemikalier i modellen.”


Andraplatsen gick till Cybex Aton M i-Size & Base M i-Size med 80 poäng. Tredjeplatsen med 79 poäng vardera fick Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3 bas, Cybex Aton 5 och Swandoo Albert + i-Size Base.

 

Bilstolarna du bör undvika enligt Tænk är Osann Fox, Hauck iPro BABY + iPro BASE, Hauck iPro BABY, Avionaut Ultralite + iQ iSize Base och Besafe iZi Go Modular X1 i-Size. I BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size hittade de den skadliga kemikalien PAH och därför hamnade den längst ner på listan. Den tekniskt identiska stolen Stokke iZi Go Modular X1 i-size från BeSafe hittade de inga farliga ämnen i.


NAF, januar 2021: Har testat nio babybilstolar som passar barn från 40-75cm. Stolarna är krocktestade i labb för både frontalkollision och sidokollision och testades enligt strängare kriterier än vad de är godkända för. Bäst i test med 8,7 av 10 möjliga var BeSafe iZi Go Modular X1.

 

De testade både med och utan bas och det visade sig att kollisionssäkerheten var mycket bra även utan bas.

 

Andraplatsen i detta test gick till Turtle Air By Nuna från Bugaboo som fick 7,9 poäng och tredjeplatsen gick till Mesa i-Size som fick 7,8 poäng.


ADAC, 2015-2021: Har testat Silver Cross Dream + Base och ger den 1,5 i snittpoäng. (där 0,6 är bäst och 4,6 är sämst). Det här betyget är det bästa resultatet de någonsin gett i sina bilstolstester sedan 2015. De har även testat BeSafe iZi Modular X1 och ger den 2.0 som också är riktigt bra.

 

Axkid One + får 2,1 hos ADAC och får bäst poäng i säkerhet samt och att det inte finns några oönskade kemikalier i sätet.


FDM, 2020: Har testat 14 bilstolar för åldern 0-18 månader. Silver Cross Dream + base är bäst i test med 6 stjärnor. De skriver ”Extremt bra och säker bilbarnstol för de minsta barnen. Uppnår testets bästa totalresultat. Visade vid testets sido- och frontkrock att det blev väldigt låg belastning på barnet.”


Forbrukerrådet, 2020: Har sammanställt en lista på de bästa bilbarnstolarna utan bas som de rekommenderar. Silver Cross Dream får hela 29/30 poäng. BeSafe iZi Go Modular får 28/30 poäng.


Folksam, mars 2019: Har testat 32 bilstolar för barn i åldrarna 9 månader - 4 år och de har lagt störst vikt på hur länge barnet kan sitta baklänges i stolen.

 

Den stol som är bäst i test enligt Folksam är Besafe iZi Plus X1 (SIP+). De gillar att den har hög rygg vilket gör att man kan använda den länge för baklängesåkning, att den är godkänd upp till 25 kg och att den har långa stödben som är bra för minibussar. De ger ett minus eftersom stolen behöver mycket bälte vid montering.

 

De rankar 18 av stolarna i testet som bra val och några av dessa stolar är Axkid Minikid, Britax Rømer Max-Way Plus och BeSafe iZi Plus.


Red Dot Design Award 2021: Axkid One är vinnaren av Red Dot Award 2021 – en stol som står för hög designkvalitet.


Bilbarnstolar


~ Med den bästa bilbarnstolen blir det många trevliga familjeresor ~
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bilbarnstol rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bilbarnstolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Bäst i test Guidens tester för barn och föräldrar


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Vanliga frågor och svar

 • Vilken bilbarnstol är bäst i test?
  Bästa babyskydd upp till 15 månader är Silver Cross Dream i-Size + base. BeSafe iZi Go Modular X1 har också presterat bra i experttesterna. Den bästa bilbarnstolen för barn upp till 4 år är Axkid One / One +.
 • Hur länge kan bebisen sitta i sin bilstol?
  Bebisen ska sitta i sin första stol tills barnets huvud är i linje med stolens högsta punkt, sedan är det dags att byta till nästa storlek.
 • Hur länge ska barn åka i en bilbarnstol?
  När barnet vuxit ur den bakåtvända stolen kan du byta till bältesstol. Detta sker oftast mellan 4-7 år.
 • Hur länge ska barnet åka bakåtvänt?
  Barnet ska åka bakåtvänt fram till 4 år eller så länge som möjligt.

Anita Carlsen

Bäst i test: Bilbarnstol - babyskydd

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Testet uppdaterades senast