Mailutskick för föreningar och företag.

Eget nyhetsbrev - gratis!

Ok! Vi förstår direkt att detta kanske inte kommer att bli den mest besökta sidan på Bäst i test Guiden. Men eftersom vi ändå sitter på informationen efter timmar av letande, testande och utvärderande så skadar det ju inte att delge även denna kunskap, även om det förstås är långt ifrån lika många som är intresserade av att skapa ett eget nyhetsbrev, som att hitta tester på digitalkameror.

 

Först bara; Vem har glädje av att använda ett företag för att sköta mailutskick? Ja, egentligen alla som har en förening, klubb, frilansare, företag eller bara väldigt många personer som man vill kunna nå på ett smidigt sätt. Det handlar självklart inte om att SPAMMA ut reklam, men det finns stora fördelar med att låta ett företag ta hand om utskick, anmälningar, avanmälningar, förvaring och lagring av tidigare skickad information och personuppgifter. Inte minst med tanke på de strängare GDPR-regler som trädde i kraft under 2018.

 

Mailutskick - gör egna nyhetsbrev

Vi kommer att inrikta oss på enklare lösningar, som passar dig som inte har så stora krav på applikationskopplingar eller andra tekniska utmaningar. Istället riktar sig vårt förslag till en förening eller en liten firma som sällan har mycket pengar. Att låta en prisvärd MailingListProvider (MLP) ta hand om skötseln av t.ex. nyhetsbrev, är både enkelt och smidigt.

 

Det underlättar dessutom för den stackare som sitter med ett medlems- eller kundregister och försöker hålla det aktuellt, med allt som det innebär. Med en bra MLP är det enkelt att skapa egna nyhetsbrev och skicka ut dessa.

 

Viktiga egenskaper för en MLP är att det är stabilt, relativt enkelt att förstå och smidigt att skicka nyhetsbrev eller mail. Alla ska klara av att ta bort personer från sändlistan eller lägga in nya personer, om de inte sköter detta själva. Nu för tiden är de flesta MLP väldigt lika varandra, där det finns statistik på t.ex. hur många som öppnar mailen som du skickar.

 

Eftersom vårt mål är att hitta en prisvärd lösning för enklare utskick, väljer vi bort proffstjänster som t.ex. Apsis, som spelar i en annan division, vilket du inte minst märker på prislappen.

 

Efter att ha testat olika lösningar, pratat med flera duktiga personer inom området, läst svenska utvärderingar och tagit del av andra konsumenters åsikter har vi kommit fram till en segrare!

 

Bästa svenska leverantören

Eftersom vi vet att de flesta föredrar ett svenskt program blir  Get a Newsletter vinnare. Är du som de flera andra fördrar du helt enkelt att underlätta ditt arbete genom att det är svenska menyer, svensk information och - inte minst - support på Svenska.

 

Av någon obegriplig anledning har företaget valt ett engelskt namn på sin tjänst, när deras största fördel är att allt är på svenska. Trots detta kan du luta dig tillbaka i trygg förvissning om att du kommer att få den hjälp du behöver, när du behöver den, på svenska. Från Stockholm faktiskt.

 

Bäst i test på svenska nyhetsbrevutskick

 

Bara namnet är engelskt, allt annat är på svenska i detta e-postverktyg!

 

Gilla 5


De senaste åren har Get a Newsletter (GaN) jobbat hårt med sin tjänst och den är idag riktigt bra och prisvärd. Du får t.ex. skicka 500 mail gratis per månad till 100 kontakter. Det kan räcka för dig som har en liten grupp eller vill testa gratis.

 

Vill du skicka fler än 500 mail per månad får du betala en slant. Priset bygger på hur många kontakter du har på ditt konto. Har du t.ex. 500 mailadresser/kontakter som du vill skicka till, kostar det 80 kr per månad. Har du 1 000 stycken kostar det 120 kr per månad osv. Du kan se hela prislistan här på deras hemsida och avsluta ditt abonnemang precis när som helst.

 

Hur många mail kan du då skicka till dessa personer? Hur många som helst faktiskt! Det kostar lika mycket, oberoende om du skickar 1 mail i månaden eller 1 mail om dagen. Det här är förstås fördelaktigt för dig som skickar många mail till dina kontakter.

 

Den nackdel som kan vara bra att känna till, är att de har så kallad 'Double Opt-in' som standard, vilket enkelt uttryckt betyder att när en person önskar ditt Nyhetsbrev, måste denna bekräfta sin mailadress för att den ska aktiveras. Det blir alltså ett steg extra för att höja säkerheten, men med risken att personen 'inte orkar' bekräfta sin mailadress och att du därför går miste om en ny prenumerant.

 

Visserligen finns det en 'Work around' på detta, men den kräver extraarbete och det är inte alla som tycker teknik är roligt, utan hellre vill fokusera på att göra intressanta Nyhetsbrev.

 

Förutom detta är Get a Newsletter ett mycket bra val som är väl värt att undersöka. Du skapar enkelt ett gratiskonto här som du sedan använder för att titta in hos dem och se om det känns rätt för dig.


Get a newletter.

 

Du har väl också läst vår sida med tester av webbhotell? Där hittar du lösningar som passar både mindre företag, privatpersoner och större företag med behov av många domäner. Vi har också sammanställt tester på färglaserskrivare och bläckstråleskrivare på vår sajt.

 

Och på vår sida med Mobilt bredband test kan du se vilken leverantör som ger dig bäst täckning och högst hastighet när du ska surfa på tåget, i bilen eller i sommarstugan från din bärbara dator.Christopher Holmerin

Bäst i test: Skicka Nyhetsbrev

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2018-10-05 och uppdaterades senast