Julgran - bästa julgranen - plastgran - julgran plast.

Tester på bästa julgranen 2023

Nu börjar det bli dags att ta in julgranen igen. Alltid lika mysigt. Vad som inte alltid är lika roligt är att ta hand om den. Barr måste plockas upp och sen ska du vattna den tillräckligt mycket och så vidare.


Tycker du att det är för mycket jobb, blir för dyrt att köpa en ny julgran varje år eller tillhör du dem som har allergier? Ja, då är en naturtrogen plastgran perfekt för dig.


Bästa julgranarna

Konstgjord Julgran bäst i test

Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm

Julgran bäst i test Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm
 • Inbyggd belysning

 • Bra pris

 • Fylliga grenar

 • LED lampor livslängd på 10.000 timmar

 • Grenarna måste piffas till

Premiumvinnaren - Star Trading Larvik

Star Trading Larvik

Julgran bäst i test Star Trading Larvik
 • Naturtrogen plastgran

 • Inbyggd belysning med lång livslängd

 • Flamsäker

Plastgran bästa budgetval

Star Trading Kalix 195cm

Julgran bäst i test Star Trading Kalix 195cm
 • Prisvärd plastgran

 • Naturtrogna grenar

 • Inbyggda grenar

 • Ljuset kan vara för vitt för vissa

Äkta gran - Smålandsgran

Smålandsgran

Julgran bäst i test Smålandsgran
 • Ekologisk äkta gran hem till dörren

 • Snabb leverans

 • Leverans bara tillgänglig i Svealand och Götaland

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Fördelar med konstgjord julgran

Julgranen i plast är främst ett amerikanskt fenomen. Det blir dock alltmer vanligt eftersom det kräver minimalt med underhåll och gör det enkelt att hålla vardagsrummet prydligt och fritt från barr. Plastgranen kan verka tråkigt men lyckligtvis så har även den konstgjorda plastjulgranen kommit långt i sin utveckling och kommer med fler och fler fördelar.


Många olika plastgranar lyckas ge intrycket av en äkta gran så julstämningen verkligen kan infinna sig. Förutom att du slipper ta dig ut och köpa en ny gran år efter år är även den konstgjorda julgranen en långsiktig investering. Dessutom är de enkla att sätta upp.


Säkerhetsriskerna som en traditionell julgran för med sig är många. Från brand till allergi - ja listan kan nämnas lång. Du slipper alla dessa risker med plastgranen tack vare dess material som varken kommer börja brinna eller ge dig allergier. 


Om du är orolig för att en fejkgran ska ta bort julkänslan så kan du ta det lugnt. Granarna i plast är designade för att ge ett naturtroget intryck och lite extra tjocka grenar. Detta gör de med jämnt fördelade och prydda med tusentals realistiska nålar och du får samtidigt också en julgran med belysning i ett köp.
Plastgran bäst i test

Efter att ha pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker har vi tagit fram en testvinnare för bästa julgran i plast: Star Trading Ottawa julgran med inbyggd belysning.


Bästa plast julgran just nu heter Star Trading Ottawa

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm Visa färre priser Visa fler priser


Det som gör Star Tradings julgran med belysning till vinnare är först och främst kvaliteten på grenarna, tätheten samt att den har inbyggd belysning. Det är en rätt stor gran som går att beställa från 210 cm i höjd.


Tack vare att grenarna är täta samt att den antar utseendet av en kungsgran ger den ett fint och fylligt intryck som bidrar till härlig julkänsla. Granen kommer med tillhörande metallfot och går enkelt att fälla ihop till tre mindre delar, för att ta så lite plats som möjligt under resten av året. 


Julgranen har inbyggda LED-lampor som enkelt sätts på genom att kopplas till närmsta el-uttag. Granen har 260 LED-lampor, med en livstid på 10 000 timmar, som prydligt lyser upp rummet. Detta är en stor fördel eftersom du slipper leta fram ljusslingan varje år (vilket ofta resulterar i att du köper en helt ny). 


Det allra bästa med en plast julgran är att de inte barrar och allergivänliga vilket gör att julen kan åtnjutas till fullo av alla. Dessutom behöver du inte köra julgranen till soptippen efter julen är slut. Och slutligen till det allra bästa, med en konstgjord julgran sparar du pengar varje år! Detta gör Ottawa välförtjänt till titeln konstgjord julgran bäst i test.


Nackdelarna då? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Som med de flesta produkter är denna gran inte helt utan nackdel, även om det bara är en. Det finns ett litet klagomål om att granen måste piffas till för att se fylligt och fin ut.


Grenarna kan därför behöva en liten behandling så den ser så snygg ut som möjligt. Men detta går fort! 


Här kan du köpa julgranen till bäst pris

Bästa pris på denna plast julgran får du när du beställer den online. Då kan du dessutom få den levererad hem direkt till ditt hem, i god tid till jul. Dessutom är det bekvämt och enkelt då du slipper gå och konka på den!


Buildor säljer just nu Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm för 1419 kr. Frakten ingår i priset.

1419 kr är det lägsta priset just nu för Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Elon kan du köpa Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm för 1899 kr. Frakt ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2338 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Star Trading plastgran med belysning - utmanaren

Årets utmanare med ännu mer naturtrogen design är Star Trading Malung!


Star Trading Larvik

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset just nu!)


Star Trading har en lång historik av att göra bra och snygga inredningsprodukter av hög kvalitet, och deras julgranar är det samma historia. Med Larvik-granen får du en 200cm hög gran som är fyllig och väldisponerad. Granen är även flamsäker för att minska risken för att en brand ska utbryta i granen. 


Granen levereras i 3 delar som är lätta att montera. Skulle du inte vara helt nöjd med grenvinkeln när den är färdigmonterad går detta lätt att justera. När monteringsprocessen är klar kan du njuta av en julgran som har hög jul-faktor och ger trots materialet känslan av en riktig julgran. 


Med granen levereras även en färdig grenbelysning av LED som har en livslängd på 5.000 timmar. Gott om nog för flera vintersäsonger.


Detta säger konsumenterna om plastgranen


"Mycket fin gran! Den är fyllig och ljuset är också mycket bra. Frakten gick superfort!" 


"Granen är underbar!!!"


"Jag älskar denna granen.. tog nyss emot den och har fluffat till den. Den är så vacker och lätt att montera ihop." 


"Väldigt verklighetstrogen gran. Storleken och formen på grenarna varierar vilket ger det en naturlig look. Efter att ha arrangerat grenarna så kan du få till en riktigt snygg form. Jag köpte till ett par talldoft-pinnar och alla mina vänner trodde det var en riktig  gran." 


Här köper du Larvik plastgran till bästa pris

För tillfället är Star Trading Larvik slut i samtliga butiker


Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig
Plastgran bästa budgetval

För dig som inte vill hålla igen eller kanske bara behöver en plastgran för ett enstaka tillfälle har vi givetvis också utsett en vinnare. Bästa budgetval just nu är Star Trading Kalix tack vare dess goda kvalitet, naturtrogna intryck och schyssta pris! Läs mer här nedan.


Prisvärd julgran - Star Trading Kalix


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Star Trading Kalix 195cm
prisjämfört med Prisjakt


Star Trading Kalix är en 195 cm hög julgran som säkrar julstämningen. Det är en realistisk plastjulgran som är enkel att få på plats. Julgranen kommer i 3 delar och är enkel att montera. Även foten följer med. 


En god balans av kostnad, flexibilitet och realism. Med inbyggd LED-belysning får du ut 10 000 h innan det är dags för byte av slinga. Tack vare en smart lösning sätts belysningen på när du monterar granen vilket gör den otroligt enkelt att installera.


Det varma ljuset kan dessutom konfigureras för att antingen blinka eller vara statisk. Ljusslingan har en timer där den är på i 6h och sedan av i 18h. 


Med generösa mått på 195cm (höjd) x 105cm (diameter) fyller den prydligt upp ett hörn i vardagsrummet. Star Trading Kalix är gjord i plastmaterialet PE vilket ger en bättre illusion som kan lura dina besökare.


Detta säger konsumenterna om julgranen


"Julgranen är vacker och med lite fluff." 


"Överträffade förväntningar!"


"Denna julgran är GORGEOUS!!!"


"Julgranen ser mycket vacker ut när du ger det lite tid och omsorg. Se till att fluffa till barren efter behov."


"Trevlig julgran för detta pris."


"Mycket vacker julgran, och fina detaljer tack vare lamporna."


"Enkel att sätta ihop och mycket vacker."


"Bra kvalitet och enkel att montera."


"Vacker julgran"


Här köper du Kalix plastgran till bästa pris

Äkta granar - Kungsgran, rödgran och silvergran

Smålandsgran

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Smålandsgran


För dig som ändå hellre vill köpa julgran av den levande sorten kan vi tips om Smålandsgran där du kan beställa och köpa julgran. De säljer både Kungsgran, Rödgran, Silvergran, mini julgran och julgran i kruka med hemkörning. De säljer även julgransfötter och julpynt. 
Test julgran - Experternas omdömen

Tyvärr finns det inte så många tester tillgängliga om julgranar idag. Vi har därför lagt extra fokus på vad konsumenterna tycker, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. När fler experttester kommer ut så kommer de att dyka upp här nedan.


Expressen, November 2019: testade 5 julgranar där granen från Plantagen tog hem förstaplatsen med motiveringen att den har fylliga grenar och erbjuder roligt belysningsalternativ. Den prisades också för julstämningen som den för med sig.
Så tar du hand om din julgran

Oavsett vilken gran du väljer, vare sig det är en "riktig" rödgran eller en kungsgran så gäller det att du ger den näring och omsorg för att den ska klara sig bra och barra så lite som möjligt tills tjugondag knut. 


 • Ställ julgranen i ditt garage för att låta den vänja sig vid inomhusklimatet.
 • Såga av en bit av granens stam innan du sätter den i julgransfoten med vatten, gör detta snittet så jämnt som möjligt.
 • Glöm inte att fylla på med vatten, den dricker mer än vad du tror, framförallt i början.
 • Lägg inte i några tillsatser - rent vatten är det effektivaste medlet för att behålla granens kvalitet.


Tips på hur du tar hand om granen.

Vi på Bäst i test Guiden önskar dig en god jul och gott nytt år!

 

Tips 1: Önskar du låna pengar till ditt inköp eller om du planerar att köpa någon annan dyr produkt har vi även ett test om bästa lånet.


Tips 2: Om du letar efter julklappstips kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om el-tandborste eller varför inte testet om den bästa snöslungan.

 

Tips 3: Om du har bestämt dig för att köpa en riktig julgran men saknar julgransfot vill vi tipsa dig om att läsa vårt test där vi korar den bästa julgransfoten just nu!


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har julgran rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den finaste plastgranen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Läs även dessa tester från Bäst i test Guiden


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Julgran

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-11-29 och uppdaterades senast