Vilken elcykel är bäst i test 2023? I vårt elcykel test 2023 utforskar vi marknadens toppmodeller, både elcykel dam bäst i test och elcykel herr bäst i test och utser elcykel bäst i test 2023.

Elcykel bäst i test 2024: Elcykel dam och herr bäst i test för prisvärd kvalitet

Ska du köpa elcykel och vill ha en prisvärd elcykel men också en bra elcykel? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst tester, pratat med experter och självklart hör med konsumenterna om vad de tycker om sitt köp. I testet har vi utsett både elcykel dam bäst i test samt elcykel herr bäst i test.


Hitta den bästa elcykeln för dina behov

Vilken elcykel är bäst? Utbudet är så stort och utvecklingen går så snabbt, att det är lönlöst att försöka utse en enda produkt som 'Bästa elcykeln'. Istället tipsar vi om att köpa en riktigt bra och prisvärd elcykel till lägsta möjliga pris.


Bästa elcyklarna just nu


Köpguide - Tips för att hitta den perfekta elcykeln

Att välja den bästa elcykeln är en svår uppgift eftersom det finns så otroligt många att välja mellan på. Lyckligtvis har vi tagit på oss denna uppgiften för att göra valet enklare för dig. Först går vi igenom de viktigaste faktorerna att hålla koll på när du ska köpa elcykel.


 • Batteriets prestanda och räckvidd: Se till att elcykeln har ett batteri som ger dig tillräckligt lång räckvidd för att möta dina behov.
 • Motorstyrka och assistansnivåer: Elcykeln ska ha en stark motor med bra vridmoment för att du enkelt ska ta dig upp för backar och ha en smidig cykelupplevelse. Ett plus är om motorn har flera assistansnivåer, så du enkelt kan anpassa hastigheten efter situationen.
 • Komfort och ramkonstruktion: För att få en så bekväm åktur som möjligt är det viktigt att elcykeln har en robust ramkonstruktion och ergonomisk design. Det är extra viktigt om du ska pendla med elcykeln.
 • Bromssystem och säkerhet: Elcykeln ska vara utrustad med pålitliga bromsar för effektiv bromsning.
 • Extrautrustning: Allra helst ska lampor, pakethållare och lås inkluderas i elcykeln så du slipper köpa till detta separat.


7 fördelar med en bra elcykel:

 1. Bra för dig som pendlar - 25km/h obehindrat i rusningstrafik är en stor fördel och du slipper långa köer!
 2. Låga bränslekostnader – det enda priset du behöver betala är den el som krävs för att ladda din elcykel.
 3. Undvik dyra försäkringar – om elcykelns maxhastighet är 25km/h klassas den som en vanlig cykel. Det betyder att du inte behöver betala dyra försäkringar för din elcykel.
 4. Bra motion - du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn.
 5. Miljövänligt – du minskar miljöskadliga utsläpp genom att cykla.
 6. Gratis parkering - inga parkeringsavgifter och du behöver inte leta efter en parkeringsplats.
 7. Inga vägtullar - du behöver inte betala vägtullar, vilket kan bli väldigt dyrt!


Elcykel dam bäst i test 2024

 

Prisvärd och bekväm elcykel för stadsmiljö

Lifebike C-MUTE UNI G8 är en snygg, sportig och bekväm elcykel som erbjuder god prestanda för ett bra pris. Dess främsta användningsområde är i stadsmiljön där den passar perfekt samtidigt som den erbjuder användarvänliga funktioner. 


Kraftfullt batteri och bra räckvidd

Elcykeln har bra räckvidd på upp till 80 km med en batteristyrka på 468 Wh, och är ideal för dagliga pendlingar och ärenden. Elcykelns motor hjälper dig att enkelt ta dig uppför backar och hålla en lagom hastighet. Notera dock att den inte är optimal om du vill cykla snabbt hela tiden eftersom batteriet tar slut snabbare. 


Planera din resa genom att ha koll på återstående batteristyrka och nuvarande hastighet på skärmen på styret. Batteriet plockas enkelt bort från ramen för laddning. Att ladda batteriet till full styrka tar ca 6 timmar.


Bra val av delar

Cykeln har 8 växlar från Shimano som smidigt växlar mellan spåren. När det gäller bromsarna har du en skivbroms fram och en traditionell fotbroms bak.


För stötdämpning har den tjocka däck vilket gör de perfekta för stadsmiljön eftersom de även ger lite dämpning. Cykeln saknar dock dämpning på ramen, och off-road turer är därför inte att rekommendera. 


Sammanfattning

Lifebike C-MUTE UNI G8 är en bekväm och prisvärd elcykel som passar utmärkt för stadsmiljön. Med kraftfulla funktioner, bra räckvidd och en stark motor erbjuder den utmärkt prestanda och komfort. Den kommer även installerad med godkänt lås, stöd samt lyktor fram och bak.


Specifikationer om Lifebike C-Mute Uni G8

 • Batterieffekt: 468 Wh
 • Räckvidd: upp till 80 km
 • Växlar: 8 st
 • Växelsystem: Shimano
 • Broms fram: Skivbroms 
 • Broms bak: Fotbroms
 • Hastighet: 25 km/h
 • Motoreffekt: 250 W
 • Vikt: 25 kg
 • Stöd: Ja
 • Belysning: Bak och fram


OBS! Specifikationer är enligt tillverkareHär kan du köpa elcykel dam bäst i test billigt

Bästa pris på denna elcykel får du när du köper den online. Då kan du även enkelt få hem den via bud, vilket i många fall är fritt!
Användarnas omdömen och recensioner om Lifebike C-MUTE Uni G8 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi höra vad de vanliga konsumenterna har att säga, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Haft elcykeln ett par veckor nu, pendlar till jobbet ca 8km/dag. Tänk på att efterdra skruvarna i styret, missade det och gjorde en vurpa då styret vred sig, hade då bara cyklat ca 12 mil efter montering. Önskar att bromsen på bakhjulet tog bättre, måste försöka justera den. I det stora hela nöjd."


"Mycket bra elcykel, lätt att ställa in så den passar. Dock är kontrollpanelen inte användarvänlig. Jag har inte lyckats nollställa trippen efter avslutad cykeltur. Därför får den bara 4 stjärnor."


"Cyklar dagligen till jobbet och har en lång cykelväg och många backar till och från jobbet. Inga problem med denna elcykel, kullarna är en bris."


"Supernöjd med denna elcykel som drar en barnkärra och orkar alla backar."


"Haft två elcyklar men detta är den bästa elcykeln, rullar sjukt lätt! Min förra elcykel tog emot när elen var slut men denna är kanon."


Utmanaren till bäst i test elcykel dam - Crescent Elina


Crescent Elina är en svensk elcykel av hög prestanda och kvalitet som med en kraftfull motor och ett batteri med god kapacitet gör att du enkelt tar dig fram stilfullt och bekvämt. Med detta i bagaget är det inte konstigt varför det är Sveriges mest sålda elcykel!


Stabil åktur

Crescent Elina är en bra elcykel som erbjuder en mycket stabil körupplevelse. Denna elcykel bäst i test dam är också utrustad med ett pålitligt växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar som erbjuder smidig växling och säker bromsning. 


Elcykel med bra räckvidd

En av elcykelns största fördelar är att den erbjuder en lång räckvidd på upp till 70 km vilket gör den perfekt för pendling in till jobbet, men även längre cykelturer. Tack vare en bekväm sadel och ergonomiska handtag får du maximal komfort, vilket gör att du orkar sitta på cykeln längre. 


Utrustad med smart teknik

Som de flesta elcyklarna idag är Crescent Elina också utrustad med en smart LCD-display där du får all information över olika funktioner, däribland hastighet, avstånd och batterinivå. 


Nackdelar och sammanfattning

Likt de flesta elcyklarna är det fortfarande priset som i första hand gör att vi drar oss för att investera i en elcykel. Förutom priset kan cykelns tyngd vara ett problem, även om vi tycker att det bidrar till en stabilitet på vägen. 


För att sammanfatta ger Crescent elcykel för dam en bra kombination av prestanda, komfort och stil. Med goda specifikationer och en enkel körupplevelse är det en därför en lämplig kandidat för titeln elcykel bäst i test.


Specifikationer om elcykeln Crescent Elina

 • Batterieffekt: 400 Wh
 • Räckvidd: 40 - 70 km
 • Växlar: 7 st
 • Växelsystem: Shimano
 • Broms fram: Skivbroms 
 • Broms bak: Fotbroms
 • Hastighet: 25 km/h
 • Motoreffekt: 250 W
 • Vikt: 25 kg
 • Stöd: Ja
 • Belysning: Bak och fram


OBS! Specifikationer är enligt tillverkare


Här kan du köpa Crescent Elina elcykel dam till bästa pris


Elcykel herr bäst i test 2024


Batavus Zonar E-Go är en välbyggd herr elcykel som har prisats i experternas tester för sin höga kvalitet och härliga åktur.


En rejäl och bekväm elcykel för alla miljöer

Batavus Zonar E-Go är en mångsidig elcykel för herrar som passar både landsväg och citytrafik samt tar sig enkelt fram över mindre ojämnheter tack vare bra däck och en robust aluminiumram. Med cykeln ingår en pakethållare, ett godkänt lås samt lyse bak och fram. En snygg detalj är att alla kablar är dragna innanför ramen vilket ger en ren och högkvalitativ look.


Perfekt för snabba hastigheter och uppförsbackar

Elcykeln har en kraftfull motor med ett vridmoment på 65 Nm vilket gör att du enkelt och snabbt kan ta dig runt genom stadens gator och uppförsbackar. Totalvikten på 27 kg ger dig en robust och stabil körupplevelse, även i högre hastigheter. 


Lång räckvidd och praktisk laddning

Batteriet har en kapacitet på 504 Wh vilket ger en räckvidd på 7 mil. Det laddas sedan upp effektivt på 4,5 timmar. Självklart är batteriet enkelt att ta bort från elcykeln, exempelvis om du vill ta med det upp på kontoret för laddning. 


Responsiva bromsar och smidig växling

Med skivbromsar fram och bak har du full kontroll över inbromsningen där du enkelt anpassar stoppförmågan efter situation. När det gäller växlar har du 10 st att använda, som sköts smidigt av Shimano-systemet.


På styret finner du även en skärm som visar hastighet, återstående batteri och funktion för att tända och släcka lyktorna. 


Sammanfattning

Batavus Zonar E-Go är en pålitlig elcykel som erbjuder komfort, kraft och kan användas i flera olika miljöer tack vare sin robusta ram och kraftfulla motor. Detta gör den ideal för dig som söker en bra elcykel


Specifikationer om elcykel herr bäst i test

 • Batterieffekt: 504 Wh
 • Räckvidd: 40 - 70 km
 • Växlar: 10 st
 • Växelsystem: Shimano 
 • Broms fram: Skivbroms
 • Broms bak: Skivbroms
 • Hastighet: 25 km/h
 • Motoreffekt: 250 W
 • Vikt: 23 kg
 • Stöd: Ja
 • Belysning: Bak och fram


OBS! Specifikationer är enligt tillverkare


Här kan du köpa elcykel herr bäst i test billigt

Behöver du hjälp med att finansiera ditt köp bör du även läsa vårt test om hur du lånar pengar med låg ränta.Premiumvinnaren - Scott elcykel bäst i test


Kraftfull elcykel med bekväm körupplevelse

Scott SUB Active eRide 10 är en kraftfull elcykel som imponerar med sin prestanda. Dessutom bjuder den på en bekväm och smidig körupplevelse tack vare sin stabila ramkonstruktion. 


Starkt batteri och lång räckvidd

Elcykelns största fördel är dess starka batteri som erbjuder en räckvidd upp till 90 km. Detta gör den perfekt till pendlingen om du gärna cyklar till jobbet. När du är framme är det enkelt att lösgöra batteriet för att ta med för laddning. Att ladda batteriet till full styrka tar drygt 6 timmar.


När det gäller elcykelns motor finns flera nivåer att välja mellan och beror på hur mycket hjälp du vill ha av elmotorn. Snabbt kan det gå, men du kan känna dig säker tack vare bromsarna på elcykeln, som ger dig en pålitlig stoppkraft. 


Komfortabel åktur

Även om elcykeln främst är framtagen för dig som gärna pendlar på cykelsadeln är den ett pålitligt val även när du vill ut på längre turer tack vare effektiv stötdämpning som absorberar stötar och ojämnheter på vägen. Detta gör det mer behagligt att ta sig ut på längre turer utan att din kropp ska bli trött. Här hjälper även den komfortabla sadel till att göra cykelturen med bekväm.


Nackdelarna med denna elcykel

Det finns få nackdelar med själva elcykeln, vilket även experterna som har testat den är eniga om


Den enda nackdelen är priset. Då kan man undra: vad kostar en bra elcykel? Denna elcykeln kostar runt 30 000 kronor, vilket är väldigt mycket pengar. Men med en cykel i premiumsegmentet innebär det också att du får en cykel som klarar av att pendla under större delen av året, samt att dess högkvalitativa komponenter håller över längre tid.


Specifikationer om bäst i test elcykel

 • Batterieffekt: 500 Wh
 • Räckvidd: 90 km (max)
 • Växlar: 9 st
 • Växelsystem: Shimano
 • Broms fram: Skivbroms
 • Broms bak: Skivbroms
 • Hastighet: 25 km/h
 • Motoreffekt: 250 W
 • Vikt: 26,5 kg
 • Stöd: Ja
 • Belysning: Bak och fram


OBS! Specifikationer är enligt tillverkare


Här kan du köpa Scott elcykel bäst i test till bästa pris

Jämförelse elcykel - specifikationer

Batterieffekt:
Räckvidd:
Växlar:
Växelsystem:
Broms bak:
Broms fram:
Hastighet:
Vikt:
Stöd:
Belysning fram:
Belysning bak:
Bäst i test elcykeln 2024 - Lifebike C-MUTE UNI G8 - Bäst i test
Lifebike C-MUTE UNI...
Elcykel dam bäst i...
468 Wh
80 km
8 st
Shimano
Fotbroms
Skivbroms
25 km/h
25 kg
Ja
Ja
Ja
Bäst i test elcykeln 2024 - Crescent Elina 2023 - Bäst i test
Crescent Elina 2023
Utmanaren elcykel...
400 Wh
40 - 70 km
7 st
Shimano
Fotbroms
Skivbroms
25 km/h
25 kg
Ja
Ja
Ja
Bäst i test elcykeln 2024 - Batavus Zonar E-Go - Bäst i test
Batavus Zonar E-Go
Elcykel herr bäst...
504 Wh
40 - 70 km
10 st
Shimano
Skivbroms
Skivbroms
25 km/h
23 kg
Ja
Ja
Ja
Bäst i test elcykeln 2024 - Scott Sub Active Eride 10 - Bäst i test
Scott Sub Active Eri...
Bästa premiumcykel
500 Wh
90 km
9 st
Shimano
Skivbroms
Skivbroms
25 km/h
26,5 kg
Ja
Ja
Ja

Så gjorde vi testet om elcyklar

När vi har utsett den bästa elcykeln har vi sett till att den matchar väl överens med vad användarna allra helst önskar hos en bra elcykel. Detta har vi tagit reda på genom att undersöka konsumentomdömen på olika nätforum och hemsidor. Här har det varit tydligt att konsumenterna värdesätter elcykelns räckvidd, motorkraft, komfort, lastmöjligheter och slutligen pris. 


För att se vilken elcykel som uppfyller dessa krav allra bäst har vi vänt oss till experterna. Här har vi fått god information från experterna i deras tester, som vi läst i tidningar och på andra forum på nätet. Men för att se hur elcyklarna som vinner experternas tester presterar i verkligheten har vi behövt jämföra dessa med användarnas egna recensioner, som ger en bättre indikation på hur cyklarna håller vid långvarig användning. 


Både experternas testresultat och användarnas recensioner har därför varit ledande för oss när vi har utsett elcykel bäst i test.


Elcykel test - vinnare av Bäst i test elcykel 

Elcykelvaruhuset säljer just nu Lifebike C-MUTE UNI G8 för 21995 kr. Frakten ingår i priset.

21995 kr är det lägsta priset just nu för Lifebike C-MUTE UNI G8!


Elcykelvaruhuset säljer just nu Crescent Elina 2023 för 19495 kr. Frakten ingår i priset.

19495 kr är det lägsta priset just nu för Crescent Elina 2023!


Elcykelvaruhuset säljer just nu Batavus Zonar E-Go för 25490 kr. Frakten ingår i priset.

25490 kr är det lägsta priset just nu för Batavus Zonar E-Go!


Cykelkraft säljer just nu Scott Sub Active Eride 10 för 26990 kr. Frakten ingår i priset.

26990 kr är det lägsta priset just nu för Scott Sub Active Eride 10!


Test elcykel - experternas omdömen

Test elcykel från 2023

Aftonbladet (2023): I deras senaste elcykeltest tar Scott SUB Active eRide 10 hem förstaplatsen och blir utsedd till elcykel bäst i test. Med anledning av dess goda räckvidd samt att den är mycket lättkörd. Aftonbladet passar även på att hylla dess stadighet vilket gör den ett bra val för pendlare. När det gäller nackdelar nämner de endast priset. Andra elcyklar i testet var bland annat Lifebike Classic LUX G9 som fick 3/5 poäng samt Vässla Pedal som också fick 3/5 i totalbetyg. 


Test elcykel från 2022

Aftonbladet: Utser Lifebike C-Mute UNI G8 till Bra Budgetköp i deras senaste test av elcyklar. Den beskrivs som en bra pendlarcykel för dig som främst kommer cykla på jämna vägar och asfalt då dess huvudsakliga stötdämpning endast kommer från de punkteringssäkra däcken.


Aftonbladet: I Aftonbladets cykeltest tog Batavus Zonar E-Go hem titeln Bäst i test och beskrevs vara precis det som önskas av en bra elcykel: pålitlig, smidig och bekväm. En riktig fullträff! De gillade framförallt att skärmen är informativ och att det går bra att cykla i uppförsbacke.


Uppdatering:Aftonbladet test från 2022 är de inte lika positiva eftersom elcykeln har ökat rejält i pris. Men med tanke på den kvalitet som erbjuds låter vi Zonar E-Go ligga kvar tills bättre alternativ finns.


Tidningen M3: Testade Lifebike C-Mute UNI G8 och ger den 4,5 av 5 i totalpoäng. De tycker att det är en bra cykel för pendling och gillar dess motor (som klarar uppförsbackar) samt att den är utrustad med skärm, korg, pakethållare och godkänt lås. Vidare tycker de att den kör väldigt bra och att växelsystemet från Shimano sköter växlandet felfritt!


Test elcykel äldre än 2021

Tidningen M3: Skriver att Crescent Elina är en pålitlig elcykel som passar de flesta. De tycker att den är otroligt bekväm, växlar smidigt samt att frambromsen fungerar ypperligt. Bland nackdelar nämner de att batteriet är svårt att plocka ur. 


Allt om elcyklar: Har testat Crescent Elina och tycker att ger den ett totalbetyg på 17/25. De tycker att det är en bra dam elcykel som är bekväm, har goda last möjligheter samt att den håller god kvalitet. Bland nackdelarna för elcykeln nämner de att det inte går att snålköra i låg fart (köra på lågt effektläge i medvind). 


Vår testvinnare för cykel herr, Batavus Zonar E-Go vann Aftonbladets test där 22 elcyklar testades. Om cykeln skrev de; "Precis så här ska en elcykel vara. Stabil, bekväm och smidig med en rapp känsla".


Tidigare har vi även haft vinnare som Batavus Torino E Go och Merida eSpresso 300 EQ.


Vad skiljer cyklarna åt?

Eftersom elcyklars motorstyrka regleras av lagen har alla elcyklar samma maxhastighet på 25 km/h tillika samma motoreffekt på 250W. Det som skiljs åt mellan cyklarna är vridmomentet, vilket spelar stor roll om du har mycket last eller cyklar i uppförsbacke.


Detta gör att du snabbt kan ta dig runt i staden, oavsett om det är väldigt kuperat. Motorn i cykeln är snarare ett hjälpmedel och är skalbar, den hjälper dig endast så mycket du vill och enligt hur mycket du trampar. Den känner av ifall du har svårt att trampa och ger dig snabbt lite mer kraft.


Trimma elcykel

Det finns elcyklar av olika typer där det är relativt enkelt att ta bort spärren som stoppar motorstöd efter att mätaren passerar 25 km/h. I vissa fall har användare lyckats få upp sina elcyklar i 50 km/h. Detta är dock rätt komplicerat och kräver expertis för att göras på bäst sätt. Dock vill vi påminna om att det är olagligt att köra en trimmad cykel på allmän väg eftersom det kommer med flera säkerhetsrisker.


Elcykel barn

Det är helt okej för barn att köra elcykel eftersom det fortfarande klassas som en cykel. Tänk bara på att använda hjälm, 25 km/h är ändå rätt fort på endast två hjul! Utöver en egen cykel för ditt barn går det ofta att utrusta dem med barnstol på pakethållaren.


Att tänka på 

Är du boende i stan lär du rikta dina prioriteringar till en smidig cykel med bra effekt samt med korg eller pakethållare för att ta med dig din väska. Dina däck ska helst vara tunna för att enkelt styra mellan bilar och portar. Allra helst vill du också ha ett lågt insteg eftersom det gör det enklare att hoppa på och av vid rödljus


Du behöver inte ha det största batteriet eftersom du med största sannolikhet kommer att ladda cykeln varje dag efter jobbet.


För stadspendling finns det en del saker du bör ha koll på när du väljer elcykel. Och det handlar främst om korg, godkänt lås, lagom breda däck (för jämn åktur och dämpning), lyktor och pakethållare.


Idag finns det väldigt många tillverkare av elcyklar och de som har gjort bra ifrån sig hos experttester är bl.a. Crescent, Lifebike, MADE, Merida, Momas, Monark och Evobike.Elcykel dam bäst i test, bäst i test elcykel dam, bästa elcykeln dam, elcykel mittmotor bäst i test, elcyklar test

 Ta dig smidigt fram genom stadstrafiken med den bästa elcykeln!Elcykel bäst i test - Tips

 1. För maximal säkerhet på din elcykel är det bra att vara utrustad med en hjälm. Läs därför vårt test om den bästa cykelhjälmen där vi jämför och utser cykelhjälm bäst i test.
 2. Om du är mer intresserad av en elsparkcykel kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa elscootern eller vårt test där vi utser den bästa el mopeden!Jämför elpriser är ett bra sätt för att hålla nere kostnaderna på dina elräkningar.
 3. Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har elcykel rea på ovanstående cyklar. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elcykeln till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kostar en elcykel?
  Våra testvinnare med titeln "elcykel bäst i test" kostar mellan ca 20 000-30 000 kronor. Det finns såklart både billigare och dyrare cyklar men dessa fungerar mycket bra för de flesta människor som både cykelpendlar och som vill få en bättre kondition.
 • Vad kostar batteri till elcykel?
  Batteriet utgör en stor del av cykelns kostnad. Du får räkna med att ett nytt batteri kostar ca 6000-9000 kronor.
 • Vilken elcykel är bäst i test?
  Vi har utsett både Lifebike C-MUTE UNI G8 och Batavus Zonar E-Go till "elcykel bäst i test" just nu i vårt elcykel test. Oavsett vilken du väljer får du en riktigt bra elcykel!
 • Varför elcykel?
  Med en elcykel blir det bekvämare och lättare att cykla och uppmuntrar många till att börja cykelpendla i stället för att åka bil - bra för miljön och hälsan. Trots lättare motstånd i jämförelse med en traditionell cykel får du bra motion av en elcykel.


Bäst i test Guidens biltillbehörs- och fordonstester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon, maskiner.Philip Andrén

Bäst i test: Bästa elcykeln

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast