Enklare omdöme. Jämför privatlån med låg ränta hos enklare. Privatlån mellan 5.000 - 600.000 kronor.

Jämför lån med låg ränta med Enklare

När vi har jämfört olika lånförmedlare har även Enklare stuckit ut som en av de bästa i Sverige just nu. De har ett kundomdöme på 4,7 hos Trustpilot och är en av de aktörer som dominerar den svenska marknaden idag när det gäller låna pengar med låg ränta. Hos Enklare kan du jämföra lån mellan 5.000 - 600.000 kronor med låg ränta och få erbjudanden snabbt!


Låna upp till 600 000 utan säkerhet

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.07 - 33.46 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

Låneansökan hos Enklare

När du ansöker om ett lån via Enklare måste du först ge dem information om dig själv samt det önskade lånebeloppet. Detta är så de får dina personuppgifter och kan genomföra en kreditupplysning för att hitta de mest fördelaktiga låneerbjudandena från deras stora nätverk av 39 långivare. Det tas bara en kreditupplysning via UC så din kreditvärdighet inte påverkas negativt. 


Låna via Enklare – så går det till 

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Här kan du välja att låna mellan 5000 och 600 000 kronor.

 2. Ange civiltillstånd, antal barn i hushållet samt boendeform.
 3. Ge info om din anställning och månadsinkomst. Här kan de även fråga hur länge du har varit på din nuvarande tjänst.
 4. Fyll i dina kontaktuppgifter och personnummer.

 

När alla dessa steg är ifyllda kan du gå vidare med din ansökan. Då tas en kreditupplysning på dig och sedan börjar Enklare hitta erbjudanden för dig från flera olika långivare. Här får du snabbt svar inom 24 timmar på olika lån och räntor du kan jämföra mellan i lugn och ro. Själva erbjudandet accepterar du via BankID, och då dyker pengarna upp på ditt konto efter 1–2 dagar.
Hos enklare kan du jämföra lån utan säkerhet och hitta ett lån med låg ränta. Du kan ansöka om ett lån hos enklare även om du har betalningsanmärkningar.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,07% - 33,46%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:39Räkna på lån hos EnklareFör- och nackdelar med Enklare

Fördelar

 • Flexibla lånemöjligheter: Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Oavsett om du behöver renovera hemmet, konsolidera befintliga skulder eller om till något jämför Enklare flera långivare åt dig på en och samma gång. 
 • Anpassade återbetalningsplaner: Med återbetalningstider från 1 till 20 år, erbjuder Enklare flexibilitet som matchar din nuvarande ekonomiska situation.
 • Konsolidera och spara: Genom att samla dina lån och krediter kan Enklare hjälpa dig sänka din månadskostnad och spara pengar på lång sikt. 

 

Nackdelar

 • Kreditupplysning via UC: Om du redan har flera kreditupplysningar från UC på dig är inte detta bra för ditt kreditbetyg och kan därmed skada dina chanser till att få ett lån med låg ränta. 
 • Risk för oönskad marknadsföring: En del användare har efter att de varit i kontakt med Enklare blivit bombarderade med oönskad marknadsföring om lån och försäkringar. Tänk på att inte bocka i knappen som accepterar att de skickar sådant till dig om du inte önskar att få reklam för detta.Räkneexempel på lån med Enklare

Här kommer ett exempel på vad ett lån genom Enklare faktiskt kan kosta dig om vi tar ett lån på 500.000 kronor, en löptid på 13 år samt en ränta på 7,20% per månad.  


Ett lån i detta fallet kommer kosta dig ca 5000 kronor i månaden, vilket innebär en totalkostnad på ca 790.000 kronor. Du kommer då betala ca 290.000 kronor i ränta under 13 år. 


 • Välj återbetalningstid med omsorg: Desto längre återbetalningstid du väljer, desto mer ränta kommer du betala. Det kan dock verka lockande att välja en återbetalningstid som är längre eftersom det leder till en lägre månadskostnad, men eftersom du betalar ränta under längre tid kommer du betala mer i slutändan.
 • Ta reda på den effektiva räntan: Ofta anges den nominella räntan i räkneexempel eftersom denna är lägre. Men det är viktigt att ta reda på vad den effektiva räntan är eftersom denna är högre och återspeglar vad du faktiskt kommer att betala. 
Tjänster som Enklare erbjuder

 • Låna pengar
 • Samla lån och krediter


Samla lån med Enklare

Att samla dina lån och krediter är ett smart sätt att få ner dina månadskostnader eftersom dina lån samlas under ett och samma lån. 


Jämförelse mot andra låneförmedlare

Enklare skiljer sig från andra låneförmedlare med deras fokus på enkelhet och snabbhet i processen kombinerat med förmågan att hitta konkurrenskraftiga räntor. Detta visar sig bland annat i deras höga kundbetyg på Trustpilot som vittnar om en positiv kundupplevelse, vilket inte alltid är fallet när det gäller förmedlare av finansiella tjänster.
Vem kan låna pengar genom Enklare?

 • Du måste vara 18 år och folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.
 • Ha en årsinkomst på 120 000 kronor (ca 10.000 kr i månaden)
 • Du får inte haft skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. 


Banker som finns hos Enklare

Enklare har 39 långivare anslutna. Några av de mer kända bankerna som finns med är bl.a. Coop MedMera Bank, ICA Banken, Marginalen Bank samt Nordax Bank.


Enklare lån omdömen från kunderna

 • 4,7 hos Trustpilot
 • Bra kommunikation
 • Hjälper användare få lägre räntor
 • Bra hjälp när kunder ska samla lån
 • Snabb process


Lån med betalningsanmärkning hos Enklare

Du kan låna pengar via Enklare även om du har en betalningsanmärkning. Men kom ihåg att detta påverkar ditt kreditbetyg och bidrar till högre räntor. För att få ner räntan om du har betalningsanmärkning kan det därför vara en idé att inkludera en medsökande för att kunna ta ett lån med låg ränta. 


Enklare kontakt och öppettider

Öppettider: Mån (09:30-18:00), Tis-Tors (09:00-18:00), Fre (10:00-16:00)

Telefon: 010-199 25 09


Frågor och svar om

 • Vilka banker har enklare?
  Enklare har 39 anslutna långivare, däribland ICA Banken, Nordax Bank, Coop MerMera Bank och Marginalen Bank.
 • Hur funkar Enklare?
  När du skickar in en låneansökan hos Enklare jämför de den mot upp till 39 långivares erbjudanden. På så sätt kan du välja det erbjudande som passar dig allra bäst.
 • Vem kan få omstartslån?
  Har du haft ekonomiska problem kan du få möjlighet till omstartslån för att betala av skulder hos Kronofogden. För att ta ett omstartslån måste du dock ha en stabil inkomst, vara 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och inte ha några andra pågående skuldsaneringar.


Philip Andrén

Bäst i test: Jämför lån hos Enklare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast