Fotobok bäst i test - tester på bästa fotobok

Fotobok test 2022

Ska du göra en fotobok på internet och vill veta vilken som är bäst? Då har du kommit helt rätt! Efter att ha läst alla relevanta tester om fotoböcker, samt studerat vad användarna anser som testat de olika tjänsterna kan vi presentera vinnaren för dig. Och du kan dessutom få en rejäl fotobok rabatt på din beställning. Men låt oss börja från början...

 

   

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa fotoboken NU!

   

Göra fotobok - så skapar du fotoalbum på nätet

Kommer du ihåg förr i tiden när man gjorde egna fotoalbum med papper? Med albumblad, klister och gnuggisar. Det är samma princip idag fast det är mycket enklare att göra ett fotoalbum online. Och minst lika roligt för den som är kreativ!

    

Det går relativt snabbt eftersom du bara behöver välja ut de fotografier som du önskar ha med i fotoboken, ladda upp dessa och sedan sätta igång med ditt skapande arbete. Det går givetvis att lägga ned många timmar på att anpassa bilder, lägga in texter och passande illustrationer. 

    

Men om du inte har så mycket tid, kan du också få bra hjälp av de automatiska programmen. Då räcker det kanske med lite småjusteringar och att lägga in någon text efteråt, för att få klart ditt minnesvärda mästerverk.

    

Och när du känner dig nöjd, klickar du dig bara vidare till kassan. Företaget trycker fotoboken och skickar den direkt hem till dig.

   

Ställ krav på din fotobok

På vissa ställen på nätet kan du beställa riktigt lyxiga och påkostade fotoböcker. Prislappen hamnar då ofta på en rätt hög nivå. På denna sida inriktar vi oss därför på att få den bästa fotoboken, men till en rimlig summa pengar. Och vi har förstås fler krav än så:

                           

  • Du ska inte behöva installera eller ladda ner något specialprogram på din dator för att skapa fotoböcker.       
  • Det ska vara enkelt, inspirerande och självförklarande att skapa en personlig fotobok i olika storlekar.             
  • Du ska kunna göra din fotobok online, oavsett om du sitter vid en Mac och PC. Vi har därför uteslutet de fotolab som bara erbjuder tjänsten till en av dessa plattformar.           
  • Slutresultatet, själva fotoboken, ska vara av bra kvalité och levereras till dig inom den tid som företaget utlovar.       
  • Sist, men inte minst; Fotoboken ska vara prisvärd - förstås!             


Fotobok bäst i test 2022 - därför är detta bästa fotoboken

Det finns tyvärr få fotobok test från experter, så i detta test har vi lagt extra stor vikt vid vad användarna tycker som testat de olika fotoboksleverantörerna. När man summerar experttester och vad användarna anser så blir valet tydligt vilken som är den bästa fotoboken 2022. Det handlar om ett fotolab som placerat sig högt i testerna och bland användarna och som dessutom uppfyller den kravlista som vi har.

Bäst i test bland fotoböcker - Önskefoto bästa fotobok


Önskefoto fotobok

Önskefoto har de senaste åren fått goda omdömen och mycket beröm för sin lättanvända webbplats och det fina slutresultatet. Önskefoto får hela 4,2 i snittbetyg hos Trustpilot från fler än 9000 användare som testat dem. 


Om du vill kan du läsa detaljerna i testerna längre ned på denna sida, men sammanfattningsvis tycker användarna att Önskefotos hemsida ger bra stöd, resultat med fin kvalité och att tjänsten är prisvärd. En annan stor fördel med Önskefoto är att det går lagra alla sina bilder gratis (!), så skulle bilderna krascha eller försvinna kan du ha en back up hos dem.


Önskefoto erbjuder också flera andra närliggande produkter som inbjudningskort, fotoframkallning till tackkort med mera.

                              

ICA-Kuriren menar att fotoboken från Önskefoto var lätt att göra och resultatet blev riktigt bra. Det krävdes inte heller några större kunskaper för att snabbt och enkelt  göra en fotobok av hög kvalitet.

  

Fotobok erbjudande

För att du ska komma igång billigare ger Önskefoto dig just nu ett bra erbjudande. Ange rabattkoden SE25ALLW i varukorgen så får du 25% rabatt på alla produkter. Rabattkoden kan ej kombineras med andra erbjudanden. Erbjudandet gäller till och med midnatt den 31 januari 2022. Klicka här för att komma till kampanjen.  


Önskefoto erbjuder just nu också 50% rabatt på kalendrar och kort. Använd rabattkoden SE50CCW - erbjudandet gäller till midnatt den 31 januari 2022.


Önskefoto kampanj


Här kan du läsa om fotoböcker bäst i test och utlåtanden - från användarna och experterna

Om du har den bästa mobilen eller tar kort med den bästa digitalkameran är det  enkelt att framkalla bilder på nätet idag. Du kan också skriva ut dina fotografier med bra kvalité på dagens moderna skrivare (se tester på  bläckstråleskrivare och test av färglaserskrivare). Men att göra en fotobok med de mest minnesvärda stunderna ger en helt annan upplevelse!

               

Det är därför allt fler tar denna möjlighet och nätet gör det enkelt, vart du än bor i landet. Men det gäller att välja rätt sajt för uppdraget! Här nedan ser du både vad användarna och experterna tycker om testvinnaren;


"Har tidigare god erfarenhet av leverans och beställning till bra pris!


"Valet föll lätt tillbaka på Önskefoto fotobok då det var enkelt, smidigt och att leveransen blev så bra!"


"Mycket nöjd och tack så mycket för fina leveranser! Rekommenderas varmt för att föreviga goda minnen."

 

"Superbra att beställa bilder, fotoböcker och annat! Toppkvalitet, bra erbjudanden och snabb leverans. Bästa billigaste fotoboken."

  

"Tog lite tid att komma igång och bekanta sig med programmet. Bra att man kan jobba offline och spendera mycket tid i programmet. Fotoböckerna och kalendrarna blev jättebra! Bra erbjudanden och snabb leverans!"

 

"Snygg fotobok och fin layout. Utmärkt kvalitet."

 

"Lätt att göra en fotobok hos dem, och blev ett mycket bra slutresultat, snabb leverans."

 

"Snygga bilder och kort med snabb leverans. De har också bra priser. Kommer att använda dem i framtiden."

 

"Mycket bra produkter, har gjort många fotoböcker, koppar, väggdekorationer och kalendrar. Enkel tjänst och bra kvalitet och ser man till att beställa när det är kampanjer får man också ett mycket bra pris."


"Bästa billigaste fotoboken då de har fina erbjudanden med fin kvalité."

 

"Strålande nöjd! Leveransen kom i god tid, kvalitén var topp och priset rimligt. Kontaktade Önskefoto angående fotoboken, och bemötandet, hjälpen och servicen var mycket bra."

 

"Bra redigeringsprogram och bra kvalitet. Fick support vid skapandet av fotoboken, kundtjänsten jobbade på det tills de kunde fixa det. Mycket nöjd kund!"

 

"Har varit kund sedan 2004, det säger nog det mesta."

 

Vill du läsa fler recensioner hittar du flera tusen här på Trustpilot!

 

Expressens fotobok test testade 6 tjänster. Här hamnade Smartphoto, vår testvinnare för fotoframkallning på en andraplats. Önskefoto fotobok - vår testvinnare fick 3 stjärnor vilket slutade i en femteplats. Vi tycker dock inte detta representerar Önskefoto då dessa står sig väldigt bra när det gäller konsumenternas egna erfarenheter. Med ett totalbetyg på 4.2 på Trustpilot, en tjänst där vanliga användare kan recensera olika tjänster och företag, får vi en bättre överblick över hur Önskefoto verkligen levererar. På Trustpilot står sig Önskefoto och Smartphoto bättre än de andra konkurrenterna på den svenska marknaden. 

               

Testfaktas fotobok test undersökte 8 tjänster under december 2017. De bedömde bildkvalité, papper och bindning samt programvara, men resultatet blev spretigt. Bästa fotobok var svårast att göra och Testfakta skriver; "De mest lättanvända designprogram har de stora internationella leverantörerna Önskefoto, Blurb och Apple. Om du vet med dig att du brukar sitta och svära framför datorn så kan de vara värt att välja någon av dessa."

               

Bäst i test blev dock Crimson som fick betyget 3,8 av 5,0. Fujidirekt/My Fujifilm kom på en hedrande andraplats med 3,6 poäng och de hade dessutom den bästa bildkvalitén. 

                              

Tidningen Kamera & Bild testade 9 leverantörer av fotoböcker i april 2014 och vinnare i detta test blev Blurb som fick  8,5 av 10 möjliga poäng. Andraplatsen gick till Pixopolis som tilldelades 8,3 poäng. Värt att notera är dock att varken Photobox eller  Önskefoto var med i detta test.

                              

TV-programmet PLUS (länk borttagen från SVT) gjorde ett test av fotosajter i november 2013. De valde fotokalendrar vilket visserligen inte är riktigt samma sak som en fotobok, men eftersom även hemsida, leveranstider och kvalité på produkten togs med i betyget, väljer vi ändå att redovisa detta test. Sammanfattningsvis blev det två vinnare i Plus test: Vistaprint för den som vill ha en lättanvänd tjänst och Photobox för den lite mer kräsna fotografen.

               

Under hösten 2012 gjorde ICA Kuriren ett test av  9 svenska leverantörer av fotoböcker. Bäst i test blev Önskefoto men även Smartphoto (före detta Extrafilm) och Photobox fick betyg 4 av 5.

               

Tidningen summerar: "Välj rätt leverantör - Det skiljer mycket i kvalitet mellan företagen! Fotoböckerna från Photobox, Smartphoto och Önskefoto var lätta att göra och resultaten blev riktigt bra. Alla tre passar den som utan några större förkunskaper snabbt och enkelt vill göra en fotobok av bra kvalitet".

                         

Testfakta gjorde en undersökning av fotoböcker under hösten 2012 och det blev tätt i toppstriden. Bäst i test blev Photohome med betyget 4,0 och på andraplats hittar vi Apple med 3,9. En hedrande tredjeplats fick Önskefoto med betyget 3,7.

               

Tidningen Kamera & Bild testade 14 fotoböcker under hösten 2011. Både programvaror, hantering och  slutresultatet sattes under luppen. Bäst i test blev Fotoklok och utmärkelsen Bra Köp tilldelades bland annat  Önskefoto.SmartphotoDärför är en egen fotobok värdefull

Förställ dig följande; Du sitter i soffan  och ska visa  bilder från den senaste resan eller kanske ett födelsedagsfirande. Du plockar fram din smartphone och sveper fram första bilden. Sedan skickar du runt telefonen  bland dina gäster för att de ska få se kortet. 

                

Halvvägs slocknar skärmen eftersom  skärmsläckaren drar igång. Du tar tillbaka  mobilen, väcker den igen innan du sveper fram nästa fotografi och skickar runt den samtidigt som du påpekar att de måste skicka den vidare lite snabbare, så att alla hinner se. 

                   

Nu ökar dina gäster hastigheten på tittandet, men efter ett tag råkar tant Märta komma  åt skärmen. Bilden försvinner och Facebook startar istället. Du tar tillbaka telefonen och försöker komma tillbaka till Galleriet. Glädjen med att visa bilderna försvinner i samma takt som irritationen ökar. 

                

Allvarligt talat - hur roligt är det med tillfällen som detta?

                

Genom att istället välja ut dina bästa bilder och sätta samman dem, får du en helt annan upplevelse. Speciellt om du lägger in några texter, ramar,  ett mönster eller några vackra linjer på väl valda ställen.

                       

Och du - vill du ge bort på din bästa fotobok till någon du tycker om, är det inga problem. Kanske var det någon som var med vid tillfället eller som inte har det tekniska kunnandet med digitala fotografier, men som skulle uppskatta att få bilderna i ett vackert fotoalbum? Gör då en personlig fotobok, som väcker minnen under lång tid framöver. Lycka till! 


Anita Carlsen

Bäst i test: Fotobok

Testet skrevs och uppdaterades senast