Rakhyvel bäst i test, test rakhyvel, bästa rakhyveln, rakhyvel bäst i test 2023, rakhyvel herr bäst i test, bästa rakhyveln, bästa rakhyveln herr, bästa rakhyveln för intimrakning, rakhyvel dam bäst i test, bäst i test rakhyvel herr, bra rakhyvel, bästa gillette rakhyvel herr, bästa rakhyvel för intimrakning, bäst i test rakhyvel, bästa rakhyvel dam, bästa rakhyvel, bästa rakhyveln dam, bästa rakhyveln för underlivet, bäst rakhyvel dam, bäst rakhyvel, bra rakhyvlar.

Rakhyvel bäst i test 2024 - för en silkeslen rakning

Om du föredrar rakhyvel framför rakapparat så ska du självklart ändå få ett bra, silkeslent, resultat. Letar du efter den bästa rakhyveln just nu? Då har du kommit helt rätt.


Till vårt rakhyvel test har vi på Bäst i test Guiden granskat aktuella experttester och självklart undersökt vad konsumenterna anser vara den bästa rakhyveln. Dessa åsikter har vi vägt samman för att kunna utse rakhyvel bäst i test. Ta del av vårt test så hittar du en riktigt bra rakhyvel både för herr och dam.


Bästa rakhyveln just nu för herr och dam


Tips för bättre rakning

 • Förbered huden med varmt vatten - det bästa är att raka sig efter en varm dusch, eftersom håret blir mjukare och lättare att raka av när det tar upp varmt vatten.
 • Använd raklödder - detta ger en skonsam och bekväm rakning. För män rekommenderar experterna att man använder en rakborste. Det hjälper inte bara att skumma utan det lyfter och återfuktar skägget och som bonus ger det också en bra massage.
 • Raka medhårs - det finns många spekulationer om detta, för vissa fungerar det att raka mothårs men i allmänhets är rekommendationen att du rakar medhårs för att undvika irritation och inåtväxande hår.
 • Var noga med efterarbetet - Skölj huden försiktigt med ljummet vatten, torka huden torr med en handduk och avsluta det hela med en fuktgivande lotion. Undvik aftershave med alkohol om du har torr hud eftersom alkohol torkar ut huden. Undvik även för alltför fet kräm eftersom det kommer täppa till porerna.
 • Byt bladet regelbundet - det finns större risk för skador när rakbladet börjar bli slött. 
 • 4 blad eller mer - att använda rakhyvlar med minst 4 blad minskar risken för att skära sig.
 • Rengöring - kom ihåg att rengöra hyveln efter användning så att den håller längre. Du slipper också gamla hår- och hudrester som samlar på sig bakterier nästa gång du rakar dig.


Rakhyvel dam bäst i test 2024


Bästa rakhyvel i kategorin "rakhyvel dam bäst i test" går till Gillette Venus Swirl. Detta är en väldigt flexibel och bra rakhyvel dam som kommer åt på svåra ställen och fungerar därför också väldigt bra för intimrakning. Bladet är vridbart och går att rotera från sida till sida samt upp och ned vilket gör det lättare att komma åt ställen som knän och vrister. 


Swirls 5 blad ger en lite tätare rakning än de klassiska med 3-blad. Denna hyvel är bland de mest smörjande vilket ger dig ett skönare och silkeslent resultat.Här köper du bästa rakhyveln till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Gillette Venus Swirl

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"En välgjord bra rakhyvel. Jag gillar att den vrider sig för att komma åt svåra områden som vanligtvis inte går med en styv rakhyvel. Jag gillar även designen, färger och komfortremsorna. Jag är nöjd med denna produkt."


"Väldigt tät rakning. Mina ben har aldrig varit såhär släta förutom vid vaxning. Damer, det känns som Gillette Fusion som din man använder. Den har en gummi/silikonremsa vilket betyder att den inte kommer glida."


"Jag ÄLSKAR denna rakhyvel. Jag har aldrig tidigare fått en så slät rakning och min hud var otroligt mjuk efter en dusch! Jag rekommenderar verkligen denna rakhyvel!!!!"Venus rakhyvel dam, bäst i test rakhyvel dam, rakhyvel dam, rakhyvlar bäst i test, bra rakhyvel män, rakhyvel män bäst i test, bästa rakhyvel herr, rakhyvel män, rakhyvel test, bästa rakhyveln män, bästa rakhyvlarna, vilken rakhyvel är bäst, bästa rakhyveln för intimrakning man, bra rakhyvel dam, test rakhyvel, bra rakhyvel för underlivet, rakhyvel bäst, rakhyvel, bästa rakhyveln för känslig hud herr, rakhyvel herr, bästa gillette rakhyvel, test rakhyvlar, bästa rakhyveln för pungen, rakblad bäst i test, gillette rakhyvel herr, bästa rakhyveln för intimrakning dam, engångsrakhyvlar bäst i test, rakhyvlar test, bästa rakhyveln för intimrakning män, intimrakning män, rakhyvlar herr, intim rakhyvel, rakhyvel för intimrakning.

Få en tät och len rakning med Gillette Venus Swirl


Rakhyvel herr bäst i test 2024


Bästa rakhyvel i kategorin "rakhyvel herr bäst i test" går till Fusion Proglide Power som är en hyvel i traditionellt utförande från Gillette. Det är en elektrisk rakhyvel som går på batteri men är i sitt utförande som en klassisk manuell hyvel.


Batteriet i rakhyveln bidrar till små lugnande micropulser som eliminerar friktion och ger dig en ansträngningslös och enkel rakning. Hyveln är även smörjande tack vare den lilla blåa silikonremsan. Tack vare detta känns inte rakningen så elak mot din hy samtidigt som det bidrar till en skönare och len finish.


Rakbladen har blivit designade så att det krävs väldigt lite kraft för att skära igenom hår. Detta för att minska risken för skärsår samt att du aldrig ska behöva dra och rycka. Det finns även en inbyggd stabilisator som håller rakbladen ifrån varandra med ett jämnt mellanrum för optimal komfort.


Rakbladet är extra flexibelt tack vare "flex"-kulan som gör att bladet kan roteras upp och ned samt från sida till sida. Eftersom den följer hudens konturer kommer du åt de svåraste ställena, vilket gör rakhyveln till en av de bästa för intimrakning för män.Här köper du bästa rakhyveln herr till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Gillette Fusion Proglide Power

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Detta är guldstandarden för rakhyvlar för män. El-funktionen är fantastisk. Den glider lätt. Det roterande huvudet och trimmerbladen är fina funktioner. Farväl engångsartiklar!"


"Jag förstår inte varför en vibrerande rakhyvel ger ett bättre resultat än en vanlig, men för mig så funkar det. Jag har jämfört den med den vanliga versionen och jag får mycket bättre resultat med med strömfunktionen. Inget ryckande på en- två-dagars stubb och inga skärsår. Den fungerar som den ska och Power Proglide är nu min vardagliga rakhyvel."


"Detta är utan tvekan den bästa rakhyveln jag hittills har ägt. Ren och tät rakning, bladen täpps inte igen av lödder och bladen verkar även hålla längre. Vibrationerna i bladen gör det otroligt lätt."


"Jag önskar jag hade hittat denna produkt för flera år sedan. Superlen rakning, inga trauman och jag har redan använt den under flera månader med originalbatteriet. Den gör ett mycket bättre jobb än rakhyveln med vanliga blad och den ger ett bra resultat redan den första gången - du behöver inte raka dig i flera omgångar även ifall du har längre skäggstubb.


Vart köper man rakblad?

Hos dessa återförsäljare kan du köpa rakblad som passar till våra testvinnare. När du ska beställa rakblad till exempelvis en Gillette Fusion passar rakbladen till hela Fusion-serien förutom till den batteridrivna. Dessa rakblad är märkta med en on/off-symbol på paketet.


Köp rakblad hos Apotek Hjärtat


Jämför rakhyvlar


Typ:
Antal blad:
Flexibilitet:
Fuktremsa:
Ergonomiskt handtag:
Bäst i test rakhyveln 2024 - Gillette Venus Swirl - Bäst i test
Gillette Venus Swirl
Rakhyvel för dam
Konturblad
5 st
FlexBall
Serum
Ja
Bäst i test rakhyveln 2024 - Gillette Fusion Proglide - Bäst i test
Gillette Fusion Prog...
Rakhyvel män
Kantblad
5 st
FlexBall
Mineralolja
JaSå gjorde vi testet rakhyvel bäst i test

När vi har undersökt vilka rakhyvlar som är bäst just nu har vi tagit reda på vilka rakhyvlar som experterna håller högst i sina tester. Här har de grundligt kunnat utföra tester där de ser hur väl resultatet blir, hur enkla rakhyvlarna är att använda samt hur skonsamma de är mot huden. Här har det varit tydligt att Gillette är storfavoriten, inte minst för kvinnor där Venus Swirl presterar mycket väl i Råd och Röns test som du kan läsa här nedan om.


Men förutom experternas omdömen har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna tycker om de olika rakhyvlarna som finns att köpa just nu. Det är ju trots allt de som är de riktiga experterna, då de har möjlighet att testa rakhyvlarna under längre tid och därmed se ifall de håller vad de lovar.


Bra omdömen från både experter och användare har därför varit ledande för oss när vi har utsett rakhyveln bäst i test.


Testvinnare av rakhyvel bäst i testTest rakhyvel - experternas omdömen

Råd och Rön testade 14 rakhyvlar. I testet vann Gillette Venus Swirl med totalt 91 poäng. Den fick toppbetyg i alla olika kategorier, t.ex. "känsla efter rakning" och "svårrakade områden". På andraplats hamnade Wilkinson Sword Hydro Silk med 87 poäng.


The Wire rekommenderar 3 rakhyvlar för kvinnor. De tycker om Gillette Venus Swirl och rekommenderar den för dig som vill ha en rakhyvel som är smörjande och flexibel.


menshairstyletoday.com har testat 9 rakhyvlar för män, däribland även säkerhetshyvlar. De gillar Fusion Proglide Power och skriver att du får en ren rakning för en billig peng och på kort tid.


Tips 1: För dig som vill ha enklare rakning kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om rakapparat. Vill du hellre ha en skäggtrimmer hitta du skäggtrimmer bäst i test här. Söker du efter den bästa sexleksaken eller det bästa glidmedlet kan du läsa dessa tester. Resten av våra tester inom kroppsvård hittar du här.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående rakhyvlar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa rakhyveln till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vilken är rakhyvel herr bäst i test?
  I vårt rakhyvel test har vi utsett Gillette Fusion Proglide till bästa rakhyveln herr just nu. Den har där med fått vår stämpel som rakhyvel herr bäst i test.

  Detta eftersom den tack vare sin flexball gör det enkelt att följa ansiktets konturer samt dess micropulser som eliminerar friktion mellan blad och ansikte.

  Den passar även för intimrakning för män då den är flexibel och ger en hudnära rakning.
 • Vilken är rakhyvel dam bäst i test?
  I vårt test har vi utsett Gillette Venus Swirl till bästa rakhyveln dam just nu. Den har fått vår stämpel som rakhyvel dam bäst i test.
 • Vilken är den bästa rakhyveln för intimrakning?
  Den rakhyvel som är bäst för intimrakning är Gilette Venus Swirl. Denna är ett populärt val tack vare det vridbara bladet och silikon som smörjer.Anita Carlsen

Bäst i test: Rakhyvel

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast