Olycksfallsförsäkring - sjuk och olycksfallsförsäkring bäst i test.

Jämför olycksfallsförsäkring - bästa olycksfallsförsäkringen

Funderar du på att teckna en olycksfallsförsäkring men vet inte vilken som är olycksfallsförsäkring bäst i test eller vilken du ska välja? Eller tillhör du dem som inte riktigt vet varför du ska ha en olycksfallsförsäkring? Då har du kommit helt rätt!


Vi har jämfört olycksfallsförsäkringar från flera olika försäkringsbolag för att ta fram de absolut bästa olycksfallsförsäkringarna 2023. 


Genom att ha rätt sjuk och olycksfallsförsäkring finns det stora pengar att spara både på försäkringspremien (kostnaden för försäkringen) och såklart på kostnaderna som själva försäkringen ersätter dig med.


Det finns flera olika försäkringsaktörer i Sverige som erbjuder snarlika försäkringar. Men ett gott tips är att samla dina försäkringar i ett bolag så får du totalt oftast ett bättre pris efter avdragna rabatter. 


Bäst olycksfallsförsäkring 2023


De försäkringsbolag som toppar listan för bästa olycksfallsförsäkringar är bland annat ICA Försäkringar, Hedvig, Moderna, Folksam, Trygg-Hansa, IF, Skandia, och Länsförsäkringar. Samtliga erbjuder dig både bra och pålitliga försäkringar. Nedan kan du läsa våra recensioner om vardera försäkringsbolags erbjudande så du enkelt kan jämföra dem mot varandra och hitta den som är bäst för just dina behov.

 

Ica-försäkring, bästa olycksfallsförsäkringen.ICA olycksfallsförsäkring

ICA Försäkring ligger i topp och erbjuder olycksfallsförsäkring helt utan självrisk. Den gäller alla dagar, dygnet runt.


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Ica Försäkringar.ICAs olycksfallsförsäkring är mer förmånlig eftersom den täcker fler faktorer (i jämförelse med konkurrenterna). Dessutom är det ingen bindningstid på försäkringen så du är helt fri att säga upp den  när du vill! 


ICA är även generellt sett lite "schysstare" när det kommer till definitionen av olycksskador, exempelvis kan du få ersättning för sveda och verk. Skulle detta kvarstå under längre tid och göra dig i behov av rehabilitering eller terapi  täcker försäkringen även  detta. 


Råkar du ut för en skada som innebär 50% invaliditet får du 100% av ersättningen, vilket är 1 000 000 kr för vuxen och 500 000 kr för barn (per år). Ersättningen vid medicinsk invaliditet kan aldrig överstiga 1 000 000 kr per år, vilket är det maximala ersättningsbeloppet. 


Dessutom minskas denna summa med 100 000kr per år efter det att den försäkrade fyllt 58 år. Dock blir denna aldrig mindre än 200 000 (när den försäkrade fyllt 65). Då kommer varje ärende behandlas individuellt.


Försäkringen går att teckna av dig som är mellan 18 och 72 år och bosatt i Sverige, och kan sedan behållas livet ut. Du kan lägga till vuxna och barn som bor på samma adress som medförsäkrade.


Läs mer här hos Ica Försäkringar.


Hedvig olycksfallsförsäkring

Hedvig olycksfallsförsäkring

Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Hedvig Försäkring.


Hedvig har en bra olycksfallsförsäkring som ersätter alla möjliga typer av skador till följd av olyckshändelse. Du får full ersättning vid bestående men, medicinsk invaliditet (upp till 1.000.000 kr) och vid förlorad arbetsförmåga. 


De har även bra ersättningar när det gäller skador som behöver läkarbehandling; utöver läkarvård och hjälpmedel får du även alla resor till sjukhus betalda, ersättning för förstörda kläder och en ekonomisk ersättning på upp till 20.000kr per skada. 


Likt ICAs olycksfallsförsäkring får du även hjälp när det gäller reparation av tandskador, terapi och rehabilitering. 


Hedvigs olycksfallsförsäkring fungerar som ett tillägg utöver deras hemförsäkring och kan tecknas av dig som har fyllt 18 år. Och försäkringen gäller utan självrisk. 


Läs mer här om Hedvigs olycksfallsförsäkring.


moderna olycksfallsförsäkring


Moderna försäkringar olycksfallsförsäkring

Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Moderna Försäkringar.


När det gäller Modernas olycksfallsförsäkring är den bra men för att få ett liknande skydd som du får hos ICA måste du teckna en ”Medium” eller ”Large”-personförsäkring. 

 

När det gäller mindre olyckor men som ändå resulterar i sveda och värk får du inte ersättning. Dock ger Moderna dig ersättning ifall kläder, hjälm, klocka, glasögon mm går sönder i olyckan. Denna materiella ersättning får du INTE från ICA eller Folksam. 

 

Ytterligare får du 1000kr i ersättning vid fraktur och om du måste stanna kvar på sjukhuset får du 150kr/dygn i högst ett år. Moderna ersätter dig även för resor du måste göra utomlands – dock endast inom Norden. 

 

OBS! Vid köp av Modernas Medium eller Large omfattas även skador som har orsakats av sjukdom.  


Läs mer här hos Moderna Försäkringar.

folksam olycksfallsförsäkring


Olycksfallsförsäkring Folksam

Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Folksam.


Folksam ger dig ersättning beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer. Dessutom spelar även graden av olyckan stor roll när det gäller din ersättning. Exempelvis vid ärrbildning då storleken av ärret är direkt relaterat till ersättningsbeloppet. 

 

När det gäller ersättning vid sjukhusvistelse får du max 200kr/dag. Dock, är du över 65 år får du istället 100kr/dag. 

 

Likt moderna ger de även ersättning för materiella kostnader som glasögon, kläder mm. Även smycken av ädelmetall ersätts till ett maxvärde av 3000kr. 

 

Om du råkat ut för en olycka som kräver läkarbesök får du 700kr som engångsersättning. Om du efter ett år fortfarande är i behov av läkarbesök kan du bl.a. få ersättning med upp till 1000kr per år i 4 år. 

 

En stor skillnad hos Folksam är att ersättningen vid medicinsk invaliditet kan bli högre än hos ICA. Maxbeloppet är likadant, 1 000 000kr. Men ersättningen hos Folksam kan uppgå till 200% av maxbeloppet om olyckan är av särskild art. Då skall dock den medicinska invaliditeten uppgå till 100%. 


Läs mer här hos Folksam.


Bästa olycksfallsförsäkringen gör dig tryggare och väl förberedd ifall olyckan skulle vara framme!


Därför behöver du en olycksfallsförsäkring

Om du är en av de som ställt sig frågan "Varför behöver jag en olycksfallsförsäkring?" så får du svar på det här. En olycksfallsförsäkring ger dig nämligen ekonomiskt skydd för dig ifall du råkar ut för sjukdomar eller olycksfall som ger bestående men eller medför sämre rörlighet som innebär sämre arbetsförmåga. 


Förenklat sagt ger en olycksfallsförsäkring dig ekonomisk ersättning om du råkar ut för en skada (olycksskada - till exempel på cykeln eller att du trillar och skadar dig) som resulterar i kroppsskada, ärr, eller utebliven arbetstid. 


Idag är de flesta försäkrade via arbetsgivare, lärosäte eller fackförbund. Det inkluderar dock inte olyckor som sker under ledig tid, där många fortfarande helt saknar olycksfallsskydd. Genom att teckna en privat olycksfallsförsäkring får du skydd dygnet runt. 


Med en bra olycksfallsförsäkring kan du få ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, t.ex vid sjukhusvistelse efter en olycka både i Sverige och utomlands. Du får ersättning för tandskador, ärrskador, rehabilitering och sveda och värk med mera. Att du trampar snett och tillfälligt stukar foten är inte en olycka i denna bemärkelse.


Läs mer hos: Ica Försäkringar -  Moderna Försäkringar - Folksam

 

Jämför pris på olycksfallsförsäkring och välj bästa olycksfallsförsäkringen

Olika försäkringar har olika villkor och kan skilja sig i vad de kan ge ersättning för. Därför är det som alltid viktigt att jämföra de olika försäkringarna med varandra. Att ta reda på vilket bolag som erbjuder dig det mest förmånliga försäkringsskyddet idag är enkelt. 


Att själv jämföra försäkringsbolagens erbjudanden med varandra, både innehåll och pris, tar både lång tid och är inte alltid så enkelt. 


Idag finns det flera tjänster på nätet som snabbt och kostnadsfritt gör denna jämförelse åt dig. Dessa tjänster får sin ersättning via försäkringsbolagen, därför är tjänsten kostnadsfri mot konsument. Och genom att använda en sådan tjänst ser du snabbt om du eventuellt redan har den bästa och billigaste olycksfallsförsäkringen eller om det är läge att byta försäkringsbolag. 


En av de enklaste tjänsterna för att jämföra försäkringar mot varandra är tjänsten från Insplanet. Bolaget har funnits sedan 1999 och har redan hjälpt 1,5 miljoner svenskar att spara tusenlappar på sina försäkringar.


För att få redan på den bästa olycksfallsförsäkringen för dig och din eventuella familj anger du enbart ditt personnummer, ditt telefonnummer och hur många personer som ska försäkras så hjälper Insplanet dig sedan med resten.


De bästa olycksfallsförsäkringarna hittar du här i vårt test!


Tips 1: Du vet väl att det också finns tusenlappar att spar genom att se över ditt elavtal, läst vårt test om bästa elavtalet och gör en enkel jämförelse direkt på datorn.


Tips 2: Se även över din bilförsäkring, det är onödigt att betala mer än vad du behöver. Läs vårt test om bästa bilförsäkringen och gör en enkel jämförelse direkt på datorn. 


Tips 3: Har du många dyra lån, läs vårt test om hur du bäst kan ta ett banklån med låg ränta så du kan sänka dina kostnader. 


Tips 4: Se även vårt test på bästa barnförsäkringen


Tips 5: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora försäkringsbolagen har ett bra erbjudande åt er konsumenter. På så sätt kan du göra en bra affär = den bästa olycksfallsförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

Vanliga frågor och svar

  • Vad är olycksfallsförsäkring?
    En olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Den ger dig nämligen ekonomiskt skydd för dig ifall du råkar ut för sjukdomar eller olycksfall som ger bestående men eller medför sämre rörlighet som innebär sämre arbetsförmåga.
  • Vilken olycksfallsförsäkring är bäst?
    De försäkringsbolag som toppar listan för bästa olycksfallsförsäkringar är bland annat ICA Försäkringar, Moderna, Folksam, Trygg-Hansa, IF, Skandia, och Länsförsäkringar. Samtliga erbjuder dig både bra och pålitliga försäkringar.
  • Måste man ha en olycksfallsförsäkring?
    Nej man måste inte ha en olycksfallsförsäkring men det är en väldigt bra försäkring att ha. Idag är de flesta försäkrade via arbetsgivare, lärosäte eller fackförbund. Det inkluderar dock inte olyckor som sker under ledig tid, där många fortfarande helt saknar olycksfallsskydd. Genom att teckna en privat olycksfallsförsäkring får du skydd dygnet runt.
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Christopher Holmerin

Bäst i test: Olycksfallsförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2020-01-29 och uppdaterades senast