I vår 'Fotobok bäst i test 2023' tittar vi på bästa fotoboken och inkluderar recensioner av fotokalender bäst i test, så att du kan göra fotobok med text eller flera fotoböcker online.

Fotobok bäst i test 2024 - gör en personlig present med bästa fotoboken

Vill du göra egen fotobok på nätet med fina bilder? Då har du kommit helt rätt! Efter att ha läst alla relevanta tester om fotoböcker, samt studerat vad användarna anser som testat de olika fotobokstjänsterna kan vi presentera "Fotobok bäst i test" för dig.


Att beställa fotobok och göra fotobok online

Minns du förr i tiden när man skulle skapa fotobok med papper manuellt med albumblad, klister och gnuggisar? Det är samma princip idag fast det är mycket enklare att göra fotoalbum online. Det är minst lika roligt för den som är kreativ - du kan till exempel skapa egna fotoböcker med text!

Fotoalbum online - så skapar du fotoböcker på nätet

Du kan skapa och beställa fotobok på nolltid med tre enkla steg!


 1. Välj ut foton som du önskar ha med i fotoboken
 2. Ladda upp dem 
 3. Sätt igång med ditt kreativa skapande


Du får bra hjälp av de färdiga mallarna. Då räcker det med lite småjusteringar och att lägga in någon text för att få klart ditt minnesvärda fotoalbum. När du känner dig nöjd, klickar du dig bara vidare till kassan. Företaget trycker fotoboken och skickar den direkt hem till dig.


Det går givetvis att lägga ned många timmar, beroende på om du vill ha en fotobok med mycket text, passande illustrationer eller vill anpassa bilderna.


Ställ krav på din fotobok

På vissa ställen på nätet kan du beställa riktigt lyxiga och påkostade fotoböcker. Prislappen hamnar då ofta på en rätt hög nivå. På denna sida inriktar vi oss därför på att få den bästa fotoboken, men till en rimlig summa pengar. Och vi har förstås fler krav än så:


 • Du ska inte behöva installera eller ladda ner något specialprogram på din dator för att skapa fotoböcker.
 • Det ska vara enkelt, inspirerande och självförklarande att skapa en personlig fotobok i olika storlekar.
 • Du ska kunna göra din fotobok online, oavsett om du sitter vid en Mac och PC. Vi har därför uteslutet de fotolab som bara erbjuder tjänsten till en av dessa plattformar.
 • Slutresultatet, själva fotoboken, ska vara av bra kvalité och levereras till dig inom den tid som företaget utlovar.
 • Sist, men inte minst - fotoboken ska vara prisvärd!


Fotobok på nätet bäst i test 2024


Det finns tyvärr få fotobok test från experter, så i detta test har vi lagt extra stor vikt vid vad användarna tycker som testat de olika fotoboksleverantörerna. När man summerar experttester och vad användarna anser så blir valet tydligt vilka aktörer som gör de bästa fotoböckerna 2024. 


Därför erbjuder Cewe bästa fotoboken

Cewe har varit kända för att producera bra fotoprodukter i många år. De har fått flera utmärkelser från bland annat Prisjakt, VG, TEK, DigitalFoto, Eisa och Tipa World Awards med flera. De är också högt värderade av konsumenter som redan har provat dem och har fått 4,3 poäng på Trustpilot från över 1 200 konsumenter.


Olika fotoböcker med text

Cewe erbjuder flera olika fotoböcker. Här kan du välja mellan 9 olika format och storlekar, om omslaget ska vara hårt eller mjukt, vilken typ av papper du vill ha och vilken bindning. Du bestämmer om du vill beställa via deras fotoprogram (som du laddar ner gratis) eller om du vill göra boken direkt online.


Du får många fina exempel på böcker som gör att du inte behöver designa dessa själv och föredrar du att designa din egen bok är det inga problem.


Cewe har även ovanligt många fina fotoprodukter som väggdekorationer, fotopresentförpackningar, mobilskal, fotomagneter, väggklockor, dryckesetiketter, fotoglas, spel, gosedjur, kalendrar och mycket mer.


Är du inte nöjd med din fotobok online?

Skulle du inte vara nöjd med dina produkter har Cewe 100% nöjd-garanti. Du kan returnera fotoböcker till Cewe om du ångrar köpet inom tre veckor, eller om fotoboken inte lever upp till förväntningarna.


Nöjdhetsgarantin gäller alla fotoböcker och bildprodukter, och gäller från att du mottar fotoboken. Observera att garantin inte gäller om du beställer fler än tre identiska fotoböcker i samma beställning. Vid dålig kvalitet på inskickat bildmaterial gäller garantin endast en gång per kund.Gör fotobok hos CeweAnvändarnas omdömen och recensioner om Cewe fotobok

Det vi kan se är att konsumenter som har beställt fotoböcker från Cewe är nöjda – mycket nöjda! Här kan du läsa några recensioner:


"Köpte en fotobok för barn. Bra tjocka sidor, som 1,5-åringen kan bläddra i själv!"


"Lätt och stabil nedladdning av mallar och fotomappar. Materialet jag skickade in levererades snabbt i en vacker fotobok."


"Jag är mycket nöjd med valet av XXL fotobok med standardtryck. Mjukvaran är lätt att använda, och kvaliteten på den färdiga produkten är otroligt bra. Ett nöje att kunna ge bort i present."


"Jag har gjort många fotoböcker med Cewe under många år. Väldigt bra kvalitet."


"Bra program och relativt lätt att använda. Justeringar längs vägen är lätta att göra med hjälp av tillhörande mallar.”


"Det bör räcka med att säga att jag sedan 2007 ENDAST har använt CeWe och det har resulterat i över 60 fotoböcker, och några väggmålningar.”


"En fin fotobok med snabb leverans". 


"Väldigt nöjd med fotoboken jag gjort. Programmet på hemsidan fungerade utmärkt till skillnad från andra leverantörer där jag bara har haft problem. Enkelt användargränssnitt och lätt att skapa snygga fotoböcker. Kvaliteten på fotoboken och bilderna är också på topp! "


Nackdelar med Cewe fotoböcker

Det är få klagomål hos Cewe, dock tycker vissa konsumenter att fotoböckerna är lite dyra.


Önskefoto fotobok - bra köp

Önskefoto har de senaste åren fått goda omdömen och mycket beröm för sin lättanvända webbplats och det fina slutresultatet. Önskefoto får hela 4,2 i snittbetyg hos Trustpilot från fler än 9000 användare som testat dem. 


Om du vill kan du läsa detaljerna i testerna längre ned på denna sida, men sammanfattningsvis tycker användarna att Önskefotos hemsida ger bra stöd, resultat med fin kvalité och att tjänsten är prisvärd. En annan stor fördel med Önskefoto är leveranstiden och att det går lagra alla sina bilder gratis, så skulle bilderna krascha eller försvinna kan du ha en backup hos dem.


Önskefoto erbjuder också flera andra närliggande produkter som inbjudningskort, fotoframkallning till tackkort med mera.


Önskefoto recension av ICA

ICA-Kuriren menar att fotoboken från Önskefoto var lätt att göra och resultatet blev riktigt bra. Det krävdes inte heller några större kunskaper för att snabbt och enkelt göra en fotobok av hög kvalitet.Gör fotobok hos ÖnskefotoAnvändarnas omdömen och recensioner om Önskefoto fotobok

"Valet föll lätt tillbaka på Önskefoto fotobok då det var enkelt, smidigt och att leveransen blev så bra!"


"Superbra att beställa bilder, fotoböcker och annat! Toppkvalitet, bra erbjudanden och snabb leverans. Bästa billigaste fotoboken."


"Tog lite tid att komma igång och bekanta sig med programmet. Bra att man kan jobba offline och spendera mycket tid i programmet. Både fotoböcker och fotokalender blev jättebra! Bra erbjudanden och snabb leverans!"


"Snygg fotobok och snabb leveransLätt att göra en fotobok hos dem."


"Snygga bilder och fotobok med snabb leverans. De har också bra priser. Kommer att använda dem i framtiden."


"Mycket bra produkter, har gjort många fotoböcker, koppar, väggdekorationer och kalendrar. Enkel tjänst och bra kvalitet och ser man till att beställa när det är kampanjer får man också ett mycket bra pris."


"Bästa billigaste fotoboken då de har fina erbjudanden med fin kvalité."


"Strålande nöjd! Leveransen kom i god tid, kvalitén var topp och priset rimligt. Kontaktade Önskefoto angående fotoboken, och bemötandet, hjälpen och servicen var mycket bra."


"Bra redigeringsprogram och bra kvalitet. Fick support vid skapandet av fotoboken, kundtjänsten jobbade på det tills de kunde fixa det. Mycket nöjd kund!"


Vill du läsa fler recensioner hittar du flera tusen här på Trustpilot!


Fotobok test - utlåtanden från experterna

Få de bästa bilderna med den bästa digitalkameran eller bästa systemkameran. Med en GoPro kamera kan du även ta undervattensbilder. 


Du kan såklart skriva ut dina fotografier med bra kvalité med en bra bläckstråleskrivare eller en bra färglaserskrivare. Men att göra en fotobok med de mest minnesvärda stunderna ger en helt annan upplevelse!


Det är därför allt fler tar denna möjlighet och nätet gör det enkelt, vart du än bor i landet. Men det gäller att välja rätt sajt för uppdraget!


Test fotobok 2022

EISA korade CEWE Photoworld-appen till iOS och Android till årets bästa produkt på Photo Service.


Test fotobok 2021

Tipa World Award utsåg Cewes väggkalender till vinnare för fjärde året i rad 2021. De har också korat Cewe till bästa fototjänsten 2020 - då med fotoboken med konstskinn och canvasomslag.


Test fotobok tidigare än 2020

Komputer for alle ger Cewe 8,9 / 10 poäng på fotoböcker. De sammanfattar det hela med "Fotoboken gör sig bra på alla parametrar: Färgerna är rena och tydliga, omslaget är snyggt och programmet är lätt att använda."


Expressens fotobok test testade 6 tjänster. Här hamnade Smartphoto, vår testvinnare för fotoframkallning på en andraplats. Önskefoto fotobok - vår testvinnare fick 3 stjärnor vilket slutade i en femteplats. Vi tycker dock inte detta representerar Önskefoto då dessa står sig väldigt bra när det gäller konsumenternas egna erfarenheter.

Med ett totalbetyg på 4.2 på Trustpilot, en tjänst där vanliga användare kan recensera olika tjänster och företag, får vi en bättre överblick över hur Önskefoto verkligen levererar. På Trustpilot står sig Önskefoto och Smartphoto bättre än de andra konkurrenterna på den svenska marknaden.


Testfaktas fotobok test undersökte 8 tjänster. De bedömde bildkvalité, papper och bindning samt programvara, men resultatet blev spretigt. Bästa fotobok var svårast att göra och Testfakta skriver; "De mest lättanvända designprogram har de stora internationella leverantörerna Önskefoto, Blurb och Apple. Om du vet med dig att du brukar sitta och svära framför datorn så kan de vara värt att välja någon av dessa."


Bäst i test blev dock Crimson som fick betyget 3,8 av 5,0. Fujidirekt/My Fujifilm kom på en hedrande andraplats med 3,6 poäng och de hade dessutom den bästa bildkvalitén.


Tidningen Kamera & Bild testade 9 leverantörer av fotoböcker i april 2014 och vinnare i detta test blev Blurb som fick 8,5 av 10 möjliga poäng. Andraplatsen gick till Pixopolis som tilldelades 8,3 poäng. Värt att notera är dock att varken Photobox eller Önskefoto var med i detta test.


TV-programmet PLUS (länk borttagen från SVT) gjorde ett test av fotosajter. De valde fotokalendrar vilket visserligen inte är riktigt samma sak som en fotobok, men eftersom även hemsida, leveranstider och kvalité på produkten togs med i betyget, väljer vi ändå att redovisa detta test. Sammanfattningsvis blev det två vinnare i Plus test: Vistaprint för den som vill ha en lättanvänd tjänst och Photobox för den lite mer kräsna fotografen.


ICA Kuriren gjorde ett test av 9 svenska leverantörer av fotoböcker. Bäst i test blev Önskefoto men även Smartphoto (före detta Extrafilm) och Photobox fick betyg 4 av 5.


Tidningen summerar: "Välj rätt leverantör - Det skiljer mycket i kvalitet mellan företagen! Fotoböckerna från Photobox, Smartphoto och Önskefoto var lätta att göra och resultaten blev riktigt bra. Alla tre passar den som utan några större förkunskaper snabbt och enkelt vill göra en fotobok av bra kvalitet".


Testfakta gjorde en undersökning av fotoböcker och det blev tätt i toppstriden. Bäst i test blev Photohome med betyget 4,0 och på andraplats hittar vi Apple med 3,9. En hedrande tredjeplats fick Önskefoto med betyget 3,7.


Tidningen Kamera & Bild testade 14 fotoböcker. Både programvaror, hantering och slutresultatet sattes under luppen. Bäst i test blev Fotoklok och utmärkelsen Bra Köp tilldelades bland annat Önskefoto.För de som är intresserade av att göra fotobok listar vi fotokalender bäst i test och fotoalbum online. Vi betonar även vikten av fotobok snabb leverans. Läs mer om önskefoto recension i testet!Därför är en egen fotobok värdefull

Förställ dig följande; Du sitter i soffan  och ska visa  bilder från den senaste resan eller kanske ett födelsedagsfirande. Du plockar fram din smartphone och sveper fram första bilden. Sedan skickar du runt telefonen bland dina gäster för att de ska få se kortet. 


Halvvägs slocknar skärmen eftersom skärmsläckaren drar igång. Du tar tillbaka mobilen, väcker den igen innan du sveper fram nästa fotografi och skickar runt den samtidigt som du påpekar att de måste skicka den vidare lite snabbare, så att alla hinner se. 


Nu ökar dina gäster hastigheten på tittandet, men efter ett tag råkar tant Märta komma åt skärmen. Bilden försvinner och Facebook startar istället. Du tar tillbaka telefonen och försöker komma tillbaka till Galleriet. Glädjen med att visa bilderna försvinner i samma takt som irritationen ökar. 


Allvarligt talat - hur roligt är det med tillfällen som detta?


Genom att välja ut dina bästa bilder och sätta samman dem, får du en helt annan upplevelse. Speciellt om du lägger in några texter, ramar, ett mönster eller några vackra linjer på väl valda ställen.


Och du - vill du ge bort din bästa fotobok till någon du tycker om, är det inga problem. Kanske var det någon som var med vid tillfället eller som inte har det tekniska kunnandet med digitala fotografier, men som skulle uppskatta att få bilderna i ett vackert fotoalbum? Gör då en personlig fotobok, som väcker minnen under lång tid framöver. Lycka till! 


Om du hellre pysslar själv med din fotobok kan du framkalla bilder online för att sedan sitta och klippa och klistra själv med fysiska bilder. 


PS. Visste du detta om ICA Fotobok?


Har du fått erbjudande om rabatt på en ICA fotobok? Eller funderar du på om ICAs fotolab kanske är bättre? Då har vi ett avslöjande att komma med idag; ICA samarbetar sedan en tid tillbaka med Photobox. 

Detta innebär att när du sänder dina bilder till ICA för att göra en fotobok är det Photobox som kommer att utföra uppdraget åt dig. Så enkelt var det med det!


Frågor och svar om fotoböcker

 • Vad innebär Lay flat fotobok?
  Är en bindningsteknik som möjliggör helt plana uppslag.
 • Hur gör man en fotobok?
  Du ger leverantören tillgång till dina bilder och därefter väljs smart de bästa bilderna ut som har rätt kvalité. Du kan själv, om du vill, redigera dina bilder men idag är systemen så smarta att du i princip inte behöver göra något alls. Därefter väljer du format och papperskvalité. Processen är väldigt enkel.
 • Vilken fotobok är bäst?
  Den bästa fotoboken gör du med Cewe fotoboksapp enligt oss på Bäst i test Guiden.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.Anita Carlsen

Bäst i test: Fotobok

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast