bästa brun utan sol - bäst i test brun utan sol

Brun utan sol bäst i test 2022

Saknar du din bränna och undrar vilken brun utan sol som är bäst och ger dig en riktigt solkysst look utan risk för rynkor? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika produkterna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa brun utan sol produkten som ger den riktigt fräscha looken. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, för att du ska kunna hitta vilken BUS som är bäst just nu och undvika dåliga och kostsamma felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa NU!


Tips för användning av brun utan sol:

Det kan vara svårt att få bästa resultat med en BUS, här kommer därför några tips på hur du gör för att få bästa resultat.


 • Peeling - rengör huden först. För ett längre och jämnare resultat, skrubba bort det översta lagret med döda hudceller. Det gör att färgen fäster bättre. 
 • Använd body lotion - brun utan sol tenderar att tränga in i torra partier i huden och därmed bli ojämn. Därför är det viktigt att, innan applicering, smörja in huden med body lotion efter rengöring - och var extra noga över kroppens torra partier så som knän och armbågar. Kom ihåg att låta krämen sjunka in innan du applicerar BUSen. 
 • Undvik missfärgning på naglar - det är lämpligt att göra grundläggande arbete på dina naglar för att undvika missfärgning. Applicera därför lite glanslack på dem. 
 • Skydda dina händer - använd antingen plasthandskar eller tillhörande appliceringshandske för att undvika missfärgning på dina händer. Kom ihåg att tvätta händerna väl med jämna mellanrum om du inte använder handskar för att slippa orangea handflator. Ifall du vill helt undvika att bli orange kan du även testa på en gradual tan produkt.
 • Applicering - se till att du har gott om tid och var försiktig när du applicerar. Gör vanliga cirkulära rörelser och ta en kroppsdel i taget. För områden som är torra eller har tjock hud (knän, armbågar, fötter och händer) så behöver du inte applicera lika mycket. 
 • Vänta - torktiden varierar från produkt till produkt men vänta minst 5 minuter innan du sätter på dig kläder igen - helst ännu längre. Och vänta minst 8 timmar innan du duschar för bästa resultat. Använd inte för mycket tvål för att bevara färgen. Klappa huden torr med en handduk och håll den fuktig med lotion.

Bästa brun utan sol 2022

Efter att ha sett till vilken bus som experterna, och framförallt konsumenterna, tycker är bäst i test blir valet enkelt. Den bästa bus-produkten just nu är Ida Warg Self-Tanning Mousse


Bästa brun utan sol just nu - Ida Warg Self-Tanning Mousse

(Klicka på flaskan för mer information om lägsta pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 1 juli 2022

De bästa priserna på Ida Warg Self-Tanning Mousse


Ida Wargs Self-Tanning Mousse är en vegansk brunt utan sol- mousse som är enkel att applicera och ger en jämn färg och en solkysst look efter redan 3 timmar. Den kan med fördel användas till både kropp och ansikte. Till skillnad från många andra produkter saknar denna brun utan sol color guard. Det positiva med detta är att färgen inte färgar av sig på kläder och lakan, och den doftar heller inte lika mycket som en brun utan sol med color guard. Resultatet blir en, fläckfri, jämn brun färg utan toner av orange.


Du får snyggt resultat på endast 3 timmar vilket gör den perfekt för dig som vill ha ett snabbt resultat. Du bör undvika att blöta huden de närmsta timmarna efter applicering. Den innehåller 100% naturligt DHA och återfuktar din hy i ca 48h. 


Produkten är 100% vegansk och parfymfri


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt de som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Enkel att använda och ger en snygg solbränna."


"Denna BUS är den bästa jag har testat Ger en fin solkysst färg och en fantastisk lyster =) Rekommenderar verkligen denna."


"Ida har lyckats ta fram en BUS som inte luktar illa. Lätt att applicera med handsken och ett jämnt resultat."


"Gillar verkligen färgen denna bus ger! Lite förvirrande först då moussen är vit men efter ca ett dygn hade jag fått en lätt solbrun färg som blev skitsnygg när jag applicerade ytterligare ett lager! Gillar att den ger lite gradvis färg och att man inte blir orange. Rekommenderar! Och extra många plus i kanten för att den inte har parfym!"


"Älskar denna! Brukar annars ha känslig hy och ingen annan BUS har funkat men denna funkade. Blev dessutom väldigt fin färg, luktade inget och torkar in snabbt! Rekommenderar!"


"Fin färg smälter in snabbt i huden perfekt med handsken till."


"Väldigt lätt att applicera, luktar inget och fick superfin färg av den. Kommer absolut köpa igen!"


"Lätt att applicera huden, huden känns mjuk och len efter. Ger fin färg. Använde handske till."


"Tar man gör tjockt lager blir man lite gul. Tunt lager rekommenderas."


Här köper du testvinnaren till bästa pris
Testvinnare brun utan sol - Experternas omdömen

Damernas Värld: gjorde ett test över de bästa Brun utan sol-produkterna och i deras test tog Ida Warg Self-Tanning Mousse hem en andraplats med sina 4,9 poäng. Deras recensent skriver bl.a. "Ger perfekt gyllenbrun färg, utan dragning åt orange. Resultatet höll nästan en hel vecka". Den bus-produkt som presterade bäst enligt Damernas Värld blev st tropez Water Gel


Modette: testade Ida Warg Self-Tanning Mousse och gav den 5/5 i betyg! Om bus-produkten skrev de "Denna mousse är fantastisk och ger ett snyggt och naturligt resultat". De tipsade även om att använda den medföljande handsen för bästa resultat. 


YouTube: på Ida Wargs egna YouTube-kanal kan du få reda på mer information om hennes bus samt få svar på alla möjliga frågor som du har om produkten. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test hoppas vi ha hjälpt dig till att göra ett bra val där du får den bästa BUSen till det bästa priset. Kom ihåg att följa bruksanvisningarna för allra bästa resultat med en jämn färg som är fri från fläckar. 


Brun utan sol bäst i test


brun utan sol - bästa brun utan sol

Behåll din solbränna året runt med en riktigt bra brun utan sol


Tips 1: Om du vill ha de bästa ögonfransarna kan du läsa vårt test om det bästa ögonfransserumet här!


Tips 2: För dig som gärna kombinerar sommarhy med sommarlockar så hittar du den bästa locktången här!

Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa brun utan sol?
  Bästa brun utan sol är Ida Warg Self Tanning Mousse. Detta baseras på experttester och på vad konsumenterna tycker. Ida Warg Self tanning mousse är en vegansk, parfymfri, mousse som ger ett solkysst resultat efter endast 3 timmar.
 • Hur får man bort brun utan sol?
  Idag finns det flera erasers på marknaden som effektivt tar bort brun utan sol. Vill du inte lägga pengar på detta finns det en hel del husmorsknep för att ta bort fläckar och ojämn färg. Det bästa är att alltid börja med att ta en varm dusch för att mjuka upp huden och öppna porerna. Torka dig noggrant med en handduk efteråt. Redan nu kommer du ha blivit av med en del av färgen. Behöver du mer hjälp kan du prova tandkrämstekniken - Applicera tandkrämen på en våt handduk och skrubba på dom fläckiga områdena. Även citron kan du använda på samma sätt som tandkrämen - Pressa ut saften och applicera på blötlagd handduk och gnugga sedan försiktigt. Citron-metoden är väldigt effektiv men bör inte användas på känsliga områden.
 • Hur länge håller brun utan sol?
  Om du har lagt en bra grund kan du räkna med ett solkysst, jämnt resultat i en vecka. Detta gäller även för Ida Warg Self Tanning Mousse. Hållbarheten påverkas dock av hur ofta du duschar och skrubbar dig i duschen.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Brun utan sol

Testet skrevs och uppdaterades senast