Bästa laserskrivaren 2015-2016

 

Test av laserskrivare

Ska du köpa en snabb och prisvärd laserskrivare? Då har du kommit helt rätt. Efter sju år på fältet som datatekniker, där även service av skrivare ingått, har vi lärt oss ett och annat. Vi vet vad som fungerar - och vad som inte fungerar!

 

Men vi nöjer oss förstås inte bara med våra egna erfarenheter, utan lyssnar också på experterna för att få veta vilka skrivare som vunnit i testerna den senaste tiden. Och, som vanligt här på Bäst i test, lägger vi också stor vikt vid vad användarna tycker om sina skrivare, eftersom de ofta har störst erfarenhet av hur de fungerar i vardagen!

 

Allt detta har vi nu sammanställt på denna sida, för att du enkelt ska kunna se vilken som är den bästa svartvita laserskrivaren idag.

 

Ska du köpa laserskrivare, färglaserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte riktigt vad du önskar för skrivare? Då hjälper vi dig med det första beslutet som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha. Ska det vara en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare? Och om du ska ha en laserskrivare, vill du då kunna skriva ut med färg ibland eller bara i svart?

 

Priset och hastigheten på utskrifterna skiljer ofta mycket mellan de olika skrivarna, så här gäller det att köpa rätt skrivare. Vår guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar just dig bäst, beroende på hur du vill använda din nya skrivare.

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få mycket bra kvalité, även när jag skriver ut färgfotografier
 • Scanna in dokument eller fotografier med skrivaren
 • Använda min skrivare som kopiator
 • Jag har inte så bråttom med utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Se då vår sida med Bäckstråle- /Multifunktionskrivare här

 

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Läs vidare nedan om Laserskrivare

 

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte fotografier i första hand)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Se då vår sida med bästa färglaserskrivaren

 

 

Bästa laserskrivaren 2015-2016

Tar vi del av experternas tester nedan och dessutom väger in vad användarna tycker om sina skrivare, kommer vi fram till att den bästa skrivaren just nu heter HP LaserJet Pro 400 M401dn.

 

Bästa laserskrivare för Svartvita utskrifter
Bästa skrivaren för svartvita laserutskrifter - HP LaserJet Pro 400 M401dn

 

Se dagens aktuella pris

 

HP LaserJet Pro 400dn är en skrivare för det lilla kontoret eller för dig som har behov av att skriva ut många sidor varje månad. Den passar speciellt bra för dig som kan nöja dig med svartvita utskrifter, mot att det blir både billigt och går snabbt ut få ut sina papper.

 

Experterna framhäver att det är riktigt bra kvalité på utskrifterna, att den är effektiv och att pekskärmen i färg är både praktisk och enkel. Användarna håller med i allt detta, men påpekar att inga anslutningskablar medföljer, utan att man måste köpa till dessa själv.

 

Upplösningen är 1200x1200 dpi, vilket är tillräckligt för vanliga svartvita utskrifter och den kan spotta ut 33 sidor per minut om det skulle behövas. Varje utskrift har en kostnad på ca 28 öre om det inte är grafik också på sidan, då priset istället beräknas till ca 68 öre per sida.

 

Denna skrivare har två inkopplingsmöjligheter; USB (direkt till en dator) och vanligt nätverk (om flera ska dela på skrivaren).

 

Den kan skriva ut dubbelsidigt (för att spara papper och porto) och är konstruerad för att kunna skriva ut upp till 3 000 sidor per månad.

 

Hos Micso finns den för bara 2 690 kronor här! Det är Sveriges lägsta pris idag!

 

 

Billigast toner till denna laserskrivare

När du behöver ny toner är originaltoner billigast och enklast att köpa direkt från HP. Med koden BITINK20 får du nämligen 20% rabatt på alla toner och betalar bara 1 432 kr för den stora tonerkassetten HP 80X (för 6 900 sidor).

 

Du kan också välja standardkassetten HP 80A för 799 kr som klarar att skriva ut 2 700 sidor. Vilken du än väljer, är frakten gratis! Läs mer och beställ direkt här!


Det finns även pirat-toner (även kallad "miljötoner" eftersom det låter bättre) att köpa på t.ex. NordicInk. Men denna kostar ungefär lika mycket som originaltoner om du använder rabattkoden ovanför. Dessutom tillkommer porto.

 

Därför finns det ingen anledningar att snåla. Vi har varit med på så många skrivarreparationer där billiga tonerkassetter läckt toner och förstört hela skrivaren. Och det kan bli dyrt... :-(

 

 

Bakgrund och bästa tillverkarna

Laserskrivarna har utvecklats mycket det senaste decenniet och kännetecknas idag av både lågt pris och snabba utskrifter. De kostar ofta lite mer i inköp, men är sedan billigare vid varje utskrift. Dessutom är de traditionellt sätt mer driftsäkra och stabila och är därför vanliga på kontor.


En stor fördel är också att de inte torkar in som bläckpatroner gör! Det spelar ingen roll om du låter skrivaren stå oanvänd i en månad eller två - när du startar den ger den lika fina utskrifter igen. Allt detta är stora fördelar med laserskrivare jämfört med bläckstråleskrivare.

 

De stora märkena i detta område är HP, Canon, Brother och Samsung som alla gjort skrivare under många år. HP är den största tillverkaren på mindre skrivare, medan Canon och Xerox är vanliga på större kontor. Samsung är en liten mindre spelare än så länge i dessa sammanhang och många användare upplever att de inte riktigt har samma kvalité som de lite äldre aktörerna.

 

di_99_468x60 (468x60)

 

Aktuella experttester av laserskrivare

Eftersom det är så liten efterfrågan idag på laserskrivare som bara skriver ut i svart, finns det inte så många aktuella tester att tillgå. Nedan listar vi dock de relevanta test som du kan ta del av.

 

PC för alla, våren 2015: Sammanställe tre tidigare laserskrivartest. Två av dessa skrivare var från Samsung som också fick högsta betyg, 8 av 10. Det handlar om lågprismodellerna Samsung Xpress SL-M2022W och Samsung Xpress SL-M2070FW.

 

Råd & Rön, hösten 2014: I en sammanställning med 14 svartvita laserskrivare (gråskalelaser) med ett pris under 1 900 kronor, placerar sig Samsung Xpress M2835DW på förstaplatsen med 79 poäng. Silvermedaljen tilldelas Samsung Xpress M2825ND som får 78 poäng.

 

Råd och Rön, våren 2014: I ett uppdaterat test blev Samsung Xpress M2825ND bästa gråskalelaser med 78 poäng. På andraplats placerar sig Samsung Xpress M2825DW med 77 poäng.

 

ICA-Kuriren, hösten 2013: Testade 5 svartvita laserskrivare under 1 000 kronor och Bäst i test blev HP Laserjet Pro P1102W. Denna skrivare fick betyget 5 av 5 och omdömet; "Förutom att den är busenkel att installera – trots att den är trådlös – stödjer den också mobil utskrift. Den har också ett nätt format."

 

Råd & Rön, hösten 2012: I ett stort test med 91 skrivare, placerade sig LaserJet Pro 400 M401dw överst på prispallen som bästa laserskrivaren med 77 poäng. Därefter kom Samsung SCX-3405FW (som även har kopiator och scannerfunktion) med 76 poäng.

 

 

Om du sitter på ett litet företag kan det också vara intressant att se på vilket sätt du kan skicka Nyhetsbrev billigt till dina kunder. Du kanske också vill veta vilket som är det bästa webbhotellet just nu - och det har vi tagit reda på!

 

 

Tips: Ska du inte köpa laserskrivare just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen. Då skickar vi ett mail när det sker uppdateringar på sajten! Smidigt och förstås helt gratis!

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående skrivare! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa laserskrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! • Köp billigast på nätet
 • 2690 kr

   

   

  Köp din nya monolaserskrivare härOm Bäst i test Guiden