Bäst i Test - Mailutskick för föreningar och företag

Eget nyhetsbrev - gratis!

Ok! Vi inser direkt att detta definitivt inte kommer att bli den mest besökta sidan på Bäst i Test. Men eftersom vi ändå sitter på informationen efter timmar av letande, testande och utvärderande så skadar det ju inte att delge även denna kunskap, även om det förstås är långt ifrån lika många som är intresserade av

att skapa ett eget nyhetsbrev, som att hitta tester på digitalkameror.

 

Vem har då glädje av att ha ett företag som sköter mailutskicken? Ja, egentligen alla som har en förening, fanclub, ett företag eller bara väldigt många personer som man vill kunna nå på ett smidigt sätt.
Det handlar förstås inte om att SPAMMA ut massa reklam! Men det finns stora fördelar med att låta ett företag ta hand om utskick, anmälningar, avanmälningar, förvaring och lagring av tidigare skickad information.

 

Mailutskick - gör egna nyhetsbrev

Ta t.ex. en förening, som sällan har mycket pengar. Att låta en billig MailingListProvider (MLP) ta hand om skötseln av t.ex. information eller nyhetsbrev, är både enkelt och smidigt. Det underlättar för den stackare som annars sitter med ett medlemsregister och försöker hålla det aktuellt, med allt som det innebär. Med en bra MLP är det enkelt att skapa egna nyhetsbrev och skicka ut dessa!

 

Viktiga egenskaper för ett MLP-företag är att det är stabilt, alltså fungerar väl samt enkelt att förstå och smidigt att skicka nyhetsbrev eller mail. Alla ska klara av att ta bort folk från listan, eller lägga till nya personer, om de inte sköter detta själva. Det är också en fördel om det finns statistik, t.ex. på hur många som verkligen öppnade mailet. Och så kommer ju det som vi alltid har som ledord; Det ska vara billigt!

 

Efter att ha testat olika lösningar, har vi de senaste åren fastnat för Your Mailinglist Provider.

 

 

Email Newsletters & Email Marketing by YMLP.com
Bästa lösningen för billig och enkel mailhantering till kunder eller medlemmar.

 

 

YMLP, som har sitt säte i Belgien, har allt som man kan behöva för att göra egna nyhetsbrev eller skicka annan mail till många på en gång. De har en enkel kontrollpanel, flera mallar, HTML samt vanliga mail, arkivering av tidigare mail och automatisk avanmälningsfunktion, för att kunderna lätt och utan problem ska kunna säga upp sig från sändlistan.

 

Du kan också importera och exportera mailadresser samt schemalägga utskicken en månad i förväg, om du t.ex. åker på semester men ändå vill att dina egna nyhetsbrev eller mail ska skickas ut vid vissa tidpunkter.

 

Vad mer kan man begära? Att det ska vara gratis också? Ja, det är faktiskt gratis också! I alla fall upp till 1000 mail per månad! Svårslaget! :-)

 

Skulle du sedan med tiden ha behov av att kunna importera kontakter eller se statistik så är ändå YMLP den absolut billigaste aktören, vad vi hittat! Prisexempel är 575 kr per år för att kunna skicka 2.500 mail varje månad. Det finns utrymme att växa till en billig penning med andra ord, om det behovet kommer en dag.

 

 

Autoresponder med dina kunder

YMLP faktiskt även en så kallad Autoresponder. Det innebär att du kan lägga upp en serie med mail, som skickas i turordning, med ett intervall som du själv bestämmer. Skillnaden mot ett Nyhetsbrev är alltså att en Autoresponder skickar redan förskrivna mail i turordning, medan ett Nyhetsbrev kommer till alla samtidigt. Då är det alltså samma mail till alla, samtidigt.

 

Se t.ex. liknelsen av en autoresponder vid en bok, där du kan lägga in så att de som anmäler sin mailadress till dig, sedan automatiskt får ett kapitel från boken varje vecka. Och oavsett när man går med i sändlistan, börjar man alltid på Kapitel 1 och får sedan efterföljande delar i turordning. Autorespondern på YMLP sköter allt detta helt själv, du behöver inte bry dig efter att du lagt in mailen och talat om önskat intervall!

 

Och - fortfarande är allt detta gratis upp till 1000 mail i månaden!

 

Ungefär 90-95% skulle klara sig utmärkt med YMLP billiga/gratis tjänst och kunna underlätta sitt arbete ganska rejält, då det gäller emailutskick och egna nyhetsbrev! Testa dem och avgör själv!

 

Tips: Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev här på Bäst i test! Fyll i uppgifterna under den röda pilen. Då skickar vi ungefär en gång i månaden, ett kort mail till dig om vilka nya tester som finns att läsa! Och eftersom du säkert undrar - Ja, detta drivs av...just det....YMLP! :-)

 

 

 

Bästa svenska leverantören

Varför skulle man då välja något annat än YMLP för att hjälpa till med mailhanteringen? Tja, som vi ser det finns det 1 viktig anledning; Det som Get a Newsletter nämligen har, och som YMLP saknar, är - svenska.

 

Kanske fördrar du helt enkelt att underlätta ditt arbete genom att det är svenska menyer, svensk information och - inte minst - support på Svenska!

 

Av någon outgrundlig anledning har företaget valt ett engelskt namn på sin tjänst, när deras största fördel är att allt är på svenska! Trots detta kan du luta dig tillbaka i trygg förvissning om att du kommer att få den hjälp du behöver, när du behöver den, på svenska.

 

Bäst i test på svenska nyhetsbrevutskick
Bara namnet är engelskt, allt annat är på svenska hos denna mailhanterare!

 

 

Det senaste året har Get a Newsletter (GaN) jobbat hårt med sin tjänst. Det gör att den numera (från sommaren 2012) i det närmaste är identisk med YMLP som vi skriver om här ovanför. Även priserna är väldigt snarlika, då även GaN valt att sätta priset på antalet mail som du skickar per månad (inte antalet prenumeranter som andra företag har).

 

Get a Newsletter får du skicka 100 mail gratis per månad. Vill du skicka fler än så måste du betala, men som sagt är det väldigt bra priser om man jämför med många andra svenska och utländska aktörer. För 10 000 mail per månad, betalar du t.ex. 948 kr per år!

 

De nackdelar som kan vara bra att känna till, är att du inte kan skicka bilagor med GaN, vilket du kan med YMLP. Du är också hänvisad till så kallad 'Double Opt-in', vilket enkelt uttryckt betyder att när en person önskar ditt Nyhetsbrev, måste denna bekräfta sin mailadress för att den ska aktiveras.

 

Det blir alltså ett steg extra för att höja säkerheten, men med risken att personen 'inte orkar' bekräfta sin mailadress och att du därför går miste om en ny prenumerant. Visserligen finns det en 'Work around' på detta problem, men det kräver att du skapar egna formulär och gör API-kopplingar. Det är inte alla som tycker sånt är roligt, utan hellre vill fokusera på att göra intressanta Nyhetsbrev.

 

Även här är alltså YMLP bättre, då de låter dig välja om du vill ha denna extra säkerhetsfunktion, eller inte...

 

Men förutom dessa saker, är Get a Newsletter ett mycket bra val som är väl värt att undersöka. Du skapar enkelt ett konto på deras hemsida, som du sedan använder för att titta in hos dem och se om det känns rätt för dig!

 

Verktyg för nyhetsbrev

 

Du har väl också läst vår sida med tester på webbhotell? Där hittar du lösningar som passar både mindre företag, privatpersoner och större företag med behov av många domäner. Vi har också sammanställt tester på färglaserskrivare och bläckstråleskrivare på vår sajt.

 

Och på vår sida Mobilt bredband test kan du se vilken leverantör som ger dig bäst täckning och högst hastighet när du ska surfa på tåget, bilen eller i sommarstugan från din bärbara dator.

 

   • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden