Bäst i Test - vinnaren i tester

Bäst i test - Vad innebär det?

Man hör titt som tätt att en tjänst eller produkt blivit bäst i test. Men vad betyder det egentligen? På denna sida summerar vi vad det handlar om och vad som är viktigt att tänka på när man läser tester. Det är ju tyvärr inte alla som är välgjorda och pålitliga, som allas vår Sverker påpekar i denna artikel.

 

Ett viktigt steg för en lyckad affär

Många tidningar vill hjälpa dig att göra en bra affär. Det finns olika sätt att uppnå detta, men ett vedertaget sätt är att ställa produkter i samma kategori mot varandra. Dessa produkter får sedan utstå likadana tester i största möjliga mån.

 

Det finns dock inte en chans att förutsättningarna blir exakt lika från gång till gång, men de flesta som testar produkter gör sitt yttersta för att eliminera så många felkällor som möjligt.

 

När respektive testlabb/tidning sedan slutfört sitt test utser de ofta en produkt som är Bäst i test enligt dem. Det är alltså en testvinnare som utmärker sig extra positivt i form av egenskaper, användning och ofta också prismässigt.

 

Idag är det många gånger stor kvalitéskillnad på testerna som görs. Många gör seriösa och djupgående test, där innehåll och de små detaljerna dissekeras i jakten på den bästa produkten. Andra nöjer sig med så kallade "Humle & Dumle"-test där de låter en eller kanske ett par personer godtyckligt uttrycka sig om något.

 

Naturligtvis är allas åsikter värdefulla men precis som med tidningsartiklar, är det mer intressant att ta del av dem som lagt ned tid och pengar på att få ett rättvist testresultat.

 

Vissa testlabb, som t.ex. Testfakta, gör även tester på uppdrag. Och som vi kan läsa är det ofta så att de som betalar testen, intressant nog också är de som blir bäst i test. Dessa "uppdragstest" bör man därför ta med en nypa salt.

 

Problem och lösningar med Bäst i test

Utvecklingen går snabbt. De tester som gjordes för några år sedan, är ofta inte intressanta idag. Kanske inte så mycket för att produkterna helt plötsligt blivit dåliga, utan framför allt för att de helt enkelt inte finns att köpa längre. Det är korta livscykler på flertalet produkter idag och det gör att behovet av aktuella tester alltid finns. Ibland i större utsträckning än vad testlabben hinner med.

 

Ett annat problem för konsumenterna är att veta vilka tester som görs och vart dessa redovisas. Till exempel vilka tidningar som testar vinterdäck? Och vilka har tester på mobiltelefoner? Är det något testlabb som har tester på dammsugare och vart läste jag nu den där testen på digitalkameror? Det är här som vi på Bäst i test Guiden, kommer till din hjälp.

 

Vi ser nämligen till att uppdatera alla våra produktsidor regelbundet och sammanställer varje vecka de tester som kommer ut, som vi berättar på sidan Handla online. På så vis hittar du enkelt information om de tester som finns att tillgå inom olika områden, utan att behöva leta själv.

 

Vi gör alltså inga egna tester eftersom det redan finns så många som gör detta. Istället sammanställer vi de tester som redan är utförda, så att du enkelt och snabbt ska kunna ta del av dessa innan ditt inköp.

 

Då är det bara det roliga kvar till dig - att göra en riktigt bra affär!