Test epilator, epilator bäst i test, bästa epilatorn, epilator bäst i test 2023, epilator ansikte bäst i test, bäst i test epilator.

Epilator bäst i test 2024 - bästa epilatorn för epilering

Vi hjälper dig att hitta bästa epilatorn, oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom epilering. Det kan vara tidskrävande att leta upp den epilator som gör minst ont, är mest effektiv och mest prisvärd.


I vårt test epilator har vi sammanfattat köpråd och listat epilator bäst i test åt dig så att du kan undvika dyra felköp och så att du också garanterat kan köpa en riktigt bra epilator.


Bästa epilatorerna just nu


Köpguide: Allt om epilering du behöver veta

Varför använda en epilator?

Epilering vs. rakning

En epilator drar ut håret ända från roten, jämfört med en rakhyvel som bara skär av hårstrået vid hudytan. Med epilering tar det därför längre tid för hårstråna att komma tillbaka (ca 2-4 veckor). Du slipper raka dig flera gånger i veckan eller gå runt med stubbiga ben - epilering ger dig len hud i veckor istället för dagar.


Epilering vs. vaxning

Vaxning drar också ut hela hårstrået men kostnaden kan snabbt dra iväg. Vaxet är en förbrukningsvara som du behöver inhandla regelbundet. Med en epilator investerar du i en produkt som kan användas flera gånger, till och med år. Epilering tar även bort korta hårstrån mer effektivt än vaxning (0,5mm jämfört med 2mm). En bra epilator är en väl värd investering!


Hur fungerar en epilator, epilator tips, bästa epilator, epilator vs vaxning, vattentät epilator, epilator intim bäst i test.Mjukare hårstrån med epilering

Ytterligare en fördel med att använda en epilator är att håren som växer tillbaka känns både mjukare och färre. Det beror på att tippen på hårstrået är smalare än det rakade strået som skärs i ett tvärsnitt och ger en stubbig känsla när det växer ut.


Känslan av epilering

Det är vanligt att tro att epilatorn gör skada eftersom det kan vara lite obehagligt första gången, men de flesta vänjer sig vid känslan fort och epilatorn skadar dig inte. Smärtgränsen skiljer sig förvisso mellan individer. Bara du kan du veta om epilering är hanterbart för dig.


Epilator bäst i test - Braun Silk-Épil 9-720


Braun Silk Epil 9-720 är den bästa epilatorn 2024. Braun är ett varumärke som är känt för att producera bra hårborttagningsprodukter, så det är ingen överraskning att de vinner titeln "epilator bäst i test". Epilatorn är vattentät, du kommer åt överallt och den ger dig ett felfritt resultat.


Vattentät och trådlös

Epilatorn är helt vattentät och trådlös. Den kan användas både i duschen och på torr hud, vilket ger maximal bekvämlighet och flexiblitet.


Brett huvud med MicroGrip-teknik

Tack vare det breda och rörliga huvudet (40% bredare än tidigare modeller) och Micro Grip-tekniken kan du avlägsna hår ned till 0,5 mm med stor precision. Resultatet blir en silkeslen rakning som varar i flera veckor.


SmartLight och SensoSmart-teknik

Den inbyggda SmartLight-tekniken lyser upp det område du ska epilera, medan SensoSmart-tekniken varnar när du trycker för hårt.


Epilering på känsliga områden

Epilatorn levereras med en rad användbara tillbehör för epilering vid känsliga och svåråtkomliga områden. Rakhuvud, trimmerhuvud, rengöringsborste samt laddare och förvaringspåse medföljer.


Specifikationer

Användningsområde: Hela kroppen, våt och torrt utrymme

Användningstid: 50 min

Laddtid: 60 min

Vattensäker: Ja

Trådlös: Ja

Flexibelt rakhuvud: Ja

Antal hastigheter: 2

Medföljande tillbehör: 3Här köper du bästa epilatorn Braun Silk-Épil 9-720 till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Braun Silk-Épil 9-720

Fördelar

Många som har erfarenhet av epilering föredrar och rekommenderar denna epilatorn eftersom den är tystare än andra epilatorer samt att batteriet håller länge. Den drar också ut korta hårstrån smärtfritt. Ett till plus är att det inte kommer med onödiga tillbehör och att den är vattentät för användning i duschen.


"För dig som behöver en pålitlig och enkel epilator är detta den bästa epilatorn. Huden blir len och mjuk och håller länge, när håret växer ut är stråna mjuka och inte taggiga som efter en normal rakning."


Nackdelar

En del upplever att epileringen är smärtsam under armarna, men det kan bero på individens smärtgräns snarare än epilatorn.


Bästa premiumvalet - Braun Silk-Épil Flex 9-020


Braun Silk Epil 9-020 är valet för dig som vill ha det lilla extra med många tillbehör för olika behov. Denna passar dig som vill ha en upplevelse och ett resultat likt en professionell vaxning på salong.


Vattentät och trådlös

Epilatorn kan användas både i duschen och på torr hud. Den är trådlös samt har ett ergonomiskt, halkfritt grepp för optimal epilering i duschen. Epilera med fördel i duschen för en skönare och smärtfri epilering.


Brett huvud med effektiva tekniker

Likt testvinnaren har denna modell 40% bredare huvud än tidigare modeller och är utrustad med Micro Grip-teknik, SmartLight och Senso Smart-teknik.


Djupverkande massage

Den nya massagepaden låter dig unna dig själv en djupverkande och kraftfull massage som ger ökad blodcirkulation och finare hud.


Många praktiska tillbehör

Epilatorn är komplett med praktiska tillbehör: rakhuvud, trimmerkåpa, hudkontaktkåpa, ansiktskåpa, kroppsmassagepad, rengöringsborste samt laddare och lyxig Braunnecessär medföljer.


Specifikationer

Användningsområde: Hela kroppen, våt och torrt utrymme

Användningstid: 50 min

Laddtid: 60 min

Vattensäker: Ja

Trådlös: Ja

Flexibelt rakhuvud: Ja

Antal hastigheter: 2

Medföljande tillbehör: 6Här köper du Braun Silk-Épil Flex 9-020 till lägst pris

Proshop säljer den för 1846 kr. Frakten ingår i priset.

1846 kr är det lägsta priset just nu för Braun Silk-Épil Flex 9-020!

CDON.COM säljer den just nu för 2143 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2159 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2190 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2207 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Braun Silk-Épil Flex 9-020 just nu för 2207 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 2207 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2229 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Användarnas omdömen och recensioner om Braun Silk-Épil 9-020


Fördelar

Användare tycker att epilatorn är mindre smärtsam än förväntat, särskilt med massagefunktionen. Den fungerar även bra på fina hår som annars tenderar att brytas av på mitten. Överlag funkar den väldigt bra och är omtyckt bland konsumenterna.


"Sedan jag köpte den för 2 veckor sedan har jag använt den mycket. Både på benen, armarna och under armarna, och det fungerar helt fantastiskt! Den drar ut håret utan att behöva gå över samma områden för många gånger, och tar de flesta av de små osynliga hårstråna också. Mycket nöjd!"


Nackdelar

Vissa användare upplever att det är smärtsamt att epilera känsligare områden (under armarna, låren och bikinilinjen) jämfört med benen. Det är inget konstigt eftersom huden är känsligare och tunnare där.


Bästa all-round epilatorn - Philips Series 8000 Satinelle Prestige BRE740


Philips epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 passar dig som vill ha allt-i-ett med epilering, exfoliering, fotfil, rakning och trimning på köpet. En perfekt multifunktionell epilator som sköter allt.


Snabb och effektiv

Epilatorn rycker över 70 000 hårstrån per minut och ger en mycket snabb och effektiv epilering.


Brett huvud med ergonomiskt handtag

Det bredare huvud möjliggör en effektivare epilering där du täcker ett större hudområde för varje drag. Epilatorn är trådlös och har ett ergonomiskt handtag för en bekväm epilering.


Upptäck små hårstrån

Det unika ljuset upptäcker små, korta hårstrån och garanterar att du inte missar ett enda hårstrå.


Många praktiska tillbehör

Epilatorn kommer med flera tillbehör som gör epileringen till en smärtfri upplevelse med felfritt resultat. Du får en exfolieringsborste, elektrisk fotfil, rakhuvud, trimkam, kåpa för optimal kontakt, kåpa för maximal komfort, sockel för känsliga områden samt laddare och påse.


Specifikationer

Användningsområde: Hela kroppen, våt och torr epilering

Användningstid: 40 min

Laddtid: 2 timmar

Vattensäker: Ja

Trådlös: Ja

Flexibelt rakhuvud: Ja

Antal hastigheter: 2

Medföljande tillbehör: 7Här köper du Philips Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Philips Series 8000 Satinelle Prestige BRE740

Fördelar

Många är imponerade av denna epilator på grund av att den är lätt att använda och att epileringen inte gör ont. En av de mycket uppskattade funktionerna är det inbyggda ljuset som hjälper användaren att inte missa några hårstrån. Dessutom har den flera funktioner som exfoliering och fotfil. 


"Jag är mycket imponerad och nöjd med denna epilator. Så lätt att använda och hålla. Den tar även bort det korta tuffa håret. Batteriet håller länge. Ljuset är en trevlig funktion. Det hjälper mig att inte missa någon del. Mina ben är släta länge."


Nackdelar

Samtidigt som många uppskattar de olika funktionerna tycker vissa att den kommer med för många tillbehör, och att de inte kommer till nytta.


Bästa budgetvalet - Philips Satinelle Essential BRE225


Philips epilator Satinelle Essential BRE225 passar dig som är ny med epilering eller vill ha ett enklare och billigare alternativ som gör jobbet. Med denna slipper du få med tillbehör som du inte använder.


Tar bort korta hårstrån

Epilatorn klarar av att ta hårstrån som endast är 0,5mm likt de proffsigare modellerna.


Tvättbart huvud

Rengöringen är enkel. Ta bara av det avtagbara huvudet och skölj under rinnande vatten.


Ergonomisk och praktisk

Den nätta epilatorn är enkel att använda och att hålla i när du epilerar. Det allra viktigaste som epileringshuvud, rengöringsborste och sladd medföljer.


Specifikationer

Användningsområde: Hela kroppen, torr epilering

Användningstid: -

Laddtid: -

Vattensäker: Nej

Trådlös: Nej

Flexibelt rakhuvud: Nej

Antal hastigheter: 2

Medföljande tillbehör: 0Här köper du Philips Satinelle Essential BRE225 till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Philips Satinelle Essential BRE225

Fördelar

Epilatorn har högt betyg och prisas för dess billiga pris och enkelhet. Även om den inte är trådlös upplever användarna att det inte stör. En positiv aspekt är den långa sladden som gör att man kommer åt överallt utan att behöva byta position. Generellt sett tycker användarna att produkten är bra och prisvärd.


"En billig epilator som fungerar utmärkt. Med sladd, men jag tycker inte att det stör."


Nackdelar

En nackdel som beskrivs är att den låter ganska högt vid användning. Vissa upplever också att epilatorn bryter av stråna snarare än att dra ut dem från roten.


Bästa epilatorn för ansiktet - Braun FaceSpa Pro 912


Braun Face Spa 912 ger dig en ansiktsbehandling hemma i klass med en behandling på professionell salong. Epilatorn har tre olika funktioner: ansiktsepilering, ansiktsrengöring samt ansiktstoning. Ta hand om oönskade ansiktshår samtidigt som du vårdar om din hy.


Spaupplevelse för ansiktet

Epilatorn ger len och slät hy utan hår, medan den dermatologiskt testade rengöringsborsten skonsamt rengör ansiktet upp till sex gånger bättre än manuell rengöring. Vibrationshuvudet masserar och tonar din hud samt jobbar in krämer och serum effektivt i huden.


Tar bort små ansiktshår

Denna ansiktsepilator kommer åt de mycket små och korta ansiktshåren. Epilatorn kan avlägsna hår som är så små som 0,02mm breda och 0,5mm långa.


200 rörelser per sekund

Epilatorn är mycket effektiv. Du sparar mycket tid jämfört med att plocka ögonbryn eller överläppen med en manuell pincett.


En fulländad ansiktsrutin

Med Braun Face Spa 912 får du alla verktyg för en fulländad ansiktsrutin som din hud kommer att tacka dig för. Tillbehören du får är: ansiktsepilator, MicroVibrations-huvud, ansiktsrengöringsborste, laddningsställ och väska.


Specifikationer

Användningsområde: Ansiktet, våt och torr användning

Användningstid: 60 min

Laddtid: 60 min

Vattensäker: Ja

Trådlös: Ja

Flexibelt rakhuvud: Nej

Antal hastigheter: 1

Medföljande tillbehör: 3Här köper du Braun FaceSpa 912 till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Braun FaceSpa 912

Fördelar

Braun FaceSpa tar bort håret effektivt och sparar mycket tid jämfört om man hade använt en pincett och tagit bort ansiktshåren manuellt. De flesta använder epilatorn på överläppen och ögonbrynen, men även på sidorna av ansiktet, där den är mycket effektiv. Rengöringsfunktionen är också bra och ansiktet känns renare efteråt. Epilatorns nätta design gör den enkel att packa ned och ha med på resor. Användarna är generellt sett mycket nöjda med Braun FaceSpa 912.


"Väldigt skönt att använda denna istället för att sitta med pincett i evigheter. Jag älskar den! Har använt den varje vecka i över ett år!"


Nackdelar

Några användare tycker att epilatorn har svårt för att fånga upp finare hårstrån på ansiktet. Toninghuvudet ger också en trevlig massage, men fördelar inte riktigt serumet jämnt över ansiktet.


Jämför epilatorer

Användningstid:
Användningsområde:
Tillbehör:
Garanti:
Laddningstid:
Vattentålig:
Trådlös:
Hastighetsnivåer:
Bäst i test epilatorn 2024 - Braun Silk-Épil 9-720 - Bäst i test
Braun Silk-Épil 9-72...
Epilator bäst i te...
50 min
Kroppen
3
5 år om du registerar produkten
60 min
Ja
Ja
2
Bäst i test epilatorn 2024 - Braun FaceSpa Pro 912 - Bäst i test
Braun FaceSpa Pro 91...
Bästa epilatorn fö...
60 min
Ansiktet
3
5 år om du registerar produkten
60 min
Ja
Ja
1
Bäst i test epilatorn 2024 - Braun Silk-Épil Flex 9-020 - Bäst i test
Braun Silk-Épil Flex...
Bästa premiumvalet
50 min
Kroppen
6
5 år om du registerar produkten
60 min
Ja
Ja
2
Bäst i test epilatorn 2024 - Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 - Bäst i test
Philips Epilator Ser...
Bästa all-round ep...
40 min
Kroppen
7
2 år
120 min
Ja
Ja
2
Bäst i test epilatorn 2024 - Philips Satinelle Essential BRE225 - Bäst i test
Philips Satinelle Es...
Bästa budgetvalet
Så länge den är ansluten till strömkälla
Kroppen
0
2 år
Kräver strömkälla
Nej
Nej
2


Så gjorde vi testet epilator bäst i test


När vi har utsett vårt toppval av epilator har vi tagit reda på vilken epilator som går hem allra bäst hos användarna. Konsumenternas åsikt är ju trots allt det viktigaste, enligt oss. Det är de som har allra bäst erfarenhet av en produkt då de testar den i sin vardag under lång tid. Det ger en bra uppfattning om kvalité, prestanda och hållbarhet.


Tips för att ta bort hår med epilator för bästa resultat

 • Ta en varm dusch innan du börjar. Då öppnar du porerna och det är lättare att ta bort hårstrån och det blir mindre smärtsamt.
 • Om du har väldigt långa hårstrån måste du klippa dessa först.
 • Sträck ut huden du epilerar, då blir epileringen mer exakt.
 • Dra epilatorn mot hårväxtens riktning.
 • Gör gärna epilering på kvällen. Huden kan bli röd och irriterad och kan behöva vila efter epileringen.
 • Under armarna och bikinilinjen är huden väldigt känslig, så var extra försiktig här.
 • Avsluta behandlingen med en mild fuktgivande lotion.


Samtliga testvinnare:

Apoteket MEDS säljer Braun Silk-Épil 9-720 för 1190 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1190 kr är det lägsta priset just nu för Braun Silk-Épil 9-720!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1190 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Komplett säljer just nu Braun Silk-Épil 9-720 för 1199 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Braun Silk-Épil 9-720 för 1239 kr. Frakt ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Braun Silk-Épil 9-720 för 1299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1329 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Braun Silk-Épil 9-720 för 1347 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Braun Silk-Épil 9-720 för 1359 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Proshop säljer den för 1846 kr. Frakten ingår i priset.

1846 kr är det lägsta priset just nu för Braun Silk-Épil Flex 9-020!

CDON.COM säljer den just nu för 2143 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2159 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2190 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2207 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Braun Silk-Épil Flex 9-020 just nu för 2207 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 2207 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Braun Silk-Épil Flex 9-020 för 2229 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Amazon säljer Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 just nu för bara 972 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

972 kr är det lägsta priset just nu för Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740!

Power säljer just nu Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 för 1287 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hemmy.se säljer just nu Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 för 1586 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 för 2011 kr. Frakten ingår i priset.

Philips säljer just nu Philips Epilator Series 8000 Satinelle Prestige BRE740 för 2199 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2694.33 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Apoteket MEDS säljer Philips Satinelle Essential BRE225 för 299 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

299 kr är det lägsta priset just nu för Philips Satinelle Essential BRE225!

Apohem säljer Philips Satinelle Essential BRE225 för 314 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Philips Satinelle Essential BRE225 just nu för bara 341 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Eleven säljer Philips Satinelle Essential BRE225 för 348 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Philips Satinelle Essential BRE225 för 349 kr. Frakten är inkluderad i priset.

NordicFeel säljer Philips Satinelle Essential BRE225 för 359 kr. Frakten inkluderas i priset.

Proshop säljer den för 380 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Philips Satinelle Essential BRE225 för 383 kr. Frakten ingår i priset.


Komplett säljer just nu Braun FaceSpa Pro 912 för 1069 kr. Frakten ingår i priset.

1069 kr är det lägsta priset just nu för Braun FaceSpa Pro 912!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1069 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Braun FaceSpa Pro 912 just nu för bara 1069 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Braun FaceSpa Pro 912 för 1161 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Braun FaceSpa Pro 912 för 1299 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 1299 kr. Frakten ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Braun FaceSpa Pro 912 för 1396 kr. Frakten ingår i priset.

Doz Apotek säljer Braun FaceSpa Pro 912 för 1499 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Bästa epilator, epilator ben bäst i test, bäst i test epilator 2023, epileringsmaskin, bra epilator, epilator ansikte.Få silkeslena ben med epilator bäst i testTips!

Letar du efter andra verktyg för rakning kan du läsa om den bästa rakapparaten eller den bästa rakhyveln! Vi har också ett test om massagepistol bäst i test för en friskare och fastare hud. Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa sexleksaken


Bäst i test Guiden på Facebook

När du går med i vår Facebook-grupp får du information när någon av de rikstäckande kedjorna har epilator rea på testvinnaren. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd och hitta epilator bäst i test till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Hur länge håller epilering?
  Resultatet av epilering håller i upp till 4 veckor. Många upplever även att den totala hårväxten minskar med tiden som epilatorn används.
 • Vilken är epilator bäst i test?
  I vårt test epilator har vi på Bäst i test Guiden har listat Braun Silk-Epil 9 9-720 som den bästa epilatorn 2024. Epilatorn har där med fått vår stämpel som epilator bäst i test
 • Hur fungerar en epilator?
  En epilator avlägsnar håret från rötterna till skillnad från en rakhyvel som endast "skär av" hårstråna. Man kan likna en epilator vid flera små pincetter som drar ut hårstråna vilket gör att de växer tillbaka mycket långsammare, tunnare och finare.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christina Ho

Bäst i test: Epilator

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast