Inkomstförsäkring bäst i test - Bästa inkomstförsäkringen

Bästa inkomstförsäkringen

Funderar du på att teckna en privat inkomstförsäkring och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella aktörer baserat på tester som gjorts av kunniga experter. Och inte nog med det! Vi har även hört av konsumenterna tycker, det är ju trots allt de som vet bäst. 


Ta mig direkt till den bästa inkomstförsäkringen!


Detta är inkomstförsäkring

Om du utan förvarning skulle bli arbetslös eller sjukskriven är en inkomstförsäkring ett bra komplement till den normala A-kassan. Eftersom A-kassan har ett tak på 25.025 kr/mån kan det bli ett stort inkomstbortfall för dig som tjänar över detta belopp och inte har en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen kan antingen tecknas av dig som individ eller som gruppavtal. Du tecknar den individuella själv och gruppförsäkringen tecknas oftast av ditt fackförbund eller arbetsgivare. 


När du tecknar din inkomstförsäkring är det oftast ett krav att du har en fast anställning och uppfyller en viss ålder. Det finns även en kvalifikationstid att beakta, vilket betyder att inkomstförsäkringen oftast måste vara tecknad en viss tid innan arbetslöshet för att gälla.


Med en inkomstförsäkring kan du får upp till 80% av din tidigare lön (upp till en brytgräns) i ersättning (inklusive A-kassa). För att få ersättning måste du alltså ha beviljats A-kassa. Därför är det viktigt att du, så fort du blivit arbetslös, anmäler dig till A-kassan. 


Så mycket ersättning kan du få

Din ersättning beror lite på vilket försäkringsbolag du tecknar din försäkring hos men oftast brukar du kunna försäkra lön upp till 85.000 kr/mån. Om du tjänar mer än så beräknas en premie och ersättning efter lön på 85.000kr/mån. Hur länge du får ersättning beror också på vilket bolag du tecknar försäkringen hos men det brukar ligga på +100 dagar upp till hela a-kasseperioden. Hos vissa försäkringsbolag kan karenstiden dock stiga upp mot 300 dagar. Läs mer om den bästa inkomstförsäkringen här nedan! 


Jämför inkomstförsäkring  - bästa inkomstförsäkringen 2021

Idag är det väldigt enkelt att online jämföra och hitta den bästa inkomstförsäkringen. Insplanet och Compricer erbjuder dessa tjänster som på ett smart sätt jämför och hjälper dig hitta den bästa försäkringen - helt gratis! Väl inne i Insplanets verktyg anger du din personliga information, vilken A-kassa du tillhör samt din månadslön (brutto). Därefter gör Insplanet jämförelser mellan olika försäkringsbolag. På så vis får du snabbt och enkelt information om vilket försäkringsbolag som har den bästa inkomstförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Gör nu en kostnadsfri jämförelse hos Insplanet!

accept inkomstförsäkring

Privat inkomstförsäkring

Accept Försäkringar är ett av få försäkringsbolag som idag erbjuder en bra privat inkomstförsäkring under 13 månaders tid. Det betyder att du med försäkringen kan känna dig ekonomiskt trygg under en längre tid om din inkomst överstiger 25.025kr/mån. Förutom att du får inkomstersättning från dem så erbjuder också Accept en jobbsökartjänst för att du ska komma in på arbetsmarknaden så fort som möjligt igen. 


Kvalifikationstiden är minst 12 månader för anställda och minst 18 månader för egenföretagare vilket är en kortare tid än de fackförbunden normalt erbjuder sina medlemmar. Du kan få ersättning från Accept i upp till 300 dagar vilket är väldigt bra. Denna ersättning kan ge dig upp till 80% av din lön (inklusive a-kassa). Du kan max försäkra en lön på 85 000 kr/mån. 


Om du redan har en facklig inkomstförsäkring så kan du även förlänga denna med Accept så att du får ersättning till dag 300. Eftersom vissas inkomstförsäkringar som ingår i fackförbundens medlemskap kan vara så korta som 60 dagar är Accepts försäkring ett bra skydd för att du ska klara din vardagsekonomi under en längre period utan att behöva göra för mycket avkall på ditt vanliga livs utgifter medan du letar nytt jobb. Accepts inkomstförsäkring gäller dock inte vid sjukskrivning.


Läs mer här om Accepts inkomstförsäkring!Facklig inkomstförsäkring

Via andra försäkringsbolag som exempelvis Folksam och fackförbunden Unionen, Ledarna med flera förbund kan du också teckna en inkomstförsäkring. Enda skillnaden är att detta görs direkt via ditt anslutna fackförbund. Dessa är alltså fackliga inkomstförsäkringar och inte privata inkomstförsäkringar. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt  vill vi veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel om vad konsumenterna tycker om Accepts inkomstförsäkring; 


"Mycket bra bemött. Smidig hantering osv."


"Ett mänskligt bemötande och personlig service, rekommenderas varmt." 


"Har fått bra hjälp av Accept. Allt har fungerat bra."


"Tecknade inkomstförsäkring för ett antal år sedan utöver den försäkringen som man har via Unionen om arbetssituationen förändras. Det har fungerat klockrent och jag rekommenderar alla att skaffa sig en extra inkomstförsäkring."


"Professionella i bemötandet, inga oklarheter tydlighet. Snabb hantering."


"Inga problem med kontakterna Accept och det har funkat bra. det enda är väl att man kan vara lite tydligare redovisningen så man har lite bättre koll på avslut och början."


"Jag blev glatt överraskad när jag behövde deras hjälp. Har betalat i över 17 år, utan att ha gnällt och trodde aldrig att jag skulle behöva detta, men det funkar. Tack för att det finns inkomstförsäkring. Alla borde ha det!"


"Den hjälp jag fick var jätte bra jag tackar alla för all information."


"Enkelt och bekvämt, man får utbetalt med valuta för det man har satt in under ett antal år."


inkomstförsäkring - bästa inkomstförsäkringen

Mer ekonomisk säkerhet med inkomstförsäkring


Tips 1: Om du vill snart ska få tillskott i familjen så kan du kika på vårt test om den bästa barnförsäkringen just nu!


Tips 2: Om du ska köpa bostad och vill veta vilket som är det bästa bolånet just nu kan du klicka här!


Philip Andrén

Bäst i test: Inkomstförsäkring

Testet skrevs och uppdaterades senast