bästa brun utan sol - bäst i test brun utan sol

Brun utan sol bäst i test 2023

Saknar du din bränna och undrar vilken brun utan sol som är bäst och ger dig en riktigt solkysst look utan risk för rynkor? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika produkterna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa produkten som ger den riktigt fräscha looken. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, för att du ska kunna hitta vilken BUS som är bäst just nu och undvika dåliga och kostsamma felköp. 


De bästa brun utan sol produkterna 2023

Ida Warg Self-Tanning Mousse

Ida Warg Self-Tanning Mousse

Brun utan sol bäst i test Ida Warg Self-Tanning Mousse
 • Enkel att applicera

 • Bra och snabbt resultat

 • Återfuktar huden

 • Resultat kan ta flera timmar att visa sig

 • Intensiv och mörk färg

St. Tropez Luxe Whipped Cream Mousse

St. Tropez brun utan sol

Brun utan sol bäst i test St. Tropez brun utan sol
 • Innehåller hyaluronsyra och Vitamin E

 • Dryg och smörjs enkelt in i huden

 • Minimal doft

 • Priset

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Tips för att applicera brun utan sol

Det är känt att det kan vara svårt att få bästa resultat med en BUS. Dessutom slår det ofta olika beroende på hudtyp, därför finns det många exempel där användare kan ha helt skilda upplevelser av samma produkt. Här kommer därför några tips på hur du kan göra för att få bästa resultat.


 • Peeling - rengör huden först innan BUSen ska smörjas in. För ett längre och jämnare resultat, skrubba bort det översta lagret med döda hudceller. Det gör att färgen tränger in i huden bättre. 
 • Använd body lotion - BUS tenderar att tränga in i torra partier i huden och bli ojämn. Därför är det viktigt att återfukta huden med body lotion, förslagsvis med aloe vera efter rengöring - och var extra noga över kroppens torra partier så som knän och armbågar. Kom ihåg att låta krämen sjunka in innan du applicerar BUSen. 
 • Undvik missfärgning på naglar - det är lämpligt att göra grundläggande arbete på dina naglar för att undvika missfärgning. Applicera därför lite glanslack på dem. 
 • Skydda dina händer - använd antingen plasthandskar eller tillhörande appliceringshandske för att undvika missfärgning på dina händer. Kom ihåg att tvätta händerna väl med jämna mellanrum om du inte använder handskar för att slippa orangea handflator. Ifall du vill helt undvika att bli orange kan du även testa på en gradual tan produkt.
 • Brun utan sol ansikte - den ska vara skonsam mot din hy för att minska risk för utslag och finnar. Istället ska den helst återfukta och inte täppa till dina porer. 
 • Applicering - se till att du har gott om tid och var försiktig när du applicerar. Gör vanliga cirkulära rörelser och ta en kroppsdel i taget. För områden som är torra eller har tjock hud (knän, armbågar, fötter och händer) så behöver du inte applicera lika mycket. 
 • Vänta - torktiden varierar från produkt till produkt men vänta minst 5 minuter innan du sätter på dig kläder igen - helst ännu längre. Och vänta minst 8 timmar innan du duschar för bästa resultat. Använd inte för mycket tvål för att bevara färgen. Klappa huden torr med en handduk och håll den fuktig med lotion.


När du väl har testat en gång finns en stor chans att du vill använda bus mer och mer, framförallt under vintern då bronzing mousse används som mest.


Det bästa är att de inte ser hysteriska ut när de applicerats på rätt sätt. En bra brun utan sol blir mest ett extra glow som gör att du ser fräschare ut. Men nog om det, låt oss presentera bästa brun utan sol just nu.
Ida Warg brun utan sol - testvinnaren

Efter att ha sett till vilken bus som experterna, och framförallt konsumenterna, tycker ger perfekt resultat blir valet enkelt. Den bästa bus-produkten just nu är Ida Warg Self-Tanning Mousse.


Bästa brun utan sol just nu - Ida Warg Self-Tanning Mousse

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Ida Warg Self-Tanning Mousse Visa färre priser Visa fler priser


Ida Wargs Self-Tanning Mousse är en vegansk mousse som är enkel att applicera och ger en jämn färg och en solkysst look efter redan 3 timmar. Den kan med fördel användas till hela kroppen.


Något av det allra bästa med denna är att den färgar inte av sig på kläder och lakan samt att den inte doftar lika mycket som andra produkter på marknaden. Resultatet blir en, fläckfri, jämn och djupare färg av brun ton, istället för orange - vilket vi vill undvika!


Den bruna färgen får du på endast 3 timmar vilket gör den perfekt för dig som gillar snabba resultat. Kom bara ihåg att du bör undvika att blöta huden de närmsta timmarna efter applicering. Den innehåller 100% naturligt DHA och återfuktar huden i ca 48h


Den är även fri från jobbig BUS-lukt och doftar istället fräscht och fruktigt. Produkten är 100% vegansk och parfymfri


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt de som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Enkel att använda och ger en snygg solbränna."


"Denna BUS är den bästa jag har testat Ger en fin solkysst färg och en fantastisk lyster =) Rekommenderar verkligen denna."


"Ida har lyckats ta fram en BUS som inte luktar illa. Lätt att applicera med handsken och ett jämnt resultat."


"Gillar verkligen färgen denna bus ger! Lite förvirrande först då moussen är vit men efter ca ett dygn hade jag fått en lätt solbrun färg som blev skitsnygg när jag applicerade ytterligare ett lager! Gillar att den ger lite gradvis färg och att man inte blir orange. Rekommenderar! Och extra många plus i kanten för att den inte har parfym!"


"Älskar denna! Brukar annars ha känslig hy och ingen annan BUS har funkat men denna funkade. Blev dessutom väldigt fin färg, luktade inget och torkar in snabbt! Rekommenderar!"


"Fin färg smälter in snabbt i huden perfekt med handsken till."


"Väldigt lätt att applicera, luktar inget och fick superfin färg av den. Kommer absolut köpa igen!"


"Lätt att applicera huden, huden känns mjuk och len efter. Ger fin färg. Använde handske till."


"Tar man gör tjockt lager blir man lite gul. Tunt lager rekommenderas."


Här köper du testvinnaren till bästa pris
St Tropez brun utan sol - utmanaren

En annan mycket uppskattad BUS (och en av experterna-använda) är Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse från St. Tropez.


Utmanaren - St. Tropez Luxe Whipped Cream Mousse

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på St. Tropez brun utan sol Visa färre priser Visa fler priser


St Tropez har det senaste året fått fina placeringar hos flera modemagasin, men allra stoltast är de nog för sin förstaplats i tidningen Elles test av brun utan sol-produkter. 


Det är en dryg mousse som är mjukt vispad för att enkelt smälta in mot huden. Den har även tagits fram för att inte dofta lika mycket som andra BUS-produkter idag gör. 


Den innehåller dessutom hyaluronsyra och vitamin E vilka är bra för återfuktning och göra huden mer smidig och mjuk.


Detta tycker användarna om St. Tropez brun utan sol

"Är du nybörjare med BUS är denna perfekt. Ger bra med färg, är lätt att använda, luktar ingenting efter du tvättat av den, och blir aldrig ojämn. Enda minuset är det höga priset."


"Älskar denna - så fin färg - har tidigare använt andra St Tropez produkter men nu blir det bara den."


"Härlig mousse, enkel att applicera och blir inte ojämn. Luktar gott också. Perfekt färg. Bästa jag testat av st tropez!"


"Perfekt! Man blir inte ett dugg fläckig av den, de blir en väldigt fin färg och luktar ingenting för den delen."


Här köper du utmanaren till bästa pris

CDON.COM säljer den just nu för 397 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

397 kr är det lägsta priset just nu för St. Tropez brun utan sol!

Apotek Hjärtat säljer St. Tropez brun utan sol för 399.2 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer St. Tropez brun utan sol för 407 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Lyko säljer St. Tropez brun utan sol för 499 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Åhléns säljer St. Tropez brun utan sol för 499 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu St. Tropez brun utan sol för 499 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt de olika brun utan sol produkterna på marknaden har vi tagit reda på vilken som ger en jämn och naturlig färg och så långvarigt resultat som möjligt. Men förutom resultatet ska den vara enkel att applicera, återfuktande och innehålla säkra ingredienser. 


För att göra vårt test har vi undersökt vad ledande skönhetsexperter säger om produkterna de har testat. Här har de kunnat bedöma deras kvalitet, hur enkla de är att applicera, resultat och hur länge färgen håller. Bland experternas favoriter har vi även jämfört priser för att rekommendera den produkt som ger mest värde för pengarna. 


Men det som har varit mest ledande för oss i vårt val av den bästa brun utan sol produkten är användarnas omdömen. Dessa har möjlighet att under längre tid testa produkterna och det blir även lättare att se hur produkten fungerar på olika hudtyper. Och när det gäller både moussen från Ida Warg och busen från St Tropez är användarna mycket nöjda. 


Test brun utan sol - experternas omdömen

Damernas Värld: I detta test tog Ida Warg Self-Tanning Mousse hem förstaplatsen, bland annat tack vare att det är en BUS som "håller vad den lovar"  samt att resultatet håller länge. St Moritz brun utan sol Radiance Glow Face Mist hamnar på andraplats och Clarins brun utan sol på tredjeplats. I deras uppdaterade test för 2023 finns inte Ida Warg Self-Tanning Mousse med längre, dock tar Ida Wargs Self-Tanning Face Lotion hem priset som "bästa brun utan sol för ansiktet"


Elle: I detta test tar St Tropez brun utan sol Self Tan Mousse hem förstaplatsen med anledning av sin goda formula bestående av hyaluronsyra och vitamin E. Men även för att den är enkel att applicera på huden och ger mycket bra resultat.


I testet hittar vi även Clarins brun utan sol droppar som beskrivs vara en riktig enkel för en "naturlig" fuskbränna. Ett plus med denna är att dropparna mixas med din vanliga bodylotion.


Modette: testade Ida Warg Self-Tanning Mousse och gav den 5/5 i betyg! Om bus-produkten skrev de "Denna mousse är fantastisk och ger ett snyggt och naturligt resultat". De tipsade även om att använda den medföljande handsen för bästa resultat. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test hoppas vi ha hjälpt dig till att göra ett bra val där du får den bästa BUSen till det bästa priset. Kom ihåg att följa bruksanvisningarna för allra bästa resultat med en jämn färg som är fri från fläckar. 


Brun utan sol bäst i test


brun utan sol - bästa brun utan sol

Behåll din solbränna året runt med bästa fake-brännan


Tips 1: Om du vill ha de bästa ögonfransarna kan du läsa vårt test om det bästa ögonfransserumet här!


Tips 2: För dig som gärna kombinerar sommarhy med sommarlockar så hittar du den bästa locktången här!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är bästa brun utan sol?
  Bästa BUS är Ida Warg Self Tanning Mousse. Detta baseras på experttester och på vad konsumenterna tycker. Ida Warg Self tanning mousse är en vegansk, parfymfri, mousse som ger ett solkysst resultat efter endast 3 timmar.
 • Hur får man bort brun utan sol?
  Det bästa är att alltid börja med att ta en varm dusch för att mjuka upp huden och öppna porerna. Torka dig sedan noggrant med handduk efteråt. Har inte all färg försvunnit kan du använda tandkräm på en våt handduk och skrubba på de fläckiga områdena.

  Även citron kan du använda på samma sätt som tandkrämen - Pressa ut saften och applicera på blötlagd handduk och gnugga sedan försiktigt. Citron-metoden är väldigt effektiv men bör inte användas på känsliga områden.
 • Hur länge håller brun utan sol?
  Om du har lagt en bra grund kan du räkna med ett solkysst, jämnt resultat i en vecka. Detta gäller även för Ida Warg Self Tanning Mousse. Hållbarheten påverkas dock av hur ofta du duschar och skrubbar dig i duschen.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Brun utan sol

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2020-03-02 och uppdaterades senast