Myggfångare bäst i test - Tester på bästa myggfångaren

Bästa myggfångaren 2023

Sitter du också i kvällssolen och plågas av myggor? Letar du efter det bästa myggfångaren och vill veta vad tidningar, experter och vanliga konsumenter tycker är bäst i test? Då har du kommit helt rätt! Oavsett om du ska ha en enkel eller större myggfångare, har vi läst och samlat alla aktuella tester så du får det bästa myggskyddet.

 

Vi har också som vanligt lyssnat på vad de svenska konsumenterna tycker om sina myggfångare för att få myggfritt. Allt har vi sedan sammanställt på denna sida, så att du enkelt ska kunna köpa rätt myggfälla direkt och undvika jobbiga och kostsamma felköp.

 

I detta test listar vi de två bästa myggfångarna. En mindre och billigare myggmaskin som är perfekt för terrassen eller utflykten och en större dyrare för dig med en stor tomt med mycket mygg. De är effektiva och gör det behagligare att stå ute under sommarkvällarna eftersom de effektivt kan locka till sig myggorna och avsluta deras framtågande. Båda testvinnarna fungerar för både mygg och knott. Läs mer här nedan!

 

Våra toppval just nu

Liten myggfångare

Thermacell MR300

Myggfångare bäst i test Thermacell MR300
 • Enkel att ta med

 • Täcker bara liten yta

Stor myggfångare

Mosquito Magnet Pioneer

Myggfångare bäst i test Mosquito Magnet Pioneer
 • Täcker stor yta

 • Gasoltub räcker 1 månad

 • Riktig myggdödare

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Så får du det myggfritt

Nu under sommarperioden ser vi alla fram emot att sitta ute i kvällssolen. Tyvärr sammanfaller detta ofta med mygg. Är du väl förberedd så finns det myggmedel att applicera, myggspiraler och andra myggskydd men ofta så räcker inte dessa till. Men som tur finns det en enkel lösning - myggfångaren! 

 

Med myggfångare blir dina sommarkvällar mer behagliga samtidigt som du slipper otrevliga bett som kliar. På marknaden finns det lite olika varianter av myggfångare. De mindre, och billigare, fungerar oftast väldigt bra men om du bor nära skog eller bor i ett myggtätt område är de större varianterna att rekommendera. Vi har därför tagit fram två vinnare, en för de mer temporära myggproblemen, och en för de mer långvariga (för dig med större ytor).
Myggfångare bäst i test - liten modell

Väger vi samman experternas tester och konsumenternas omdömen får vi ett tydligt resultat. Vi utnämner Thermacell MR300 till bästa myggfångaren just nu!


Bäst i test bland enkla myggfångare - Thermacell MR300

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Thermacell MR300 Visa färre priser Visa fler priser


Thermacell MR300 är ingen myggfångare i dess klassiska bemärkelse utan är mer av ett portabelt myggskydd. Den passar därför väldigt bra till balkongen eller till dig som är ute i naturen på picknic och så vidare. Thermacell MR300 har en butangaspatron som värmer upp en typ av matta vilket frigör ett ämne som myggor avskyr, vi människor känner dock ingen doft. Ämnet är d-Alletrin och är godkänt av Kemikalieinspektionen. Dock så ska medlet inte andas in, så det gäller att hålla små händer borta.

 

Mattan som frigör ämnet håller i ca 4 timmar, så om du ska ut och vandra rekommenderas det att du tar med dig fler stycken så du kan fylla på.

 

Apparaten skapar en myggfri-zon på cirka 20 kvadratmeter och den klarar av normal till riklig mängd av mygg. Myggorna tar inte skada av medlet utan håller sig enbart undan.

 

Thermacell MR300 är perfekt för dig som rör dig mycket ute i myggtäta områden. Den är liten, lätt att ta med och får plats i en ryggsäck.

 

Här köper du myggfångaren till bästa pris

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 328 kr. Frakten är inkluderad i priset.

328 kr är det lägsta priset just nu för Thermacell MR300!

Clas Ohlson säljer just nu Thermacell MR300 för 348.95 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Thermacell MR300 för 389.23 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer Thermacell MR300 för 399 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Granngården säljer den för 399. Frakten hem till dig ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu Thermacell MR300 för 428 kr. Frakten ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Thermacell MR300 för 448 kr. Frakten ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Thermacell MR300 för 499 kr. Frakten är inkluderad i priset.
 

Myggfångare gasol bästa i test

För dig som har större myggproblem och behöver bästa myggskyddet så har vi tagit fram en myggdödare gasol som hjälper dig att få myggfritt på en stor yta.


Bäst i test - stor myggfångare - Mosquito Magnet Pioneer

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Mosquito Magnet Pioneer


Mosquito Magnet Pioneer är myggornas fiende Nr.1. Det är en myggfångare gasol som klarar av alla väder och gör upp till 4000 kvadratmeter myggfritt. Den luktar inte och låter ingenting men reducerar myggpopulationen i din omnejd permanent.

 

Den fungerar på så sätt att ämnet octenol mixas med uppvärmd koldioxid genom gasol. Detta lurar myggen till att tro att apparaten är ett levande djur! När de kommer nära så sugs de in i behållaren där de torkar ut och dör i en nätpåse.

 

Myggfritt på enkelt sätt 

Den fungerar väldigt effektivt, och de som bor i speciellt utsatta områden kommer verkligen uppskatta värdet av att kunna gå ut i trädgården utan att få en massa stick. Dessvärre är den inte helt gratis... För att den skall fungera så måste du nämligen ha octenoltabletter, gasoltub och ström. Eftersom det rekommenderas att apparaten står på ett bra tag för att samla in alla myggen så kan alla kringkostnader stiga, gasoltuben håller vid vanlig användning i ca 1 månad. Är du beredd på att betala för gas, octenoltabletter och ström så kommer du äntligen kunna njuta av att sitta ute under vackra sommarkvällar. Läs mer om produkten här på tillverkarens Mosquitos hemsida

 

Här kan du köpa myggfångaren till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Granngården säljer den för 7995. Frakten hem till dig ingår i priset.

7995 kr är det lägsta priset just nu för Mosquito Magnet Pioneer!

Proffsmagasinet säljer just nu Mosquito Magnet Pioneer för 12259 kr. Frakten ingår i priset.


Jämför myggfångare - specifikationer

Täckningsyta:
Drivmedel:
Drifttid:
Luktfri:
Vattentålig:
Thermacell MR300
Thermacell MR300
Liten myggfångare
20 m²
Butangas
4 h/patron
Ja
Ja
Mosquito Magnet Pioneer
Mosquito Magnet Pion...
Stor myggfångare
4000 m²
Gasol
1 månad
Ja
Ja

Så gjorde vi testet

För att hitta myggornas fiende nr.1 har vi tagit del av resultaten i experternas tester. Här har de jämfört olika medel och produkter för att hålla myggorna långt borta. Men trots att det finns en del "kurer" mot dessa jobbiga tvåvingade krypen har det visat sig att allra bästa medel har Mosquito Magnet Pioneer.


För att få ett ännu bredare underlag för vårt val av bästa myggfångare har vi även vänt oss till konsumenterna. Det är ju de vanliga användarna som egentligen är de riktiga experterna - framförallt eftersom dessa har möjlighet att testa produkter under en längre tid, och kan ge en god indikation på produktens kvalitet och prestanda. Användarnas omdömen har därför, i kombination med experternas utlåtanden, varit ledande för oss.


Test myggfångare - experternas omdömen

M3 har gjort ett stort test där de tar upp de bästa apparaterna mot mygg. I testet får Thermacell MR300 9 poäng vilket gör den till vinnare! Mosquito Magnet Pioneer nämns också i testet men har inte fått några poäng. Om Mosquito Magnet Pioneer skriver M3 att den "reducerar myggbeståndet permanent".

 

byggahus.se har testat Mosquito Magnet Pioneer och berättar om hela händelseförloppet från att den har köpts in tills när de börjar märkas effekt. De ger myggfångaren 7 av 10 poäng. "Omkring två veckor efter jag monterade maskinen är antalet mygg på min uteplats avsevärt färre".

 

Aftonbladet har gjort testat Mosquito Magnet Pioneer och flera andra myggfångare. De gillar den men tycker att priset är för mycket. Den får 4/5 poäng i funktion , 5/5 i användning men bara 1/5 i ekonomi...

 

Så tycker konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi också noga med att lyssna på vad användarna av de olika myggfångarna haft för upplevelser. Visst är det viktigt med labbtester, men minst lika intressant är det att lyssna på vad de som redan köpt sitt myggfångarna tycker om det.

 

Om Thermacell MR300 skrivs det bl.a.; "Jag har använt den i några veckor på vår uteplats och hittills har jag inte blivit biten! Vanligtvis är det alltid jag som får mest stick men tack vare Thermacell MR300 så klarar jag mig utmärkt!", "Perfekt för camping!", "Vår Thermacell gör ett fantastiskt jobb med att hålla borta mygg och knott. Dock har vi insett hur viktigt det är att ha med sig fler mattor för påfyllning för så fort den är förbrukad så är de snabbt framme igen".

 

Om värstingmodellen Mosquito Magnet Pioneer skrivs det; "Jag förklarade till slut krig mot myggorna och köpte denna apparaten. Jag har en del mark norrut och att säga att myggorna där är tjocka är en stor underdrift. Att bara gå ut fick mig alltid att säga "aldrig igen". Efter inköpet har jag dumpat stora lass av döda myggor varje vecka och jag ser redan fram emot nästa sommars myggkrig", "En fantastisk investering om du har svåra problem med myggor!".


Var kan man köpa myggfångare? 

Myggfångare går att köpa bland annat hos Beredd, Kjell & Company och Apohem.
Myffritt med myggfångare

 


Vanliga frågor och svar

 • Vilken myggfångare är bäst?
  Söker du bara efter en enklare myggfångare tipsar vi om Thermacell MR300. Men har du större problem måste du gå på vår stora testvinnare.
 • Hur fungerar en myggfångare?
  Beror på vilken typ du använder. Vår enklare testvinnare använder butangas som värms upp medan vår stora testvinnare använder ämnet octenol som mixas med uppvärmd koldioxid. Detta lockar till sig myggen och därefter sugs de in i en behållare och torkar upp.
 • Hur mycket gasol drar en myggfångare?
  Vår testvinnare drar cirka en gasoltub per månad vid normal användning.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har myggfångare rea på någon av ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa myggfångaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

Missa inte våra tester av diskmaskiner och den bästa matberedaren. Vilken kaffebryggare ska du köpa om du vill ha det godaste kaffet och vilken dammsugare är bäst i test? Klicka på länkarna, så kommer du direkt till svaren!
Bäst i test Guidens maskintester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäckbiltillbehörfordon & maskiner.
Philip Andrén

Bäst i test: Myggfångare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-07-10 och uppdaterades senast