Riskokare bäst i test, bästa riskokaren, riskokare test.

Riskokare bäst i test 2024: Koka till perfektion med bästa riskokaren

Vill du ha det bästa riset varje gång? Vi har utforskat marknaden och granskat olika modeller för att hitta den bästa riskokaren 2024. Vår toppval inkluderar både budget- och premiumalternativ, alla med utmärkta användarrecensioner och prestanda. Nedan hittar du våra vinnare:


 • OBH Nordica Versatile - Bästa budgetval: Prisvärd och pålitlig, perfekt för daglig användning.
 • Cuckoo CR-0631F - Bäst i test: Utmärkt prestanda och många funktioner för den kräsne användaren.


Vårt test hjälper dig att välja rätt riskokare för dina behov, oavsett om du föredrar en traditionell japansk riskokare eller en mångsidig modell.


Bästa riskokaren 2024 - våra toppval


Köpguide: hitta den bästa riskokaren för dig

Storlek: Tänk på kapaciteten på din riskokare. De varierar från små till stora, för både singelhushåll och flerbarnsfamiljen. Vi har valt att kolla på riskokare som har kapacitet för 5-6 portioner, vilket är perfekt för en familj.


Funktioner: Moderna riskokare kommer med en mängd olika funktioner. Vissa har grundläggande funktioner, medan andra inkluderar avancerade alternativ som justerar koktid och temperatur för olika spannmål, samt matlagningsfunktioner såsom ångkokning, långsam kokning och förinställda timers.


Material: Överväg rengöringsvänligheten när du väljer en riskokare. Modeller med nonstickbeläggning och delar som kan diskas i diskmaskin är generellt enklare att underhålla.


Typ av riskokare: De mest uppskattade riskokarna kommer ofta från Japan, som Zojirushi, men de kan vara svåra att få tag på i Sverige. Det finns dock många andra bra riskokare som ger utmärkt resultat. Jämför riskokare bäst i test

Antal program:
Kapacitet:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Sladdlängd:
Effekt:
Bäst i test riskokaren 2024 - OBH Nordica Versatile - Bäst i test
OBH Nordica Versatil...
Riskokare bästa bu...
6 st
2 liter
33 cm
40 cm
25 cm
4,4 kg
1 m
350 W
Bäst i test riskokaren 2024 - Cuckoo CR-0631F - Bäst i test
Cuckoo CR-0631F
Riskokare bäst i t...
6 st
1 liter
32 cm
28 cm
22 cm
3,9 kg
1,2 m
580 WDärför ska du ha en riskokare

Koka perfekt ris

Du får perfekt ris varje gång med ett enda knapptryck. Riset blir fluffigt och lagom torrt, till skillnad från det klibbiga riset vi ofta får när vi kokar det i kastrull.


Använd riskokaren i övrig matlagning

Riskokaren kan användas för att koka alla typer av ris, oavsett om det är rundkornigt eller långkornigt vitt, svart eller brunt ris. 


Den kan med fördel också användas för matvete, quinoa och bulgur, men även för risotto, ångade grönsaker, soppor eller lös- och hårdkokta ägg. En mångsidig pryl som sparar tid och energi i köket!


Riskokare bäst i test - bästa budgetval: OBH Nordica Versatile


Bästa riskokaren på en liten budget

Om du vill ha perfekt ris men inte äter ris alltför ofta är det inte värt att lägga flera tusen kronor på en riskokare. Därför börjar vi med ett bra budgetval som även kan tillaga fler rätter än ris.


OBH Nordica Versatile kan summeras med orden mångsidighet och kvalitet samtidigt samtidigt som det är en bra riskokare. Här får du alla verktyg du behöver, oavsett om du ska koka ris eller ånga grönsaker.


Mångsidig riskokare och ångkokare för 5-6 personer

OBH Nordica riskokare har många användningsområden och kapacitet för 5-6 personer. Utöver att koka ris kan den även användas för att ångkoka grönsaker, koka soppa samt för att laga gröt.


Smarta funktioner, timer och touchskärm

Riskokaren har sex program som endast kräver ett tryck på touch-skärmen för att sättas igång. Det är även på denna skärm som du ser allt från valt program till återstående tid. Här är det också möjligt att sätta igång timer, fördröjd start och håll värme-funktionen. Timern kan sättas 12h i förväg. Håll-värme funktionen kan i sin tur vara igång i 12h. Med många inställningar är det möjligt att få riset precis så som du vill. 


Enkel att rengöra med nonstickbeläggning

Riskokaren har en nonstickbeläggning som gör att det tillagade riset är enkelt att skopa upp utan att fastna, samt underlättar rengöringen. Riskokaren från OBH Nordica kommer även med ett praktiskt handtag för enkel förvaring och transport.


Specifikationer om OBH Nordica Versatile

 • Kapacitet: 2 liter
 • Vikt: 4,4 kilogram
 • Effekt: 350 watt
 • Antal program: 6 olika program
 • Sladdlängd: 1 meterHär kan du köpa riskokare bäst i test från OBH Nordica till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om OBH Nordica Versatile

Som vanligt på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de har att säga om OBH Nordica Versatile:


"Den här riskokaren gör precis det den ska och är lätt att använda. Kokar riset till det är perfekt i konsistens och fluffighet varje gång."


"Har ätit ris i hela mitt liv och tycker till och med att jag är ganska svår att tillfredsställa när det kommer till ris. Denna kokare gör sitt jobb ordentligt. Riset kokas jämnt utan att brännas. Skålen visar tydligt hur mycket vatten man ska ha till riset vilket gör det enkelt för vem som helst att använda."


"Riktigt nöjd med denna. Hittills har aldrig ett enda riskorn bränt fast i botten (testat jasmin och basmatiris). Den har en trevlig pipfunktion när tillagningen har ca 15 minuter kvar. Vi har även testat att göra risgrynsgröt i den (dock enbart med varmhållningsfunktionen, ej grötfunktionen) och även gröten blev riktigt bra."


"Riset blir perfekt varje gång. Inget bränt eller brunt ris. Håller bra med "håll varm"-funktionen. Gillar även timmarsfunktionen. Riset är klart när middagen är klar."


"Rekommenderar detta till alla som inte har en riskokare. Kan aldrig gå tillbaka till att göra ris i grytan igen."


Cuckoo riskokare bäst i test 2024: Cuckoo CR-0631F 


Koreansk riskokare bäst i test

Vilken är den bästa riskokaren? Cuckoo är en sydkoreansk tillverkare av köksutrustning och beskrivs i många tester som det näst bästa efter Zojirushi. I experternas tester är det ständigt dessa två som slåss om förstaplatsen. Vi har i vårt test valt att lyfta den som riskokare bäst i test.


Denna riskokare är otrolig effektiv och kokar perfekt ris till hela hushållet. Dessutom uppdateras deras produkter ständigt med nya och moderna finesser för att göra tillagningen så enkel som möjligt.


Cuckoo CR-0631F vs. Zojirushi riskokare

Zojirushi, en japansk riskokare, anses ofta vara den bästa. Men hur står sig den koreanska riskokaren mot den japanska? Cuckoo är schysstare prissatt än Zojirushi, men trots att den är billigare levererar den mycket bra resultat med fluffigt ris, oavsett rissort.


Liten riskokare på 1,4 L

Cuckoo CR-0631F är en liten riskokare som prisas av sina användare för dess förmåga att alltid koka riset perfekt utan att brännas. Den passar utmärkt för 4-6 personer och rymmer totalt 1,4L. Detta samtidigt som den erbjuder mycket för pengarna där du får en modern skärm, flertalet program & funktioner.


Passar olika typer av ris

Cuckoon klarar av att tillaga alla typer av ris med sina 6 olika program, oavsett om det är vitt, svart, brunt eller GABA ris. Vilken funktion som är vald samt återstående tid syns tydligt på dess skärm. Det går även att ställa in timer om du vill ha ris klart vid en specifik tidpunkt, t.ex. om du behöver synka olika moment av en middag.


Att koka riset tar inte lång tid, ca 30 minuter. Men givetvis beror detta på antal portioner som ska tillagas. Är det bara en portion tar det avsevärt kortare. 


Teflonbeläggning för enkel rengöring

Innanhöljet är tillverkat i aluminium med en yta av teflon för att säkerställa att inga matrester bränns fast. Och eftersom det är en yta av teflon är det viktigt att denna diskas för hand och inte körs i maskin. Att diska bunken som riset läggs i är tack och lov väldigt enkelt då denna lösgöres utan några som helst knapptryck.


Magnetsensor och trycksensor för din säkerhet

När det gäller säkerhet är den utrustad med alla typer av sensorer för att se till så processen går helt rätt till. Exempelvis finns det en magnetsensor som känner av att locket är stängt innan någon ström kan sättas på till kokaren. Slutligen finns det även en mekanism som känner av trycknivån i kokaren som håller locket stängt tills trycket är lågt och det är säkert att öppna.


Specifikationer om Cuckoo CR-0631F 

 • Kapacitet: 1 liter
 • Vikt: 3,9 kilogram
 • Effekt: 580 watt
 • Antal program: 6 olika program
 • Sladdlängd: 1,2 meterHär kan du se hur Cuckoos riskokare fungerarHär köper du Cuckoo riskokare bäst i test till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Cuckoo riskokare, utmanaren till Zojirushi riskokare

"Utmärkt riskokare!"


"Detta är en utmärkt kokare som kokar ditt ris till perfektion varje gång. Den har flera olika inställningar för vitt/brunt/blandat ris, ångning, långsam tillagning, etc. Också mycket användbart att det är dubbla engelska/koreanska knappar."


"Jag är så nöjd med detta köp. Jag brukade ha den mindre versionen och den var alldeles för liten för att göra stora portioner ris."


"Denna apparat är på alla sätt överlägsen en konventionell kokare. Gör ett bättre jobb med att koka ris, gör det snabbare, superenkelt att städa upp, håller riset varmt i 24 timmar! Verkligen mycket nöjd med detta köp. Överträffade mina förväntningar!"


"Mycket bra riskokare för en liten familj."


"Denna riskokare är mycket lätt att rengöra och det blir perfekt ris varje gång. Den håller riset varmt i 24 timmar, och smaken och konsistensen är bra."


"Storleken är tillräckligt bra för mig och min make. Den är lätt att rengöra. Riset kommer ut välkokt."
Så gjorde vi testet om riskokare bäst i test

När vi har undersökt vilka som är de bästa riskokarna just nu har vi tagit reda på vad det allra viktigaste med riskokare är. Viktigast är givetvis att resultatet blir bra varje gång, men vägen till detta kantas av faktorer som riskokarens kapacitet, effektivitet, funktioner och material. Allra viktigast är dock riskokarens effektivitet och funktioner eftersom det visar på riskokarens prestanda och mångsidighet. Och inte minst för att enkelt få snabba och bra resultat.


Till vår hjälp har vi tittat mycket på vad experterna säger i sina egna tester av riskokarna. Här har det varit tydligt att det framförallt är de japanska riskokarna som favoriseras, t.ex. från Zojirushi, men även det koreanska Cuckoo. Här uppskattas dessa maskiner framförallt för att de gör det enkelt att tillaga perfekt ris samt att det är enkelt att få ur riskokaren tack vare dess non-stick yta.


När det gäller den nordiska tillverkaren OBH Nordica, som har fått en plats i detta test, finns det inte experttester på. Vi har därför tagit reda på vad de svenska konsumenterna som har köpt denna riskokare tycker, då användarna själva har haft god tid på sig att prova riskokaren och därför kan berätta vilka nackdelar som har uppstått samt ifall riskokaren håller vad den lovar. Detta tillvägagångssätt har vi också använt för testvinnaren från Cuckoo, och för båda kandidaterna talar de svenska användarna mycket väl om sina köp.

Riskokare test - experternas omdömen

Just nu finns det inte så många expertomdömen, och vi har därför lagt extra stor vikt på användarnas omdömen och vad dessa har att säga. När det kommer fler expertomdömen kommer dessa att läggas till här nedan.


We Know Rice, 2020 tycker att kokaren från Cuckoo är den bästa lilla riskokaren från Cuckoo och att det är en riskokare som gör allt rätt. De gillar framförallt att riset ej fastnar samt dess moderna funktioner som gör det enkelt att få till perfekt fluffigt ris.


Utöver Cuckoo, Zojirushi och OBH Nordica finns även märken som Hamilton Beach och Tefal Classic.bra riskokare, japansk riskokare bäst i test, liten riskokare bäst i test, koreansk riskokare.

Koka perfekt ris med en bra riskokare.Sammanfattning av riskokartestet

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa bäst i test riskokare som passar dig och ser till att du alltid får fluffigt och perfekt ris!


Testvinnare - de bästa riskokarna

Komplett säljer just nu OBH Nordica Versatile för 838 kr. Frakten ingår i priset.

838 kr är det lägsta priset just nu för OBH Nordica Versatile!

Hemmy.se säljer just nu OBH Nordica Versatile för 855 kr. Frakten ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer OBH Nordica Versatile för 873 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu OBH Nordica Versatile för 886 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 919 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 958 kr. Frakten ingår i priset.


Proshop säljer den för 1661 kr. Frakten ingår i priset.

1661 kr är det lägsta priset just nu för Cuckoo CR-0631F!

CDON.COM säljer den just nu för 1838 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.Tips

Om du gillar smarta köksmaskiner kan vi tipsa dig om att kika in på vårt test där vi utser airfryer bäst i test. Få en perfekt start på dagen med nybakat bröd gjort med en bra bakmaskin eller rostade mackor i brödrosten samt nypressad juice i citruspressen.


En fritös och en mandolin låter dig utforska olika matlagningsmetoder och recept med lätthet. En matberedare och sous vide höjer din matlagning till nästa nivå med precision och mångsidighet. En stekgryta, essentiell för långkok, och en vakuumförpackare som förlänger hållbarheten på dina råvaror, båda stödjer planering och förberedelse för måltider. 


En vattenkokare värmer snabbt upp vatten för te eller kaffe. För de dagar du känner för att skämma bort dig själv eller dina nära och kära, erbjuder en pizzaugn och våffeljärn, inklusive det belgiska våffeljärnet, möjligheten att skapa allt från hemlagad pizza till lyxiga frukostar.


Koka perfekt ris

Innan du ska tillaga ditt ris är det viktigt att du tvättar det så att all stärkelse på riskornet försvinner. Detta gör du enkelt genom att lägga riset i ett bad av vatten och mixa runt med händerna. Häll av vattnet och upprepa processen tills vattnet inte blir grumligt längre. Lägg sedan i riset i kokaren och fyll på med färskt vatten.


Råd och Rön tipsar också om olika rissorter och guidar dig kring olika alternativ.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har riskokare REA på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa riskokaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om riskokare

 • Hur fungerar riskokare?
  När du lägger i ris och vatten i riskokaren börjar dess platta värmas upp. Denna platta har sensorer som håller koll på både risets och vattnets temperatur och värmer på med otrolig precision tills riset blir perfekt kokat och vattnet har ångat bort.
 • Vad är fördelarna med en riskokare?
  Fördelarna med en bra riskokare är att du kan tillaga perfekt kokat ris. Riset blir fluffigt, perfekt klibbigt och eftersom stärkelsen försvinner - även mer fettsnålt.
 • Vilken är riskokare bäst i test?
  Riskokare bäst i test just nu är Cuckoo CR-0631F. Faktum är att Zojirushi, en japansk riskokare, ofta nämns som bästa riskokaren, dock finns den inte tillgänglig att köpa i Sverige.
 • Vad är skillnaden mellan OBH Nordica Versatile och Cuckoo CR-0631F?
  Nordica Versatile är det bästa budgetvalet och är prisvärd och pålitlig för daglig användning. Cuckoo CR-0631F erbjuder högre effektivitet, fler program, och är bättre på att koka ris till perfektion varje gång.
 • Varför ska jag välja en japansk riskokare som Zojirushi?
  Japanska riskokare som Zojirushi är kända för sin höga prestanda och effektivitet. De har avancerade funktioner och är mycket pålitliga.
 • Hur viktigt är nonstickbeläggning i en riskokare?
  En nonstickbeläggning är mycket viktig för att underlätta rengöring och för att riset inte ska fastna. Det gör även att riskokaren blir enklare att använda.
 • Kan jag ånga grönsaker med en riskokare?
  Ja, många moderna riskokare, inklusive OBH Nordica Versatile, har en ångkokning funktion som gör det möjligt att ånga grönsaker, laga soppor och mycket mer.
 • Vad innebär håll-värme funktion?
  Håll-värme funktionen gör att riset hålls varmt i upp till 12 timmar efter tillagning. Detta är mycket praktiskt om du inte kan servera riset direkt efter att det är färdigt.
 • Är riskokare med fördröjd start funktion användbara?
  Ja, en fördröjd start funktion är mycket praktisk eftersom du kan ställa in riskokaren att börja koka vid en specifik tidpunkt, så att riset är klart när du behöver det.
 • Hur många program bör en bra riskokare ha?
  En bra riskokare bör ha flera program för att hantera olika typer av ris och andra maträtter. Cuckoo CR-0631F har till exempel 6 olika program.
 • Vad kostar en bra riskokare?
  Priset på en bra riskokare varierar. OBH Nordica Versatile är ett bra budgetval och kostar cirka 900 kronor, medan Cuckoo CR-0631F ligger i en högre prisklass på cirka 1 700 kronor.
 • Är säkerhet viktigt i en riskokare?
  Ja, säkerhet är mycket viktigt. Moderna riskokare som Cuckoo CR-0631F är utrustade med olika sensorer och mekanismer för att säkerställa säker användning.
 • Vad innebär effektivitet i en riskokare?
  Effektivitet i en riskokare innebär att den kan koka ris snabbt och jämnt, utan att riset bränns. Det är en viktig faktor för att få ett bra resultat varje gång.
 • Vilken riskokare är bäst för en liten budget?
  För en liten budget rekommenderas OBH Nordica Versatile. Den är prisvärd och erbjuder många bra funktioner.
 • Kan jag laga andra maträtter i en riskokare?
  Ja, många riskokare är mångsidiga och kan laga en rad olika maträtter inklusive risotto, soppor och grönsaker.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Riskokare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast