bästa julgranen, fin plastgran bäst i test julgran plast bäst i test, julgran med belysning bäst i test, konstgjord julgran bäst i test

Julgran med belysning bäst i test: Tester på bästa platsgranen 2024

Är du en av dem som har tröttnat på att ta hand om en riktig julgran? Låt oss presentera plastgran bäst i test just nu!


I vårt plastgran test hittar du garanterat den finaste plastgranen av plastgranar bäst i test. Med den bästa plastgranen får du en hållbar och naturtrogen plastgran. Du sparar dessutom pengar på att slippa köpa en ny julgran varje år.


Vi har utsett olika typer av konstgjord julgran bäst i test:

 • Julgran med belysning bäst i test
 • Premium konstgran bäst i test
 • Bra plastgran till bra pris


Bästa julgranarna


Köpguide

Fördelar med konstgjord julgran

Julgranen i plast är främst ett amerikanskt fenomen. Det blir dock alltmer vanligt eftersom det kräver minimalt med underhåll och gör det enkelt att hålla vardagsrummet prydligt och fritt från barr. Plastgranen kan verka tråkigt men lyckligtvis så har även den konstgjorda plastjulgranen kommit långt i sin utveckling och kommer med fler och fler fördelar.


Många olika plastgranar lyckas ge intrycket av en äkta gran så julstämningen verkligen kan infinna sig, särskilt om du ställer den bredvid en mysig braskamin och sätter på en bra ljudbok i bakgrunden. Förutom att du slipper ta dig ut och köpa en ny gran år efter år är även den konstgjorda julgranen en långsiktig investering. Dessutom är de enkla att sätta upp.


Säkerhetsriskerna som en traditionell julgran för med sig är många. Från brand till allergi - ja listan kan nämnas lång. Du slipper alla dessa risker med plastgranen tack vare dess material som varken kommer börja brinna eller ge dig allergier.


Om du är orolig för att en fejkgran ska ta bort julkänslan så kan du ta det lugnt. Granarna i plast är designade för att ge ett naturtroget intryck och lite extra tjocka grenar. Detta gör de med jämnt fördelade och prydda med tusentals realistiska nålar och du får samtidigt också en julgran med belysning i ett köp.






Plastgran bäst i test


Efter att ha pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker har vi tagit fram en testvinnare för bästa julgran i plast: Star Trading Ottawa julgran med inbyggd belysning.


Det som gör Star Tradings julgran med belysning till vinnare är först och främst kvaliteten på grenarna, tätheten samt att den har inbyggd belysning. Det är en rätt stor gran som går att beställa från 210 cm i höjd.


Tack vare att grenarna är täta samt att den antar utseendet av en kungsgran ger den ett fint och fylligt intryck som bidrar till härlig julkänsla. Granen kommer med tillhörande metallfot och går enkelt att fälla ihop till tre mindre delar, för att ta så lite plats som möjligt under resten av året.


Julgranen har inbyggda LED-lampor som enkelt sätts på genom att kopplas till närmsta el-uttag. Granen har 260 LED-lampor, med en livstid på 10 000 timmar, som prydligt lyser upp rummet. Detta är en stor fördel eftersom du slipper leta fram ljusslingan varje år (vilket ofta resulterar i att du köper en helt ny).


Det allra bästa med en plast julgran är att de inte barrar och allergivänliga vilket gör att julen kan åtnjutas till fullo av alla. Dessutom behöver du inte köra julgranen till soptippen efter julen är slut. Och slutligen till det allra bästa, med en konstgjord julgran sparar du pengar varje år! Detta gör Ottawa välförtjänt till titeln konstgjord julgran bäst i test.


Nackdelar med plastgran bäst i test

Som med de flesta produkter är denna gran inte helt utan nackdel, även om det bara är en. Det finns ett litet klagomål om att granen måste piffas till för att se fylligt och fin ut.


Grenarna kan därför behöva en liten behandling så den ser så snygg ut som möjligt. Men detta går fort!



Här kan du köpa julgranen till bäst pris

Bästa pris på denna plast julgran får du när du beställer den online. Då kan du dessutom få den levererad hem direkt till ditt hem, i god tid till jul. Dessutom är det bekvämt och enkelt då du slipper gå och konka på den!







Star Trading plastgran med belysning - utmanaren


Årets utmanare med ännu mer naturtrogen design är Star Trading Larvik!


Star Trading har en lång historik av att göra bra och snygga inredningsprodukter av hög kvalitet, och deras julgranar är det samma historia. Med Larvik-granen får du en 200cm hög gran som är fyllig och väldisponerad. Granen är även flamsäker för att minska risken för att en brand ska utbryta i granen.


Granen levereras i 3 delar som är lätta att montera. Skulle du inte vara helt nöjd med grenvinkeln när den är färdigmonterad går detta lätt att justera. När monteringsprocessen är klar kan du njuta av en julgran som har hög julfaktor och ger, trots materialet, känslan av en riktig julgran.


Med granen levereras även en färdig grenbelysning av LED som har en livslängd på 5.000 timmar. Gott nog för flera vintersäsonger.



Här köper du Larvik plastgran till bästa pris



Användarnas omdömen och recensioner om plastgranen

"Mycket fin gran! Den är fyllig och ljuset är också mycket bra. Frakten gick superfort!"


"Granen är underbar!!!"


"Jag älskar denna granen.. tog nyss emot den och har fluffat till den. Den är så vacker och lätt att montera ihop."


"Väldigt verklighetstrogen gran. Storleken och formen på grenarna varierar vilket ger det en naturlig look. Efter att ha arrangerat grenarna så kan du få till en riktigt snygg form. Jag köpte till ett par talldoft-pinnar och alla mina vänner trodde det var en riktig gran."



Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig



Plastgran bästa budgetval


För dig som inte vill hålla igen eller kanske bara behöver en plastgran för ett enstaka tillfälle har vi givetvis också utsett en vinnare. Bästa budgetval just nu är Star Trading Kalix tack vare dess goda kvalitet, naturtrogna intryck och schyssta pris! Läs mer här nedan.


Star Trading Kalix är en 195 cm hög julgran som säkrar julstämningen. Det är en realistisk plastjulgran som är enkel att få på plats. Julgranen kommer i 3 delar och är enkel att montera. Även foten följer med.


En god balans av kostnad, flexibilitet och realism. Med inbyggd LED-belysning får du ut 10 000 h innan det är dags för byte av slinga. Tack vare en smart lösning sätts belysningen på när du monterar granen vilket gör den otroligt enkelt att installera.


Det varma ljuset kan dessutom konfigureras för att antingen blinka eller vara statisk. Ljusslingan har en timer där den är på i 6h och sedan av i 18h.


Med generösa mått på 195cm (höjd) x 105cm (diameter) fyller den prydligt upp ett hörn i vardagsrummet. Star Trading Kalix är gjord i plastmaterialet PE vilket ger en bättre illusion som kan lura dina besökare.



Här köper du Kalix plastgran till bästa pris

de bästa priserna på Star Trading Kalix 195cm



Användarnas omdömen och recensioner om den billiga julgranen

"Julgranen är vacker och med lite fluff."


"Denna julgran är GORGEOUS!!!"


"Julgranen ser mycket vacker ut när du ger det lite tid och omsorg. Se till att fluffa till barren efter behov."


"Trevlig julgran för detta pris."


"Mycket vacker julgran, och fina detaljer tack vare lamporna."


"Bra kvalitet och enkel att montera."


"Vacker julgran"






Äkta granar - Kungsgran, rödgran och silvergran


För dig som ändå hellre vill köpa julgran av den levande sorten kan vi tips om Smålandsgran där du kan beställa och köpa julgran. De säljer både Kungsgran, Rödgran, Silvergran, mini julgran och julgran i kruka med hemkörning. De säljer även julgransfötter och julpynt.








Jämför samtliga julgranar

Höjd:
Typ:
Belysning:
Material:
Tillbehör:
Användningsområde:
Bäst i test julgranen 2024 - Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm - Bäst i test
Julgran Star Trading...
Konstgjord Julgran...
210 cm
Konstgjord
LED-lampor inkluderade
PVC, Metall
Fot inkluderad
Inomhus
Bäst i test julgranen 2024 - Star Trading Larvik - Bäst i test
Star Trading Larvik
Premiumvinnaren -...
Varierar
Konstgjord
Inga lampor
PVC, Metall
Fot inkluderad
Inomhus
Bäst i test julgranen 2024 - Star Trading Kalix 195cm - Bäst i test
Star Trading Kalix 1...
Plastgran bästa bu...
195 cm
Konstgjord
Inga lampor
PVC, Metall
Fot inkluderad
Inomhus
Bäst i test julgranen 2024 - Smålandsgran - Bäst i test
Smålandsgran
Äkta gran - Smålan...
Varierar
Äkta gran
Inga lampor
Naturligt träd
Inga
Inomhus/Utomhus



Test julgran - Experternas omdömen

Tyvärr finns det inte så många tester tillgängliga om julgranar idag. Vi har därför lagt extra fokus på vad konsumenterna tycker, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. När fler experttester kommer ut så kommer de att dyka upp här nedan.


Expressen testade 5 julgranar där granen från Plantagen tog hem förstaplatsen med motiveringen att den har fylliga grenar och erbjuder roligt belysningsalternativ. Den prisades också för julstämningen som den för med sig.


Råd och Rön har skrivit en artikel där de jämför riktig julgran med en plastgran samt dess fördelar och nackdelar.


Testvinnare

Buildor säljer just nu Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm för 1019 kr. Frakten ingår i priset.

1019 kr är det lägsta priset just nu för Julgran Star Trading LED Ottawa 210 cm!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2338 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Buildor säljer just nu Star Trading Larvik för 2599 kr. Frakten ingår i priset.

2599 kr är det lägsta priset just nu för Star Trading Larvik!



Smålandsgran säljer just nu Smålandsgran för 840 kr. Frakten ingår i priset.

840 kr är det lägsta priset just nu för Smålandsgran!





Så tar du hand om din julgran

Oavsett vilken gran du väljer, vare sig det är en "riktig" rödgran eller en kungsgran så gäller det att du ger den näring och omsorg för att den ska klara sig bra och barra så lite som möjligt tills tjugondag knut.


 • Ställ julgranen i ditt garage för att låta den vänja sig vid inomhusklimatet.
 • Såga av en bit av granens stam innan du sätter den i julgransfoten med vatten, gör detta snittet så jämnt som möjligt.
 • Glöm inte att fylla på med vatten, den dricker mer än vad du tror, framförallt i början.
 • Lägg inte i några tillsatser - rent vatten är det effektivaste medlet för att behålla granens kvalitet.



bäst i test plastgran, bästa konstgran, finaste konstgjorda granen, bästa konstgranen, kungsgran plast

Vi på Bäst i test Guiden önskar dig en god jul och gott nytt år!



Tips 1: Om du har bestämt dig för att köpa en riktig julgran men saknar julgransfot vill vi tipsa dig om att läsa vårt test där vi korar den bästa julgransfoten just nu!


För att maxa julkänslan tipsar vi om att skaffa en eldstad utomhus, etanolvärmare inomhus, eller gasolvärmare inomhus.


Tips 2: Skaffa bra pellets för att hålla värmen i huset eller satsa på en effektiv luftvärmepump och låt den bästa snöslungan ta hand om din uppfart. Njut sedan framför den bästa streamingtjänsten.


Tips 3: Önskar du låna pengar till ditt inköp eller om du planerar att köpa någon annan kostsam produkt inför julen har vi även ett test om bästa privatlånet.


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har julgran rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den finaste plastgranen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!






Frågor och svar om julgranar

 • Vilken plastgran är bäst?
  Bästa valet för plastgran med bäst kvalitet just nu är Star Trading Ottawa. Med täta grenar och utseendet av en kungsgran samt medföljande belysning med lång livslängd (10 000 timmar) är det plastgranen bäst i test.
 • Vilken plastgran är finast?
  Den finaste plastgranen just nu kommer från Star Trading. Det är dessutom en julgran med belysning - fint!
 • Vad är bäst plastgran eller riktig gran?
  Från ett konsumentperspektiv röstar vi på plastgran bäst i test. En konstgjord julgran sparar inte bara tid utan även pengar.






Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.



Philip Andrén

Bäst i test: Julgran

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast