pizzaugn bäst i test

Pizzaugn bäst i test

Ska du köpa en pizzaugn och vill veta vilken som är pizzaugn bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi på Bäst i test Guiden har läst alla aktuella tester som har presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika pizzaugnarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa pizzaugnen. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så du kan undvika dåliga och dyra felköp.


Innehållsförteckning

 1. Bästa pizzaugn 2021
 2. Vedeldad pizzaugn bäst i test
 3. Prisvärd pizzaugn
 4. Detta säger experterna i sina testerBästa pizzaugn 2021

Pizzaugn bäst i test

Ooni Pro

Pizzaugn bäst i test Ooni Pro
 • Enkel att använda

 • Ved, gasol eller pellets som bränsle

 • Utmärkt resultat varje gång

 • Värms upp snabbt

Prisvärd pizzaugn

Ooni Koda 12"

Pizzaugn bäst i test Ooni Koda 12
 • Enkel användning med gasol

 • Enkel och portabel

 • Utmärkt konstruktion

 • Kan ej förvaras utomhus

 • Bra men inte samma resultat som med vedugn


Att få till den bästa pizzan hemma var länge en svår uppgift. Självklart kunde du göra din egna deg och toppa som du ville och sedan stoppa in i din vanliga ugn. Det smakade gott men resultatet kom inte i närheten av en riktig, stenugnsbakad, napolitansk pizza. Men nu finns det äntligen lättillgängliga pizzaugnar som tar lite plats, kommer upp i hög temperatur och ger det enkelt att få till resultat i samma klass som en riktig pizzeria. Tack vare dess användarvänlighet har pizzaugnen blivit en seriös konkurrent till det eviga grillandet som länge dominerat somrarna. Men valet av pizzaugn är inte helt enkelt - därför har vi på Bäst i test Guiden undersökt vilken pizzaugn som är bäst i test just nu!


Innan ditt köp

Tänk på om du vill ha en fast eller portabel pizzaugn. De ugnar som vi har med i vårt test är båda portabla för att göra det enkelt att ta med pizzaugnen på roadtrippen eller ut till landstället. Med dessa kan du enkelt och utan problem baka pizza vart du än befinner dig. 
Ooni Pro pizzaugn - bäst i test

Den tillverkare som överlägset toppar experterna och användarnas omdöme är Ooni. Med deras pizzaugnar uppnår du enkelt en optimal temperatur som gör det möjligt att tillaga en pizza på endast 60 sekunder. Allra bäst resultat får du med en vedeldad pizzaugn. Vår testvinnare för pizzaugnar är därför Ooni Pro - en vedeldad pizzaugn där du även kan gasol och pellets. Läs mer här nedan! 

Pizzaugn bäst i test - Ooni Pro

(Klicka på pizzaugnen för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Ooni Pro


Med Ooni Pro får du den en allround-ugn som täcker alla behov du någonsin kommer att ha. Med en stor matlagningsyta på 45 x 45 cm och flera val av bränsle blir det enkelt att få till den bästa pizzan. Ett plus 'r dess fräscha design som gör att den ser snygg ut på verandan och inte något du känner att du måste ställa bort. 


Ooni Pro är en väldigt effektiv pizzaugn. Att nå den optimala temperaturen tar endast 20 minuter. Tänk på att pizzaugnen blir väldigt varm. Små och nyfikna händer bör därför alltid ha förälders uppsikt när pizzaugnen är igång. 


Enklast användning görs via gasol då du endast behöver koppla i gasoleb och sedan sätta på brännaren. Men om du vill ha den ultimata upplevelsen kan du använda vedträ för att få upp värmen. Använder du vedträ är ett bra tips att få till en fin glöd med hjälp av kol innan eftersom det gör det enklare för träet att fatta eld. När du har fått igång elden tar det endast 20 minuter för ugnen att nå ca 500 grader celsius. Och när det är så hög temperatur tar det endast 60-90 sekunder för pizzan att tillagas.


Luckan där du lägger i ved, pellets och gasol har ett värmeskyddande handtag för att du ej ska bränna dig. På framsidan av pizzaugnen har du två val av luckor. Den ena luckan har en termometer och handtag som gör det enkelt att ta loss luckan utan att bränna dig. För att se in i ugnen finns det ett fönster med värmetåligt glas. Den andra luckan är permanent stängd men har en liten öppning som gör det enkelt att skjuta in och ut din pizza.


Du kan till viss mån styra temperaturen i ugnen genom att justera luftflödet. Detta görs genom ett spjäll som sitter på ugnen. 


OBS! Pizzaugnen Ooni Pro är endast till för utomhusbruk.


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Riktigt bra pizzaugn. Lätt att få upp värmen i tar lite mer än 20 minuter med en blandning av kol och ved. Dyr, lyxprodukt, ja kanske? Men pizzorna blir fantastiska helt enkelt.  Kvaliteten känns bra, plåten är ganska gedigen men ändå går det att lyfta grillen vid behov."


"Riktigt trevlig liten sak. Med ved blir den ordentligt varm. 500 grader tog mig ca 20 minuter."


"Bra temperatur! Ugnen funkar super om man skall göra napolitanska pizzor. Gräddning tar ca 90 sekunder."


"Om man gillar pizza och bröd i vedugn är denna fantastisk. Köra man bara med briketter så kommer den inte riktigt upp i temperatur. Starta med briketter och sen lägg in ett vedträ så blir pizzorna perfeka. Väldigt enkel att sätta upp, flytta och rengöra. Priset är dock i högsta laget."


"Har använt ugnen nu i cirka 2 veckor och är lysande nöjd. Ger fantastisk värme så att du kan steka pizza på cirka 90 sekunder. Kör endast vedeldad för den mest autentiska smaken."


"Har bara testat det med gas, väldigt enkelt. Något försök och fel för att förbättra resultatet. Kan inte vänta med att elda med ved och kol för att få lite lägereldsmak till maten."


Här köper du bästa pizzaugnen Ooni pizzaugn till lägst pris

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 5690 kr. Frakten ingår även i priset.

5690 kr är det lägsta priset just nu för Ooni Pro!

Villanytt säljer pizzaugnen för bara 6190 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa pizzaugnen just nu för 6999 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Prisvärd pizzaugn

Om du tycker att testvinnaren är lite att ta i har vi också tagit fram en pizzaugn som passar nybörjaren väl. Denna pizzaugn kommer också från Ooni och heter Koda.

Bästa gasolugnen just nu - Ooni Koda

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Ooni Koda 12"
 


Denna pizzaugn gör det enkelt att få till en bra pizza utan att hålla på och fiffla med luckor och skorstenar. Den är dessutom portabel och lätt att ta med sig tack vare sitt tunna stålskal som håller ner vikten. Detta stålskal isolerar dock mycket väl för att du ej ska bränna dig. 


Ooni Koda står stadigt på sina 3 ben och kopplas enkelt ihop med en gasoltank. Du startar flamman genom att vrida på en ratt. Med denna ratten kan du sedan anpassa intensiteten av gasolen för att kontrollera elden. Detta gör det enkelt att använda Ooni Koda och gör den till ett perfekt verktyg för de större serveringarna. 


Ooni Koda kan nå en temperatur på 500 grader celsius inom 20 minuter tack vare sin smarta konstruktion som håller värmen konstant. När maxtemperatur är nådd tar det endast 60-90 sekunder för att tillaga en ljuvlig pizza. 


Ooni Koda har en tillagningsyta på 34 x 34 cm och väger endast 9kg. Men det finns även en större version som har en tillagningsyta på 45 x 45 cm. Denna väger dock 18kg. Men tack vare dess ihopfällbara ben är pizzaugnen enkel att förvara. Pizzaugnen används utomhus men skall förvaras inomhus. 


Här hittar du den ​större versionen av Ooni Koda i 16".


Detta säger användarna

"Värmer upp snabbt och håller värmen bra. Smart lösning med reflekterande plåt i taket som gör att pizzan blir mycket fin." 


"What you see is what you get. Ooni Koda värms i 20 min, därefter kan du tillaga perfekt napolitansk pizza på 90 sekunder."


"Väldigt enkel att använda och ger otroligt god pizza. Ett överraskande bra alternativ till stora stenugnar." 


"Utmärkt"


"Köp den. Du kommer inte bli besviken. Jag har haft den i över en månad och vi har gjort massor av pizzor."


"Perfekt bärbar pizzaugn."


"Denna ugn har gett mig en ny passion: Hemgjord pizza."


"Min fru, barnbarnet, och jag själv gjorde våra första pizzor ikväll och de blev perfekta. Köp denna pizzaugn och jag lovar att du kommer bli nöjd." 


"Vi ÄLSKAR vår nya Ooni Koda." 


Här köper du pizzaugnen Ooni Koda till lägst pris
Detta säger experterna i sina tester

När vi har undersökt vad experterna har att säga i sina tester framgår det tydligt ett gemensamt spår. Det är nämligen tillverkaren Ooni (tidigare Uuni) som står som segrare i de olika testerna. Det som framförallt tar Ooni pizzaugn till så höga placeringar är en mix av ugnarnas användarvänlighet och design som gör pizzabakande till ett rent nöje utan problem. 


The Spruce Eats, Jan 2021: Utser Ooni Koda till den bästa pizzaugnen just nu. De ger den betyget "Excellent" och gillar att den snabbt kommer upp i höga temperaturer, att den ej behöver monteras ihop samt att den är mycket enkel att ta med sig. De tycker dock att den är något dyr och att det är svårt att rotera pizzan inne i ugnen. 


Utöver Oonis pizzaugnar tipsar även Spruce Eats om Breville Pizzaiolo som lämpar sig utmärkt för pizzabakning inomhus. 


Wired, Okt 2020: Testade 7 pizzaugnar och gav förstaplatsen till Ooni Pro. De gillar att du kan göra stora pizzor samt att du har flera val av bränsle: trä, gasol och pellets. De gillar också att den är enkel att montera samt att den har en snygg design. De varnar dock för att den är tung och otymplig att transportera. 


Wired utser även den "Bästa pizzaugnen för nybörjare". Här väljer de att igen gå på Ooni-spåret. Bästa pizzaugnen för nybörjare blev Ooni Koda - samma pizzaugn som vi utsett till mest prisvärda. Wired gillar framförallt att Ooni Koda är enkel att använda samt att du slipper allt monteringsarbete. De tycker att ugnen är utmärkt konstruerad och isolerar värme väl. 


T3, Aug 2020: Utser gasdrivna Firepod till den bästa pizzaugnen just nu. På andraplats hamnar dock Ooni Karu - en pizzaugn som påminner mycket om Ooni Pro. Återigen visar detta på Oonis populäritet som pizzaugn. Som sagt påminner Karu väldigt mycket om Ooni Pro då den också kan köra på 3 olika bränslen. Dessvärre är dess konstruktion inte lika bra då dess yttre yta blir väldigt varm tillskillnad från Ooni Pro som håller sig kall tack vare utmärkt isolation.

Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa pizzaugnarna önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa de bästa pizzaugnen som passar dig bäst. 


Testvinnare - Pizzaugn bäst i test 2021


pizza recept

Den godaste pizzan gör du där hemma med pizzaugnen bäst i test


Tips 1: Med en egen pizzaugn blir det otroligt enkelt att skapa din egna pizza i restaurang-kvalitet. Det enda du behöver är en deg som du sedan toppar med tomatsås, mozzarella, basilika och lite olivolja.  


Tips 2: Om du gillar att laga mat utomhus vill vi tipsa dig om vårt test där vi utser den bästa gasolgrillen just nu. Höjer du på ögonbrynen när vi säger gasolgrill? Då har vi även tagit fram ett test för den bästa kolgrillen, för dig som hellre grillar på ett mer traditionellt sätt. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående pizzaugnar. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa pizzaugnen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.
Philip Andrén

Bäst i test: Pizzaugn

Testet skrevs och uppdaterades senast