bästa alla hjärtans dag present

Bästa alla hjärtans dag present 2023

Snart är den här, dagen alla par ser fram emot. Men vad ska du egentligen ge till din partner i present? Detta är verkligen inte det enklaste. Vi har därför skapat denna sida för att ge dig lite inspiration som ser till att ditt val av present går hem! Här hittar du tips för pojkvännen, flickvännen, maken, frun eller den där vännen du känner lite extra för. Läs mer här nedan!


Alla hjärtans dag 2023 - våra toppval

Skicka blommor

Euroflorist blomsterbud

Alla hjärtans dag present bäst i test Euroflorist blomsterbud
 • Perfekt för distansförhållandet

 • Stort urval

 • Snabb leverens

 • Bra priser

Upplevelse från Live it

Upplevelse från Live it

Alla hjärtans dag present bäst i test Upplevelse från Live it
 • Stort urval av roliga aktiviteter och weekends

Akrylram med glitter från Smartphoto

Akrylram med glitter

Alla hjärtans dag present bäst i test Akrylram med glitter
 • Skapa fina collage, kalendrar och fotoablum

Chokladask

Hjärta Marabou

Alla hjärtans dag present bäst i test Hjärta Marabou
 • Alltid uppskattad

Massagepistol

Massagepistol

Alla hjärtans dag present bäst i test Massagepistol
 • Ger avkopplande massage

Bästa teknikpryl

Apple TV

Alla hjärtans dag present bäst i test Apple TV
 • Alla streamingtjänster på ett ställe

 • Bra bildkvalitet

 • Enkel att använda

Streamingtjänst

Streamingtjänst

Alla hjärtans dag present bäst i test Streamingtjänst
priser i samarbete med Prisjakt


Vad ska jag köpa i alla hjärtans dag present?

Alla hjärtans dag firandet når nya proportioner varje år, främst eftersom det förväntas att man köper en present eller visar uppskattning till sin partner på något sätt. Och varje år är det samma sak som hörs från paren... "Vad ska jag köpa i present!?". Och detta är inte konstigt, vi vill ju köpa något fint och bra till de vi tycker om allra mest! 


För att hjälpa till lite har vi därför satt ihop denna lista på prylar, blommor och upplevelser som ser till att din alla hjärtans dag present blir en succé! 


Varför firas alla hjärtans dag?

Det finns lite olika teorier kring detta men det har sin grund i antingen en romersk festival som hette "Lupercalia" som ägde rum i Antikens Rom den 15:e februari. Under denna högtid klädde både män och kvinnor av sig nakna. Männen smiskade de unga jungfrurna i tanken att det skulle göra dem mer fertila. 


Den andra teorin är att det härstammar från helgonet Sankt Valentin som levde under 200- eller 300-talet. Sankt Valentin lät viga par i hemlighet och trotsade kejsaren Claudius II som förbjöd män från att gifta sig då ogifta män var bättre soldater. Detta straffades Sankt Valentin hårt för och blev avrättad den 14:e februari. Dessa teorier har dock aldrig bekräftats av fakta.
Blommor från Euroflorist

Blommor


Att ge bort blommor är en av de mest klassiska gåvorna att ge till sin partner på alla hjärtans dag. Och bland blommorna är det rosen som är mest poppis. Det fina med Euroflorist är att du själv kan sätta ihop en snygg bukett eller ta del av deras många uppsättningar för att se till att just din bukett blir lite speciell. Du kan även skicka med en lapp för att göra buketten ännu mer personlig. Utöver detta går det även att skicka med andra saker som choklad och gosedjur.


Euroflorist är medlem i Teflor International vilket innebär att du kan skicka blommor över hela världen. Detta är perfekt om din partner är på resande fot eller jobbar utomlands. Men beställer du inom Sverige erbjuder Euroflorist leverens samma dag om du beställer innan kl 12:30 på vardagar samt kl 10 på lördagar.


Ange Bäst i test Guidens rabattkod BIT12 så får du 12% rabatt på din beställning.
Upplevelse från live it

Upplevelse 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Upplevelse från Live it


Om du tycker att presenter i form av fysiska saker är tråkiga finns allt möjligheten att ge bort något extra speciellt och något som sätter sig på minnet mycket längre! 


Ge bort en speciell upplevelse med live it. Här finns det upplevelser som spahelger, härliga weekends på mysiga hotell och restaurangbesök. Och för de par som känner sig extra äventyrliga finns bland annat aktiviteter som lufttunnlar och fallskärmshoppning. Det bästa med live it är att du kan ge bort gåvan i form av ett fint kort och slå in detta själv. 
Akrylram från Smartphoto

Akrylram

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Akrylram med glitter


Med ett fin akrylram tillsammans med ett fotografi på din älskade kan du vackert föreviga er favoritbild. Resultaten håller hög kvalitet och levereras snabbt hem till dig! 


Ramarna går att få i olika storlekar. Du kan därför välja om du vill ha ett enkelt porträtt eller rama in och föreviga era favoritupplevelser tillsammans.


Du laddar enkelt upp bilder från din telefon till smartphone, du kan använda vilka bilder som helst till din akrylram. Och skulle du vilja byta bild görs detta enkelt då fotot i ramen är enkelt att ta bort. 
Chokladask

Hjärtan Marabou

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Hjärta Marabou


Det finns ingen godissort som är med betingad med alla hjärtans dag än chokladen, det är sedan gammalt. Faktum är att choklad innehåller seratonin vilket ökar välmåendet och de känslor vi känner när vi tycker om någon. Om du och din partner gillar choklad är det därför en mycket bra present!


Nu kanske inte chokladasken är den enda presenten du ger bort, det beror lite på vem det är som får den. Men för den där vännen som betyder lite extra eller i början på ett förhållande är choklad alltid uppskattat. Och det allra bästa - den går att skicka med bud.Massagepistol

Flowlife Flowgun Go 2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Massagepistol
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Massagepistolen var en av förra årets allra populäraste prylar att köpa. Och detta är inget konstigt med tanke på hur bra dessa fungerar. De ger maximal avkoppling och är mycket enkla att använda. Massagepistolen från Flowlife kommer med 5 hastighetslägen och 6 munstycken som kan användas för att komma åt olika muskelgrupper. Dessutom ingår ett snyggt resekit. Vill du läsa mer om massagepistolen kan du göra det i vårt massagepistol test - där denna utsågs till bäst i test.
Bästa teknikpryl - Apple TV 

Bästa teknikpryl för alla hjärtans dag - Apple TV

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Apple TV
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Apple-TV gör det otroligt enkelt att streama film och serier på din TV. Den kopplas enkelt in via HDMI uttag och är otroligt enkel att navigera i. Fjärrkontrollen är enkel att förstå sig på och likaså är även kopplingen till ditt Apple-konto, som används för att installera appar och hyra filmer med. 


Med Apple-TV kan du installera alla de populära streamingapparna; Netflix, HBO, Viaplay, CMORE, Rakuten, Hayu och så vidare. Om du och din partner helst har en lugn alla hjärtans dag är Apple TV ett mycket bra val.


alla hjärtans dag present

Skäm bort din partner på alla hjärtans dag!


Vanliga frågor och svar

 • Var kommer alla hjärtans dag ifrån?
  Alla hjärtans dag kallas även för Valentindagen (i Finland Vändagen) och infaller varje år den 14:e februari. Den härstammar från helgonet Sankt Valentin som börjades firas i slutet av 400-talet. Kopplingen kring romantik kom dock inte förrän under medeltiden där man under lottning parade ihop ungdomar två och två. Detta ledde till att ungdomarna började fundera över vem som skulle bli just deras Valentin. En hypotes kring varför detta infaller under den tidiga våren kan ha att göra med att det är då en stor andel fåglar även börjar leta efter sin partner.
 • Vilken är den mest populära alla hjärtans dag presenten?
  De presenter som är populärast varje år är desserter, rosor och smycken. Bara i USA förväntas konsumenterna spendera drygt 2,4 miljarder dollar på choklad och godis relaterat till alla hjärtans dag.
 • Hur många rosor köps det på alla hjärtans dag?
  2015 såldes det över 4,5 miljoner rosor enbart i Sverige under alla hjärtans dag. Detta innebär en ökning på cirka 60% mot en vanlig dag!
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Alla hjärtans dag present

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2022-02-11 och uppdaterades senast