Läs tester på dammsugare för att städningen ska bli enklare

 

 

Test Dammsugare 2014

Vill du veta vilka dammsugare som blivit Bäst i test den senaste tiden? Det har vi tagit reda på till dig! Vi har läst alla tester och sammanställt resultatet på denna sida. Allt för att du ska undvika dåliga köp och problem i framtiden. Och med en bra dammsugare ökar chansen att städningen går snabbare och blir lättare!

 

Vilka experttester har vi tagit del av?

Tester av dammsugare är ett återkommande tema i flera tidningar och de som står för de flesta dammsugartesterna är Råd & Rön. Här är de aktuella och relevanta experttesterna som du kan ta del av innan ditt beslut:

 

Sommaren 2011 gjorde Råd och Rön dammsugartester. Då utsågs Elektrolux ZUSG3901 till Bäst i test med 78 poäng, följt av ZUS3932 och ZUS3922. Alla placeringar på prispallen gick alltså till Elektrolux.

 

Under sommaren 2012 var det dags för nya test av dammsugare hos Råd & Rön. Det har dock inte hänt så mycket sedan testet förra året, men vi tittar ändå på prispallen: Electrolux ZUSG3901 och Electrolux ZUS3932 blev bäst i test och fick 78 poäng vardera.

Därefter hittar vi Electrolux ZUS3922 och Electrolux ZG8800 som fick 77 poäng vardera. Fortfarande är alltså Electrolux sin egen största konkurrent, enligt Råd & Rön.

 

Traditionsenligt kom Råd & Rön med en komplettering av tidigare tester under sommaren 2013. Inget har dock ändrats i toppstriden sedan 2012; Electrolux gör de bästa dammsugarna enligt tidningen!

Dock ska man vara medveten om att det bara skiljer 5 poäng mellan de 20 (!) översta dammsugarna på listan. Därmed kan vi konstatera att även Miele, Philips och Bosch gör riktigt bra dammsugare.

 

Intressant kan det också vara att se längst ned på listan av de 87 testade dammsugarna hos Råd och rön. Där hittar vi nämligen märken som t.ex. Rowenta, Hoover, Dyson och Samsung. Vill du ha det som vunnit bäst i test, är alltså detta några märken som du bör undvika att köpa.

 

ICA Kuriren testade dammsugare i januari 2013 och bäst i test blev Miele S6230 med full poäng. Även Bosch BSGL52237 fick betyget 5 av 5 och båda dessa dammsugare tillhör den övre prisklassen med en prislapp över 2500 kr. På jumboplats som sämsta dammsugare hamnar bl.a. Coline, Hoover och Dirt Devil.

 

I Råd & Röns uppdaterade lista från sommaren 2014 med 48 dammsugare blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne bäst i test med 78 poäng. På andraplats av de dammsugare som är aktuella idag, hittar vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini samt Miele S8330 som fick 76 poäng vardera.

 

Vad tycker konsumenterna?

Elektrolux är alltså den tillverkade som gör de bästa dammsugarna enligt experterna. Men vad tycker konsumenterna om sina dammsugare? Det är ju de som har den bästa uppfattningen när det gäller den långsiktiga hanteringen och är därför mycket viktiga att lyssna på. Och det gör vi alltid här på Bäst i test Guiden.

 

Även användarna är positiva till sina dammsugare från Elektrolux. Mycket positiva. I alla fall till en början. Men med tiden är det dock en hel del som upplever problem. Det handlar oftast om att plastdetaljer spricker eller går sönder, t.ex. golvmunstycket eller handtaget. Många konsumenter berättar att de fått dessa delar utbytta - ibland flera gånger. Visserligen går detta på garantin och du kan även hävda din reklamationsrätt men det är ändå orsak till irritation och extra arbete.

 

Det verkar vara konstruktionsmissar på flera av dammsugarna från Elektrolux, där modellerna Z8820 och ZUS3922 utmärker sig extra negativt. En hel del kretskort i dessa modeller har också gått sönder.

 

Testvinnare enligt proffsen, men de ska ju hålla mer än 2 år och detta villkor verkar tyvärr inte alla modeller från Elektrolux leva upp till idag.

 

Bästa dammsugaren vid städning kan halvera tiden

 

Bäst i Test - Dammsugare

Eftersom det finns problem med flera av modellerna från Electrolux samt att de senaste dammsugarna från tillverkaren inte testats ordentligt och ligger högt i pris, vänder vi istället blickarna mot en annan testvinnare. Det handlar om Philips FC9194.

 

Bäst i test - Dammsugare 2014

Mycket uppskattad av de Svenska konsumenterna - Philips FC9194

 

Se dagens aktuella pris

 

Här ser du en dammsugare som de svenska konsumenterna uppskattar mycket och gärna rekommenderar. Den är smidig att jobba med vid städningen och har mycket bra sugeffekt. Kvaliteten känns hög och det går mycket bra att använda det medföljande turbomunstycket för att göra rent mattor. Ljudnivån på 79 dB är acceptabel och sugeffekten på 500 Watt är marknadens högsta.

 

Självklart har den ett HEPA-filter, som alla moderna dammsugare, och detta fångar upp 99,99 % av dammet i rummet. Det är goda nyheter för alla allergiker. Läs gärna mer om dammsugaren här hos Philips.

 

Som du kan se på Philips hemsida kostar dammsugaren 2 299 kr, men du kan hitta den billigare än så just nu.

 

Hos Tretti kan du köpa dammsugaren för bara 1 660 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris och frakten hem till dig är gratis!

 

Även Halens erbjuder denna dammsugare för 1 690 kr när du klickar här!

 

 

Framtidens dammsugare

Från och med hösten 2014 kommer nya regler från EU om bl.a. motoreffekten på dammsugare. Första gränsen blir 1600 watt och år 2017 skärps kraven till max 900 watt. Det är nämligen så att hög motoreffekt inte nödvändigtvis betyder bra sugförmåga.

 

Och vilken dammsugare du än väljer att köpa - se till att du har det lägsta elpriset hemma, eftersom detta är en storförbrukare av el.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dammsugare! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!

 

Om du brukar tvätta golvet efter dammsugningen, kanske du också vill veta vilken golvmopp som fått bäst i test! Måste man t.ex. köpa Vileda för att få den bästa golvmoppen eller går Rustas lika bra?

 

Efter städningen kan det vara härligt att pusta ut med en god kopp kaffe. Vi vet förstås även vilken kaffebryggare som vunnit Bäst i test.

 

Om du har ett större inköp på gång, kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta.

 

På sidan med tester på diskmaskiner kan du se vilken maskin som är Bäst i test just nu och vi har också tester på tvättmaskiner.

 

NetOnNet


 • Köp billigast på nätet
 • 1660 kr

   

   

  1690 kr

   

   

  1660 kr

   

  Köp din nya dammsugare härOm Bäst i test Guiden