Matberedare hjälper till i hushållet

Test Matberedare

En produktkategori som efterfrågas, men som inte har så många tester att luta sig mot, är Matberedare. Denna underbara hjälpreda i köket som ser till att du kan ägna dig åt roligare saker än att bara hacka och skära. En bra present är det också, till någon som har viljan att laga mer och nyttigare mat men vill slippa riva, skiva, hacka och blanda ingredienser för hand.

 

De tester som finns, visar rätt samstämmigt på två märken som utmärker sig när det gäller att köpa en bra matberedare till ett bra pris. Det sistnämnda är ju alltid intressant för oss på denna sajt, då det givetvis alltid går att hitta "ännu bättre" saker om man är redo att betala dubbla priset. Men här väger vi in även vad det står på prislappen och vill ha det bästa, till så lågt pris som möjligt.

 

 

Vilka tester har vi att tillgå?

Genom att läsa de tester på matberedare som är gjorda de senaste åren kan vi rätt omgående konstatera att de två tillverkare som gör de bästa matberedarna just nu är Philips och Bosch.

 

I testet från ICA Kuriren 2009 utmärker sig dessa märken genom att ha ett attraktivt pris och samtidigt vara i toppen av betygskalan. Det uppskattar vi! Bottennappen går till de lite mer okända märkena Fasett, Severin och Coline.

 

Smartson gör återkommande tester på just matberedare vilket gör att vi tittar till dessa också:

I testet från 2006 tog Bosch och Philips (förutom Philips modell med klen 500W motor) hem de flesta vinstplatserna. Det var bara Cuisinart som plockade guldmedaljen med 1 poäng mer.

 

Genom att hoppa några år framåt, landar vi på 2009 och detta år pekade Smartson ut ett snarlikt resultat som tre år tidigare, i alla fall när det gäller toppstriden. Vinnare blev Cuisinart, tätt följd av Bosch och Philips. I dessa tester är det dock intressant att notera att det bara skiljer 1 poäng mellan dem, men priset är det dubbla för matberedaren från Cuisinart!

 

I testet sommaren 2011 blev Kenwood FP260 utsedd till Bäst i Test och strax därefter kom Bosch MCM2054 som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren!

 

Även Pricerunner har utvärderat fyra matberedare och i deras test från våren 2012 blev Krups KA890T42 bäst i test! Även den billigare Braun K3000 fick högsta betyg, 5 av 5 stjärnor. Bosch hade ingen matberedare med i detta startfält.

 

Under våren 2013 gjorde Råd & Rön ett test på köksmaskiner och bäst i test blev Kenwood KM636 med 68 poäng. Dock är det väldigt jämt i toppstriden och inte mindre än sex köksmaskiner kom på andraplats, där Bosch MUM52120 är den mest prisvärda och därför fick utmärkelsen "Bra Köp". Som kuriosa kan vi också nämna att alla de översta 13 platserna på listan går till Bosch och Kenwood!

 

Under sommaren 2013 gjorde ICA Kuriren ett nytt test av matberedare och bäst i test blev Bosch MCM2054 som var den enda med betyget 5 av 5. På andra plats hittar vi bl.a. Philips HR 7629. Se en fullständig tabell här.

 

Hösten 2014 gjorde Råd & Rön nya tester på matberedare i olika prisklasser. Testet presenterades även hos Danska Tænk. Bäst i test blev Kitchen Aid 5KFP1335 med 83 poäng och på andraplats med 82 poäng placerade sig den prisvärda OBH Nordica 6795 First Kitchen. Fortsätter vi att granska listan, hittar vi Braun FP3010 och Bosch MCM2054 på tredje respektive fjärde plats.

Sämsta matberedarna gör, enligt tidningen, Electrolux, Moulinex och Andersson.

 

Under hösten 2014 presenterade Aftonbladet ett test av sex matberedare i prisklassen 1 150 - 4 000 kronor. De konstaterade snabbt att priset inte är en bra indikation på kvalité; "Dyraste matberedaren sämst i test". Bäst i test blev istället Philips HR7778 som fick 4 PLUS av 5 möjliga. Bästa budgetval blev OBH Nordica 6795 First Kitchen.

 

Ser man till användarnas upplevelser, alltså vad de personer som redan har köpt en matberedare tycker, är Bosch ett uppskattat märke över stora delar av världen. Boschs maskiner har funnits många år, men är fortfarande den matberedare som många användare skulle köpa igen om deras nuvarande skulle gå sönder.

 

Väger vi samman allt detta, får vi fram den matberedare som vi anser vara bäst just nu, grundat på de kriterier som vi jobbar efter här på Bäst i test Guiden.

 

 

 

Bäst i test matberedare 2015

 

 

Bäst i test matberedare - Bosch MCM2054

 

Testvinnare bland Matberedare - Bosch MCM2054

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna maskin klarar av sina arbetsuppgifter utmärkt enligt testarna och har också ett väldigt bra pris. Den har en motor på 450 Watt och en blandarskål på 2,3 liter. Den står stabilt på sina gummifötter och delarna är lätta att få på plats.

 

Den är lätt att diska (även i maskin om du så önskar) och får högsta betyg både när det gäller att blanda, skiva och riva.

 

Rekommenderat pris är 769 kr som du kan se på Bosch hemsida, men den går att hitta billigare än så idag.

 

Vivarubutiken Tretti säljer den till dig för 495 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris och frakten kostar inget alls.

 

Även KitchenTime säljer den för 599 kronor här och då ingår frakten.

 

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi också intresserade av att få veta nackdelarna med en produkt, innan vi köper den. Detta för att kunna väga in även dessa saker innan ett inköp.

 

När det gäller denna matberedare tycker några konsumenter att den låter lite för högt. Vissa menar också att den inte orkar riva ordentligt och att motorn luktar bränt om man "ger den lite att bita i" vilket andra konsumenter inte håller med om. För denna prislapp är dock de flesta överens om att det är svårt att hitta en bättre matberedare.

 

Läs gärna mer information på Bosch hemsida.

 

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående produkt! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa matberedaren till det bästa priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!

 

När du ställt in din mat i det bästa kylskåpet vill du säkert ha hjälp att städa upp i köket efter din måltid. Då kan det vara intressant att läsa vår sida med diskmaskin tester. Och om det är tester på ångstrykjärn eller bästa dammsugaren som du vill läsa om, så har vi även det.

 

Missa inte heller vår sida med tester av våffeljärn och sammanställningen av tester på gasolgrillar. Och ska du köpa ny plattång kan vi snabbt avslöja vilken som vunnit Bäst i test den senaste tiden.


Om Bäst i test Guiden