Myggfångare bäst i test - Tester på bästa myggfångaren - Bästa myggfångaren 2023.

Bästa myggfångaren 2024 - test av myggfångare bäst i test

Sitter du också i kvällssolen och plågas av myggor? Letar du efter den bästa myggfångaren och vill veta vad tidningar, experter och vanliga konsumenter tycker är myggfångare bäst i test? Då har du kommit helt rätt! Oavsett om du ska ha en enkel eller större myggfångare, har vi läst och samlat alla aktuella tester så du får det bästa myggskyddet.


Vi har också som vanligt lyssnat på vad de svenska konsumenterna tycker om sina myggfångare för att få myggfritt.


I detta myggfångare test listar vi de två bästa myggfångarna: en mindre och billigare myggmaskin som är perfekt för terrassen eller utflykten och en större dyrare för dig med en stor tomt med mycket mygg. Myggfångare gasol är effektiva och gör det behagligare att vistas ute under sommarkvällarna eftersom de effektivt kan locka till sig myggorna och avsluta deras framtågande. Båda testvinnarna fungerar för både mygg och knott. Läs mer här nedan!


Våra toppval just nu


Köpguide

Så får du det myggfritt

Nu under sommarperioden ser vi alla fram emot att sitta ute i kvällssolen. Tyvärr sammanfaller detta ofta med mygg. Är du väl förberedd så finns det myggmedel att applicera, myggspiraler och andra myggskydd men ofta så räcker inte dessa till. Men som tur finns det en enkel lösning - myggfångaren!


Med myggfångare blir dina sommarkvällar mer behagliga samtidigt som du slipper otrevliga bett som kliar. På marknaden finns det lite olika varianter av myggfångare. De mindre, och billigare, fungerar oftast väldigt bra men om du bor nära skog eller bor i ett myggtätt område är de större varianterna att rekommendera. Vi har därför tagit fram två vinnare, en för de mer temporära myggproblemen, och en för de mer långvariga (för dig med större ytor).


Myggfångare bäst i test - liten modell

Väger vi samman experternas tester och konsumenternas omdömen får vi ett tydligt resultat. Vi utnämner Thermacell MR300 till bästa myggfångaren just nu!


Thermacell MR300 är ingen myggfångare i dess klassiska bemärkelse utan är mer av ett portabelt myggskydd. Den passar därför väldigt bra till balkongen eller till dig som är ute i naturen på picknick och så vidare. Thermacell MR300 har en butangaspatron som värmer upp en typ av matta vilket frigör ett ämne som myggor avskyr, vi människor känner dock ingen doft. Ämnet är d-Alletrin och är godkänt av Kemikalieinspektionen. Dock så ska medlet inte andas in, så det gäller att hålla små händer borta.


Mattan som frigör ämnet håller i ca 4 timmar, så om du ska ut och vandra rekommenderas det att du tar med dig fler stycken så du kan fylla på.


Apparaten skapar en myggfri zon på cirka 20 kvadratmeter och den klarar av normal till riklig mängd av mygg. Myggorna tar inte skada av medlet utan håller sig enbart undan.


Thermacell MR300 är perfekt för dig som rör dig mycket ute i myggtäta områden. Den är liten, lätt att ta med och får plats i en ryggsäck.Här köper du myggfångaren till bästa pris


Myggfångare gasol bästa i test


För dig som har större myggproblem och behöver bästa myggskyddet så har vi tagit fram en myggdödare gasol som hjälper dig att få myggfritt på en stor yta.


Mosquito Magnet Pioneer är myggornas fiende Nr.1. Det är en myggfångare gasol som klarar av alla väder och gör upp till 4000 kvadratmeter myggfritt. Den luktar inte och låter ingenting men reducerar myggpopulationen i din omnejd permanent.


Den fungerar på så sätt att ämnet octenol mixas med uppvärmd koldioxid genom gasol. Detta lurar myggen till att tro att apparaten är ett levande djur! När de kommer nära så sugs de in i behållaren där de torkar ut och dör i en nätpåse.


Myggfritt på enkelt sätt

Den fungerar väldigt effektivt, och de som bor i speciellt utsatta områden kommer verkligen uppskatta värdet av att kunna gå ut i trädgården utan att få en massa stick. Dessvärre är den inte helt gratis... För att den skall fungera så måste du nämligen ha octenoltabletter, gasoltub och ström. Eftersom det rekommenderas att apparaten står på ett bra tag för att samla in alla myggen så kan alla kringkostnader stiga, gasoltuben håller vid vanlig användning i ca 1 månad. Är du beredd på att betala för gas, octenoltabletter och ström så kommer du äntligen kunna njuta av att sitta ute under vackra sommarkvällar.


Läs mer om produkten här på tillverkarens Mosquitos hemsida.Här kan du köpa myggfångaren till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.Jämför myggfångare - specifikationer

Täckningsyta:
Drivmedel:
Drifttid:
Luktfri:
Vattentålig:
Bäst i test myggfångaren 2024 - Thermacell MR300 - Bäst i test
Thermacell MR300
Liten myggfångare
20 m²
Butangas
4 h/patron
Ja
Ja
Bäst i test myggfångaren 2024 - Mosquito Magnet Pioneer - Bäst i test
Mosquito Magnet Pion...
Stor myggfångare
4000 m²
Gasol
1 månad
Ja
JaSå gjorde vi testet

För att hitta myggornas fiende nr.1 har vi tagit del av resultaten i experternas tester. Här har de jämfört olika medel och produkter för att hålla myggorna långt borta. Men trots att det finns en del "kurer" mot dessa jobbiga tvåvingade krypen har det visat sig att allra bästa medel har Mosquito Magnet Pioneer.


För att få ett ännu bredare underlag för vårt val av bästa myggfångare har vi även vänt oss till konsumenterna. Det är ju de vanliga användarna som egentligen är de riktiga experterna - framförallt eftersom dessa har möjlighet att testa produkter under en längre tid, och kan ge en god indikation på produktens kvalitet och prestanda. Användarnas omdömen har därför, i kombination med experternas utlåtanden, varit ledande för oss.


Test myggfångare - experternas omdömen

M3 har gjort ett stort test där de tar upp de bästa apparaterna mot mygg. I testet får Thermacell MR300 9 poäng vilket gör den till vinnare! Mosquito Magnet Pioneer nämns också i testet men har inte fått några poäng. Om Mosquito Magnet Pioneer skriver M3 att den "reducerar myggbeståndet permanent".


byggahus.se har testat Mosquito Magnet Pioneer och berättar om hela händelseförloppet från att den har köpts in tills när de börjar märkas effekt. De ger myggfångaren 7 av 10 poäng. "Omkring två veckor efter jag monterade maskinen är antalet mygg på min uteplats avsevärt färre".


Aftonbladet har gjort testat Mosquito Magnet Pioneer och flera andra myggfångare. De gillar den men tycker att priset är för mycket. Den får 4/5 poäng i funktion , 5/5 i användning men bara 1/5 i ekonomi...


Användarnas omdömen och recensioner om myggfångare bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi också noga med att lyssna på vad användarna av de olika myggfångarna haft för upplevelser. Visst är det viktigt med labbtester, men minst lika intressant är det att lyssna på vad de som redan köpt sitt myggfångarna tycker om det.


Om Thermacell MR300

"Jag har använt den i några veckor på vår uteplats och hittills har jag inte blivit biten! Vanligtvis är det alltid jag som får mest stick men tack vare Thermacell MR300 så klarar jag mig utmärkt!"


"Perfekt för camping!"


"Vår Thermacell gör ett fantastiskt jobb med att hålla borta mygg och knott. Dock har vi insett hur viktigt det är att ha med sig fler mattor för påfyllning för så fort den är förbrukad så är de snabbt framme igen".


Apoteket MEDS säljer Thermacell MR300 för 404.1 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

404.1 kr är det lägsta priset just nu för Thermacell MR300!

Shopping4net säljer just nu Thermacell MR300 för 428 kr. Frakten ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Thermacell MR300 för 449 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer Thermacell MR300 för 449 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Power säljer just nu Thermacell MR300 för 498 kr. Frakten ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Thermacell MR300 för 548 kr. Frakten ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Thermacell MR300 för 638 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Om värstingmodellen Mosquito Magnet Pioneer

"Jag förklarade till slut krig mot myggorna och köpte denna apparaten. Jag har en del mark norrut och att säga att myggorna där är tjocka är en stor underdrift. Att bara gå ut fick mig alltid att säga "aldrig igen". Efter inköpet har jag dumpat stora lass av döda myggor varje vecka och jag ser redan fram emot nästa sommars myggkrig"


"En fantastisk investering om du har svåra problem med myggor!".


Clas Ohlson säljer just nu Mosquito Magnet Pioneer för 8949 kr. Frakten ingår i priset.

8949 kr är det lägsta priset just nu för Mosquito Magnet Pioneer!

Proffsmagasinet säljer just nu Mosquito Magnet Pioneer för 10969 kr. Frakten ingår i priset.


Var kan man köpa myggfångare?

Myggfångare går att köpa bland annat hos Beredd, Kjell & Company och Apohem.Myffritt med myggfångareVanliga frågor och svar

  • Vilken myggfångare är bäst?
    Söker du efter en enkel och portabel myggfångare bäst i test tipsar vi om Thermacell MR300. Behöver du något kraftfullare och vill ha det absolut bästa myggskyddet måste du gå på vår stora myggfångare bäst i test: Mosquito Magnet Pioneer, som är en myggfångare gasol.
  • Hur fungerar en myggfångare?
    Beror på vilken typ du använder. Vår enklare myggfångare bäst i test använder butangas som värms upp medan den absolut bästa myggfångaren använder ämnet octenol som mixas med uppvärmd koldioxid med hjälp av myggfångare gasol. Detta lockar till sig myggen och därefter sugs de in i en behållare och torkar upp.
  • Hur mycket gasol drar en myggfångare?
    Den bästa myggfångaren som vi tipsar om (myggfångare på gasol) drar cirka en gasoltub per månad vid normal användning.


Tips 

1. För att hålla din trädgård väl underhållen och myggfri, starta med att investera i en terrasstvätt eller högtryckstvätt för att rengöra uteplatser och vägar, vilket minskar gömställen för mygg. En elgräsklippare är idealisk för snabb och effektiv klippning av mindre gräsmattor, medan en grästrimmer tar hand om kanter och svårtillgängliga områden där mygg gärna gömmer sig. 


För större ytor är en robotgräsklippare ett utmärkt val som håller gräset kort automatiskt, vilket bidrar till en mindre inbjudande miljö för mygg. Installera solceller för att driva dina elektriska apparater med solljus.


2. Missa inte våra tester av diskmaskiner och den bästa matberedaren. Vilken kaffebryggare ska du köpa om du vill ha det godaste kaffet och vilken är dammsugare bäst i test?


Läs även tips på hur du skyddar dig mot myggen på bästa sätt enligt Råd och Rön.


3. Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har myggfångare rea på någon av ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa myggfångaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon och maskiner.Philip Andrén

Bäst i test: Bästa myggfångaren

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast