Det här är den smartphone som svenskarna tycker är bäst just nu

 

Tester Smartphone/Mobiler

Ska du köpa smartphone och vill veta vilken som är den bästa mobilen idag? Då har du kommit rätt! Vi har gjort en ordentlig genomgång av alla test för att höra vad experter och användare tycker om de mobiler som finns att köpa idag. Och svar har vi fått!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Apples iOS eller Googles Android?

Det var i och med Apples iPhone som de smarta telefonerna fick fotfäste på allvar. Och iPhone är ännu idag en stor och värdig spelare på plan. Men de andra tillverkarna står inte vid sidlinjen och tittar på, utan vill förstås också vara med i spelet.

 

Givetvis finns det även test där man ställer mobila operativsystem mot varandra, t.ex. i PC för alla. Ofta vinner Android i dessa tester framför allt för bra prestanda, många appar och inte minst det stora utbudet av telefoner att välja på. Enligt analysföretaget IDC har Android just nu en marknadsandel på 81 % och Apples iOS har 16 % av de 1,43 miljarder (!) smartphones som säljs årligen (2015).

 

Kampen mellan Apples operativsystem iOS och Googles Android, som används av de flesta andra tillverkarna av Smartphones, kommer säkert att fortsätta länge till. Men vi jämför äpplen med päron och låter alla mobiler vara med och slåss om titeln 'Bästa smartphone 2015-2016'.

 

 

snabbt och mycket kan du surfa med din smartphone

Idag handlar det allt mer om att använda internet på sin mobil. Kanske till och med mer än att ringa med den. Därför är det även intressant att ta reda på vilken mobil som är snabbast att surfa med. För det hänger inte bara på operatörerna.

 

Under hösten 2014 redovisade tidningen PC för alla ett test som visade vilken mobiltelefon som ger bästa hastighet i 4G-nätet. Sammanställningen grundade sig på 200 000 mätningar som svenska konsumenter gjort hos Bredbandskollen. Bäst i detta test blev Sony Xperia Z2 följt av HTC One (M8). Tredjeplatsen tilldelades Samsung Galaxy S5.

 

När det handlar om 4G är det också intressant att uppskatta hur mycket du tänkt surfa. Olika abonnemang har olika mycket data som du får använda per månad, så välj det som passar dig bäst. Riktvärdet är att du med 1 GB kan: Läsa ungefär 400 webbsidor (typ Aftonbladet) eller lyssna på Spotify i 15 timmar eller titta på SVT Play under 2 timmar.

 

Om du inte tänkt titta på tv via mobilen utan nöjer dig med att surfa, mejla, göra bankärenden och någon enstaka gång använda Spotify, kan det vara lagom med 2 GB/mån.

 

Vad tycker konsumenterna om sin mobil?

Den genomsnittliga svensken byter ut sin mobil efter 2 år och 2 månader. De yngre användarna byter oftare. Därför tycker vi på Bäst i test Guiden att det är viktigt att höra även vad konsumenterna anser om sina mobiltelefoner.

Inte minst när det gäller praktisk funktion och hållbarhet. Därför väger dessa betyg och omdömen tungt inför vårt slutgiltiga val.

 

Leovegas

Bästa Smartphone 2015-2016

Idag är det en hård strid mellan tre tillverkare som alla gör den bästa smartphonen. I alla fall enligt dem själva. Och dessvärre, för oss, är betygen också väldigt jämna och höga. Det gör att det är svårt att utse en tydlig och ensam härskare.

 

Det handlar om främst om följande tre mobiltelefoner:

  • Apple iPhone 6s
  • Samsung Galaxy S6
  • Sony Xperia Z3 Compact

För att vara ärlig; Vilken av dessa tre mobiler du än väljer, kommer du att få en mycket bra telefon. Dessa tre byter plats på prispallen beroende på vem som testar, vad de prioriterar och anser vara viktigast. Men alla får mycket bra omdömen och höga betyg.

 

Vi dristar oss ändå till att peka ut en vinnare och det blir Samsung med sitt flaggskepp Galaxy S6. Både experter och svenska konsumenter är överens om att detta är värdig segrare.

 

Bästa smartphone 2015-2016
Bästa Smartphone - Samsung Galaxy S6

Klicka på telefonen för mer info på Samsungs hemsida

 

Se dagens aktuella pris

 

Vad gör denna Smartphone till vinnare?

Så vad är det som gör denna Smartphone så bra? Jo, experterna uppskattar det eleganta utseendet i metall och Gorilla glas, den höga prestandan och en mycket bra 5,1" skärm. Dessutom har den många smarta funktioner och en snabb fingeravtrycksläsare. Flera experttestare (se testerna nedan) har slagit fast att detta är den absolut bästa mobilen för att ta fotografier, vilket är viktigt för många. Den är t.ex. redo för första bilden på mindre än en sekund.

 

Det går snabbt att ladda telefonen och du kan även ladda den trådlöst. Telefonen har också blivit testad av försäkringsbolag som slagit fast att Samsung Galaxy S6 är en av de mest hållbara telefonerna just nu.

 

Tidningen Ljud & Bild summerar med "Konungens återkomst! En lyckad nystart för Galaxy som överträffar förväntningarna och sätter nya rekord."

 

Läs experttesterna och se detaljer längre ned på denna sida.

 

Vad tycker då konsumenterna om denna mobiltelefon? Jo, de flesta är överväldigade och synnerligen nöjda med sitt inköp. De nämner samma saker som experterna här ovanför - att mobilen har hög byggkvalité, är snabb och har en mycket bra kamera, som fungerar även i lite mörkare rum. Många uppskattar att Samsung nu äntligen valt bort plasten och gjort en mobil som ger en lyxig premiumkänsla.

 

För att få veta mer om denna smartphone kan du kolla in Samsungs hemsida. Du kan också titta på detta YouTube-klipp där du får se telefonen, på alla tänkbara sätt, under närmare 17 minuter.

 

Vad är nackdelarna med denna mobiltelefon?

Låt oss också se på nackdelarna med denna mobiltelefon. Det finns ju alltid även såna och vi vill förstås veta dem innan vårt inköp för att kunna väga in dem i vårt beslut. Och det som är återkommande gång på gång, är priset som enligt de flesta är galet högt. En telefon som kostar betydligt mer än en bärbar dator, är inte något som alla kan unna sig.

 

Detta är också anledningen till att Samsung Galaxy S6 Edge inte är i topp. Experterna anser att det visserligen är snyggt och roligt med den böjda skärmen, men priset stiger då ytterligare och denna funktion är inte värd den högre prislappen när telefonen i övrigt är identisk med "vanliga" S6.

 

Den andra nackdelen som framkommer är att mobilen inte har någon plats för extra minneskort vilket de tidigare modellerna haft. Det gäller därför att köpa "rätt" minnesstorlek redan från början. Dessa nackdelar får dock ses som små i sammanhanget. Ser vi på hela bilden är det en väldigt kompetent mobil med få nackdelar, som gör att den är värdig titeln Bästa smartphone.

 

Bästa pris på denna Smartphone

Du kan köpa Galaxy S6 hos Media Markt som erbjuder den för bara 5 290 kronor när du klickar här! Då ingår dessutom frakt hem till dig och du har flera färger att välja bland.

 

Hos Dustin Home får du den för 5 790 kr - med fri frakt.

 

Och även CDON säljer denna Smartphone här för 5 990 kronor inklusive frakt hem till dig!

 

 

Dessa mobiltester kan du ta del av

Utvecklingen av mobiltelefoner går mycket snabbt. Vi väljer därför att bara redovisa tester som är utförda under 2014 och 2015, eftersom det annars är många mobiler som inte längre går att köpa. De senaste testerna är högst upp i listan.

 

PC för Alla, november 2015: Testade HTC One A9 och gav mobilen ett ganska lågt betyg, 7 av 10. Att den inte nådde högre berodde på att den egentligen inte hade något nytt att komma med. I alla fall inte som försvarar den höga prislappen. Det som är positivt är dock att den är både tunn, lätt, snygg och har både en utmärkt bildskärm och god ljudkvalité.

 

PC för Alla, oktober 2015: Sony Xperia Z5 har kommit, men är inte någon ny fantastisk revolution enligt tidningen. Betyget blir bara 7 av 10 och det beror främst på ett par komfortproblem. Och varken bildskärm, prestanda eller batteritid imponerar på experterna. Fördelarna är dock att den bland annat är vattentålig och att kameran är mycket bra!

 

Råd & Rön, oktober 2015: I sammanställningen över 72 mobiltelefoner finns mobiler från Samsung och Apple på 9 av de 10 översta platserna. Bäst i test är Samsung Galaxy Note 4 och Samsung Galaxy S5 som båda får 81 poäng. Precis därefter kommer dock Apple iPhone med modellerna 6s Plus, 6, 6 Plus och 6s som får 79 poäng.

MacWorld, oktober 2015: Testar Apple iPhone 6S och tilldelar den betyget 9 av 10. Summeringen lyder; "Iphone 6S är den bästa Iphone som någonsin har gjorts, men det faktumet är knappast någon skräll. Allt annat vore förstås ett misslyckande av Apple. Den funktion som stjäl showen är 3D Touch."

 

PC för Alla, augusti 2015: Hela 11 smartphonemodeller ställdes mot varandra i tidningens stora test för att utse vinnaren av titeln Världens bästa smartphone 2015. Bäst i test blev Samsung Galaxy S6 som fick 9 av 10 poäng och omdömet; "Snabb och funktionsrik. Stadig, tunn, lätt och lyxig. Snyggt och redigt gränssnitt". På en andraplats placerade sig Apple iPhone 6.

 

PC för Alla, juni 2015: Ställde de fyra mest populära mobilerna just nu mot varandra i en match på 10 ronder. Det handlade om Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Matchvinnare blev Samsung Galaxy S6 som enligt tidningen alltså är den bästa mobilen av dessa fyra alternativ.

 

ComputerWorld, maj 2015: I en duell mellan Samsung Galaxy S6 Edge och Apple iPhone 6 slog Samsung Galaxy S6 Edge (Galaxy S6) ut ärkerivalen. Mobilen från Samsung fick 6 poäng av 6 medan Apples smartphone fick nöja sig med 5 poäng.

 

PC för alla, maj 2015: Gjorde ett "megatest" av hela 11 Smartphones för att se vilken mobil som är bäst 2015. Bäst i test blev Samsung Galaxy S6 som fick 9 av 10 poäng och den enda egentliga nackdelen är det höga priset. Apple Iphone 6 kom på andraplats med lika många poäng.

 

Tidningen Mobil, maj 2015: Hårdtestade 11 kameramobiler för att se vilken som är värd titel Bästa mobilkamera 2015. De kom fram till att det var överraskande stor spridning i resultaten, att utvecklingen gått framåt och att skillnaden är stor mellan sämst och bäst, även bland de dyra toppmodellerna. Segrare, med stor marginal, blev Samsung Galaxy S6 som fick 20 poäng. Se deras sammanfattade tabell här.

 

Tidningen Mobil, maj 2015: Testade 9 av vårens toppmodeller i flera ronder. Vinnaren blev Samsung Galaxy S6 som fick hela 24 poäng. Silverplatsen gick till Apple Iphone 6 Plus som fick 22 poäng.
De sämsta mobilerna tillverkas just nu, enligt tidningen, av Huawei och Oneplus. Deras modeller fick nöja sig med 16 poäng vardera.

 

PC för alla, maj 2015: Testade Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge. Vinnaren blev Samsung Galaxy S6 som fick betyget 9 av 10, medan "Edge" fick nöja sig med 8 av 10 poäng. Det som fällde avgörandet var priset och att den har en mer pålitlig, plan skärm.

Tidningen tycker att prislapparna är brutala men summerar för övrigt med orden; "Det mesta med nykomlingarna imponerar stort, från grymma prestanda och mängder av smarta funktioner till bra batteritid och fantastiska skärmar. Och framförallt en lyxig premiumkänsla och elegant stil som inte är att förakta."

 

Klikk, april 2015: Testade Samsung Galaxy S6 för att se skillnaden på denna mobil och Samsung Galaxy S6 Edge. De konstaterade att ”Samsung Galaxy S6 är precis som sin tvilling, Galaxy S6 Edge, full med funktioner och har en enastående prestanda.” De skriver vidare att mobiltelefonerna är identiska på insidan och att det bara är utseendet som skiljer dem åt. Och prislappen, förstås. Mobilen får högsta möjliga poäng, 6 av 6.

 

Dxomark, april 2015: Har ställt kameramobiler mot varandra och utser Samsung Galaxy S6 Edge som bästa mobilkamera 2015. Den får 86 poäng vilket är bättre än både Samsung Note 4 (som får andraplatsen med 83 poäng) och Apple iPhone 6 (som får 82 poäng). Värt att notera är att även Samsungs Galaxy S6 har samma kamera och mjukvara.

 

Teknisk Ukeblad (TU), april 2015: Testade Samsung Galaxy S6 och gav denna mobil 9 av 10 poäng. Tidningen tycker att skillnaden mellan denna mobil, och S6 Edge (som testades här) är liten. Förutom den böjda skärmen är det främst priset som skiljer och de fördelar som "Edge" har, väger inte upp det högre prislappen. TU utser därför Samsung Galaxy S6 som bästa köp.

 

DinSide, april 2015: Har testat Samsung Galaxy S6 och S6 Edge och tycker att de två telefonerna är så pass lika, att de har valt att slå ihop testerna. Din Side ger högsta betyg, 6 av 6, till denna smartphone och utser den till "Bästa androidtelefon" just nu. Omdömet lyder "Mycket bra kamera, mycket bra skärm, mycket solid prestanda och äntligen en fingeravtryckssensor som fungerar. Den laddar mycket snabbt med den medföljande laddaren och erbjuder även trådlös laddning."

 

SquareTrade, april 2015: Försäkringsbolaget SquareTrade testar hållbarheten på mobiltelefoner och konstaterar att Samsung Galaxy S6 är den mobil som bäst klarar av våldsam behandling. Se mobilerna böjas sönder på detta klipp.

 

Råd & Rön, mars 2015: I den uppdaterade listan med 80 telefoner hittar vi nu mobiler från Samsung och Apple på de 13 översta platserna. Överst står Samsung Galaxy Note 3 med 82 poäng. Därefter kommer Samsung Galaxy S4, S5 och Note 4 med 81 poäng.
Apple iPhone 6 Plus får 80 poäng och tar därmed femteplatsen.

 

Klikk, mars 2015: Testade kamerorna på Samsung Galaxy S6/S6 Edge, HTC One M9 och iPhone 6 Plus för att se vilken mobil som tar de bästa fotografierna. Summeringen i tidningen blev; "Alla mobiler tar bra bilder, men Samsung har lagt ned mest omsorg på att bygga in en riktigt bra kamerafunktion. Vi utser därför Samsung Galaxy S6/S6 Edge till bästa mobilkamera idag."

 

PC för alla, mars 2015: Ställde Samsung Galaxy S6 mot HTC One M9 för att se vilken av dessa nyheter som är den bästa mobilen 2015. Vinnare blev Samsung Galaxy S6.

 

PC för alla, december 2014: I en sammanställning över alla mobiler som kom ut under 2014 var det två smartphones som placerade sig högst på listan med 9 av 10 poäng. Dessa var Sony Xperia Z3 samt HTC One M8. Den förstnämnde blev dessutom blev utsedd till bäst i test 2014.

 

Ny Teknik, oktober 2014: Ställde sig frågan; Vilken mobil har den bästa kameran och utsåg Iphone 6 Plus till bästa allroundkamera, eftersom den presterar bäst i ljussvaga situationer. Sony Xperia Z3 är dock hack i häl – dessutom kan du även fotografera under vatten med den.

 

Råd & Rön, oktober 2014: I den uppdaterade listan, nu med 118 mobiltelefoner, hittar vi uteslutande mobiler från Samsung och Apple på topp 9. Överst står Samsung Galaxy Note 3 och Samsung Galaxy Note II GT-N7100 med 82 poäng. Sedan kommer Samsung Galaxy S4 och S5 med 81 poäng. Men med bara 1 poäng mindre tränger sig nu även Apple iPhone 6 och 6 Plus in på listan.

 

Mobil, oktober 2014: Samsung Galaxy Alpha hamnade under luppen och efter en hård granskning fick denna mobiltelefon 80 av 100 poäng. Tidningen vill speciellt lyfta fram prestandan som är i toppklass samt att "Galaxy Alpha är Samsungs kanske snyggaste och mest väldesignade mobil någonsin [...] men är stort sett samma telefon som Samsung Galaxy S5."

 

EISA, september 2014: Utsåg Samsung Galaxy K zoom till Bästa smartphone kamera 2014-2015. Denna mobil kombinerar en Android smartphone med en vanlig kompaktkamera och resultat blir riktigt bra enligt EISA.

 

EISA, september 2014: Till Bästa avancerade smartphone 2014-2015 utsågs LG G3.

 

Metro, september 2014: "En fantastisk, om än lite ful, mobil." Så avrundar tidningen Metro sin geomgång av Apple iPhone 6 och tilldelar mobilen betyget 4 av 5.

 

Mobil, september 2014: I en duell mellan Sony Z3 Compact och Samsung Galaxy Alpha blev Sony Z3 Compact bäst i test med motiveringen "...när det kommer till funktionerna är det arbetshästen Z3 Compact som presterar lite bättre i de flesta avseenden. Lägg därtill att den är betydligt billigare, och vi har en vinnare." Slutpoängen blev 23 mot Samsungs 21.

 

Tidningen M3, september 2014: 9 av 10 poäng och omdömet: "Vi har tjatat på Samsung om att få ett riktigt premium-bygge, och när det kommer så kommer det med besked. Hatten av! Alpha är Samsung-luren vi saknade". Detta blev slutresultatet efter tidningens test av Samsung Galaxy Alpha. På plussidan ser tidningen främst byggkvalité, den höga prestandan och skärmen. Mindre bra är kameran samt att den saknar USB3-anslutning.

 

Mobil, september 2014: Testade Apple iPhone 6 och gav den 82 av 100 poäng. Styrkan hos iPhone 6 är enligt tidningen att den har en bra kamera, rejäl byggkvalité och är snabb.

 

Aftonbladet, september 2014: Välkomnade Apple Iphone 6 till Sverige och efter testerna konstaterade tidningen att telefonen var värd 4 PLUS av 5 möjliga. Omdömet blev; "Både Iphone 6 och Iphone 6 Plus ligger i topp bland de smarta mobilerna just nu. De är snabbare än konkurrenterna och har mycket bra kameror och mängder med andra funktioner."

 

Tidningen M3, september 2014: Testade Apple Iphone 6 samt storebror Iphone 6 Plus och tyckte om vad de fick se. Betygen blev 9 respektive 8 av 10 möjliga poäng. Kameran, skärmen och designen är det mest positiva medan det höga priset är avskräckande.

 

Mobil, september 2014: I ett test av Sony Xperia Z3 tilldelades telefonen 88 av 100 poäng. De största fördelarna med denna smartphone är att den är vattentålig, snabb och har lång batteritid. Och att "kameran är fullständigt fenomenal".

 

Tidningen M3, september 2014: Testade Sony Xperia Z3 Compact och gav mobilen 8 av 10 poäng. Omdömet blev; "Z3 Compact är bra på alla sätt och vis. Ingen kompakt Android kommer just nu i närheten i prestanda och kvalitet. Gillar du designen är den ett omedelbart köp."

 

MacWorld, september 2014: Gick igenom Apple iPhone 6 samt iPhone 6 Plus och jämförde dessa med Apples tidigare mobiler. Betygen blev höga, 9 respektive 8 av 10 poäng, och tidningen skriver: "Nya och större skärmar, skönare i handen och bättre kamera än tidigare. Efter några dagars invänjning kommer du aldrig att sakna din gamla iPhone 5."

 

Tidningen M3, september 2014: Testade Sony Xperia Z3 men blev inte så imponerande över "nyheten" som lika gärna kunnat heta Z2 Plus, enligt tidningen. Detta är dock fortfarande en mobiltelefon i världsklass med slimmad design och prestanda i toppklass. Betyget blev 9 av 10.

 

Ljud & Bild, augusti 2014: Testade 5 billiga smartphone i prisklassen 1 500-3 000 kr. Till bäst i test utsågs HTC Desire 610 som fick 23 poäng av 30 möjliga. Omdömet blev; "Desire 610 klarar sig bra där det räknas. Även om skärmupplösningen kunde ha varit bättre så är bildkvaliteten godkänd och detsamma gäller prestanda. Ljudet är helt lysande, och så är vi väldigt förtjusta att mobilen stöder microSD-kort upp till 128 gigabyte."

 

Mobil, augusti 2014: Testade denna gång mobilernas inbyggda kameror för att se vilken smartphone som tar de bästa fotografierna. Vinnare av de 8 mobilerna blev Sony Xperia Z2 med 19 poäng. På en andraplats, med 18 poäng, placerade sig Nokia Lumia 930. Se faktatabell med de testade mobilerna här.

 

Mobil, juli 2014: Tog reda på vilken som är den bästa mobiltelefonen när du vill spela in film och rörlig video. Bäst i test av videomobiler blev Sony Xperia Z2 med 22 poäng. Men bara 1 poäng mindre fick HTC One M8 samt Samsung Galaxy S5 som därmed delade på silverplatsen. Se tidningens sammanfattande tabell här.

 

PC för alla, juni 2014: Ställde 7 smarta mobiler mot varandra i jämförande test och utsåg Sony Xperia Z2 till bästa mobiltelefon med betyget 9 av 10. Även LG G2 fick samma höga poäng och förtjänade därmed omdömet "Bra val" tillsammans med två andra mobiler.

 

Råd & Rön, juni 2014: Har nu testat 97 smartphones och på tronen av denna sammanställning står Galaxy Note 3 med 82 poäng. Av de nyare mobilerna kommer sedan Samsung Galaxy S5 med 81 poäng.
Intressant att notera kan också vara att HTC One M8 och LG G2 fick 79 poäng vardera och därmed placerade sig högt på listan.

 

PC för alla, april 2014: Utvärderade Sony Xperia Z2 och gav den betyget 9 av 10. Omdömet löd: "Plus för hög prestanda samt snyggt yttre och inre. Samt att den är vattentät och har en utmärkt kamera. På minussidan har den ett högt pris, hög vikt, tveksam ergonomi och är väldigt stor."

 

Aftonbladet, april 2014: I ett test av fem androidlurar fick Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2 högsta betyg; 4 av 5.

 

Råd & Rön, mars 2014: Har nu 80 mobiltelefoner i sin sammanställning över testade smartphones. Överst på listan, med 82 poäng, hittar vi Samsung Galaxy Note 3 och Samsung Galaxy Note II. Även på tredjeplatsen finns en telefon från Samsung, nämligen S4, som fick 81 poäng.

 

Under inledningen av 2014 kom Sony Xperia Z1 Compact ut i butikerna och den mottogs varmt av experttestarna. I februari tilldelade tidningen Mobil denna Smartphone 90% och den fick utnämningen 'Toppbetyg'. Det är i linje med storebror Sony Xperia Z1 som fick 88%.
PC för alla skriver "Sony släpper så bra telefoner just nu att konkurrenter som Samsung och LG nästan börjar kännas omoderna" och betyget blir 9 av 10. Och även Tidningen M3 ger betyget 9 av 10 med omdömet; "Vill du ha en sjukt bra 5-tumstelefon köper du en Z1. Vill du ha en sjukt bra 4,3-tumstelefon köper du en Z1 Compact."

 

Mobil, februari 2014: I ett jämförandetest av "gamla toppmodeller" alltså mobiltelefoner som tidigare varit vinnare (främst under 2012) men som lämnat rampljuset, vann Sony Xperia Z.

 

Ljud & Bild, februari 2014: I ett test av kameramobiler utsågs Nokia Lumia 1020 till bästa kameramobil med betyget 22 av 24 och orden; "En monstersensor som utför underverk med bilderna antingen det är solljus eller dunkelt". På god andraplats hittar vi Sony Xperia Z1 som bara fick 1 poäng mindre än vinnaren och därmed stannade på 21 av 24 möjliga poäng.

 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående smartphone! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mobiltelefonen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Ska du köpa extra laddare till din mobiltelefon och vill veta om det är fördel med originalladdare eller om man lika gärna kan köpa en mobilladdare på Rusta eller Clas Ohlson? Då ska du läsa detta test hos Testfakta. Det är stora skillnader i kvalité som du kan se i denna tabell.

 

Fotografierna som du tar med denna mobil går utmärkt att framkalla på nätet eller sätta ihop till en egen fotobok. Om du tänkt ta mycket bilder är förstås en bra digitalkamera att föredra istället. Vi vet vilken kamera som är Bäst i test!

 

För att skriva ut fotografier kan sidan med tester av bläckstråleskrivare vara intressant att ta del av! Och genom att köpa högtalare till din smartphone, får du en komplett musikanläggning med riktigt bra ljud!

 

Även om en Smartphone innehåller mycket program, är förstås en bärbar dator att föredra om du tänkt arbeta mycket under t.ex. resor. Läs våra tester på laptop så får du tips på vad som är bäst idag! Och på våra sidor med tester på surfplattor och ultrabook tester kan du se vad som är bäst inom detta område! I vissa lägen kan detta faktiskt vara ett alternativ till smartphones!

 


Om Bäst i test Guiden