liten vinkyl bäst i test vinkyl test, vinkyl 2 zoner bäst i test

Vinkyl bäst i test 2024 - inbyggd vinkyl och liten vinkyl

Ska du köpa vinkyl och vill veta vilken som är den bästa vinkylen just nu? Du kanske till och med letar specifikt efter en inbyggd vinkyl eller fristående vinkyl? Då har du kommit helt rätt! 


Många tror att vinkylar enbart är för riktiga entusiaster. Så är inte riktigt fallet. Det enda kriteriet du egentligen behöver möta är att du gillar vin, framförallt när det har rätt temperatur. Läs om fördelarna med en bra vinkyl i vårt test nedan!


Bästa vinkylarna 2024


Köpguide

Det finns två typer av vinkylar: fristående vinkyl som kan placeras var som helst samt integrerad vinkyl som byggs in i köket eller köksön. De fungerar precis som vanliga kylskåp med undantag för att de kan ha fler termostater. Fördelen med två termostater (eller fler) är att du kan dela in vinkylen i olika temperaturzoner, vilket gör att du kan lagra fler vinsorter under optimala förhållanden.


Utöver vinkylar så finns det även vinlagringsskåp, som lämpar sig bättre för finare viner som behöver lagras under en längre tid, eftersom du även kan kontrollera luftfuktighet vilket låter vinet åldras under optimala förhållanden.


Vill du ha möjligheten att lagra viner under längre tid lämpar sig ett bra vinskåp sig bättre. Men i vissa fall räcker det med en mindre vinkyl, framförallt om största prioritet ligger i att servera viner i rätt temperatur, så de smakar som bäst. Då är en mindre vinkyl ett mer flexibelt val, dessutom kostar de inte lika mycket som vinskåpen.


Lagra vin

De flesta vinerna är redo att drickas när du köper dem. Men oftast gör lagring att smakerna i vinet hinner utvecklas ännu mer, vilket gör vinet ännu godare.


Traditionellt har viner lagrats i vinkällare. Denna miljön försöker vinskåp återskapa genom att reglera luftfuktighet så den hålls på en perfekt nivå. När det gäller temperatur försöker också klimatet i vinkällaren återskapas genom att hålla temperaturen på 11-14 grader celsius.


En fördel är att välja en vinkyl med två temperaturzoner. Då kan du placera dina röda viner i en zon, medan du placerar vita viner, champagne och mousserande i den andra (oftast något kallare).


Att lagra viner i kylskåpet är inte att rekommendera eftersom det öppnas ofta samt att det vibrerar mer. Vibration är något du helst vill undvika när det gäller viner. Alla vinkylar vi har med i detta test har ett inbyggt vibrationsskydd.


Vinkyl inbyggnad bäst i test


Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger har vi hittat en testvinnare. Vinnaren är Cavin Scandinavian Collection 40 som är en mycket prisvärd vinkyl.


Cavin Collection 40 är en smart och rymlig vinkyl för inbyggnad (diskmaskinsstorlek). Tack vare att det är en integrerad vinkyl kan du få den att passa in snyggt i köket utan att det ska stå som en klump på golvet.


Electrolux vinkyl har plats för 40 st bordeauxflaskor. Den har 2 temperaturzon där du kan ställa in exakt temperatur för dina viner, och sortera efter rött, vitt eller mousserande.


När det kommer till skydd av vinerna kan du vara säker då skåpdörren har UV skydd samt att hela vinkylen har ett vibrationsskydd för att vinerna inte ska ta skada av kompressorns små rörelser. Dörren är omhängbar.


Specifikationer

 • Höjd: 82 cm
 • Bredd: 60 cm
 • Djup: 57 cm
 • Vikt: 49 kg
 • Energiklass: G
 • Energiförbrukning: 142 kWh/år
 • Ljudnivå: 40 dB
 • Temperaturzoner: 2


Du styr temperaturen på vinskåpet med knappar på framsidan som ger dig en digital indikering om vad temperaturen är insatt på. Där kan du även ställa in LED-belysningen som ger en härlig belysning av dina viner i skåpet.


Cavin Collection 40 är en vinkyl som integreras in till ditt kök. Dess mått är utformade för att passa likt en diskmaskin i ditt kök.Här köper du integrerad vinkyl till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig


Fristående liten vinkyl bäst i test


Har du inte ett kök som är stort nog för en integrerad vinkyl men vill ändå ha möjligheten att servera perfekt kylt vin? Då är den lilla fristående vinkylen något för dig!


Caso WineMaster 38 är en fristående liten vinkyl. Att den är fristående gör den lätt att placera i hemmet eftersom du inte behöver montera in den i ett skåp.


Funktionerna på Caso WineMaster 38 är lätt att använda och kommer med bra funktionaliteter och är därmed en bra vinkyl för dig som letar efter en rimlig kompromiss mellan pris och funktionalitet.


Specifikationer

 • Höjd: 102,5 cm
 • Bredd: 40 cm
 • Djup: 67 cm
 • Vikt: 13,8 kg
 • Energiklass: A
 • Energiförbrukning/år: 141 kWh/år
 • Ljudnivå: 42 dB
 • Temperaturzoner: 2


Caso WineMaster 38 har enligt specifikation plats för 38 bordeaux-flaskor (normalstora). Dock är det väldigt optimistiskt, räkna istället med att du får in 30 stycken!


Vinkylen har två kylzoner med en barriär mellan som gör det möjligt att ställa in zonerna var för sig för att säkerställa optimala lagringsförhållanden.


Att ställa in temperatur görs enkelt med de tydliga knapparna. Här kan du även kontrollera ifall du vill ha ljuset påslaget samt om du vill stänga av ena kyldelen.


Det finns även ett lås på kyldörren som håller oinbjudna händer borta från vinkylen, perfekt för föräldrar som inte vill att ens tonåringars snokande fingrar ska komma in bland sin fina vinsamling.


Vinkylens glasdörr skyddar mot uv strålning vilket gör att du kan placera den varsomhelst utan att vara rädd för att solljus ska skada dina viner. Inuti i vinkylen har du LED-lampor för belysning.Här köper du Caso WineMaster 38 till bästa pris

För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.
Användarnas omdömen och recensioner om Caso WineMaster 38

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Väldigt nöjd med denna vinkyl. Extremt tyst för att vara en vinkyl och man hör den bara väldigt lågt då och då. Viktigt att tänka på är att vinkylen inte ska kopplas in förrän den har stått inomhus i 12 timmar, vilket står i instruktionsboken."


"Bra kyl med två sektioner med två temperaturer, till en rimlig kostnad."


"Jättefin vinkyl. Väldigt tyst. Bra kvalitetskänsla. Smidig med hyllor som dras ut på kullager. Lås på dörren är också bra, om man har tonåringar i huset."


"Snygg kyl med sin rostfria front, belysning och trähyllor. Dock svårt att få in 38 flaskor, mer rätt är att man får in ca 30 st. Så det ser bra ut. Ljusnivån är lite högre än en vanlig kyl men vi tycker inte det är störande."


"Tittat länge på den här pga av bredden som var så lämplig för oss. Enkel och bra funktion och lagom mängd flaskor för vårt behov. Efter några veckors brukande så är upplevelsen positiv. Lite surrande och knäppande men inget högljutt."


"Gedigen och stilren vinkyl. Får inte 5/5 då den är något liten för de antal flaskor som den utlovas kunna ta."


"Letade efter en prisvärd vinkyl med 2 zoner och hyfsat stor kapacitet. Den är tyst, håller kylan stabilt, är snygg och uppfyller alla mina krav."


"Vinkylen ser bra ut, håller temperaturen och framförallt är den tyst. Kanonköp helt enkelt!"


Vinskåp bäst i test


För den som gärna lagrar mycket har vi tagit fram en till testvinnare. Detta är vinskåpet Vestfrost FZ414W som är av större modell och något för dig som älskar vin.


Vinkylen från danska Vestfrost är ett vinskåp (kylskåpsstorlek) som rymmer 197 vinflaskor. Det passar dig som är en sann entusiast som vill ha goda lagringsmöjligheter, bra funktioner och med lite extra plats där hemma.


På LED-displayen kan du elektroniskt styra temperaturen som kan gå från 5-22 grader. Vinskåpet har 2 temperaturzoner.


Alla hyllor i vinskåpet är gjorda av trä och högst upp finns även en liten “show-hylla” där du kan visa upp dina favoritflaskor.


Kompressorn i vinskåpet har ett vibrationsskydd för att motverkar vibrationer som kan skada vinet.


Specifikationer

 • Energiklass: A+ (innan 2021)
 • Energiförbrukning/år: 129 kWh
 • Kapacitet: 197 flaskor (bordeaux)
 • Höjd: 185 cm
 • Bredd: 59,5 cm
 • Djup: 59 cm
 • Ljudnivå: 39 dB
 • Temperaturzoner: 2


Denna kylen har ett inbyggt värmeelement. Vinskåpet klarar därför av att stå i temperaturer som är kallare än den inställda temperaturen.


Glasdörren är tonad med UV-filter för att dina viner inte ska skadas av solens strålar. Med en inställningsbar belysning kan du även skapa rätt stämning i det rum du väljer att placera vinskåpet.Här köper du vinkylen Vestfrost FZ 414 W till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om Vestfrost FZ 414 W

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Flott vinkyl, ganska tyst och läcker med LED-lampor runt omkring. Håller temperaturen 16 i toppen och 6 i botten fint."


"Jag köpte denna vinkyl för 14 dagar sedan och jag måste säga att jag är mycket nöjd med produkten. De två kylzonerna fungerar förvånansvärt bra med vitt vin, rosé och champagne som jag har längst ner. Rödvin har jag högst upp."


"Står trevligt med LED-ljus(valbara), robusta trähyllor som enkelt kan fällas ut och ställas in i vinkel. Relativt låg kostnad och god energisparning. Kan låsas."


Jämför vinkylar - specifikationer

Antal flaskor:
Antal hyllor:
Ljudnivå:
Placering:
Temperaturzoner:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Energiförbrukning:
Bäst i test vinkylen 2024 - Cavin Scandinavian Collection 40 - Bäst i test
Cavin Scandinavian C...
Inbyggd vinkyl bäs...
40
5
40 dB
Integrerad
2
60 cm
57 cm
82 cm
49 kg
142 kWh/år
Bäst i test vinkylen 2024 - Caso WineMaster 38 - Bäst i test
Caso WineMaster 38
Fristående vinkyl...
38
7
42 dB
2
40 cm
63 cm
104 cm
45 kg
141 kWh/år
Bäst i test vinkylen 2024 - Vestfrost FZ414W - Bäst i test
Vestfrost FZ414W
Stor vinkyl bäst i...
197
7
40 dB
Fristående
2
60 cm
60 cm
186 cm
83 kg
129 kWh/årSå gjorde vi testet

När vi har gjort vår undersökning på den bästa vinkylen just nu har vi vänt oss till konsumenterna för att få en komplett bild av vad som önskas från en bra vinkyl. Dessa recensioner har vi hämtat från hemsidor, forum, och i sociala medieplattformar. Genom att ta hänsyn till användarnas feedback har vi kunnat identifiera de mest populära vinkylarna just nu.


Därefter har vi sammanställt vår egna lista över viktiga faktorer som vi har ansett varit avgörande för att bedöma vinkylarnas prestanda. Här har vi tittat på faktorer som temperaturkontroll, kapacitet, vibrationsskydd och luftfuktighetskontroll. Dessa faktorer har vi behövt utvärdera för flera vinkylar eftersom det finns olika placeringar av dessa, t.ex. fristående eller integrerad.


Sammanfattningsvis har vi kombinerat våra egna jämförelser med användarnas omdömen för att utse de bästa vinkylarna nu efter pris och prestanda.


Test vinkyl - experternas omdömen

När det kommer till vinkylar så finns det ännu inte så många experttester i Sverige. Det är en relativt "ung" testkategori. 


Vi har därför primärt pratat med experter inom ämnet hos vitvaruhusen där vi fått dessa kylar och skåp rekommenderade. Förutom Caso, Vestfrost och Electrolux har vi blivit rekommenderade kylar från bla. mQuevée.


Råd och Rön har däremot testat 9 vinkylar med märken som Caso, Cavin och Vestfrost bland vinkylar bäst i test. Inbyggd vinkyl bäst i test enligt oss får 54 poäng i testet av Råd och Rön.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa vinkylen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den vinkyl som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Vinkylen

Bagaren och Kocken säljer Cavin Scandinavian Collection 40 för 11644 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

11644 kr är det lägsta priset just nu för Cavin Scandinavian Collection 40!

vinkyl integrerad, vinkyl två zoner, vinkyl 60 cm bred, bästa vinkyl, vinkylskåp bäst i test

Håll dina viner kylda i rätt temperatur för bästa smak!Tips

Para vinet med god mat. Ta matlagningen till nya höjder med den bästa induktionshällen, bästa spisen eller ugnen. Komplettera gärna med en sous vide, airfryer eller kolsyremaskin för det lilla extra. Fullända sedan köket med en köksfläkt som håller borta matoset.


En torktumlare och en tvättmaskin, vare sig separat eller som en kombimaskin, ser till att dina dukar och servetter är fläckfria och presentabla för varje middagsbjudning. 


Dagen efter värmer du enkelt resterna i en mikrovågsugn eller fryser in i din frysbox för ett annat tillfälle.


Köksö med vinkyl

Vill du ha en vinkyl inbyggd i din köksö är det en integrerad vinkyl du ska ha. Den bästa integrerade vinkylen just nu är Electrolux ERW1573AOA som rymmer hela 52 bordeaux flaskor. 


Vinkyl vardagsrum

Om du vill ha en vinkyl till ditt vardagsrum är det allra enklast att satsa på en fristående sådan. En bra sådan, som dessutom erbjuder två temperaturzoner är Chill Ruby 2 från CaveCool. Ni hittar den bland annat hos Bagaren och Kocken.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har vinkyl rea på ovanstående kylar och vinskåp. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vinkylen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelen med en vinkyl?
  Fördelen med en vinkyl är att du kan förvara vin i olika temperaturer efter vad som är optimalt för vinerna. En vinkyl bäst i test ger vinerna en chans att utveckla sina smaker så att de smakar som allra bäst. En vinkyl gör det även enklare med servering eftersom lättare viner oftast ska serveras lite svalare än de tyngre.
 • Vilken vinkyl är bäst i test?
  Vinkyl bäst i test för dig beror på vad för typ av vinkyl du är intresserad av. Är det en vinkyl för inbyggnad rekommenderar vi Electrolux vinkyl ERW1573A0A som fått titeln "inbyggd vinkyl bäst i test". Detta är en bra instegsmodell och är väldigt effektiv, samtidigt som du enkelt kan få den att passa in med ditt resterande kök.

  Letar du efter en fristående vinkyl bäst i test som kan placeras i exempelvis garaget så är det Caso WineDuett Touch 12 som tar hem förstaplatsen just nu. Denna vinkyl är enkel att få igång, har två temperaturzoner och rymmer 12 bordeauxflaskor.

  Men är ni en riktig vinfantast och samlar på fina viner bör ni sikta in er på ett vinskåp. Vinskåp bäst i test från Vestfrost erbjuder 2 temperaturzoner och plats för hela 197 bordeaux-flaskor. Den har även en låg energiförbrukning och en låg ljudnivå.
 • Hur funkar en vinkyl?
  En vinkyl fungerar precis som en vanlig kyl förutom att du har ett större spann på valbara temperaturer. Exempelvis kan du låta kylen hålla temperaturer på mellan 5 - 22 grader celsius. Dessutom har en vinkyl ofta flera temperaturzoner, så att du kan vara flexibel och hålla olika typer av viner till optimal temperatur.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Vinkyl

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast