Mobilt internet ger dig frihet

 

Test Mobilt bredband

Mobilt bredband är den snabbast växande tjänsten inom elektronisk kommunikation just nu. Den senaste rapporten från PTS (Post- och telestyrelsen) visar att antalet mobila bredband fortsätter att växa mycket snabbt.

 

Efterfrågan ökar och många ställer därför frågan; Vilket är det bästa mobila bredbandet, som är snabbast och har bäst täckning? Och precis den frågan svarar vi på här.

 

Bästa mobila bredbandet

Normalt börjar vi med att kolla på den som är vinnare, men denna gång konstaterar vi istället att det finns en leverantör som i alltför många tester tagit sistaplatsen; Net 1 (tidigare hette de Ice.net). Här alltså en leverantör som man kanske inte ska välja i dagläget, om det är säker och snabb uppkoppling som man är intresserad av med sitt mobila bredband.

 

Den kanske mest omfattande och noggranna täckningstest som görs i Sverige, står tidningen Mobil för. Även Aftonbladet har publicerat och refererat till detta test under 2011.

 

Varje sommar åker nämligen tidningen över 1300 mil från Kiruna i norr till Ystad i söder och låter datorer konstant både ringa och surfa mobilt. Det innebär tiotusentals samtal och datauppkopplingar runt om i hela Sverige och resultatet är förstås både intressant och viktigt att ta del av.

 

Storsegrare i detta test, och utnämnt till Bästa mobila bredband 2011 blev operatören Tre.

 

Även tidningen PC för alla har gjort tester och där kan vi läsa att Telia blev Bäst i test under 2011.

 

 

4G test under 2012 och 2013

Under de senaste åren har 4G blivit allt mer viktigt och vanligt, då detta nät erbjuder en betydligt snabbare uppkoppling än gamla 3G-nätet.

 

Tidningen PC för alla gjorde därför ett stort test av mobilt bredband med fokus på 4G under sommaren 2012. Vinnare blev Bredbandbolaget/Telenor. Viktigt att notera är dock att dessa tester bara gjordes i Stockholm och Göteborg. Det är viktiga och folktäta områden förstås, men ändå en viss begränsning. Du kan ta del av detta test i sin helhet här!

 

Under sommaren 2013 gjorde PC för alla ett nytt test av 4G och denna gång delades testet in i tre kategorier; Storstad, stad och landsbygd. Vinnare i storstäderna blev TRE. I Svenska städer och på landsbygden vann Tele2, som också blev utnämnd till 'Bäst i test'.
Läs hela testet här eller se sammanfattningen.

 

 

Mobilt bredband kundnöjdhet 2013

Förutom täckning och pris är det också intressant att veta hur nöjda kunderna är. Ibland kan det bli problem, inte minst med tekniken och att då få snabb och professionell hjälp är viktigt!

 

Svensk Kvalitetsindex (SKI) har under 2013 intervjuat Svenska privat- och företagskunder hur de upplever sin leverantör och hur nöjda de är. Tele2 får högst betyg av kunderna när det gäller mobilt bredband, men betygen är jämna (och tyvärr låga).

 

Under 2013 har Bredbandbolaget fått väldigt mycket kritik av sina kunder. Du kan ta del av några av dessa klagomål på t.ex. Rejta och på TrustPilot. Dessa 'mindre angenäma' utnämningar gör att vi väljer att inte ha dem här på Bäst i test.

 

 

Tele2 Mobilt bredband

 

Comviq Mobilt bredband

 

Se dagens aktuella pris

 

 

 

I test efter test som utförs är Tele2 med och slåss om förstaplatsen. Det är svårt att utnämna en vinnare som passar alla, eftersom det hänger på vart du ska använda ditt mobila bredband och förstås också om du kan få ett bra erbjudande eller rabatt när du tecknar ditt mobila internet.

 

Tele 2 /Comviq visar gärna upp sin prishylla på hemsidan och här är utmärkelserna aktuella som du kan se. Under 2010 blev Tele2 Bäst i test i tidningen Mobil och var den leverantör som har den bästa täckningen i Sverige. (När de gjorde sitt test i november 2011 blev dock operatören 3 Bäst i test)

 

Under 2011 utsåg tidningen M3 Tele2 som testvinnare med det snabbaste 4G-nätet. Och tidningen PC för alla utnämnde också Tele2 till Bäst i sitt 4G-test under sommaren 2013.

 

Förutom det tekniska, har Tele2 även fått det högsta betyget i kundnöjdhet för Mobilt Bredband som vi skriver här ovanför.

 

Valet blir därför enkelt; Vi sätter guldmedaljen på Tele2/Comviq då dessa dessutom ofta har bra priser och lite mer 'aggressiva' erbjudanden som du kan läsa om här!

 

 

Tre - Bäst i test för Mobilt bredband

Mobilt bredband - TRE

 

Se dagens aktuella pris

 

 

 

De senaste åren har operatören TRE hunnit ifatt bra när det gäller utbyggnaden av 4G-nätet. Framför allt i storstäderna, där de till och med blivit testvinnare.

 

Även när det gäller täckningen för det "vanliga" 3G-nätet i Sverige, är TRE med och slås om förstaplatsen. Det visar sig inte minst under det stora test som tidningen Mobil gjort (läs mer överst på denna sida).

 

På deras hemsida kan du se vilka erbjudanden de har idag. Du hittar den lättast genom denna direktlänk!

 

 

Och du! Du vet väl att du kan göra en gratis och opartisk test av hastigheten på din bredbandsuppkoppling!? Rätt smart för att säkerställa att du faktiskt får det som du betalar för!

 

Kanske är du också intresserad av att läsa tester på mobiltelefoner eller vill veta vilken bärbar dator som är Bäst i test så att du kan dra nytta av ditt mobila bredband!? Vi har förstås information om det också! Missa inte heller vår sida med Ultrabook test! Där kan du nämligen se vilken "högprestanda-laptop" som är testvinnare just nu!

   • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden