Tester på bästa fotobok

Fotobok test 2021

Ska du göra en fotobok på internet och vill veta vilken som är bäst? Då har du kommit helt rätt! Efter att ha läst  alla aktuella och relevanta test på  fotoböcker, kan vi  presentera vinnaren för dig. Och du kan dessutom  få en rejäl rabatt på din fotobok. Men låt oss börja från början...

 

 

   

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa fotoboken NU!

   

 

Så skapar du fotoalbum på nätet

    

Kommer du ihåg förr i tiden när man gjorde egna fotoböcker med papper? Med albumblad, klister och gnuggisar. Det är samma princip idag fast det är mycket enklare att göra ett fotoalbum online. Och minst lika roligt för den som är  kreativ!

    

Det går relativt snabbt eftersom du bara   behöver  välja ut de fotografier som du önskar ha med i fotoboken, ladda upp dessa och sedan sätta igång med ditt skapande arbete. Det går  givetvis att lägga ned många timmar på att anpassa bilder, lägga in texter och passande illustrationer. 

    

Men om du inte har så mycket tid, kan du också få bra hjälp av de automatiska programmen. Då räcker det kanske   med lite småjusteringar och att lägga in någon text efteråt, för att få klart ditt minnesvärda mästerverk.

    

Och  när du känner dig nöjd, klickar du dig bara vidare till kassan. Företaget trycker fotoboken och skickar  den direkt hem till dig.

   

Ställ krav på din fotobok

               

På vissa ställen på nätet  kan du beställa riktigt lyxiga och påkostade fotoböcker. Prislappen hamnar då ofta  på en  rätt hög nivå. På denna sida inriktar vi oss därför på att få den bästa fotoboken, men till en rimlig summa pengar. Och vi har förstås fler krav än så:

                           

  • Du ska inte behöva installera något specialprogram på din dator för att göra fotoboken.       
  • Det ska vara enkelt, inspirerande och självförklarande att  skapa fotoboken.             
  • Du ska kunna göra din fotobok online, oavsett om du sitter vid en Mac och PC. Vi har därför uteslutet de fotolab som bara erbjuder fotoböcker till en av dessa plattformar.           
  • Slutresultatet, själva fotoboken, ska vara av bra kvalité och levereras till dig inom den tid som företaget utlovar.       
  • Sist, men inte minst; Fotoboken ska vara prisvärd - förstås!             


Därför är detta bästa fotoboken 

               

Låt oss gå rakt på sak och  presentera den bästa fotoboken 2021. Det handlar om ett fotolab som placerat sig högt i testerna och som dessutom uppfyller den kravlista som vi har.

Bäst i test bland fotoböcker - Önskefoto


Önskefoto har de senaste åren fått goda omdömen och mycket beröm för sin lättanvända webbplats och det fina slutresultatet. Om du vill kan du   läsa detaljerna i testerna längre ned på denna sida, men sammanfattningsvis tycker experttestarna att Önskefotos hemsida ger bra stöd och med  hjälp av stödlinjer är det inga problem att få bilderna att ligga fint intill varandra. 

                              

ICA-Kuriren menar att fotoboken från Önskefoto var lätt att göra och resultatet blev riktigt bra. Det krävdes inte heller några större kunskaper för att snabbt och enkelt  göra en fotobok av hög kvalitet.

  

Erbjudande             

För att du ska komma igång billigare ger Önskefoto dig just nu ett bra erbjudande. Ange rabattkoden 30BT i varukorgen  så får du 30% rabatt  på alla fotoböcker inklusive extra tillägg, såsom extra sidor, bildomslag, glansigt papper och Panorama DeLuxe. Rabattkoden kan ej kombineras med andra erbjudanden, rabatter eller produkter. Erbjudandet gäller till och med midnatt den 30 Augusti 2021. Klicka här för att komma till kampanjen.  

                       


Önskefoto


Här kan du läsa fotoböcker test

               

Om du har den bästa mobilen eller tar kort med den bästa digitalkameran är det  enkelt att framkalla bilder på nätet idag. Du kan också skriva ut dina fotografier med bra kvalité på dagens moderna skrivare (se tester på  bläckstråleskrivare och test av färglaserskrivare). Men att göra en fotobok med de mest minnevärda stunderna ger en helt annan upplevelse!

               

Det är därför  allt fler tar denna möjlighet  och nätet gör det enkelt, vart du än bor i landet. Men det gäller att välja rätt sajt för uppdraget! Här nedan ser du därför  de tester av fotoböcker som är aktuella idag:

               

Testfakta undersökte 8 tjänster för fotoböcker under december 2017. De bedömde  bildkvalité, papper och bindning samt programvara, men  resultatet blev spretigt. De bästa fotoböckerna var svårast att göra och Testfakta skriver; "De mest lättanvända designprogram har de stora internationella leverantörerna Önskefoto, Blurb och Apple. Om du vet med dig att du brukar sitta och svära framför datorn så kan de vara värt att välja någon av dessa."

               

Bäst i test blev dock Crimson som fick betyget 3,8 av 5,0. Fujidirekt/My Fujifilm kom på en hedrande andraplats med 3,6 poäng och de hade dessutom den bästa bildkvalitén. 

                              

Tidningen Kamera & Bild testade 9 leverantörer av fotoböcker i april 2014 och vinnare i detta test blev Blurb som fick  8,5 av 10 möjliga poäng. Andraplatsen gick till Pixopolis som tilldelades 8,3 poäng. Värt att notera är dock att varken Photobox eller  Önskefoto var med i detta test.

                              

TV-programmet PLUS (länk borttagen från SVT) gjorde ett test av fotosajter  i november 2013. De valde fotokalendrar vilket visserligen inte är riktigt samma sak som en fotobok, men eftersom även hemsida, leveranstider och kvalité på produkten togs med i betyget, väljer vi ändå att redovisa detta test. Sammanfattningsvis blev det två vinnare i Plus test: Vistaprint för den som vill ha en lättanvänd tjänst och Photobox för den lite mer kräsna fotografen.

               

Under hösten 2012 gjorde ICA Kuriren ett test av  9 svenska leverantörer av fotoböcker. Bäst i test blev Önskefoto men även Smartphoto (före detta Extrafilm) och Photobox fick betyg 4 av 5.

               

Tidningen summerar: "Välj rätt leverantör - Det skiljer mycket i kvalitet mellan företagen! Fotoböckerna från Photobox, Smartphoto och Önskefoto var lätta att göra och resultaten blev riktigt bra. Alla tre passar den som utan några större förkunskaper snabbt och enkelt vill göra en fotobok av bra kvalitet".

                         

Testfakta gjorde en undersökning av fotoböcker under hösten 2012 och det blev tätt i toppstriden. Bäst i test blev Photohome med betyget 4,0 och på andraplats hittar vi Apple med 3,9. En hedrande tredjeplats fick Önskefoto med betyget 3,7.

               

Tidningen Kamera & Bild testade 14 fotoböcker under hösten 2011. Både programvaror, hantering och  slutresultatet sattes under luppen. Bäst i test blev Fotoklok och utmärkelsen Bra Köp tilldelades bland annat  Önskefoto.SmartphotoDärför är en egen fotobok värdefull

                

Förställ dig följande; Du sitter i soffan  och ska visa  bilder från den senaste resan eller kanske ett födelsedagsfirande. Du plockar fram din smartphone och sveper fram första bilden. Sedan skickar du runt telefonen  bland dina gäster för att de ska få se kortet. 

                

Halvvägs slocknar skärmen eftersom  skärmsläckaren drar igång. Du tar tillbaka  mobilen, väcker den igen innan du sveper fram nästa fotografi och skickar runt den samtidigt som du påpekar att de måste skicka den vidare lite snabbare, så att alla hinner se. 

                   

Nu ökar dina gäster hastigheten på tittandet, men efter ett tag råkar tant Märta komma  åt skärmen. Bilden försvinner och Facebook startar istället. Du tar tillbaka telefonen och försöker komma tillbaka till Galleriet. Glädjen med att visa bilderna försvinner i samma takt som irritationen ökar. 

                

Allvarligt talat - hur roligt är det med tillfällen som detta?

                

Genom att istället välja ut dina bästa bilder och sätta samman dem i en  fotobok, får du en helt annan upplevelse. Speciellt om du lägger in några texter, ramar,  ett mönster eller några vackra linjer på väl valda ställen.

                       

Och du -  vill du ge  kopior på dina bästa fotoböcker till någon du tycker om,  är det inga problem. Kanske var det någon som var med vid tillfället eller som inte har det tekniska kunnandet med digitala fotografier, men som skulle uppskatta att få bilderna i ett vackert fotoalbum? Gör då en  personlig gåva, som väcker minnen under lång tid framöver. Lycka till! 
PS. Visste du detta om ICA Fotobok?

Har du fått erbjudande om rabatt på en ICA  fotobok? Eller funderar du på om ICAs fotolab kanske är bättre? Då har vi ett avslöjande att komma med idag; ICA samarbetar sedan en tid tillbaka med Photobox. Detta innebär att när du sänder dina bilder till ICA för  att göra en fotobok är det Photobox som kommer att utföra uppdraget åt dig. Så enkelt var det med det!


Anita Carlsen

Bäst i test: Fotobok

Testet skrevs och uppdaterades senast