Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

 

Vinkyl bäst i test

 

Tester på bästa vinkylen 2019

Vill du veta vilken vinkyl som är bäst i test 2019? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Många tror att vinkylar enbart är för riktiga entusiaster. Så är inte riktigt fallet. Det enda kriteriet du egentligen behöver möta är att du gillar vin och som är rätt tempererat. För att göra valet lättare för dig har vi därför tagit fram tre olika testvinnare i tre olika storlekar. Vinkylen som vi först presenterar i testet är en integrerad vinkyl som du bygger in i ditt kök (samma storlek som en diskmaskin). Den andra är en mindre fristående vinkyl som du kan placera vart du vill i ditt hem. Den sista är en vinkyl av det större slaget och passar den riktiga vin-entusiasten bäst. Denna vinkyl har samma storlek som ett normalt kylskåp! Läs hela testet här nedan.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa integrerade vinkylen NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa fristående vinkylen NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa stora vinkylen NU!

 

Så väljer du rätt vinkyl

Det finns två typer av vinkylar, fristående och integrerade. Vinkylen fungerar precis som ett kylskåp och har en till två termostater som ser till att temperaturen är rätt.

 

Utöver vinkylar så finns det även vinlagringsskåp. Vinskåp lämpar sig bättre för finare viner som behöver lagras under en längre tid. Med vinlagringsskåp kan du, utöver temperatur, även kontrollera luftfuktighet.

 

Valet är alltså rätt så lätt. Gillar du finare viner som du har tänkte att lagra under en längre tid så är vinskåp något för dig. Är viktigaste prioritet istället att kunna servera rätt tempererade viner är vinkylen bäst lämpad för dig.

 

Så lagrar du vinet bäst!

De flesta vinerna är drickfärdiga redan när du köper dem. Dock så kan lagring göra att smakerna hinner utvecklas ännu mer (gäller inte alla vinner). Platser som lämpar sig allra bäst för lagring av vin är antingen en vinkällare eller ett vinlagringsskåp. Vinlagringsskåp, likt skåpet Vestfrost i vårt test håller jämn temperatur och skåpet håller även luftfuktigheten jämn, vilket är optimalt när du ska lagra vin. Att lägga viner i kylskåpet är inte att rekommendera eftersom det öppnas ofta samt att det vibrerar mer. Alla vinkylar i detta test har ett inbyggt vibrationsskydd.

 

Förutom var du lagrar dina viner så spelar temperaturen en stor roll. En idealisk lagringstemperatur ligger på ca 11 grader celcius. Vill du lagra rött, vitt och champagne i din vinkyl tillsammans så går det oftast väldigt bra eftersom de flesta vinkylar har 2 temperaturzoner. Du kan då exempelvis lägga de röda vinerna i den övre zonen och hålla den zonen något varmare (läs om den optimala temperaturen på flaskorna) samt att du kan ha vita viner och champagne på den nedre zonen där du kan ha en lägre temperatur.

 

 

Integrerad vinkyl bäst i test

Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi hittat en testvinnare. Vinnaren är ingen mindre än Electrolux ERW1573AOA.

 

 

bästa integrerade vinkylen - Electrolux ERW1573AOA

Bästa integrerade vinkylen just nu - Electrolux ERW1573AOA

 (Klicka på vinkylen för mer information på Electrolux hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Electrolux ERW1573A0A är en smart och rymlig vinkyl. Den har plats för 52 st 0,75L (bordeaux)-flaskor. Den har 1 temperaturzon, så tyvärr går det inte att ställa in temperaturen i två lägen. Trots detta gör vinkylen jobbet bra och håller alltid en perfekt jämn temperatur- och luftfuktighetsnivå.

 

När det kommer till skydd av vinerna så kan du vara säker då skåpdörren är UV-resistent. Det finns även ett vibrationsskydd inbyggt så att dina viner ej skadas av kompressorns frekventa små rörelser. Dörren är omhängbar, så du kan ha dörren antingn som vänster- eller högerhängd.

 

Specifikationer

 • Höjd: 82cm
 • Bredd: 59,5cm
 • Djup: 56,6cm
 • Vikt:48kg
 • Energiklass: A
 • Energiförbrukning/år: 149 kWh
 • Ljudnivå: 42dB (enligt tillverkaren)
 • Temperaturzoner: 1

 

Du styr temperaturen på vinskåpet med knappar på framsidan som ger dig en digital indikering om vad temperaturen är insatt på. Där kan du även ställa in LED-belysningen som ger en härlig belysning av dina viner i skåpet.

 

Electrolux ERW1573AOA är en vinkyl som integreras in till ditt kök. Dess mått är utformade för att passa likt en diskmaskin i ditt kök. Måtten för inbyggnad är: H x B x D, (mm): 822x600x550.

 

Så säger konsumenterna om Electrolux ERW1573AOA

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


 

"Jag gjorde väldigt mycket research innan jag köpte min vinkyl. Jag beställde denna och jag är mycket nöjd. Den fungerar bra, ser bra ut och viktigast av allt så behöver du inte ha en civilingenjörsutbildning för att installera den!", "Jag har alltid haft vinkylar och nyligen efter att min gamla har slutat fungera köpte jag denna. Den är mindre och mycket bättre än min gamla. Jag gillar att temperaturen håller sig på samma nivå konstant och att kompressorn inte låter mycket och självklart att det finns ett vibrationsskydd vilket min gamla vinkyl INTE hade".

 

Här köper du testvinnaren till bästa pris

 

Hemmy säljer den för 11240 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

11240 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för vinkylen Electrolux ERW1573AOA.

 

Hos Tretti kan du köpa vinkylen för 11299 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingårockså i priset.

 

eNemo säljer den fristående vinkylen för för 12199 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

WhiteAway säljer den för för 12299 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

 

 

 

Fristående vinkyl bäst i test

Har du inte ett kök som är stort nog för en integrerad vinkyl men vill ändå ha möjligheten att servera perfekt kylt vin? Då är den fristående vinkylen något för dig! Läs mer här nedan.

 

bästa vinkylen - Caso WineDuett Touch 12

Bästa fristående vinkylen just nu - Caso WineDuett Touch 12

 (Klicka på vinkylen för mer information på Casos hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Caso WineDuett Touch 12 är en fristående vinkyl av den mindre varianten. Att den är fristående gör det lättare att disponera i hemmet eftersom du inte behöver montera in den i köket.

 

Funktionerna på Caso WineDuett Touch 12 är lätt att använda och kommer med bra funktionaliteter och är därmed en bra vinkyl för dig som letar efter en rimlig kompromiss mellan pris och funktionalitet.

 

Specifikationer

 • Höjd: 52,5 cm
 • Bredd: 34,5 cm
 • Djup: 51 cm
 • Vikt: 13,8 kg
 • Energiklass: B
 • Energiförbrukning/år: 168 kWh
 • Ljudnivå: 45dB (enligt tillverkaren)
 • Temperaturzoner: 2

 

Caso WineDuett Touch 12 har plats för 12 normalstora (bordeaux) vinflaskor. Med denna kyl går det att servera dina viner perfekt eftersom den har 2 olika kylzoner. Kylzoner i vinkylsspråk betyder att du kan lagra viner i två olika temperaturer. T.ex. så kan du lagra dina röda viner i 12 grader samtidigt som du lagrar vitt och champagne i exempelvis 8 grader. Det finns ingen fysisk barriär mellan de två zonerna men det går att ställa in temperaturen i både toppen och botten för att lagringsförhållanden ska vara optimala.

 

Temperaturen på kylskåpet går att ställa in från 7-18 grader samt från 10-18 grader beroende på om du ställer in temperaturen till överdelen eller bottendelen.

 

Så säger konsumenterna om Caso WineDuett Touch 12

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


 

"Jag har haft denna vinkyl i ca 1 vecka nu. Hittils är jag nöjd. Alla flaskor passar fint och den är tyst av sig. Jag har den inställd på 12 grader och jag har mina röda viner på toppen och de vita på botten, funkar jättebra."

 

 


Här köper du testvinnaren till bästa pris

 

 

Tretti säljer den fristående vinkylen för för 2159 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

2159 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för vinkylen Caso WineDuett Touch 12.

 

CDON säljer den för för 2169 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Hemmy säljer den för 2268 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

WhiteAway säljer den för för 2269 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

 

eNemo säljer vinkylen för för 2270 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Hos Kitchentime kan du köpa vinkylen för 2680 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingårockså i priset.

 

Confidentliving säljer vinkylen för 2680 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

 

Stor vinkyl bäst i test

För den riktiga vinentuasiasten har vi tagit fram en till testvinnare. Det är vinkylen Vestfrost FZ414W som är av större modell.

 

 

Större vinkyl - Vestfrost FZ 414 W

Bästa stora vinkylen just nu - Vestfrost FZ 414 W

 (Klicka på vinkylen för mer information på Vestfrosts hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Vinkylen från Danska Vestfrost är en stor vinkyl som har plats för hela 197(!) normalstora (bordeaux) flaskor. Den passar dig som är en sann entusiast som vill ha hög kapacitet, bra funktioner och har lite extra plats där hemma.

 

På LED-displayen kan du elektroniskt styra temperaturen som kan gå från 5-22 grader. Precis som den "lilla" vinkylen i vårt test går det även att ställa in denna vinkyl i 2 temperaturzoner.

 

Alla hyllor i vinkylen är gjorda av trä och högst upp finns även en liten “show-hylla” där du kan visa upp dina favoritflaskor.

 

Kompressorn i vinkylen är vibrationsskyddad då små konstanta skakningar kan skada vinet. Kylens klimatklass är SN-ST vilket innebär att kylskåpet kan stå i temperaturer från 10-38 grader utan problem.

 

Specifikationer

 • Energiklass: A+
 • Energiförbrukning/år: 129 kWh
 • Kapacitet: 197 flaskor (bordeaux)
 • Höjd: 185cm
 • Bredd: 59,5cm
 • Djup: 59cm
 • Ljudnivå: 40dB
 • Temperaturzoner: 2

 

Denna kylen levereras även med inbyggt värmeelement vilket gör att den klarar av att stå i temperaturer kallare än den inställda temperaturen.

 

Glasdörren är tonad med UV-filter vilket betyder att skåpet kan stå i princip varsomhelst i ditt hem utan att vinet skadas av solens strålar. Med en dämpbar belysning kan du även skapa rätt stämning i det rum du väljer att placera kylen. Skulle du vilja bygga in kylen i ditt kök så är det bra att dörrarna i denna kyl också är omhängbara.

 

Så säger konsumenternaom Vestfrost FZ 414 W


Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


 

"Flott vinkyl, ganska tyst och läcker med LED-lampor runt omkring. Håller temperaturen 16 i toppen och 6 i botten fint", "Jag köpte denna vinkyl för 14 dagar sedan och jag måste säga att jag är mycket nöjd med produkten. De två kylzonerna fungerar förvånansvärt bra med vitt vin, rosé och champagne som jag har längst ner. Rödvin har jag högst upp", "Står trevligt med LED-ljus(valbara), robusta trähyllor som enkelt kan fällas ut och ställas in i vinkel. Relativt låg kostnad och god energisparning. Kan låsas".

 

Här köper du vinkylen Vestfrost FZ 414 W till bästa pris

 

Tretti säljer den för 15509 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

15509 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för vinkylen Vestfrost FZ 414 W.

 

Hos WhiteAway kan du köpa vinkylen för 26499 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingårockså i priset.

 

eNemo säljer dem för för 26499 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

 

 

Så säger experterna om vinkylarna

När det kommer till vinkylar så finns det inga läsbara experttester i Sverige än. Det är en relativt "ung" testkategori och vi har därför fått ge oss ut i fältet för att undersöka. Vi har därför pratat med experter inom ämnet från varuhus och hemsidor där vi har fått dessa kylar rekommenderade. Förutom Caso, Vestfrost och Electrolux har vi även blivit rekommenderade kylar som också håller mycket mycket god kvalitet från bla. mQuevée, SMEG och Vestfrost.

 

 

 

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående gamingheadset. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa gamingheadset till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!