Läs tester på dammsugare för att städningen ska bli enklare

 

 

Test Dammsugare 2014-2015

Vill du veta vilka dammsugare som blivit Bäst i test den senaste tiden? Det har vi tagit reda på till dig! Vi har läst alla tester och sammanställt resultatet på denna sida. Allt för att du ska undvika dåliga köp och problem i framtiden. Och med en bra dammsugare ökar chansen att städningen går snabbare och blir lättare!

 

Vilka experttester har vi tagit del av?

Tester av dammsugare är ett återkommande tema i flera tidningar och de som står för de flesta dammsugartesterna är Råd & Rön. Här är de aktuella och relevanta experttesterna som du kan ta del av innan ditt beslut:

 

Sommaren 2011 gjorde Råd och Rön dammsugartester. Då utsågs Elektrolux ZUSG3901 till Bäst i test med 78 poäng, följt av ZUS3932 och ZUS3922. Alla placeringar på prispallen gick alltså till Elektrolux.

 

Under sommaren 2012 var det dags för nya test av dammsugare hos Råd & Rön. Det har dock inte hänt så mycket sedan testet förra året, men vi tittar ändå på prispallen: Electrolux ZUSG3901 och Electrolux ZUS3932 blev bäst i test och fick 78 poäng vardera.

Därefter hittar vi Electrolux ZUS3922 och Electrolux ZG8800 som fick 77 poäng vardera. Fortfarande är alltså Electrolux sin egen största konkurrent, enligt Råd & Rön.

 

Traditionsenligt kom Råd & Rön med en komplettering av tidigare tester under sommaren 2013. Inget har dock ändrats i toppstriden sedan 2012; Electrolux gör de bästa dammsugarna enligt tidningen!

Dock ska man vara medveten om att det bara skiljer 5 poäng mellan de 20 (!) översta dammsugarna på listan. Därmed kan vi konstatera att även Miele, Philips och Bosch gör riktigt bra dammsugare.

 

Intressant kan det också vara att se längst ned på listan av de 87 testade dammsugarna hos Råd och rön. Där hittar vi nämligen märken som t.ex. Rowenta, Hoover, Dyson och Samsung. Vill du ha det som vunnit bäst i test, är alltså detta några märken som du bör undvika att köpa.

 

ICA Kuriren testade dammsugare i januari 2013 och bäst i test blev Miele S6230 med full poäng. Även Bosch BSGL52237 fick betyget 5 av 5 och båda dessa dammsugare tillhör den övre prisklassen med en prislapp över 2500 kr. På jumboplats som sämsta dammsugare hamnar bl.a. Coline, Hoover och Dirt Devil.

 

I Råd & Röns uppdaterade lista från sommaren 2014 med 48 dammsugare blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne bäst i test med 78 poäng. På andraplats av de dammsugare som är aktuella idag, hittar vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini samt Miele S8330 som fick 76 poäng vardera.

 

Aftonbladet testade, under hösten 2014, sex dammsugare som följer de nya energikraven. Bäst i test blev Miele Compact C2 EcoLine som fick 4 PLUS. På andraplats kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som också fick 4 av 5 PLUS i betyg.

 

Dagens Nyheter / Testfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersökte sju energisnåla dammsugare (max 1600 watt) under våren 2015 och kom fram till att den bästa dammsugaren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den blev vinnare eftersom den har bra dammupptagningsförmåga och väldigt låg ljudnivå. Electrolux ZUOGREEN får också ett högt betyg av testpanelen för sin användarvänlighet.

 

Vad tycker konsumenterna?

Miele och Elektrolux är alltså de tillverkade som gör de bästa dammsugarna enligt experterna. Men vad tycker konsumenterna om sina dammsugare? Det är ju de som har den bästa uppfattningen när det gäller den långsiktiga hanteringen och är därför mycket viktiga att lyssna på. Och det gör vi alltid här på Bäst i test Guiden.

 

Även användarna är positiva till sina dammsugare från Elektrolux. Mycket positiva. I alla fall till en början. Men med tiden är det dock en hel del som upplevt problem. Det handlar oftast om plastdetaljer som spricker eller går sönder, t.ex. golvmunstycket eller handtaget. Flera konsumenter berättar att de fått dessa delar utbytta - ibland flera gånger.

Visserligen går det på garantin och du kan även hävda din reklamationsrätt men det är ändå orsak till irritation och extraarbete.

 

Det verkar helt enkelt vara konstruktionsmissar på flera tidigare dammsugare från Elektrolux, där modellerna Z8820 och ZUS3922 utmärkt sig extra negativt. En hel del kretskort i dessa modeller har också gått sönder. Testvinnare enligt proffsen, men de ska ju hålla mer än 2 år och detta villkor verkar tyvärr inte alla modeller från Elektrolux leva upp till idag.

 

Bästa dammsugaren vid städning kan halvera tiden

 

Bäst i Test - Dammsugare

Eftersom det funnits problem med flera av de tidigare modellerna från Electrolux, vänder vi istället blickarna mot nyheterna på marknaden. Hösten 2014 kom Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN ut och denna dammsugare har flera tidigare generationer som uppskattas av svenska konsumenter. Och experterna!

 

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN - Bästa dammsugaren 2014-2015

Uppskattad av de Svenska konsumenterna - Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidigare modeller i denna dammsugarserie har bland annat varit Electrolux UltraSilencer USGREEN. Årets modell har dock en effekt på bara 1 000 watt, vilket innebär att den klarar de stängare krav på dammsugare som ställs från september 2014. Sugeffekten är på 240 watt.

 

Ljudnivån är väldigt låga 61 dB och just detta är något som konsumenterna brukar lyfta fram som den stora fördelen med denna dammsugare. Den är smidig att jobba med vid städningen och har en miljöprofil, vilket bland annat innebär att 55 procent av dammsugaren består av återvunnen plast.

 

Energisnål och miljövänlig, men ändå ett bra städresultat

Energimärkningen för Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN

 

Självklart har den ett HEPA12-filter, som alla moderna dammsugare, och detta fångar upp 99,99 % av dammet i rummet. Det är goda nyheter för alla allergiker. Läs gärna mer om dammsugaren här hos Electrolux.

 

Som du kan se på Electrolux hemsida kostar dammsugaren 2 495 kr, men du kan köpa den billigare än så på internet idag.

 

Du hittar den hos CDON som erbjuder den för bara 2 240 kronor just nu och frakten hem till dig är gratis.

 

Även hos Tretti kan du köpa dammsugaren för 2 240 kr när du klickar här! Också här är frakten gratis!

 

OBS! Under våren 2015 kom en uppdatering av denna dammsugare med samma namn, men med ett plustecken efteråt (ZUSGREEN+). Du kan köpa denna nyhet för bara 1 690 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris och frakten hem till dig är gratis!

 

 

 

Framtidens dammsugare

Hösten 2014 kom nya regler från EU om bl.a. motoreffekten på dammsugare. Dessa säger att det nu högst får vara 1 600 watt motoreffekt. År 2017 skärps kraven ytterligare, till max 900 watt. Det är nämligen så att hög motoreffekt inte nödvändigtvis betyder bra sugförmåga.

 

Och vilken dammsugare du än väljer att köpa - se till att du har det lägsta elpriset hemma, eftersom detta är en storförbrukare av el.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dammsugare! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!

 

Om du brukar tvätta golvet efter dammsugningen, kanske du också vill veta vilken golvmopp som fått bäst i test! Måste man t.ex. köpa Vileda för att få den bästa golvmoppen eller går Rustas lika bra?

 

Efter städningen kan det vara härligt att pusta ut med en god kopp kaffe. Vi vet förstås även vilken kaffebryggare som vunnit Bäst i test.

 

Om du har ett större inköp på gång, kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta.

 

På sidan med tester på diskmaskiner kan du se vilken maskin som är Bäst i test just nu och vi har också tester på tvättmaskiner.


Om Bäst i test Guiden