Det är uppskattat att få fotografier på papper

 

Framkallning online

Ska du framkalla foton på nätet och vill veta vad som är den bästa framkallningen? Då har du kommit rätt! Vi har gått igenom alla de stora aktörerna som idag kan hjälpa dig att framkalla digitala fotografier till papperskopior.

 

Som vanligt fokuserar vi på dem som ger dig mest och bäst, för minst pengar. Inte alltid en lätt ekvation, men vi har lyckats. Läs sammanfattningen nedan, så har du redan om 4 minuter tagit ett viktigt steg mot att få den bästa framkallningen till det lägsta priset.

 

Framkallning på nätet - test

Det är ju detta med priset i första hand. Ett alternativ är ju nämligen att skriva ut sina fotografier själv på en bra bläckstråleskrivare och därmed spara både tid och arbete jämfört med att skicka in bilderna för fotoframkallning till ett lab. Men blir det billigare? Nej, oftast inte.

 

Trots att du kan få en bläckpatron för bara 1 krona är det idag så stor konkurrans bland fotolabben, att det ofta är billigare att låta dem "skriva ut" bilderna. En stor fördel med detta är också att man får fotografierna på riktigt fotopapper, vilket innebär att bilderna kan hålla längre tid än om man skriver ut dem själv. Så ett attraktivt (=lågt) pris är viktigt, då det kan skilja fem gånger mellan det dyraste och det billigaste företaget.

 

Bästa framkallning 2019

Sedan är förstås också kvalitén av stor betydelse. Faktum är att flera som framkallar fotografier tummar på kvalitén bl.a. på fotopapper och det verkar också som att en del har lite svårt med inställningarna av maskinerna. Bilderna blir dassiga, har dåliga skuggor eller helt enkelt felaktiga färger.

 

Visst - detta är inget unikt för digital fotoframkallning. Det var lika illa när man stoppade sin lilla rulle i en fotopåse och skickade den för framkallning för ett par decennier sedan. Men det blir så mycket tydligare idag, när något man ser på skärmen har ett annat utseende efter framkallningen.

 

 

FujiDirekt framkallning Online


FUJI direkt - 100 bilder gratis mot fraktkostnaden

I flera tester har Fuji, med sin fotoframkallning på nätet; Fujidirekt stått som testvinnare. Företaget har erbjudit framkallning på nätet sedan år 2003 och är idag marknadsledande i Sverige på framkallning av bilder från klassiska kameror och digitalkameror. De har därför plockat in rejält på sina konkurrenter när det gäller antal kunder och framkallade bilder.

 

Men hur står sig Fujifilm när det gäller kvalité och pris? Jo, det visar sig att även detta är något som de klarar av mycket bra. De har vunnit många priser under åren, inte minst i Pricerunners återkommande tester av fotolab men också i Aftonbladet, Vi Föräldrar, Kamera & Bild (plats 3 av 23) samt PC för alla där de blev bäst i test. Kunderna som skickat in bilder är också nöjda, inte minst med priset.

 

Fujidirekt har fortfarande kvar den kampanj där du får gratis framkallning av 100 fotografier. Det du betalar är bara portot på 49 kr. Du kan alltså beställa kort för 49 öre styck, inklusive framkallning och transport hem till din brevlåda. Vi får se hur länge till de har råd att köra detta erbjudande, men än så länge gäller det i alla fall. Läs mer om detta erbjudande här!

 

PS. Tro det eller ej, men hos Fujidirekt kan du fortfarande få din 135-rulle, APS-film eller engångskamera framkallad. Med dubbla kopior. Och ny film på köpet. Du vet, precis som på 80- och 90-talet!

 

 

Varför framkalla sina digitala foton?

Glöm inte bort att framkalla dina bästa foton, så att de finns på papper också! Det är nämligen oroande lätt att man annars blir av med alla bilder som man har.

 

Förr i tiden var det främst vid brand som man riskerade att förlora oersättliga minnen i form av fotografier. Men idag är det så mycket större risk att fotografierna på barnen, vännerna eller föräldrarna försvinner på andra sätt, inte minst genom datorhaveri, en hårddiskkrasch eller att datorn helt sonika blir stulen. Hårdvaran är enkel att ersätta, men bilderna som man inte har kopior på, kan för evigt vara borta.

 

Se därför till att framkalla dina bästa bilder! Orkar du inte sätta dem i ett album erbjuder flera företag idag bra lösningar för detta också i form av färdiga fotoböcker t.ex. en bok för varje resa. Ett enkelt, smidigt och snabbt sätt att ta hand om dina minnen inför framtiden.

 

Är du intresserad av att läsa tester på digitalkameror så har vi sidor för det också. Både enklare digitala kompaktkameror samt semiproffs kameror.

   • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!