Blu-ray skivor

 

Test Bluray spelare

Ska du köpa Bluray-spelare och vill veta vilken som är den bästa spelaren just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst igenom alla tester som gjorts den senaste tiden för att kunna utse en enda testvinnare. I tidningar. På testlabb. Och på webbplatser. Och inte nog med det!

 

Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika spelarna som finns att köpa idag. Allt för att undvika dåliga köp nu och få minimalt med problem i framtiden. Detta har vi sedan sammanställt här nedanför till dig.

 

Vilka tester finns på Blurayspelare?

I denna sammanställning har vi valt att bara plocka in Blurayspelare med 3D-funktion. Varför? För att det skiljer så lite i pris idag, om man ska ha 3D eller inte. Det handlar om någon hundralapp och det kan vara väl värt denna extrainvestering så att man inte ångrar sig efter inköpet. Du ska ju förhoppningsvis ha denna spelare under många år framöver.

 

Vi har fokuserat på experttester som är utförda under år 2011 eller senare. Dels eftersom utvecklingen går snabbt inom detta område men också för att många tidigare blurayspelare inte längre finns att köpa.

 

I Råd & Röns tester från 2011 och 2012 går förstaplatsen till Philips BDP5200 med 80 poäng. Andraplatsen fick Sony BDP-S780 med 79 poäng.

 

Värt att nämna är att Sony BDP-S780 har blivit utnämnd till EISA-vinnare 2011-2012 i kategorin "Bästa Bluray spelare".

 

I det test av Bluray som tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet gjorde i november 2011 gick utnämningen Bäst i test till Samsung BD-D6500 med 27 av 30 poäng. Philips BDP7600 kom tätt därefter med 26 av 30 poäng.

 

Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet gjorde ytterligare ett test i januari 2012, där de jämförde fem värstingmodeller. Bäst i test blev Cambridge Audio Azur 751BD och Oppo BDP-95 som båda fick full pott. Dessa har dock en prislapp runt 10.000 kr och är därför inte riktade till "vanliga konsumenter" i första hand.

 

När Råd & Rön gjorde nya tester hösten 2012 blev den bästa bluray-spelaren LG BP620N med 81 poäng. LG BP420N kom på andraplats med 79 poäng.

 

Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta Bluray" i december 2012. Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).

 

Utmärkelsen "Bästa Blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.

 

Hösten 2014 fick Panasonic DMP-BDT700 utmärkelsen "Bästa blurayspelare 2014-2015" av EISA.

 

Vilken är den bästa blurayspelaren enligt svenska konsumenter?

När vi tar del av vad användarna tycker om sina blurayspelare, alltså de som redan köpt en, så blir bilden snabbt tydlig. Den bluray som många tycker är absolut bäst och använder som referensprodukt, är ofta en spelare från Oppo. Dock handlar detta om priser runt 7 000-14 000 kr, så det kanske främst är ett märke för riktiga entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Ja, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic eller Pioneer. Här hittar vi nämligen många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste bluray-spelarna (under 1.200 kr).

 

 

Bäst i test - Bluray spelare 2014-2015

Ser vi till vad både experter och konsumenter säger, framkommer en spelare lite extra. Det handlar om Panasonic och deras flerfaldigt prisbelönta DMP-BDT500.

 

Bäst i test bland BluRay-spelare

Vinnaren: Bästa 3D spelare med Bluray Panasonic DMP-BDT500

 

Se dagens aktuella pris

 

Experterna ger denna Bluray mycket höga betyg och menar att Panasonic DMP-BDT500 är en spelare som har briljant bild och riktigt kraftfullt ljud. Den har inbyggt trådlöst nät (WiFi) och givetvis 3D i full HD-upplösning där uppskalningen är riktigt välfungerande. Det är dessutom en tyst, lättskött och snabb spelare som läser nästan alla format som finns.

 

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har störst erfarenhet av spelaren.

 

De konsumenter som redan köpt en Panasonic DMP-BDT500 är mycket nöjda med sitt köp och menar att den är snabb och har riktigt bra bild. Den har allt man kan önska sig med bra inställningsmöjligheter och ett ljud som blir väldigt bra både analogt och via HDMI. Den är både tyst, prisvärd och lättskött. Givetvis klarar den även dina gamla DVD och CD-skivor.

 

Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid mer eller mindre irriterande saker med alla produkter och dessa vill vi ha reda på innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut.

När det gäller Panasonic DMP-BDT500 är det främst fjärrkontrollen, med sin touchskärm, är svår att förstå sig på och kräver lite övning för att hantera. Annars är alla omdömen väldigt positiva, vilket ökar chansen för att även du kommer att känna dig nöjd med ditt inköp.

 

Priset är riktigt bra och du köper denna 3D-spelare idag på CDON för bara 2 690 kronor. Det är Sveriges lägsta pris och dessutom ingår frakten hem till dig!

 

Även Dustin Home erbjuder denna 3D-spelare och de tar 2 729 kr när du klickar här! Även då ingår frakt.

 

 

En bra TV är förstås ett krav om man ska dra nytta av kvalitén hos en Bluray-spelare. Att koppla den till sin gamla trotjänare från 90-talet är ingen större idé. Se istället våra tester av TV för att ta reda på hur du gör ett bra kompletterade inköp till denna Bluray. Och se även till att du har de bästa surroundhögtalarna till din nya anläggning.

 

Två tips: Ska du inte köpa bluray spelare just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten! Smidigt och förstås helt gratis!

 

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående Blu-ray spelare! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!

 

Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.

 


Om Bäst i test Guiden