Bästa ghd Plattång bäst i test plattång, bra plattång bäst i test budget, bäst plattång test plattång skonsam för håret

Plattång bäst i test 2024 - locka med bästa plattången

Locka håret med plattång, platta håret med plattång och skapa snygga vågor - med en plattång. Med en bra plattång kan du skapa mängder med olika frisyrer. Men vilken är plattång bäst i test?


Vi har läst alla aktuella tester och sammanställt det i vårt plattång test. Här hittar du den bästa plattången för lockar som också är en skonsam plattång, samt prisvärd plattång med rundade kanter.


Bästa plattång 2024


Köpguide: 5 tips för dig som ska köpa plattång

Tänk på att håret slits när du bland annat ska locka håret med plattång. Det är därför viktigt att du köper en plattång med skyddande egenskaper. Här är fem viktiga saker som du bör tänka på inför ditt köp:


1. Plattång med keramiska plattor - Den keramiska beläggningen är mer skonsam mot ditt hår, vilket behåller ditt friska hår. De värms också upp snabbt och ger jämnare värmefördelning.


2. Använd värmeskydd - Utan värmeskydd kan håret ta skada av den höga värmen och i värsta fall gå av. 


3. Justerbar temperatur - En plattång där du kan ställa in gradantalet själv låter dig hitta den optimala temperaturen för just ditt hår. Vissa hår kräver lägre temperaturer, tänk på att 200 grader ofta räcker om du inte har väldigt tjockt hår. Du har hittat rätt temperatur när du bara behöver dra med tången en gång för att få det resultat som du önskar. 


4. Skyddande egenskaper - Det finns olika tekniker för att skydda håret och ge bättre slutresultat. Negativa joner minskar statisk elektricitet, medan nanoteknik gör att håret glider lätt mot värmeplattorna.


5. Storlek och form på värmeplattorna - Breda plattor är bra för långt och tjockt hår medan smala plattor passar bäst för tunt eller kort hår. Värmeplattor med rundade kanter rekommenderas om du har tänkt locka håret med plattång.Jämför de bästa plattängerna

Uppvärmningstid:
Auto-avstängning:
Sladdlängd:
Maxtemperatur:
Bäst i test plattången 2024 - GHD Gold Styler - Bäst i test
GHD Gold Styler
GHD plattång bäst...
25 sek
Efter 30 min
270 cm
185 °C
Bäst i test plattången 2024 - OBH Nordica 3099 - Bäst i test
OBH Nordica 3099
Prisvärd plattång...
30 sek
Efter 60 min
280 cm
230 °C


Bästa tillverkarna av plattänger

Bland aktörerna på marknaden är det märken som GHD, Dyson Corrale, HH Simonsen, Cloud Nine och OBH Nordica som dominerar. Det är främst tillverkarna OBH Nordica och GHD som slås på toppen i testerna. 


När det gäller sladdlös plattång är det Dyson Corrale som ligger i täten med deras fantastiska teknik. Men likt Dysons alla produkter får du ofta betala ett stort pris, men då bör det också nämnas att du också får en riktigt bra plattång som inte sliter på håret lika mycket. 


GHD Plattång bäst i test: Gold styler


Givetvis hänger det på tycke, smak och vilken typ av hår som du har, men efter att ha lyssnat på experterna och hört vad användarna tycker, utser vi GHD Gold Styler med dess rundade kanter till bäst i test just nu.


Mångsidig och skonsam plattång

ghd Gold Styler är en skonsam plattång som inte skadar håret och passar de flesta hårtyper. Denna ghd plattång gör det enkelt att både platta och locka håret. Den är förinställd på 185 grader, som rekommenderas för att ge bra resultat utan att slita alltför mycket på håret. 


Locka håret med plattång

Den har två värmesensorer vilket ser till att värmen alltid är optimal. Detta ser i sin tur till att ge ett jämnare resultat än om det endast hade funnits en värmesensor. Dess rundade kanter gör det enkelt att locka håret med plattången.


Automatisk avstängning och skydd

När du är klar med stylingen får du med ett skydd som kan sättas på för att undvika att du råkar bränna dig. Och skulle du glömma stänga av den efter användning stänger den automatiskt av sig efter 30 minuter. 


Väl värd investeringen

Plattången är i det dyrare spannet, men de allra bästa plattänger håller under en väldigt lång tid, så du behöver inte uppgradera plattången hela tiden.


Specifikationer om ghd Gold Styler plattång

 • Uppvärmningstid: 25 sekunder
 • Automatisk avstängning: Efter 30 minuter
 • Sladdlängd: 270 cm
 • Max-temp: 185 grader celsiusHär kan du köpa ghd plattångAnvändarnas omdömen och recensioner om ghd plattång

GHD Gold Styler är en av de mest klassiska som finns att köpa och kantas kontinuerligt av höga placeringar i experternas tester, vilket även speglas i användarnas recensioner, som är mycket positiva. Här kommer några exempel:


"Använt ghd plattång så länge jag kan minnas och dessa gör ingen besviken!"


"Älskar denna, mitt hår har aldrig varit så rakt. Så lycklig."


"Bästa plattången för att locka håret!"


"Ghds gold är bra för min hårtyp som är väldigt lockig och frizzig. Detta är den bästa plattången för tjockt hår!"


"Otroligt nöjd med min GHD plattång!"


Frisörerna rekommenderar också ghd:s plattång Gold Styler. Ett omdöme blev: 

Ska jag rekommendera en bra plattång, så är det GHD som gäller. Den är helt underbar att använda, plattar håret på ett drag, man kan locka håret med den och den gör riktigt fina lockar för ett frissigare hår - en mycket bra plattång för tjockt hår! Nu har jag haft min i 5 år, använt den dagligen på kunder och den är fortfarande lika bra!


Om plattång Ga.Ma

Vi på Bäst i test Guiden lyssnar inte bara på experterna, utan lägger lika stor vikt på vad vanliga konsumenter tycker när vi utser testvinnare. 


Plattång från Ga.Ma har därför fått utgå, även om GA.MA CP1 Ceramic är väldigt uppskattad. Flera konsumenter har rapporterat att denna gått sönder redan efter ett par månader, vilket förstås är mycket tråkigt. Det räcker inte med att göra bra produkter, de måste ju hålla också.


Längre ned på denna sida kan du se alla experttester som är gjorda de senaste åren.


Billig plattång bäst i test: OBH Nordica 3099


Keramisk plattång bäst i test

Vill du hellre spara lite pengar och köpa en billig plattång men ändå få bra kvalitet? Då är detta till dig! Denna har lyckas bra i testerna, rekommenderas av flera frisörer och experter och inte minst konsumenterna själva. Vi pratar om OBH Nordica 3099.


Antistatisk nanokeramisk beläggning

OBH Nordica 3099 har det som vi önskat ovan; den har nano-keramisk beläggning som avger negativa joner så att håret inte blir statiskt. 


Locka med plattång

OBH Nordicas plattång har justerbar temperatur mellan 120-230°C. Du kan använda den för att både skapa håret rakt och lockigt hår. Den värms också upp snabbt och är redo att användas redan efter 30 sekunder.


Automatisk avstängning och lång sladd

Den har också en lång sladd på 2,8 meter (bra om du vill stå upp) och en funktion som gör att den stängs av efter 1 timme. Du behöver alltså inte oroa dig för att du kanske glömt att dra ut kontakten innan du gick hemifrån.


Specifikationer om OBH Nordica 3099 

 • Uppvärmningstid: 30 sekunder
 • Automatisk avstängning: Efter 60 minuter
 • Värmelägen: 5 st
 • Sladdlängd: 280 cm
 • Temperatur (max): 230 grader celsius
 • Temperatur (min): 120 grader celsiusHär kan du köpa OBH Nordica plattångAnvändarnas omdömen och recensioner om OBH Nordica plattång

Om vi lyssnar på vad användarna av just denna tycker är responsen ändå tillfredställande och därför blir OBH Nordica 3099 vårt mest prisvärda val. Givetvis väger vi också in många bra placeringar i flera experttest (se dessa längst ned på sidan). 


Nackdelar med OBH Nordica plattång

Låt oss dock säga direkt att OBH Nordica, likt Ga.Ma, inte har gjort sig kända för att göra hållbara produkter. De är ofta väldigt snygga och marknadsföringen är det inget fel på. Men pengarna verkar inte alltid räcka till att göra bra produkter med hög kvalité.


Så gjorde vi testet om plattänger

Den bästa plattången behöver nödvändigtvis inte vara den dyraste. Det viktigaste är att bästa plattången ger bra resultat varje gång, är enkel att använda och inte sliter för mycket på håret. Och svar på detta har vi fått genom att ta reda på vad experterna och användarna som har köpt plattänger tycker. 


Likt de flesta produkterna som rör håret har det varit viktigt med temperaturkontroll och användarvänlighet. Men specifikt för plattången är det också viktigt att den har en bra bredd på arbetsytan för att du snabbt ska bli klar. Men det beror lite på hur du vill använda plattången, då en mindre plattång kan vara användbar för att skapa lockar och vågar, men som gör att det tar lite längre tid för att bli klar. 


När det gäller vad experterna och användarna tycker har GHD Gold Styler i många år varit en storfavorit, just för dess bra resultat, enkla användning och skonsamma teknik - där den med hjälp av sina värmesensorer ser till att det alltid är en optimal värme. 


Vi inser också att en plattång kan vara dyr att införskaffa sig, vilket är varför vi även rekommenderar ett mer prisvärt alternativ. Grunden till att OBH Nordica 3099 får en plats i vårt test är dess goda omdömen från experter och användare samt att den har varit med på marknaden länge, ett säkert val med andra ord.bästa plattång för att locka håret, vilken plattång är bäst, skonsamma plattänger bäst i test, bästa plattång för lockarTest plattång - experternas omdömen

Det finns flera tester att läsa, därför har vi sammanställt de viktigaste. Du hittar de senaste testerna högst upp i listan:


Damernas Värld testade 7 plattänger. Bäst i test blev GHD Gold Styler. Andra plattänger i deras test kom från bl.a. (Dyson Corrale, HH Simonsen Infinity styler, Cloud Nine Original iron, L'Oréal Professional Steampod 3.0, Remington Copper radiance straightener och Babyliss Steam lustre styler)


De gillar att den är lätt i handen, skonsam, stryker ner friss och ger lyster till håret. De tycker att den är lite i det dyrare laget men att det är värt investeringen.


Aftonbladet/WiseGuide testade 6 plattänger varav alla fick godkänt, men vissa var betydligt bättre än andra. Bäst i test blev Rowenta L'Oréal SteamPod som fick betyget 5 av 5. 


Den utmärker sig genom sitt snabba resultat; "ett drag med tången och håret formas direkt, tack vare ångfunktionen". Men det är jämt i toppen och GHD V Gold Classic Styler hamnar på en god andra plats; "En proffstång som är smidig och plattar mycket effektivt igenom håret."


Vi brukar alltid ha med Råd och Rön, men de har tyvärr inget test om plattänger för stunden.

Sammanfattning om plattångstestet

Efter att du läst vårt test om den bästa plattången önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa plattång
När du nu får ett vackert platt hår, vill du kanske också veta hur lätt du kan få vitare tänder! Kanske är du också intresserad av att veta vilken som är den bästa locktången samt bästa hårfönen för att fullända hårstylingen? Vi har även detta på Bäst i test Guiden!


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har plattång rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa plattången till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.Frågor och svar om plattångar

 • Vad ska man tänka på när man köper plattång?
  Välj en bra plattång som är inställd med en tillräckligt hög, men också skonsam temperatur som passar alla hårtyper eller en plattång som du själv kan styra temperaturen på.
 • Är det farligt att platta håret när det är blött?
  Använd inte plattång på blött hår. Det kan få vattnet att avdunsta och brista ut i plattången, vilket kan vara farligt. Dessutom tar håret mer skada. Platta håret eller locka håret med plattång när det är torrt!
 • Vilken plattång är bäst?
  GHD Gold Styler är den bästa plattången just nu. Detta enligt experter och användare som har fått ge sina omdömen om "plattång bäst i test".
 • Vilken plattång använder frisörer?
  Frisörer är flitiga användare av GHDs plattänger, däribland GHD Gold Styler.
 • Hur lockar man håret med plattång?
  Det är enkelt och går snabbt att locka håret med plattång när man väl har fått in tekniken.

  Du börjar med att dela upp håret och tar en slinga och klämmer hårslingan med plattången så långt upp och nära hårfästet som möjligt utan att bränna dig.

  Sedan håller du fast slingan med ena handen och klämmer åt med plattången samtidigt som du vrider tången 180 grader, eller 360 grader (beroende på hur lockigt du vill ha frisyren).

  När du väl har vridit tången så att hårslingan viras runt plattången så drar du försiktigt ner plattången längs hårslingan. När det släpper bör du ha fått en fin lock.Bäst i test Guidens tester inom styling


Anita Carlsen

Bäst i test: Plattång

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast