Vinkyl bäst i test

Tester på bästa vinkylen 2021

Ska du köpa vinkyl och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi på Bäst i test Guiden har pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Många tror att vinkylar enbart är för riktiga entusiaster. Så är inte riktigt fallet. Det enda kriteriet du egentligen behöver möta är att du gillar vin, framförallt när det har rätt temperatur. 


För att göra valet lättare för dig har vi därför tagit fram testvinnare i vårt vinkyl test i tre storlekar. Vinkyl bäst i test som vi först presenterar i testet är en integrerad vinkyl för inbyggnad (samma storlek som en diskmaskin). Den andra vinkylen är en fristående liten vinkyl som du enkelt kan placera vart du vill i ditt hem. Den tredje och sista vinkylen i testet är en vinkyl av det större slaget som passar dig som har ett genuint intresse för vin. Denna vinkyl har samma storlek som ett normalt kylskåp!


I testet kan du läsa om


Bästa vinkylen 2021

Vinkyl bäst i test

Electrolux ERW1573AOA

Vinkyl bäst i test Electrolux ERW1573AOA
 • Inbyggt vibrationsskydd

 • Rymmer 52 flaskor

 • Omhängbar dörr

 • En temperaturzon

Stor vinkyl bäst i test

Vestfrost FZ414W

Vinkyl bäst i test Vestfrost FZ414W
 • Rymmer 197 flaskor

 • 2 temperaturzoner som klarar 5-22 grader

 • Klimatklass SN-ST

 • Tyst vinkyl


Välj rätt vinkyl

Det finns två typer av vinkylar, fristående och integrerade. Vinkylen fungerar precis som ett kylskåp och har en till två termostater som ser till att temperaturen är optimal för vinerna du lagrar. Med två temperaturzoner kan du förvara vin i optimala förhållanden, fri från varm luft och med uv skydd. 

 

Utöver vinkylar så finns det även vinlagringsskåp. Vinskåp lämpar sig bättre för finare viner som behöver lagras under en längre tid. Med vinlagringsskåp kan du, utöver temperatur, även kontrollera luftfuktighet vilket tillåter vinet att åldras under optimala förhållanden. 

 

Valet är alltså rätt så lätt. Gillar du finare viner som du har tänkte att lagra under en längre tid så är vinskåp något för dig. Är viktigaste prioritet istället att alltid servera rätt tempererade viner är den mindre vinkylen bäst för dig.

 

Lagra vin

De flesta vinerna är redo att drickas när du köper dem. Dock kan lagring göra att smakerna hinner utvecklas ännu mer (gäller inte alla viner). Utöver vinkylar kan viner också lagras i en vinkällare. Vinlagringsskåp återskapar klimatet hos en riktig vinkällare och ger perfekt luftfuktighet. Viner lagras ofta i temperaturer från 11-14 grader celsius.


Vissa vinkylar har två temperaturzoner. Där kan du placera dina röda viner i den en zon med en zon samtidigt som du lagrar vitt, champagne och mousserande i en annan där temperaturen är något kallare. 


Att lagra viner i kylskåpet är inte att rekommendera eftersom det öppnas ofta samt att det vibrerar mer. Vibration är något du helst vill undvika när det gäller viner. Alla vinkylar vi har med i detta test har ett inbyggt vibrationsskydd.

  


Vinkyl inbyggnad - bäst i test

Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger har vi hittat en testvinnare. Vinnaren är ingen mindre än Electrolux ERW1573AOA som är en mycket prisvärd vinkyl. 

 

Bästa integrerade vinkylen för inbyggnad - Electrolux ERW1573AOA
 (Klicka på vinkylen för mer information om bästa priset
)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 19 juni 2021

De bästa priserna på Electrolux ERW1573AOA

 


Electrolux ERW1573A0A är en smart och rymlig vinkyl för inbyggnad. Tack vare att det är en integrerad vinkyl kan du få den att passa in snyggt i köket utan att det ska stå som en klump på golvet. 


Electrolux vinkyl har plats för 52 st 0,75L (bordeaux)-flaskor. Den har 1 temperaturzon, så tyvärr går det inte att ställa in temperaturen i två lägen. Trots detta gör vinkylen jobbet bra och håller alltid en perfekt jämn temperatur- och luftfuktighetsnivå.

 

När det kommer till skydd av vinerna så kan du vara säker då skåpdörren har uv skydd. Det finns även ett vibrationsskydd inbyggt så att dina viner ej skadas av kompressorns frekventa små rörelser. Dörren är omhängbar, så du kan ha dörren antingn som vänster- eller högerhängd.

 

Specifikationer

 • Höjd: 82cm
 • Bredd: 59,5cm
 • Djup: 56,6cm
 • Vikt:48kg
 • Energiklass: A
 • Energiförbrukning/år: 149 kWh
 • Ljudnivå: 42 dB 
 • Temperaturzoner: 1

 

Du styr temperaturen på vinskåpet med knappar på framsidan som ger dig en digital indikering om vad temperaturen är insatt på. Där kan du även ställa in LED-belysningen som ger en härlig belysning av dina viner i skåpet.

 

Electrolux ERW1573AOA är en vinkyl som integreras in till ditt kök. Dess mått är utformade för att passa likt en diskmaskin i ditt kök. Måtten för inbyggnad är: H x B x D, (mm): 822x600x550. Läs mer på Electrolux hemsida

 

Så säger konsumenterna om Electrolux ERW1573AOA

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Jag gjorde väldigt mycket research innan jag köpte min vinkyl. Jag beställde denna och jag är mycket nöjd. Den fungerar bra, ser bra ut och viktigast av allt så behöver du inte ha en civilingenjörsutbildning för att installera den!", "Jag har alltid haft vinkylar och nyligen efter att min gamla har slutat fungera köpte jag denna. Den är mindre och mycket bättre än min gamla. Jag gillar att temperaturen håller sig på samma nivå konstant och att kompressorn inte låter mycket och självklart att det finns ett vibrationsskydd vilket min gamla vinkyl INTE hade".

 

Här köper du integrerad vinkyl till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


CDON.COM säljer den just nu för 12364 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

12364 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux ERW1573AOA!Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig
Fristående vinkyl bäst i test

Har du inte ett kök som är stort nog för en integrerad vinkyl men vill ändå ha möjligheten att servera perfekt kylt vin? Då är den lilla fristående vinkylen något för dig! Läs mer här nedan.

Bästa fristående vinkylen just nu - Caso WineDuett Touch 12
 (Klicka på vinkylen för mer information om bästa priset
)Caso WineDuett Touch 12 är en fristående liten vinkyl. Att den är fristående gör den lätt att placera i hemmet eftersom du inte behöver montera in den i ett skåp.

 

Funktionerna på Caso WineDuett Touch 12 är lätt att använda och kommer med bra funktionaliteter och är därmed en bra vinkyl för dig som letar efter en rimlig kompromiss mellan pris och funktionalitet.

 

Specifikationer

 • Höjd: 52,5 cm
 • Bredd: 34,5 cm
 • Djup: 51 cm
 • Vikt: 13,8 kg
 • Energiklass: B
 • Energiförbrukning/år: 168 kWh
 • Ljudnivå: 45dB (enligt tillverkaren)
 • Temperaturzoner: 2

 

Caso WineDuett Touch 12 har plats för 12 bordeaux-flaskor (normalstora). Med denna kyl går det att servera dina viner perfekt eftersom den har 2 olika kylzoner. Det finns ingen fysisk barriär mellan de två zonerna men det går att ställa in temperaturen i både topp- och bottendelen för optimala lagringsförhållanden.

 

Så säger konsumenterna om Caso WineDuett Touch 12

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag har haft denna vinkyl i ca 1 vecka nu. Hittills är jag nöjd. Alla flaskor passar fint och den är tyst av sig. Jag har den inställd på 12 grader och jag har mina röda viner på toppen och de vita på botten vilket funkar jättebra. En bra vinkyl med andra ord"


Här köper du Caso WineDuett Touch 12 till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.

Vinskåp bäst i test

För den riktiga vinentuasiasten har vi tagit fram en till testvinnare. Detta är vinskåpet Vestfrost FZ414W som är av större modell och något för dig som älskar vin.

Bästa stora vinkylen just nu - Vestfrost FZ 414 W
 (Klicka på vinkylen för mer information om bästa priset
)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 19 juni 2021

De bästa priserna på Vestfrost FZ414W


Vinkylen från danska Vestfrost är ett vinskåp som rymmer 197 vinflaskor. Det passar dig som är en sann entusiast som vill ha goda lagringsmöjligheter, bra funktioner och med lite extra plats där hemma.

 

På LED-displayen kan du elektroniskt styra temperaturen som kan gå från 5-22 grader. Vinskåpet har 2 temperaturzoner.

 

Alla hyllor i vinskåpet är gjorda av trä och högst upp finns även en liten “show-hylla” där du kan visa upp dina favoritflaskor.

 

Kompressorn i vinskåpet har ett vibrationsskydd för att motverkar vibrationer som kan skada vinet. 

 

Specifikationer

 • Energiklass: A+
 • Energiförbrukning/år: 129 kWh
 • Kapacitet: 197 flaskor (bordeaux)
 • Höjd: 185cm
 • Bredd: 59,5cm
 • Djup: 59cm
 • Ljudnivå: 40dB
 • Temperaturzoner: 2

 

Denna kylen har ett inbyggt värmeelement. Vinskåpet klarar därför av att stå i temperaturer som är kallare än den inställda temperaturen. 

 

Glasdörren är tonad med UV-filter för att dina viner inte ska skadas av solens strålar. Med en inställningsbar belysning kan du även skapa rätt stämning i det rum du väljer att placera vinskåpet. 

 

Detta säger konsumenterna om Vestfrost FZ 414 W

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Flott vinkyl, ganska tyst och läcker med LED-lampor runt omkring. Håller temperaturen 16 i toppen och 6 i botten fint", "Jag köpte denna vinkyl för 14 dagar sedan och jag måste säga att jag är mycket nöjd med produkten. De två kylzonerna fungerar förvånansvärt bra med vitt vin, rosé och champagne som jag har längst ner. Rödvin har jag högst upp", "Står trevligt med LED-ljus(valbara), robusta trähyllor som enkelt kan fällas ut och ställas in i vinkel. Relativt låg kostnad och god energisparning. Kan låsas".

 

Här köper du vinkylen Vestfrost FZ 414 W till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Whiteaway erbjuder Vestfrost FZ414W just nu för 15089 kr. Frakten ingår även i priset.

15089 kr är det lägsta priset just nu för Vestfrost FZ414W!

CDON.COM säljer den just nu för 18395 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu vinkylen för 20008 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer Vestfrost FZ414W för 25999 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

eNemo säljer den för 25999 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Testvinnare vinkyl - experternas omdömen

När det kommer till vinkylar så finns det ännu inte så många experttester i Sverige. Det är en relativt "ung" testkategori och vi har därför fått ge oss ut på fältet för att undersöka vilka vinkylar som är värdiga vinnare i detta test. Vi har därför primärt pratat med experter inom ämnet hos vitvaruhusen där vi fått dessa kylar och skåp rekommenderade. Förutom Caso, Vestfrost och Electrolux har vi blivit rekommenderade kylar från bla. mQuevée. 

 Kampanjpriser hos Tretti, WhiteAway och eNemo

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.


Lycka till med dina inköp!Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa vinkylen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den vinkyl som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa VinkylenTips 1: Till ditt vin vill du ha en god matbit. Denna tillagar du allra bäst med en Sous Vide. Vi vill därför tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa sous vide just nu. Denna gör det enkelt att tillaga goda kött- fisk- och vegetariska rätter utan problem. Läs även vårt test om bästa espressobryggaren och bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten samt testet om bästa stekgrytan. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående vinkylar och vinskåp. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vinkylen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
 

Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelen med en vinkyl?
  Fördelen med en vinkyl är att du kan förvara vin i olika temperaturer efter vad som är optimalt för vinerna. En vinkyl ger då vinerna en chans att utveckla sina smaker så att de smakar som allra bäst. En vinkyl gör det även enklare med servering eftersom lättare viner oftast ska serveras lite svalare än de tyngre.
 • Vilken vinkyl är bäst i test?
  Detta beror på vad för typ av vinkyl du är intresserad av. Är det en vinkyl för inbyggnad rekommenderar vi Electrolux vinkyl ERW1573A0A. Detta är en bra instegsmodell och är väldigt effektiv, samtidigt som du enkelt kan få den att passa in med ditt resterande kök. Letar du efter en fristående vinkyl som kan placeras i exempelvis garaget så är det Caso WineDuett Touch 12 som tar hem förstaplatsen just nu. Denna vinkyl är enkel att få igång, har två temperaturzoner och rymmer 12 bordeauxflaskor. Men är ni en riktig vinfantast och samlar på fina viner bör ni sikta in er på ett vinskåp. Vår bäst i test vinnare från Vestfrost erbjuder 2 temperaturzoner och plats för hela 197 bordeaux-flaskor. Den har även en låg energiförbrukning och en låg ljudnivå.
 • Hur funkar en vinkyl?
  En vinkyl fungerar precis som en vanlig kyl förutom att du har ett större span på valbara temperaturer. Exempelvis kan du låta kylen hålla temperaturer på mellan 5 - 22 grader celsius. Dessutom har en vinkyl ofta flera temperaturzoner, så att du kan vara flexibel och hålla olika typer av viner till optimal temperatur.

Bäst i test Guidens tester inom vitvaror


Philip Andrén

Bäst i test: Vinkyl

Testet skrevs och uppdaterades senast