Bäst i test rakhyvel

Bäst i test - Rakhyvel 2020

Om du föredrar rakhyvel framför rakapparat så ska du självklart ändå få ett bra, silkeslent, resultat. Letar du efter den bästa rakhyveln just nu? Då har du kommit helt rätt. 


Vi på Bäst i test Guiden granskat aktuella experttester och självklart undersökt vad konsumenterna säger om sitt köp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa rakhyveln för kvinnor NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa rakhyveln för män NU!

 

Bra tips inför rakningen

  • Förbered huden med varmt vatten - det bästa är att raka sig efter en varm dusch, eftersom håret blir mjukare och lättare att raka av när det tar upp varmt vatten.
  • Använd raklödder - detta ger en skonsam och bekväm rakning. För män rekommenderar experterna att man använder en rakborste. Det hjälper inte bara att skumma utan det lyfter och återfuktar skägget och som bonus ger det också en bra massage. 
  • Raka medhårs - det finns många spekulationer om detta, för vissa fungerar det att raka mothårs men i allmänhets är rekommendationen att du rakar medhårs för att undvika irritation och inåtväxande hår. 
  • Var noga med efterarbetet - Skölj huden försiktigt med ljummet vatten, torka huden torr med en handduk och avsluta det hela med en fuktgivande lotion. Undvik aftershave med alkohol om du har torr hud eftersom alkohol torkar ut huden. Undvik även för alltför fet kräm eftersom det kommer täppa till porerna. 
  • Byt bladet regelbundet - det finns större risk för skador när rakbladet börjar bli slött. 
  • 4 blad eller mer - att använda rakhyvlar med minst 4 blad minskar risken för att skära sig.
  • Rengör rakhyveln - kom ihåg att rengöra rakhyveln efter användning så att den håller längre. Du slipper också gamla hår- och hudrester som samlar på sig bakterier nästa gång du rakar dig. 

Bästa rakhyveln för kvinnor 2020 

Bästa rakhyveln just nu - Gillette venus swirl - rakhyvel kvinna bäst i test 2020

Bästa rakhyveln just nu - Gillette Venus Swirl

Klicka på rakhyveln för att hitta det bästa priset just nu!


Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du lägst pris på rakhyveln för kvinnor:

Aktuellt lägstapris per den 27 september 2020

 


Detta är en väldigt flexibel rakhyvel som kommer åt svåra ställen. Bladet är vridbart och går att rotera från sida till sida samt upp och ned vilket gör det lättare att komma åt ställen som knän och vrister. Swirls 5 blad ger en lite tätare rakning än de originella 3-bladen. Denna rakhyvel är bland de mest smörjande vilket ger dig ett skönare och silkeslent resultat. 


Få en tät och len rakning med Gilette Venus Swirl


Få en tät och len rakning med Gillette Venus Swirl


Detta säger experterna om rakhyveln

Råd och Rön testade 14 rakhyvlar. I testet vann Gillette Venus Swirl med totalt 91 poäng. Den fick toppbetyg i alla olika kategorier, t.ex. "känsla efter rakning" och "svårrakade områden". På andraplats hamnade Wilkinson Sword Hydro Silk med 87 poäng. 


The Wire rekommenderar 3 rakhyvlar för kvinnor. De tycker om Gillette Venus Swirl och rekommenderar den för dig som vill ha en rakhyvel som är smörjande och flexibel. 


Detta säger konsumenterna om rakhyveln

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"En välgjord rakhyvel. Jag gillar att den vrider sig för att komma åt svåra områden som vanligtvis inte går med en styv rakhyvel. Jag gillar även designen, färger och komfortremsorna. Jag är nöjd med denna produkt."


"Väldigt tät rakning. Mina ben har aldrig varit såhär släta förutom vid vaxning. Damer, det känns som Gillette Fusion som din man använder. Den har en gummi/silikonremsa vilket betyder att den inte kommer glida."


"Jag ÄLSKAR denna rakhyvel. Jag har aldrig tidigare fått en så slät rakning och min hud var otroligt mjuk efter en dusch! Jag rekommenderar verkligen denna rakhyvel!!!!"

Bästa rakhyvel för män 2020

Bästa rakhyveln för män just nu - Gilette Fusion Proglide Power med Flexball


Bästa rakhyveln för män just nu - Gillette Fusion Proglide Power med Flexball

Klicka på rakhyveln för att se bästa pris på rakhyveln just nu!


Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du lägst pris på rakhyveln för män:

Aktuellt lägstapris per den 27 september 2020

 


Fusion Proglide Power är en rakhyvel i traditionellt utförande med en del moderna finesser från Gillette. Det är en manuell rakhyvel som går på batteri och kan användas i vått och torrt. Batteriet i rakhyveln bidrar till små lugnande micropulser som eliminerar friktion och ger dig en ansträngningslös och enkel rakning. Rakhyveln är även smörjande tack vare den lilla blåa silikonremsan. Tack vare detta känns inte rakningen så elak mot din hy samtidigt som det bidrar till en skönare och len finish. 


Rakbladen har blivit designade så att det krävs väldigt lite kraft för att skära igenom hår. Detta för att minska risken för skärsår samt att du aldrig ska behöva dra och rycka. Det finns även en inbyggd stabilisator som håller rakbladen ifrån varandra med ett jämnt mellanrum för optimal komfort. 


Rakbladet är extra flexibelt tack vare "flex"-kulan som gör att bladet kan roteras upp och ned samt från sida till sida. eftersom den då kan följa efter ansiktets konturer så att du kommer åt de svåraste ställen.Detta säger experterna om rakhyveln

menshairstyletoday.com har testat 9 rakhyvlar för män, däribland även säkerhetshyvlar. De gillar Fusion Proglide Power och skriver att du får en ren rakning för en billig peng och på kort tid. 


Dessvärre finns det inte så många expertutlåtanden om just rakhyvlar för män så vi har därför lagt stor vikt på vad konsumenterna säger om sitt köp. 


Detta säger konsumenterna om rakhyveln

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Detta är guldstandarden för rakhyvlar för män. El-funktionen är fantastisk. Den glider lätt. Det roterande huvudet och trimmerbladen är fina funktioner. Farväl engångsartiklar!"


"Jag förstår inte varför en vibrerande rakhyvel ger ett bättre resultat än en vanlig, men för mig så funkar det. Jag har jämfört den med den vanliga versionen och jag får mycket bättre resultat med med strömfunktionen. Inget ryckande på en- två-dagars stubb och inga skärsår. Den fungerar som den ska och Power Proglide är nu min vardagliga rakhyvel."


"Detta är utan tvekan den bästa rakhyveln jag hittils har ägt. Ren och tät rakning, bladen täpps inte igen av lödder och bladen verkar även hålla längre. Vibrationerna i bladen gör det otroligt lätt."


"Jag önskar jag hade hittat denna produkt för flera år sedan. Superlen rakning, inga trauman och jag har redan använt den under flera månader med originalbatteriet. Den gör ett mycket bättre jobb än rakhyveln med vanliga blad och den ger ett bra resultat redan den första gången - du behöver inte raka dig i flera omgångar även ifall du har längre skäggstubb." 

 

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om rakapparat.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående rakhyvlar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa rakhyveln till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!