Matberedare hjälper till i hushållet

 

Test matberedare 2016

Om du ska köpa matberedare och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har läst alla experttester och sammanställt dem på denna sida, så att du med lätthet kan se vilken matberedare som vunnit bäst i test den senaste tiden. Men inte nog med det!

 

Vi har också kollat vilken matberedare som konsumenterna uppskattar mest och vilka märken som man ska undvika. Allt detta har vi sammanställt här så att du snabbt och enkelt ska kunna göra ett riktigt bra köp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa matberedaren NU!

 

De tillverkar den bästa matberedaren

En matberedare är en viktig hjälpreda i köket som ser till att du kan ägna dig åt roligare saker än att bara hacka och skära. En bra present är det också, till någon som har viljan att laga mer nyttig mat men vill slippa riva, skiva, hacka och blanda ingredienser för hand.

 

De tester som finns att ta del av visar samstämmigt på tre tillverkare som utmärker sig just nu, när det gäller att göra bra matberedare till bra priser. Det sistnämnda är alltid intressant för oss, då det givetvis går att hitta ännu bättre saker om man är redo att betala dubbla priset. Men här väger vi in även vad det står på prislappen och vill ha det bästa, till så lågt pris som möjligt.

 

Genom att läsa de tester på matberedare som är gjorda de senaste åren kan vi konstatera att de tillverkare som gör de bästa matberedarna just nu är OBH Nordica, Philips och Bosch.

 

Så tycker konsumenterna

Ser man till användarnas upplevelser, alltså vad de personer som redan har köpt en matberedare tycker, är Bosch ett uppskattat märke över stora delar av världen.

Boschs maskiner har funnits många år, men är fortfarande den matberedare som många konsumenter skulle köpa igen om deras nuvarande gick sönder.

 

 

Bäst i test matberedare 2016

Ser vi vad experter och konsumenter tycker (läs detaljerna längre ned på denna sida) får vi fram den matberedare som är bäst just nu. Det handlar om OBH Nordica och deras maskin First Kitchen.

 

Bästa matberedaren - OBH Nordica 6795

 

Testvinnande matberedare - OBH Nordica 6795 First Kitchen

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna matberedare klarar av sina arbetsuppgifter utmärkt enligt testarna och har också ett bra pris. Den har en motor på 700 Watt och en blandarskål som rymmer 3,5 liter torra ingredienser eller 2 liter vätska.

 
Alla löstagbara delar kan diskas i diskmaskin, vilket är en stor fördel för att snabba på ditt köksarbete.


Du får dessutom med en blender (se bilden ovan) som rymmer 1,8 liter. Den passar bra när du vill göra smoothies, milkshakes, barnmat, soppor, såser etc. Den kan också användas för att krossa is.
 
Som med alla blenders är det dock viktigt att komma ihåg att inte lägga ned massa frysta ingredienser som bär, frukter och grönsaker i blendern, då dessa riskerar att frysa ihop till en klump. Den frysta klumpen riskerar sedan att blockera knivarna och därmed förkorta livslängden på din matberedare betydligt. Blanda istället omedelbart efter att ingredienserna tillsatts i mixern, så att de inte hinner frysa ihop.

 

Denna matberedare har vunnit utmärkelsen Bästa budgetval i Aftonbladets test år 2014. Även Råd & Rön såg den som den Mest prisvärda matberedaren i sitt test 2014 och placerade denna maskin på en andraplats, bara 1 poäng efter vinnaren (som kostar fyra gånger så mycket).

 

De flesta konsumenterna är mycket nöjda, även efter lång tids användning, och tycker bl.a. att det är praktiskt att kunna förvara tillbehör i maskinen och att den sköter sina arbetsuppgifter på ett mycket bra sätt.

 

Läs gärna mer om denna matberedare på OBH Nordicas hemsida.

 

Här köper du matberedaren till bästa pris

Som du kan se på OBH Nordicas hemsida är rekommenderat pris för denna matberedare 1 249 kronor, men du kan köpa den betydligt billigare än så på internet idag.

 

NetOnNet säljer den till dig för bara 929 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och dessutom är transporten hem till dig gratis!

 

Även Webhallen erbjuder den för 929 kronor här! Frakten hem till dig kostar inget extra.

 

Dessa experttester kan du ta del av

Utvecklingen på matberedare går inte lika snabbt som för t.ex. mobiltelefoner eller TV. Därför kan vi med gott samvete blicka tillbaka ett par år för att ta del av vad experttestarna tycker om denna kökshjälp. Du läser de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Under hösten 2014 presenterade Aftonbladet ett test av sex matberedare i prisklassen 1 150 - 4 000 kronor. De konstaterade snabbt att priset inte är en bra indikation på kvalité; "Dyraste matberedaren sämst i test". Bäst i test blev istället Philips HR7778 som fick 4 PLUS av 5 möjliga. Bästa budgetval blev OBH Nordica 6795 First Kitchen.

 

Hösten 2014 gjorde även Råd & Rön tester på matberedare i olika prisklasser. Testet presenterades också hos Danska Tænk. Bäst i test blev Kitchen Aid 5KFP1335 med 83 poäng och på andraplats med 82 poäng placerade sig den prisvärda OBH Nordica 6795 First Kitchen.

Sämsta matberedarna gör, enligt tidningen, Electrolux, Moulinex och Andersson.

 

Under sommaren 2013 gjorde ICA Kuriren ett test av matberedare och bäst i test blev Bosch MCM2054 som var den enda med betyget 5 av 5. På andraplats hittar vi bl.a. Philips HR 7629.

 

Under våren 2013 gjorde Råd & Rön ett test på köksmaskiner och bäst i test blev Kenwood KM636 med 68 poäng. Dock är det väldigt jämt i toppstriden och inte mindre än sex köksmaskiner kom på andraplats, där Bosch MUM52120 är den mest prisvärda och därför fick utmärkelsen "Bra Köp". Som kuriosa kan vi också nämna att alla de översta 13 platserna på listan gick till Bosch och Kenwood.

 

Även Pricerunner har utvärderat fyra matberedare och i deras test från våren 2012 blev Krups KA890T42 bäst i test. Även den billigare Braun K3000 fick högsta betyg, 5 av 5 stjärnor.

 

I Smartsons test sommaren 2011 blev Kenwood FP260 utsedd till Bäst i test och strax därefter kom Bosch MCM2054 som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren.

 

År 2009 pekade Smartson ut ett snarlikt resultat som tre år tidigare. Vinnare blev Cuisinart, tätt följd av Bosch och Philips. I dessa tester är det dock intressant att notera att det bara skiljer 1 poäng mellan dem, men priset är det dubbla för matberedaren från Cuisinart.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående matberedare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa matberedaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

När du ställt in din mat i det bästa kylskåpet vill du säkert ha hjälp att städa upp i köket efter din måltid. Då kan det vara intressant att läsa vår sida med diskmaskin tester. Och om det är tester på ångstrykjärn eller bästa dammsugaren som du vill läsa om, så har vi även det.

 

Missa inte heller vår sida med tester av våffeljärn och sammanställningen av tester på gasolgrillar. Och ska du köpa ny plattång kan vi snabbt avslöja vilken som vunnit Bäst i test den senaste tiden.

 


Om Bäst i test Guiden