bästa brun utan sol 2023 - bäst i test brun utan sol - brun utan sol bäst i test, bästa brun utan sol, brun utan sol ansikte bäst i test, ida warg brun utan sol, brun utan sol bäst i test 2023, bästa brun utan sol ansikte, bäst i test brun utan sol, brun utan sol ida warg, bästa busen, ida warg bus, brun utan sol spray ansikte bäst i test, applicera brun utan sol, bästa bus ansikte, brun utan sol spray ansikte, bästa bus, spraytan hemma bäst i test, brun utan sol tips, brun utan sol som inte färgar av sig, brun utan sol test, brun utan sol hållbarhet, ida warg brun utan sol användning, bäst i test bus, ida warg brun utan sol ansikte, brun utan sol ansikte bäst i test 2023, bäst brun utan sol

Brun utan sol bäst i test 2024 - bästa brun utan sol (BUS)

Drömmer du om en solkysst look utan att behöva utsätta dig för skadliga UV-strålar med brun utan sol bäst i test?


Vi har listat bästa brun utan sol som ger dig en riktigt fin solbränna utan risk för rynkor. Läs mer om bäst i test brun utan sol som ger det bästa resultatet. Vi har utsett bästa busen samt spraytan hemma bäst i test.


Du vill inte vara utan dessa!


Brun utan sol bäst i test 2024 - 3 toppfavoriter


Köpguide: brun utan sol tips

Välj rätt färgnyans på din brun utan sol (BUS)

Brun utan sol-produkter kommer ofta i olika färgnyanser, från ljus till mörk. Välj en nyans som matchar din önskade solbränna och hudton.


Lotion, mousse eller spray?

Det finns många olika typer av produkter som appliceras på olika sätt. Välj den produkt och appliceringsmetod som du känner dig mest bekväm med.


Använd SPF om du ska sola

BUS skyddar inte mot solens skadliga strålar då den oftast inte innehåller någon solskyddsfaktor. Om du vistas mycket i solljus bör du smörja in dig med en solkräm med SPF för att skydda din hud.


Hur fungerar brun utan sol?

Brun utan sol-produkter innehåller dihydroxiaceton (DHA) som ger den bruna färgen. Det är en säker metod där DHA reagerar med översta hudlagret och skapar den solbrända effekten.


En hälsosam bränna med brun utan sol

Genom att applicera brun utan sol jämnt över hela kroppen får du en fräsch och naturlig glow som ser ut som om du precis kommit hem från en härlig solsemester. Perfekt för att pigga upp en vintertrött hud (och utan att utsätta huden för skadlig UV-strålning!). BUS har blivit ett måste för att få en vacker solbränna året om, oavsett väder.


Ida Warg brun utan sol bäst i test


Den bästa BUS-produkten är Ida Warg Self-Tanning Mousse. Det har blivit en snabbväxande favorit på marknaden med dess parfymfria formula som inte färgar av sig och ger snabbt resultat.


Resultat efter 3 timmar

Ida Wargs Self-Tanning Mousse är inte bara enkel att applicera, den ger också en jämn och fin färg efter redan 3 timmar. Under de närmaste 12 timmarna kommer färgen bara utvecklas och bli ännu bättre. Denna är perfekt för dig som precis ska testa BUS för första gången, eftersom risken för missfärgningar är låg med denna gradual tan-produkt.


Hållbart resultat

Med Ida Wargs brun utan sol behöver du inte oroa dig för att det ska färga av sig på dina kläder och lakan. Resultatet blir en, fläckfri, jämn och djupare färg av brun ton, istället för orange - precis som vi vill ha det!


Naturlig färg och parfymfri

Ida Wargs brun utan sol innehåller 100% naturligt DHA som ger den fina brännan. BUSen är dessutom helt parfymfri. Du slipper därför den starka, karakteristiska BUS-lukten som andra produkter ofta har. Detta gör den även idealisk för de med känslig hud.

Välj Ida Warg Self-Tanning Mousse om:

 • Du är nybörjare med BUS.
 • Du vill ha en parfymfri brun utan sol.


Omdömen och recensioner om Ida Warg Self-Tanning Mousse

Fördelar

Många rekommenderar Ida Wargs brun utan sol. De tycker att färgen är naturlig, man blir inte orange i färgen. En del användare blev förvånade av att moussen är vit till en början. Detta är bara bra eftersom det minskar risken för missfärgningar på händer. BUSen upplevs ge en gradvis färg (gradual tan) som bara blir bättre nästa dag. Ett annat stort plus är att den är utan parfym.


"Denna BUS är den bästa jag har testat Ger en fin solkysst färg och en fantastisk lyster. Rekommenderar verkligen denna."


"Älskar denna! Brukar annars ha känslig hy och ingen annan BUS har funkat men denna funkade. Blev dessutom väldigt fin färg, luktade inget och torkar in snabbt! Rekommenderar!"


Nackdelar

En användare tipsade om att man bör applicera med tunt lager, eftersom ett tjockt lager kan göra att man blir lite gul.


St Tropez brun utan sol - utmanaren


En annan mycket uppskattad BUS, och en av experternas favorit, är Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse från St. Tropez. Det är inte bara en skönhetsprodukt som brun utan sol brukar vara, utan även en fantastisk hudvårdsprodukt.


Ett högt rankat val

St Tropez har det senaste året fått fina placeringar hos flera modemagasin, men allra stoltast är de nog för sin förstaplats i tidningen Elles test av brun utan sol-produkter.


Jämnt och fint resultat

Det är en dryg mousse som är mjukt vispad för att enkelt smälta in i huden. Denna lätta och krämiga konsistens gör appliceringen väldigt enkel och ger ett jämnt och naturligt resultat.


Återfuktande brun utan sol

St Tropez brun utan sol innehåller hyaluronsyra och vitamin E som är kända för sina återfuktande egenskaper och förmågan att göra huden smidig och mjuk.


Mild och behaglig doft

Deras brun utan sol har även tagits fram för att inte dofta lika mycket som andra BUS-produkter idag gör.

Välj St. Tropez Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse om:

 • Du vill ha en brun utan sol som återfuktar.
 • Du vill ha ett säkert val som är mångas favorit.


Omdömen och recensioner om St. Tropez Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse

Fördelar

Många användare är särskilt förtjusta i den fina nyansen som man får med St. Tropez brun utan sol. Den är lätt att applicera, ger jämn färg och doften är behaglig. En topprekommendation enligt användarna!


"Är du nybörjare med BUS är denna perfekt. Ger bra med färg, är lätt att använda, luktar ingenting efter du tvättat av den, och blir aldrig ojämn. Enda minuset är det höga priset."


"Älskar denna - så fin färg - har tidigare använt andra St Tropez produkter men nu blir det bara den."


Nackdelar

Det enda minuset var det höga priset, men trots en högre prislapp uppfattas produkten som värd sitt pris.


Tanrevel Pro brun utan sol - bästa spraytan hemma


Vi har också utsett "spraytan hemma bäst i test" som går till Tanrevel. Spray tan är valet för dig som upplever att brun utan sol i form av mousse, krämer och gel inte passar dig. Med Tanrevel får du endast ett tunt lager färg som passar ansikte såväl som kropp.


Populär bland influencers

Tanrevels spraytan syns flitigt och marknadsförs ofta hos några av de mest kända influenserprofilerna i Sverige, bland annat Klara Elvgren, Janni Delér och Lojsan Wallin.


Naturligt resultat med avancerad teknik

Resultatet blir jämnt och fint med den avancerade ultrasoniska tekniken som sprayar mikropartiklar. Ingen skulle kunna gissa att du har fuskat med din bränna. Du ser resultat direkt och är perfekt val för dig som är ute i sista minuten och vill ha en fin solbränna till festen samma dag.


Vårdande brun utan sol

Tanrevel brun utan sol innehåller aloe vera, valnötsextrakt och vitamin C. Ingredienserna återfuktar, ger en naturlig olivfärg och skyddar huden mot skadliga fria radikaler för att motverka ålderstecken.
Välj Tanrevel Pro om:

 • Du vill ha snabba resultat.
 • Du inte räds för att lägga tid att lära dig tekniken för att få en snygg bränna året om.


Omdömen och recensioner om Tanrevel Pro spraytan

Fördelar

Många rekommenderar Tanrevel och älskar den för dess naturliga och snabba resultat. Den är effektiv och särskilt populär hos personer som inte vill eller orkar sminka sig varje morgon till jobbet - man ser riktigt fräsch ut med bara Tanrevel på ansiktet. Den passar också bra för personer som har stora porer, eftersom den inte fastnar i porerna och får dem att se smutsiga ut, som andra krämer, mousser och geler kan göra.


"Perfekt för den som varken har tid eller ork att sminka sig. Nu när hösten blir jag blek och ett tunt lager av Tanrevel räddar min dag och jag ser betydligt piggare ut."


"Jag rekommenderar den verkligen särskilt nu när hösten och vintern kommer. Man slipper sminka sig. Jag sprayar min hals, bröst och armar - och det blir så bra.  Älskar denna!"


Nackdelar

De enda nackdelarna med Tanrevels spraytan är att det krävs en viss teknik för att få till det i början. Det är lättast att applicera på ansiktet, men anda kroppsdelar kan vara lite svårare, eftersom man ska hålla minst 30 cm avstånd. Om det skulle bli fläckigt kan man jämna ut den med en sminkborste.Jämför brun utan sol


Tid till resultat:
Volym:
Typ:
Vegansk formula:
Innehåller parfym:
Bäst i test brun utan sol 2024 - Ida Warg Self-Tanning Mousse - Bäst i test
Ida Warg Self-Tannin...
Bästa brun utan so...
3 timmar
150 ml
Gradual tan mousse
Ja
Nej
Bäst i test brun utan sol 2024 - St. Tropez brun utan sol - Bäst i test
St. Tropez brun utan...
Bästa premiumvalet
Omedelbart
200 ml
Mousse
Ja
Ja
Bäst i test brun utan sol 2024 - Tanrevel Pro - Bäst i test
Tanrevel Pro
Bästa spraytan
Omedelbart
100 ml
Spraytan
Ja
Ja


Så får du bästa resultat med brun utan sol

Det är viktigt att komma ihåg att olika hudtyper kan reagera olika på samma produkt. Med följande tips uppnår du bästa resultat med brun utan sol.


 • Peeling före applicering: Färgen tränger in lättare om du avlägsnar alla döda hudceller innan applicering av brun utan sol. Det ger ett jämnare resultat som håller längre.
 • Återfukta med body lotion: BUS tenderar att tränga in i torra områden som armbågar och knän, vilket ger ett ojämnt och fläckigt resultat. Låt krämen sjunka in innan du applicerar brun utan sol.
 • Undvik missfärgning på händer: Använd handskar eller tvätta händerna ofta för att undvika orangea handflator. Applicera med fördel ett tunt lager glanslack för att slippa missfärgning av naglarna. Ett alternativ är att använda en gradual tan produkt som minskar risken för fläckar.
 • Appliceringsteknik: Stressa inte när du applicerar brun utan sol. Arbeta med en kroppsdel i taget och ha jämnt tryck med cirkulära rörelser. Applicera mindre produkt på områden som är torra eller har tjock hud (knän, armbågar, fötter och händer).
 • Väntetid: Vänta minst 10 minuter innan du tar på dig kläderna, men helst längre. Duscha inte heller på minst 8 timmar och klappa huden torr med en handduk efter duschen. Avsluta alltid med en återfuktande lotion.


Så gjorde vi testet

När vi har undersökt de olika brun utan sol-produkterna har vi prioriterat jämn och fin färg som inte blir orange eller färgar av sig på lakan, enkel applicering, hållbarhet och doft. Vi har granskat expertrecensioner för att bedöma kvalitet, applicerbarhet och resultat. Vi har också jämfört priser för att rekommendera produkter värda sitt pris.


Det som har varit mest avgörande för oss i valet av den bästa brun utan sol-produkten är användarnas omdömen. De testar produkterna under längre tid och ger insikt om hur BUSen fungerar på olika hudtyper. I fallet med både Ida Wargs brun utan sol och St Tropez brun utan sol har användarna gett höga betyg och är mycket nöjda.


Test av brun utan sol - experternas omdömen

Damernas Värld utsåg Ida Warg Self-Tanning Mousse till vinnaren, bland annat på grund av att det är en BUS som håller vad den lovar samt att resultatet håller länge. I deras uppdaterade test för 2023 finns inte Ida Warg Self-Tanning Mousse med längre, dock tar Ida Wargs Self-Tanning Face Lotion hem priset som "bästa brun utan sol för ansiktet".


Elle ger St Tropez brun utan sol Self Tan Mousse förstaplatsen med anledning av sin felfria formula bestående av hyaluronsyra och vitamin E. Men även för att den är enkel att applicera på huden och ger mycket bra resultat. Tanrevel Pro brun utan sol spray vinner även "Bästa brun utan sol för enkel applicering". De skriver att maskinen sprutar ut ett "lätt moln som sprider sig fint över kroppen" och att "produkten torkar snabbt och ger ett naturligt och fint resultat.".


Modette testade Ida Warg Self-Tanning Mousse och gav den 5/5 i betyg! Om BUS-produkten skrev de att: "Denna mousse är fantastisk och ger ett snyggt och naturligt resultat". De tipsade även om att använda den medföljande handsen för bästa resultat.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test hoppas vi ha hjälpt dig till att göra ett bra val där du får den bästa BUSen till det bästa priset. Kom ihåg att följa bruksanvisningarna för allra bästa resultat med en jämn färg utan fläckar.


Vi jämför gradual tan-mousse som är perfekt för nybörjare i två olika prisklasser, samt en lyxig spraytanvariant för dig som vill ta steget längre i din BUS-rutin.


Bästa brun utan sol


Här köper du Ida Warg brun utan sol till bästa pris


Här köper du St Tropez brun utan sol till bästa pris


Här köper du Tanrevel brun utan sol till bästa pris

Lyko säljer Tanrevel Pro för 639.2 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

639.2 kr är det lägsta priset just nu för Tanrevel Pro!brun utan sol - bästa brun utan sol - brun utan sol armar, test brun utan sol, brun utan sol för män, hur får man bort brun utan sol, bästa brun utan sol för kroppen, bra brun utan sol, brun utan sol som inte färgar av sig på lakan, bästa brun utan sol kropp, brun utan sol kräm, bus test, bästa brun utan sol 2023, brun utan sol produkter, brun utan sol lotion bäst i test, bus bäst i test, brun utan sol spray, ida warg bus ansikte, brun utan sol kropp bäst i test, sola med brun utan sol, bäst i test brun utan sol ansikte, brun utan sol som inte luktar, bus för ansiktet, bus bäst i test 2023, test brun-utan-sol, vilken brun utan sol är bäst

Behåll din solbränna året runt med brun utan sol bäst i test


Tips!

Om du vill använda BUS på ansiktet hittar du dem bästa hudvårdsprodukterna för ansiktet: bästa dagkrämen och bästa ansiktsborsten.


För dig som gärna kombinerar din nya fräscha hy med fina lockar så hittar du den bästa locktången här!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är bästa brun utan sol?
  Bästa BUSen är Ida Warg Self Tanning Mousse. Detta baseras på experttester och på vad konsumenterna tycker. Ida Warg Self tanning mousse är en vegansk, parfymfri, mousse som ger ett solkysst resultat efter endast 3 timmar.
 • Hur får man bort brun utan sol?
  Det bästa är att alltid börja med att ta en varm dusch för att mjuka upp huden och öppna porerna. Använd en kroppsskrubb och torka dig sedan noggrant med handduk efteråt. Har inte all färg försvunnit tipsar vissa om att använda tandkräm på en våt handduk och skrubba på de fläckiga områdena.

  Även citron kan du använda på samma sätt som tandkrämen - Pressa ut saften och applicera på blötlagd handduk och gnugga sedan försiktigt. Citronmetoden är väldigt effektiv men bör inte användas på känsliga områden.
 • Hur länge håller brun utan sol?
  Om du har lagt en bra grund kan du räkna med ett solkysst, jämnt resultat i en vecka. Hållbarheten påverkas dock av hur ofta du duschar och skrubbar dig i duschen. Färgen avtar gradvis ju längre tid det går. Du kan återapplicera när du behöver bättra på färgen.
 • Kan man använda brun utan sol på ansiktet?
  Ja, men du bör välja en särskild brun utan sol som är anpassad för ansiktet och minskar risken för utslag och finnar.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvårdChristina Ho

Bäst i test: Brun utan sol

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast