Smarta dörrklockor bäst i test

Med en smart dörrklocka kan du även på distans ha koll på vem som ringer på din dörr. Genom att kombinera traditionell dörrklockefunktion med avancerad teknologi som livevideo och tvåvägskommunikation, blir de inte bara en länk mellan dig och ditt hem, utan också ett extra lager av säkerhet. 


Med en smart dörrklocka har du alltid koll på vem som står utanför dörren, även när du inte är hemma. När någon ringer på skickas en notis direkt till din smartphone, och med livevideo kan du direkt se och kommunicera med besökaren. Kanske är det en granne som vill låna en kopp socker eller ett paket som levereras; tack vare den inbyggda mikrofonen och högtalaren kan du kommunicera. 


En av de största fördelarna med smarta dörrklockor är ökad säkerhet. Oönskade besökare kan avskräckas ofta av en synlig kamera, och om något skulle hända har du videobevis i hög upplösning till hands. 


Att välja rätt dörrklocka från början kan dock vara svårt med tanke på att marknaden växer så det knakar. Vi har därför satt ihop denna guide för att granska och jämföra de mest populära modellerna baserat på funktioner, bildkvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet. Genom att följa vår guide kan du göra ett informerat val från början och undvika dåliga och dyra felköp.