Pizzaugn bäst i test, test pizzaugn, bästa pizzaugnen, pizzaugn bäst i test 2023, pizzaugn gasol, pizzaugn gasol test, gasol pizzaugn, bästa pizzaugnen, uuni pizzaugn, pizzaugn gasol bäst i test, bäst i test pizzaugn, pizzaugn, pizza ugn gasol, pizzaugn gasol rea, bästa pizzaugn, vedeldad pizzaugn bäst i test, bästa pizzaugnen gasol, pizzaugn ute, pizzaugn vedeldad bäst i test.

Pizzaugn bäst i test 2024 - gasol och vedeldad pizzaugn test

Ska du köpa pizzaugn och undrar vilken som är pizzaugn bäst i test? Då har du kommit helt rätt!


Till vårt test pizzaugn har vi som vanligt här på Bäst i test Guiden tittat på olika pizzaugnar som experterna har testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och därmed fått fram den bästa pizzaugnen. I testet har vi tagit fram två vinnare från det välkända märket Ooni. Med någon av dessa kan vi garantera dig att du får en riktigt bra pizzaugn.


Vedeldad pizzaugn bäst i test som är den bästa pizzaugnen just nu och pizzaugn gasol bäst i test som värms upp med gasol och är dessutom en prisvärd pizzaugn.


Bästa pizzaugnen 2024

Köpguide

Att få till en riktigt bra pizza hemma var länge en svår uppgift. Självklart kunde du knåda degen, låta den jäsa och toppa pizzan som du ville och sedan värma upp ugnen och stoppa in i den i 15 minuter.


Det smakade gott men resultatet kom inte i närheten av en riktig, stenugnsbakad, napolitansk pizza. Men nu finns det äntligen lättillgängliga ugnar som tar lite plats, kommer upp i hög temperatur och ger det enkelt att få till resultat i samma klass som en riktig pizzeria.


Innan ditt köp

Det finns många olika varianter av pizzaugnar. Tänk därför på om du vill ha en fast eller portabel ugn. De ugnar som vi har med i vårt test är båda portabla för att göra det enkelt att ta med ugnen på roadtrippen eller ut till landstället. Med dessa kan du enkelt och utan problem baka pizza vart du än befinner dig.


Ooni Karu - pizzaugn bäst i test


Den tillverkare som överlägset toppar experterna och användarnas omdöme är Ooni pizzaugn. Med deras ugnar uppnår du enkelt en optimal temperatur som gör det möjligt att tillaga en pizza på endast 60 sekunder. Ooni hette tidigare Uuni pizzaugn.


Allra bäst resultat får du med en vedeldad pizza ugn. Vår testvinnare är därför Ooni Karu - en vedeldad ugn där du även kan gasol och pellets. Läs mer här nedan!


Ooni pizzaugn

Med Ooni Karu får du den en allround-ugn som täcker alla behov du någonsin kommer att ha. Med en stor matlagningsyta på 33 x 33 cm och flera val av bränsle blir det enkelt att få till den bästa pizzan. Ett plus är dess fräscha design som gör att den ser snygg ut på verandan och inte något du känner att du måste ställa bort.


Ooni Karu är en effektiv ugn i rostfritt stål. Att nå den optimala temperaturen tar endast 15 - 20 minuter. Tänk på att den blir väldigt varm; små och nyfikna händer bör därför alltid ha förälders uppsikt när ugnen är igång eftersom ugnen når riktigt höga temperaturer.


När du har fått igång elden tar det endast 20 minuter för ugnen att nå ca 500 grader celsius. Och när du har nått den maximala temperaturen tar det endast 60-90 sekunder att grädda pizzan.


Enklast användning är via gasolbrännare som kan köpas separat. Men vill du ha en riktigt traditionsenlig pizzaupplevelse går det att använda bland annat träkol och vedträ för att få upp värmen. När du använder vedträ är ett bra tips att använda lite träkol innan, för att få till en fin glöd och göra det enklare för vedträt att fatta eld.


Luckan där du lägger i ved, pellets och gasol har ett värmeskyddande handtag för att du ej ska bränna dig. På framsidan av ugnen har du två val av luckor. Den ena luckan har en termometer och handtag som gör det enkelt att ta loss luckan utan att bränna dig.


För att se in i ugnen finns det ett fönster med värmetåligt glas. Den andra luckan är permanent stängd men har en liten öppning som gör det enkelt att skjuta in och ut din pizza.


Du kan till viss mån styra temperaturen i ugnen genom att justera luftflödet. Detta görs genom ett spjäll som sitter på ugnen.


OBS! Ooni Karu är endast till för utomhusbruk.


Specifikationer

Effekt: 7300 watt

Typ: vedeldad pizzaugn

Vikt: 28,4 kilogram

Maxtemperatur: 500 grader Celsius

Tid till maxtemperatur: 15 minuterKöp pizzaugn bäst i test till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa Uuni pizzaugn. Då får du den dessutom levererad direkt till dörren, bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Ooni Karu pizzaugn

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


Riktigt bra pizza ugn. Lätt att få upp värmen i tar lite mer än 20 minuter med en blandning av kol och ved. Dyr, lyxprodukt, ja kanske, men pizzorna blir fantastiska helt enkelt. Kvaliteten känns bra, plåten är ganska gedigen men ändå går det att lyfta grillen vid behov."


"Riktigt trevlig liten sak. Med ved blir den ordentligt varm. 500 grader tog mig ca 20 minuter."


"Bra temperatur! Ugnen funkar super om man skall göra napolitanska pizzor. Gräddning tar ca 90 sekunder."


"Om man gillar pizza och bröd i vedugn är denna fantastisk. Starta med briketter och sen lägg in ett vedträ så blir pizzorna perfekta. Väldigt enkel att sätta upp, flytta och rengöra. Priset är dock i högsta laget."


"Har använt ugnen nu i cirka 2 veckor och är lysande nöjd. Ger fantastisk värme så att du kan steka pizza på cirka 90 sekunder. Kör endast vedeldad för den mest autentiska smaken."


"Har bara testat det med gas, väldigt enkelt. Något försök och fel för att förbättra resultatet. Kan inte vänta med att elda med ved och kol för att få lite lägereldsmak till maten."


Prisvärd pizzaugn gasol bäst i test


Om du tycker att testvinnaren är lite att ta i har vi också tagit fram en pizzaugn som passar nybörjaren väl. Den prisvärda ugnen kommer också från Ooni och heter Koda.


Denna ugn gör det enkelt att få till en bra pizza utan att hålla på och fiffla med luckor och skorstenar. Den är dessutom portabel och lätt att ta med sig tack vare sitt tunna stålskal som håller ner vikten. Detta stålskal isolerar dock mycket väl för att du ej ska bränna dig.


Ooni Koda står stadigt på sina 3 ben och är en kopplas enkelt ihop med en gasoltank. Du startar flamman genom att vrida på en ratt. Med denna ratten kan du sedan anpassa intensiteten av gasolen för att kontrollera elden. Detta gör det enkelt att använda Ooni Koda och gör den till ett perfekt verktyg för de större serveringarna.


Ooni Koda kan nå en temperatur på 500 grader inom 20 minuter tack vare sin smarta konstruktion som håller värmen konstant. När maxtemperatur är nådd tar det endast 60-90 sekunder för att tillaga en ljuvlig pizza.


Ooni Koda har en tillagningsyta på 34 x 34 cm och väger endast 9 kg. Men det finns även en större version som har en tillagningsyta på 45 x 45 cm och väger 18 kg. Men tack vare dess ihopfällbara ben är pizzaugnen enkel att förvara. Ugnen används utomhus men skall förvaras inomhus.


Här hittar du den ​större versionen av Ooni Koda i 16".


Specifikationer

Effekt: 4000 watt

Typ: pizzaugn gasol

Vikt: 9,25 kilogram

Maxtemperatur: 500 grader Celsius

Tid till maxtemperatur: 15-20 minuterKöp Ooni Koda till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa pizzaugnen från Ooni. När du beställer den online kan du dessutom få den levererad hem direkt till dig.
Användarnas omdömen och recensioner om Ooni Koda pizzaugn

"Värmer upp snabbt och håller värmen bra. Smart lösning med reflekterande plåt i taket som gör att pizzan blir mycket fin."


"What you see is what you get. Ooni Koda värms i 20 min, därefter kan du tillaga perfekt napolitansk pizza på 90 sekunder."


"Väldigt enkel att använda och ger otroligt god pizza. Ett överraskande bra alternativ till stora stenugnar."


"Utmärkt ugn för att kunna få den bästa smaken"


"Köp den. Du kommer inte bli besviken. Jag har haft den i över en månad och vi har gjort massor av pizzor."


"Perfekt bärbar pizza ugn."


"Denna ugn har gett mig en ny passion: Hemgjord pizza."


"Min fru, barnbarnet, och jag själv gjorde våra första pizzor ikväll och de blev perfekta. Köp denna pizza ugn och jag lovar att du kommer bli nöjd."


"Vi ÄLSKAR vår nya Ooni Koda."


Jämför pizzaugnarna


Effekt:
Typ:
Material:
Vikt:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Maxtemperatur:
Tid till maxtemperatur:
Bäst i test pizzaugnen 2024 - Ooni Karu - Bäst i test
Ooni Karu
Pizzaugn bäst i te...
7300 W
Vedeldad
Aluminium, stål och sten
28,4 kg
49 cm
73 cm
78 cm (inkl. skorsten)
500 grader Celsius
15 min
Bäst i test pizzaugnen 2024 - Ooni Koda 12" - Bäst i test
Ooni Koda 12"
Prisvärd pizzaugn
4000 W
Gas
Aluminium, stål och sten
9,25 kg
40 cm
62 cm
31 cm
500 grader Celsius
15-20 minSå gjorde vi testet om bästa pizzaugnen

När vi har undersökt vilka som är de bästa pizzaugnarna just nu har vi tittat på resultaten från experternas testlabb. Här har de utvärderat pizzaugnarna enligt hur väl de håller värmen, ugnens storlek, byggkvalitet och användarvänlighet. Här har det varit tydligt att tillverkaren Ooni har varit en stor favorit hos de olika experterna.


Men utöver resultaten från experternas testlabb har vi även jämfört dessa med användarnas egna recensioner. Här har de kunnat säga hur nöjda de är med sina köp och ifall pizzaugnarna lyckas hålla vad de lovar. Här har det blivit tydligt vilka pizzaugnar som är enklast att använda och till vilka temperaturer de kan komma upp i när en "vanlig" person står vid spakarna, istället för en expert.


Bra resultat hos experterna och goda användarrecensioner har i högsta grad varit de bidragande faktorerna till varför vi har utsett dessa pizzaugnar till bäst i test just nu. Vill du se vad experterna säger hittar du deras omdömen precis här nedan.

Test pizzaugn - Experternas omdömen

När vi har undersökt vad experterna har att säga i sina tester framgår det tydligt ett gemensamt spår. Det är nämligen tillverkaren Ooni (tidigare Uuni) som står som segrare i de olika testerna. Det som framförallt tar Oonis ugnar till så höga placeringar är en mix av användarvänlighet och design som gör pizzabakandet till ett rent nöje utan problem.


Pizzaugn test 2023

Tech Gear Lab gillar Ooni Karu och ger den en totalpoäng på 71. De gillar framförallt att den gör det enkelt att göra hemmagjord pizza och att du har flera val av värme. De tycker att gasolen gör jobbet enklast men skriver också att vedträ-alternativet är nästan lika effektivt!


Techadvisor testade Ooni Fyra och tyckte att det var en bra pizzaugn för dig som önskar en enkel vedeldad pizzaugn. De gillar att den är kompakt, enkel att använda och välbyggd. Bland nackdelarna nämner de att temperaturen kan fluktuera något.


Pizzaugn test 2021

The Spruce Eats utser Ooni Koda till bästa val just nu. De ger den betyget "Excellent" och gillar att den snabbt kommer upp i höga temperaturer, att den ej behöver monteras ihop samt att den är mycket enkel att ta med sig. De tycker dock att den är något dyr och att det är svårt att rotera pizzan inne i ugnen.


Utöver Oonis ugnar tipsar även Spruce Eats om Breville Pizzaiolo som lämpar sig utmärkt för pizzabakning inomhus.


Pizzaugn test 2020

Wired testade 7 ugnar och gav förstaplatsen till Ooni Pro. De gillar att du kan göra stora pizzor samt att du har flera val av bränsle: trä, gasol och pellets. De gillar också att den är enkel att montera samt att den har en snygg design. De varnar dock för att den är tung och otymplig att transportera.


Wired utser även Ooni Koda till "Bästa pizza ugnen för nybörjare" - samma ugn som vi utsett till mest prisvärda. Wired gillar framförallt att Ooni Koda är enkel att använda samt att du slipper allt monteringsarbete. De tycker även att ugnen är utmärkt konstruerad och isolerar värme väl.


T3 utser gasdrivna Firepod till den bästa ugnen just nu. På andraplats hamnar dock Ooni Karu - en ugn som påminner mycket om Ooni Pro. Dessvärre är dess konstruktion inte lika bra då dess yttre yta blir väldigt varm till skillnad från Ooni Pro som håller sig någorlunda kall tack vare utmärkt isolation.

Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa pizzaugnarna önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den bästa ugnen som passar dig bäst.


Testvinnare - Pizzaugn bäst i test 2024


Power säljer just nu Ooni Koda 16" för 5628 kr. Frakten ingår i priset.

5628 kr är det lägsta priset just nu för Ooni Koda 16"!

Bagaren och Kocken säljer Ooni Koda 16" för 7069 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Pizza recept med pizzaugn billig, bästa pizzaugn gasol, pizza ugn, vilken pizzaugn är bäst, pizzaugn rea, test pizzaugn, pizzaugn test, pizzaugn bäst i test 2023, pizzaugn ved och gasol, ooni pizzaugn gasol och ved, coolest pizzaugn test, pizzaugn gasol och ved, rea pizzaugn, vedeldad pizzaugn test, pizzaugn hemma, test pizzaugn gasol, pizzaugnar, gasol pizzaugn test, bra pizzaugn, pizzaugn vedeldad, rusta pizzaugn test, bästa pizzaugnen 2023, pizza maker bäst i test, cello pizzaugn test, bästa pizza ugnen, pizzaugn inomhus bäst i test, pizzaugnar gasol, vedeldad pizzaugn, ooni koda 12 test, le feu pizzaugn test, ooni pizzaugn, pizzaugn gasol eller pellets, gasol pizza ugn, pizzaugn gasol stor, pizza ugn hemma.

Den godaste pizzan gör du där hemma med pizza ugnen bäst i test.Tips 1: Med en bra pizzaugn är det enkelt att skapa din egna pizza till restaurangkvalitet. Det enda du behöver är en deg som du sedan toppar med tomatsås, mozzarella, basilika och lite olivolja. Värm upp ugnen till mycket hög värme (drygt 400 grader). Därefter tar det inte lång tid innan du har en nygräddad pizza!


Tips 2: Om du gillar att laga mat utomhus vill vi tipsa dig om vårt test där vi utser den bästa stekhällen samt bästa gasolgrillen. Höjer du på ögonbrynen när vi säger gasolgrill? Då har vi även tagit fram ett test för den bästa kolgrillen, för dig som hellre grillar på ett mer traditionellt sätt. Komplettera gärna med en bra airfryer. Om du bor litet kan vi tipsa om den bästa bordsgrillen.


Läs även om hur du slipper myggen i sommar med det bästa myggmedlet samt bästa myggskyddet.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har pizzaugn rea på ovanstående ugnar. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa ugnen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.Frågor och svar om pizzaugnar

  • Hur varm ska en pizzaugn vara?
    En pizzaugn ska åtminstone vara ca 380 grader celsius. Men för att få ett bra resultat som dessutom går rätt fort är det bättre med ännu varmare!

    Pizzaugnarna i detta test går enkelt upp till 500 grader celsius vilket gör det enkelt att grädda en god och hemmalagad pizza!
  • Vilken är pizzaugn bäst i test som jag bör köpa?
    Den bästa pizzaugnen just nu är Ooni Karu. Med denna kan du använda dig av både gasol, träkol och ved för att få upp värmen. Ooni Karu har där med fått vår stämpel som pizzaugn bäst i test.

    Tillverkaren Ooni har kombinerat användarvänlighet med enkel teknologi som gör att pizzaugnen snabbt kommer upp i värme samtidigt som du kan styra denna till viss mån med hjälp av spjället.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Pizzaugn

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast